vakcína covid

Účinnost bivalentní vakcíny proti Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)

17.12.2022

Shrnutí

Mezi 51 011 zaměstnanci Cleveland Clinic v produktivním věku byla bivalentní posilovací vakcína COVID-19 účinná ze 30%  v prevenci infekce v době, kdy byly ve vakcíně zastoupeny kmeny viru dominantní v komunitě.

Závěry Bivalentní vakcína COVID-19 podávaná dospělým v produktivním věku poskytovala celkově skromnou ochranu proti COVID-19, zatímco kmeny viru dominantní v komunitě byly ty, které byly zastoupeny ve vakcíně.

Účinnost bivalentní vakcíny proti Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)

Nabin K. Shrestha , Patrick C. Burke , Amy S. Nowacki , James F. Simon , Amanda Hagen , Steven M. Gordon

ABSTRAKTNÍ

Pozadí Účelem této studie bylo vyhodnotit, zda bivalentní vakcína COVID-19 chrání před COVID-19.

Metody Byli zahrnuti zaměstnanci Cleveland Clinic, kteří byli zaměstnáni v den, kdy byla bivalentní vakcína COVID-19 poprvé dostupná zaměstnancům. Kumulativní výskyt COVID-19 byl zkoumán v průběhu následujících týdnů. Ochrana poskytovaná vakcinací (analyzovaná jako časově závislá kovariát) byla hodnocena pomocí Coxovy regrese proporcionálních rizik. Analýza byla upravena pro fázi pandemie, kdy došlo k poslední předchozí epizodě COVID-19, a na počet předchozích obdržených dávek vakcíny.

Výsledky Mezi 51 011 zaměstnanci mělo 20 689 (41 %) předchozí zdokumentovanou epizodu COVID-19 a 42 064 (83 %) dostalo alespoň dvě dávky vakcíny COVID-19. COVID-19 se během studie vyskytl u 2 452 (5 %). Riziko COVID-19 se s časem od poslední předchozí epizody COVID-19 a s počtem dříve obdržených dávek vakcíny zvyšovalo. V multivariabilní analýze byl bivalentní očkovaný stav nezávisle spojen s nižším rizikem COVID-19 (HR, 0,70; 95% CI, 0,61-0,80), což vedlo k odhadované účinnosti vakcíny (VE) 30 % (95 % CI, 20-39 %). Ve srovnání s poslední expozicí SARS-CoV-2 během 90 dnů byla poslední expozice před 6–9 měsíci spojena s dvojnásobným rizikem COVID-19 a poslední expozice před 9–12 měsíci s 3,5násobným rizikem.

Závěry Bivalentní vakcína COVID-19 podávaná dospělým v produktivním věku poskytovala celkově skromnou ochranu proti COVID-19, zatímco kmeny viru dominantní v komunitě byly ty, které byly zastoupeny ve vakcíně.

Shrnutí Mezi 51 011 zaměstnanci Cleveland Clinic v produktivním věku byla bivalentní posilovací vakcína COVID-19 30% účinná v prevenci infekce v době, kdy byly ve vakcíně zastoupeny kmeny viru dominantní v komunitě.

Prohlášení o konkurenčních zájmech

Autoři nedeklarovali žádný konkurenční zájem.

Finanční výkaz

Tato studie nezískala žádné finanční prostředky

Prohlášení autora

Potvrzuji, že byly dodrženy všechny příslušné etické pokyny a že jsem obdržela všechna nezbytná schválení IRB a/nebo etické komise.

Ano

Podrobnosti o IRB/orgánu dohledu, který poskytl souhlas nebo výjimku pro popsaný výzkum, jsou uvedeny níže:

Institutional Review Board of Cleveland Clinic udělila etický souhlas s touto prací.

Potvrzuji, že byl získán veškerý nezbytný souhlas pacienta/účastníka a byly archivovány příslušné institucionální formuláře a že žádné zahrnuté identifikátory pacienta/účastníka/vzorku nebyly známy nikomu (např. personálu nemocnice, pacientům nebo samotným účastníkům) mimo výzkum skupiny, takže je nelze použít k identifikaci jednotlivců.

Ano

Chápu, že všechny klinické studie a jakékoli další prospektivní intervenční studie musí být registrovány v registru schváleném ICMJE, jako je ClinicalTrials.gov. Potvrzuji, že jakákoli taková studie uvedená v rukopisu byla zaregistrována a je poskytnuto registrační ID studie (poznámka: pokud zveřejňujete prospektivní studii registrovanou retrospektivně, uveďte prosím v poli ID studie prohlášení s vysvětlením, proč nebyla studie registrována předem) .

Ano

Dodržel jsem všechny příslušné pokyny pro podávání zpráv o výzkumu a nahrál jsem příslušný kontrolní seznam(y) pro podávání zpráv o výzkumu sítě EQUATOR a další související materiály jako doplňkové soubory, pokud je to vhodné.

Ano

Papír ve sbírce COVID-19 SARS-CoV-2 preprinty od medRxiv a bioRxiv

syrie-ulice

Americké sankce zabíjejí Syřany a porušují lidská práva

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Přibližně 12 milionů Syřanů čelí smrtelné zimě bez topného oleje, bez benzínu pro dopravu a bez elektřiny, aby byly domy večer temné.

V Damašeku je teď krutá zima a brzy ho pokryje sníh. Asi 12 milionů Syřanů čelí smrtelné zimě bez topného oleje, benzínu pro dopravu a temných domů bez elektřiny. Aleppo, Homs a Hama jsou také extrémně chladné po celou zimu.

Představte si, že jste nemocní a musíte jít k lékaři nebo do nemocnice. Sanitky v Sýrii berou jen ty nejnutnější případy, protože musí být šetřit benzínem, jinak úplně dojde. Na černém trhu stojí 20litrová nádrž benzinu pro Syřany ekvivalent 50 dolarů.

Evropská unie, Spojené státy, Kanada, Austrálie, Švýcarsko, Arabská liga a další země uvalily na Sýrii od roku 2011 sankce. Cílem sankcí bylo svrhnout syrskou vládu tím, že ji připraví o její zdroje. „Změna režimu“ podporovaná USA se nezdařila, ale sankce nebyly nikdy zrušeny.

USA a EU již 12 let ničí Sýrii ekonomickými sankcemi, které připravovaly syrský lid o jeho důstojnost a lidská práva.

Nová zpráva OSN vyzývá ke zrušení sankcí proti Sýrii

Zvláštní zpravodajka OSN pro lidská práva Alena Douhanová vyzvala ke zrušení sankcí proti Sýrii a varovala, že od roku 2011 zhoršily utrpení syrského lidu.

“Jsem ohromena dalekosáhlým porušováním lidských práv a humanitárními důsledky jednostranných donucovacích opatření uvalených na Sýrii a naprostou ekonomickou a finanční izolací země, jejíž lidé se po desetiletích války snaží obnovit svůj důstojný život,” řekla Douhanová.

Po 12denní návštěvě Sýrie Douhanová řekla, že většina syrské populace v současnosti žije pod hranicí chudoby a postrádá jídlo, vodu, elektřinu, přístřeší, palivo na vaření a topení, dopravu a zdravotnické potřeby. Mluvila o pokračujícím exodu vzdělaných a kvalifikovaných Syřanů jako o reakci na ekonomické potíže v jejich vlastní zemi.

Douhanová uvedl, že většina infrastruktury byla zničena nebo poškozena a že sankce na ropu, plyn, elektřinu, obchod, stavebnictví a strojírenství snížily národní příjem, což brání hospodářské obnově a rekonstrukci.

Sankce brání přijímání plateb od bank a dodávkám od zahraničních výrobců. V nemocnicích a na klinikách je vážný nedostatek léků a lékařského vybavení. Absence systému úpravy vody v Aleppu vedla ke konci léta k vypuknutí vážné cholery a systém úpravy vody nelze zakoupit, nainstalovat ani udržovat kvůli současným sankcím USA proti Sýrii.

Douhanová řekla: “Vyzývám k okamžitému zrušení všech jednostranných sankcí, které vážně poškozují lidská práva a brání jakémukoli úsilí o brzkou obnovu a rekonstrukci.”

Americké sankce nejsou účinné

V roce 1998 napsal Richard Haass, Economic Sanctions: Too Much of a Bad Thing. Varoval tvůrce zahraniční politiky USA, že sankce samy o sobě jsou neúčinné, když jsou cíle velké nebo je málo času. Svržení syrské vlády je velký cíl a sankce tohoto cíle nedosáhly.

Haass předpověděl, že sankce by mohly vést k ekonomickým potížím a migraci. V létě 2015 migrovalo přes Evropu asi půl milionu Syřanů jako ekonomičtí uprchlíci a byli většinou přijati Německem.

Je morálním imperativem přestat používat sankce jako nástroj zahraniční politiky, protože jsou postiženi nevinní lidé, zatímco sankce nejsou účinné.

USA kradou syrskou ropu a nepovolují dovoz ropy

Podle vlády USA sankce vůči Sýrii „zakazují nové investice v Sýrii americkým osobám, zakazují vývoz nebo prodej služeb do Sýrie americkými osobami, zakazují dovoz ropy nebo ropných produktů syrského původu a zakazují americkým osobám angažovat se v transakcích zahrnujících syrskou ropu nebo ropné produkty.

Existuje výjimka, kterou lze získat od ministerstva obchodu k obcházení sankcí; vztahuje se však pouze na zásilky zboží na území Idlibu ovládané teroristy. Hayat Tahrir al-Sham byla odnož Al-Káidy v Sýrii a je jedinou teroristickou skupinou, která v současné době okupuje oblasti v Sýrii.

22. října médium Energy World oznámilo, že americké okupační síly propašovaly na americké základny v Iráku 92 tankerů a nákladních aut naložených syrskou ropou a pšenicí, ukradenými ze severovýchodní Sýrie. Krádež pokračuje a bude pokračovat.

USA se spojily se Syrskými demokratickými silami (SDF), kurdskou milicí, která má politické křídlo podle komunistické ideologie založené Abdullahem Öcalanem z PKK. Prezident Trump nařídil americké armádě, aby obsadila severovýchodní Sýrii, a a nařídil americkým vojákům, aby ukradli syrskou ropu, aby zabránili syrskému lidu ve zbytku země využívat benzin a elektřinu vyrobenou z jejich vrtů.

Syrské ministerstvo ropy v srpnu uvedlo, že americké síly kradou 80 procent syrské produkce ropy a syrskému ropnému a plynárenskému průmyslu způsobují přímé i nepřímé ztráty ve výši 107,1 miliardy eur.

Jelikož vláda v Damašku již nemá ropu, kterou produkují její vrty, je nucena uchýlit se k drahým dovozům ropy, většinou z Íránu. USA pravidelně zabavují íránské tankery, jako nedávno, když americké námořnictvo vzalo jako rukojmí tanker u řeckého pobřeží na cestě do Sýrie, ale nakonec byl Řeckem propuštěn.

Nedostatek paliva

Vláda zavedla třídenní víkend pro školy a úřady a pozastavila sportovní akce, aby ušetřila palivo.

Maurice Haddad, ředitel Všeobecné společnosti pro vnitřní dopravu v Damašku, řekl listu al-Watan, že vláda zavedla přísnější kvóty na naftu, což má za následek méně denních autobusových spojů.

Zpravodajský web Athar-Press uvedl, že několik pekáren v Damašku muselo být uzavřeno kvůli nedostatku paliva.

K výrobě elektřiny v Sýrii je potřeba palivo a nedostatek domácího nebo dováženého paliva znamená, že většina domácností v Sýrii má elektřinu asi hodinu v několika intervalech za den a toto množství se každým dnem snižuje.

Výjimky ze sankcí pouze pro Idlib a Kurdy

Jediné dvě oblasti v Sýrii, které nespadají pod správu Damašku, jsou Idlib na severozápadě a kurdský region podporovaný Spojenými státy na severovýchodě. Pouze v těchto dvou oblastech jsou americké sankce osvobozeny od dodání zboží. Tyto dvě lokality však představují malý počet Syřanů ve srovnání s civilním obyvatelstvem v celé zemi a hlavními městy Damašek, Aleppo, Homs, Hama a Latakia. USA zajišťují, že lidé, kteří se postaví syrské vládě, budou i nadále odměňováni dodávkami a rekonstrukcí, zatímco miliony mírumilovných civilistů jsou udržovány v neustálém utrpení a nedostatku.

Zfanatizovaní ukronacisté zlynčovali a vyhnali z kostela pravoslavného kněze

Zfanatizovaní ukronacisté zlynčovali a vyhnali z kostela pravoslavného kněze, který je oddával a křtil po dobu 21 let, ale teď ho vyhnali na příkaz narko-führera Zelenského, který označil Ukrajinskou ortodoxní církev za pro-ruskou kolonu a agenty Kremlu! Na vesnicích na Ukrajině od toho okamžiku probíhají pogromy proti pravoslavným kněžím a už je jasné, odkud Fiala čerpá inspiraci na zákon proti dezinformacím v ČR! Ukrajina totiž právě schválila drakonický mediální zákon zakazující psát cokoliv pozitivního o Rusku a umožňuje blokovat weby, které nebudou mít státní licenci a prověrku!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

30.12.2022

Ukrajinský stát se hroutí a rozvrací zevnitř doslova v přímém přenosu. Systém práva, zákonů a pořádku se zhroutil s počátkem nejen ruské invaze, ale nacistické hnutí na Ukrajině postupně přebírá otěže nad procesy řízení a první na řadě jsou pogromy.K těm došlo poté, co Volodymyr Zelenský svým dekretem před Vánoci označil Ukrajinskou ortodoxní pravoslavnou církev za pátou kolonu Kremlu a vyzval k vykořenění ruského pravoslaví na Ukrajině.
 Ihned poté se po celé Ukrajině rozjely čistky a pogromy, které organizují místní UNG (Ukrajinské národní gardy), což jsou spolky domobrany sestavené z místních militantních obyvatel, které provádí razie v jednotlivých kostelech a vyhání kněze z kostelů, přičemž velmi často dochází ještě navíc k lynčování kněžích a k fyzickým útokům.

.


/div>

Jeden takový útok zachytili svědci v malé vesnici v oblasti Rovno na Ukrajině, kde místní tlupa UNG zlynčovala a vyhnala kněze z kostela, který v něm sloužil 21 let a znal všechny místní lidi, oddával je, křtil je, pořádal pohřby místních, prostě byl součástí místní vesnice. Jenže, stačil jeden jediný dekret narko-führera Zelenského a lidé se proměnili na fanatické nacisty, Banderovce a začaly čistky a pogromy na kněží.

Taková je dnešní Ukrajina, země transformovaná do neonacistického státu, který musí být zastaven a denacifikován, protože pokud se to nepodaří, tento nacismus se z Ukrajiny překopíruje do Evropy, což mimochodem již začalo v České republice na plné pecky. Místní vůdce Petr Fiala v roli protektorátního premiéra koordinuje import ukrajinského nacismu do České republiky a kdokoliv tento proces kritizuje, skončí v kriminále jako Patrik Tušl a Tomáš Čermák. Tento teror přitom je pouze slabým odvarem toho, co probíhá na Ukrajině, a tím myslím Kyjevskou Ukrajinu pod kontrolou Zelenského, nikoliv území Novoruska.

Ukrajina přijala mediální zákon, který jako by z oka vypadl chystanému českému zákonu proti dezinformacím

Pokud jste si ve čtvrtek přečetli náš článek [1] o chystaném zákoně proti dezinformacím, který chystá Fialova vláda, tak jste možná zapřemýšleli, kde tento premiér v roli diktátora bere inspiraci, protože ze své vlastní hlavy to nemá, protože podle jeho kolegů ve vládě tam prý nic moc nemá. Takže odkud to bere? Dnes v pátek jsme dostali šokující a netušenou odpověď.

Petr Fiala totiž tento zákon chystá podle vzoru ukrajinského mediálního zákona, který byl právě ve čtvrtek podepsán ukrajinským prezidentem [2].

Drakonický zákon úplně zakazuje médiím publikovat jakékoliv pozitivní informace o Rusku pod trestem obvinění z kolaborace s nepřítelem a ze šíření ruské propagandy [3]. Zákon zavádí tzv. dobrovolné mediální registrace, kdy se média registrují u kyjevské vlády a projdou prověrkou. Kdo bude registrovaný, bude mít tu výhodu, že jeho web nebude zablokován v případě, že dozorový mediální orgán najde na webu nějaký závadový příspěvek. V takovém případě úřad jen upozorní redakci, který článek je třeba odstranit a tím to hasne.

Volodymyr Zelensky

Kdo ale nebude registrovaný, anebo bude provozovat web z ciziny pod neprůhlednou vlastnickou strukturou, bude moci být zablokován. A to buď na 14 dní v případě nějakého závadového článku, anebo natrvalo, pokud se ukrajinským orgánům nepodaří zjistit, kdo je provozovatelem webu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský podepsal tento restriktivní zákon o médiích již ve čtvrtek. Dlouho diskutovaná legislativa zavádí tvrdé státní regulace a oficiálně zakazuje pozitivně informovat o Rusku.

Legislativa výrazně posiluje pravomoci ukrajinského regulátora médií, Národní rady pro televizní a rozhlasové vysílání. Polovina členů rady je jmenována přímo ukrajinským prezidentem, další polovinu vybírá parlament země, Nejvyšší rada. Ano, je to stejné jako v ČR, kde Fialova garnitura změnila [4] systém volby Rady ČT, kde nově třetinu rad ČT a ČRo bude volit Senát, kde má pětikoalice pohodlnou většinu.

Inspirace v ukrajinském zákoně je doslova hmatatelná, český zákon umožní mimosoudní blokace webů, i kriminalizaci novinářů, stejně jako ukrajinská předloha

Podle nových pravidel může ukrajinský regulátor ukládat pokuty všem typům médií a také jim předávat povinná upozornění. Rada bude moci odebírat licence tištěným médiím, stejně jako blokovat online média za to, že zveřejňují materiály s omezeným přístupem a odmítají je stáhnout. Nová legislativa zasahuje také do oblasti online médií, která na Ukrajině dosud nebyla regulována. Konečná verze zákona sice nezavedla povinnou registraci pro online média, místo toho ale zavádí “dobrovolnou” registraci. Ty, které se rozhodnou zajistit si zmíněnou registraci, budou chráněny před mimosoudní blokací, zatímco média bez ní mohou být po několika “závažných” porušeních vystavena 14dennímu zákazu.

Michal Klíma, vládní zmocněnec Fialovy vlády pro boj s dezinformacemi

Ano, vidíte? To je další inspirace, která se dostala do Fialova zákona proti dezinformacím z ukrajinské předlohy. V ČR se totiž weby také budou blokovat mimosoudně, tedy pouhým rozhodnutím úředníka cenzorského úřadu či Ministerstva pravdy. Kdo ale bude mít registraci a prověrku státu, tak tam blokace hrozit nebude, a kdyby něco, tak to půjde nejprve k soudu.

Spolupracující média Fiala totiž blokovat nebude. Ukrajinský zákon rovněž úřadu poskytuje novou možnost, že online média s neprůhlednou strukturou, tedy ta, která nemají snadno rozlišitelné vlastníky nebo reportéry, může regulátor také snadno a mimosoudně zakázat, ale nikoliv na 14 dní, ale natrvalo. Značná část ukrajinské legislativy je věnována boji proti údajné “ruské propagandě” a fakticky zakazuje jakékoli pozitivní zpravodajství o akcích Moskvy, které zpochybňují oficiální postoj Kyjeva.

Ukrajinizace České republiky jede na plné pecky

Návrh zákona rovněž posiluje zákaz všech ruských médií, která již byla v zemi de facto postavena mimo zákon dříve. Legislativa navíc zakazuje médiím zveřejňovat informace, které nějakým způsobem “diskreditují” ukrajinský jazyk a popírají nebo vykreslují v lepším světle údajnou “zločinnou povahu” “totalitního režimu” ze sovětské éry. Návrh zákona o médiích byl poprvé předložen již v roce 2020, ale jeho přijetí bylo uvedeno do pohybu až po vypuknutí probíhajícího konfliktu mezi Kyjevem a Moskvou na konci února. Návrh zákona prošel prvním čtením koncem srpna a jeho konečná verze byla přijata počátkem tohoto měsíce.

Fiala jezdí za Zelenským a kopíruje od něj nápady, např. blokování nepohodlných webů

Legislativa byla opakovaně kritizována ukrajinskými opozičními představiteli, novináři i mezinárodními skupinami na ochranu práv kvůli asertivní roli vlády a možnému poškození svobody slova v zemi. Takže je jasné, odkud Fialova pětikolka vzala inspiraci na svůj zákon proti dezinformacím, je to prostě kopie ukrajinského mediálního zákona chystaného již od roku 2020.

Už je jasné, proč Fiala jezdí za Zelenským, protože on se s ním radí, jak postupovat proti českým občanům, kteří nesouhlasí s pokračováním války na Ukrajině a s posíláním zbraní Kyjevu. Fiala proto nemusí nic vymýšlet, prostě celá ta jeho skupina vládního zmocněnce Michala Klímy okopírovala ukrajinský mediální zákon, úplně do písmene tak, jak stojí a leží.

Vláda, která svým chováním spíš připomíná organizovaný zločin

Součástí tohoto zločinného protilidového procesu v ČR je zbavení obyvatelstva veškerých práv a svobod projevu a vytvoření náhubkového zákona, který bude dopředu varovat všechny novináře a média, že o některých věcech nesmí psát, pokud se nechtějí dostat na index a na blokační seznam v lepším případě, anebo do kriminálu, v horším případě. V zemi, kde prezident podněcuje hony a pogromy na pravoslavné kněží, jsou přijímány zákony proti svobodám slova a tisku.

Ale Fialovu vládu nenapadne nic jiného, než ty zákony okopírovat a převzít do ČR, kde je již půl milionu Ukrajinců a první Češi již sedí v kriminálech za to, že kritizovali nekontrolovanou a neprověřovanou ukrajinskou migraci,

a kde se už lidé bojí ozvat, aby náhodou někdo po nich nevystartoval a nepřivedli sebe a svou rodinu do problémů. Kdokoliv dnes kritizuje ukrajinskou migraci, která do ČR přináší nejen matky s dětmi, ale i Ukrajince z řad organizovaného zločinu, tak riskuje nálepku “ruského švába”, případně šmejda, agenta Kremlu apod.

Twitter ministra vnitra ČR

A navrch to potvrdí ministr vnitra, který na ministerstvo vyvěsí plachtu s Putinem v pytli na mrtvoly. To je důkaz toho, že Fialova vláda a její členové se nechovají jako vláda, ale spíš jako organizovaný zločin. No řekněte sami. Fiala v únoru řekne, že k zablokování webů nejsou potřeba zákony, ale odvaha. (Citát Al Caponeho – Nepotřebujeme zákony, ale odvahu…). Ministryně obrany Jana Černochová de facto schvaluje teroristický útok na ruskou novinářku Darju Duginovou a Kreml na ní dokonce podává trestní oznámení pro schvalování terorismu.

A ministr vnitra vyhrožuje ruskému prezidentovi plachtou, na které je Putin v pytli na mrtvoly a o účastnících demonstrací Česká republika na 1. místě zaznívají od členů vlády slova, že ti demonstranti jsou proruští švábi.

Takhle se prostě nechová demokratická vláda, takto se chová mafie. Taková je realita. Jezdí na Ukrajinu učit se, jak českým občanům kroutit krky na ukrajinský způsob. To je skutečný účel těch návštěv. A je jen otázka času, než i v ČR začne vláda podněcovat útoky proti skupinám českých obyvatel, pod nějakou záminkou. Začíná to nálepkami o ruských švábech a končí to fyzickými útoky zfanatizovaných podporovatelů režimu.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj:https://aeronet.news/video-zfanatizovani-ukronaciste-zlyncovali-a-vyhnali-z-kostela-pravoslavneho-kneze-ktery-je-oddaval-a-krtil-po-dobu-21-let-ale-ted-ho-vyhnali-na-prikaz-narko-fuhrera-zelenskeho/

Rozsáhlé přípravy na mobilizaci Čechů a Slováků pokračují

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

30.12.2022

Česká republika bude mobilizovat. Nenápadně – Češi začínají pár tisíci dobrovolníků, které armáda vycvičí a nechá v záloze. Prohlédla jsem si analyticky strukturu zaměření budoucích branců. Je z ní víceméně jasné, že strukturálně budou Češi cvičit lidi, které armáda bude potřebovat ke koordinování velké mobilizace. A když si uvědomíte fakt, že Česko je členem východního křídla (B9) a spadá pod velení NATO, pak je nepochybné, že na rozsáhlou a následně celkovou mobilizaci se připravují všechny východoevropské státy, tedy i ČR. 
Toto je přesná pointa toho, co píši už od začátku Speciální operace na Ukrajině: do války s Ruskem budou nakonec poslány teroristickou aliancí NATO všechny východoevropské státy, které jsou v područí USA. Lidé tomu nechtějí věřit, ale symptomy dění už od začátku naznačují, že tomu tak bude.Mnoho Slováků a celkově Východoevropanů to neřeší. Naivně si myslí, že se dokáží takové mobilizaci vyhnout. Rozebírala jsem toto téma analyticky už v minulosti a ujišťuji Vás, že se jí vyhnout nedá. Do války proti Rusku Vás naženou téměř všechny.

Druhá, velmi početná skupina jsou ti, kdo si myslí, že to prostě odmítnou. Ujišťuji vás, že to je ještě větší blud, než ten předtím. Zapomínáte na to, že vaši mobilizaci budou koordinovat ukrajinští generálové, protože vy, zmobilizovaní budete posíláni hlavně na Ukrajinu. A tomu, kdo odmítne, jednoduše prostřelí nohy. Přesně tak se to dělá na Ukrajině dodnes.

Zapomínáte na to, kdo je např. gen Zalužnij. To je ukrajinský generál, který přímo spadá pod americké velení. Je to nejbrutálnější ukrajinský generál, který má velitelsky na svědomí zavraždění právě těch Ukrajinců, kteří odmítli bojovat.

Gen. Zalužnij bude velet i mobilizovaným Čechům a Slovákům a když jednou naše vlády nařídí mobilizaci, tak se válce proti Rusům nevyhnete, protože Zalužnij, mimochodem, teprve před pár dny prohlásil, že je povinen zavraždit každého ukrajinského nepřítele, ne jen Rusy. Je to hlaně odkaz pro nás, proruské Lidi, žijící v zemích B9. To o nás, Zalužnij mluví. Nechá zavraždit každého z nás, kdo si dovolí být proruský.

Popravdě, toto jsou ty důvody, pro které nám, Slovákům přestávám rozumět. Řekněte mi prosím, jak můžete nechat své politiky, byť jen zčásti ospravedlňovat Ukrajinu a Ukrajince. Jak můžete dobrovolně nechat např. Chmeláře psát, že fašismus na Ukrajině vlastně neexistuje. Nebo, jak můžete nechat své politiky, aby v tichosti tolerovali dění na Ukrajině. Např. Fico, Pellegrini, Uhrík, Mazurek a mnoho dalších jsou právě Ti, kteří podporují dění na Ukrajině skrytě.

Už to prosím pochopte. Dnes s myšlenkou, že budete posíláni na Ukrajinu bojovat proti ruské armádě, kalkulují na Slovensku všichni politici. Úplně všichni.

Zvedavec.org

Zdroj: INFOKURÝR

česko aně

Brusel nařídil Česku a Slovensku zvýšit daně na potraviny a energie o 50%, jinak přijdou o dotace!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Brusel se definitivně zbláznil! Podle výpočtů belgické poslankyně Europarlamentu Sary Matthieu, členky strany Zelených, bude muset Česko a Češi do roku 2050 každý rok investovat do tzv. dekarbonizace domů a bytů 237 miliard korun, jinak nesplní dekarbonizační nařízení EU, a bude stamiliardová pokuta! (Údaje pro Slovensko na konci analýzy.)

V Česku je skoro 5 milionů bytů a domů. Každý majitel českého domu a nebo bytu tak bude muset z vlastní kapsy průměrně zaplatit 1,1 milionu korun, aby splnil nejnovější bruselské nařízení. Pomoc od vlády se splněním nařízení nedostane, protože český státní rozpočet je už teď podle vládních ekonomů ve strukturálním deficitu přes 220 miliard korun. (Strukturální deficit = rozdíl mezi příjmy a výdaji státu, který nezapočítává vlivy ukrajinské války a energetické krize, a další mimořádné protikrizové výdaje.) Podle vlády, aby se strukturální deficit odstranil, je třeba zvýšit daně, snížit zdravotní péči a důchody! Dekarbonizaci budov přitom prosadila v Bruselu Česká vláda, jmenovitě ministr Jurečka. Fiala musí být blázen, protože nejdřív nechá vyhlásit, že vláda musí snižovat veřejné výdaje, výdaje na zdravotnictví a důchody, a zvyšovat daně, aby odstranila 220 miliard strukturálního deficitu Česka, který způsobil Babiš, a potom pošle do Bruselu magora Jurečku, aby tam na Česko prosadil uvalení každoroční platby 237 miliard za dekarbonizaci! To je evidentní případ pro doktora Chocholouška. Fialova levá půlka mozku nejspíš neví, co dělá pravá!

Žádná česká vláda nemůže hospodařit každý rok až do roku 2050 s rozpočtovým deficitem nejméně 437 miliard CZK, jak vymysleli v Bruselu! (200 miliard strukturální deficit, 237 miliard roční náklady dekarbonizace.)

Aby Česko dekarbonizační cíl Bruselu do roku 2050 splnilo, musela by vláda Česka zvýšit měsíční zdanění každého Čecha včetně důchodců a nemluvňat o 1879 korun měsíčně! Pro Vaši představu, Česko letos vybere na dani DPH, kterou platí občané ze všeho, co si koupí v obchodě asi 500 miliard korun. Aby Česko získalo 237 miliard korun na každoroční plnění nejnovějšího bruselského dekarbonizačního nařízení, bude muset Fiala zvýšit daně DPH o 50%, a nebo donutit občany, aby vše zaplatili z vlastních kapes rovnou. Pokud Fiala zvolí cestu vládních subvencí na dekarbonizaci,  za potraviny už nebudete platit 15% dan, ale 22,5% dan. Za koupi auta a nebo nového bytu, či jeho přestavbu už nebudete platit 21% dan, ale 31,5% dan!  Třeba konkrétně, za populární základní lék ibuprofen budete muset platit ne 10% daň, ale 15% daň! Vzhledem k tomu, že DPH tvoří necelou polovinu vybraných daní v Česku, je možné také o 50% zvednou zdanění občanů a firem. Toto zvýšení daní se už ovšem plánuje pro snížení strukturálního deficitu (200 miliard), a tak na dotace občanům pro plnění dekarbonizačních nařízení nezbydou peníze!

Každého občana Česka, tak čeká buď investovat do své nemovitosti 1,1 milionu, a nebo platit zvýšený nájem, a nebo platit zvýšené daně! Nebo se také Češi mohou rozhodnout, že Fialu i s celým Bruxelae pošlou do důchodu! A na to je už nejvyšší čas, protože  dekarbonizace budov představuje pouze investiční náklady na dekarbonizaci budov. A k nim (236 miliard ročně) je třeba ještě připočítat platby dekarbonizačních poplatků (tzv. Jurečkovné), které představují celkem 28 miliard ročně – podrobně v MAP-1543.

Fialovi vládní ekonomičtí poradci tvrdí, že výdaje na české důchody budou v roce 2060 neudržitelné, protože vygenerují deficit 4% HDP! Asi jim to taky moc nepálí, protože výdaje Česka jen na Jurečkovu dekarbonizaci budou v letech 2027-2050 představovat 3,36% HDP Česka! Pokud tedy má být neudržitelný deficit důchodů až v roce 2060 (4% HDP), jak může být udržitelný deficit dekarbonizace 3,6% HDP v letech 2027-2050?! Odpověď je jediná, protože dekarbonizaci budou muset platit Češi z nových daní, poplatků a plateb! A nebo jde o další případy pro doktora Chocholouška!

Belgická poslankyně Europarlamentu za zelené Sara Matthieu oznámila, že v letech 2027 až 2050 bude muset region Flandry, včetně Bruselu investovat 6 miliard EUR ročně do dekarbonizace budov, aby byl splněn cíl EU. Region Flandry má 6,6 milionu obyvatel, a je co do budov srovnatelný s Českem. Proto jsme čísla Matthieu přepočetli na počet Čechů a Slováků. Nutno dodat, že v Belgii jsou naprosto jiné platy. Medián mezd, tedy mzda, kterou bere nejméně 50% obyvatel Flander je 75 000 CZK. Medián českých mezd v listopadu byl jen  34 993 KČ. Přes tento nepoměr mezd Čechů a Belgičanů, poslankyně Matthieu varovala, že Belgičtí chudí lidé si nebudou moci dovolit platit nařízenou dekarbonizaci, a že Belgie na ni ani nemá peníze! Česko ani Slovensko žádné dotace na chudé ani z Bruselu nedostanou, protože podle bruselských statistik je v Česku jenom 10,7% lidí chudých a na Slovensku 16%, kdežto v Belgii s dvojnásobnými platy je 20% chudých lidí!

Že to v České vládě nikomu moc nemyslí je jasné z případu madam Černochové. Ta se rozhodla nakoupit 210 švédských bojových vozítek pěchoty, jedno za 247 milionů korunRusko přitom letos produkuje jeden tank T-14 Armata za 150 milionů korun. Švédské vozítko pěchoty CV-90 je sice hezké a na propagandistický fotkách se bude vyjímat, ale proti tankům T-14 Armata, které se právě prý už připravují k ofenzívě, evidentně předražené.

Perlička na závěr. Ještě v roce 1938 Československo vyrábělo tanky pro Švédsko, protože Švédové to moc neuměli. Když tanky pro Švédsko zabavil Hitler, Švédové od něj na oplátku dostali licenci a technickou dokumentaci na výrobu českých tanků. Kde ty časy jsou, teď už nevyrábíme nic. Tanky kupujeme z Německa, děla z Francie, transportéry z Rakouska, bojová vozidla ze Švédska a letadla z USA. Vláda nám tvrdí, že se to vyplatí. No nedivme se potom, že ve všech zemích mají vyšší platy než v Česku, když od nich ty předražené zbraně kupujeme! A to ve Španělsku i v Itálii už zrušili DPH na potraviny! (Viz. Předchozí analýza) Asi jsme tu na východě EU za blbce!

Michael Svatoš

ZDROJ: INFOKURÝR http://www.infokuryr.cz/n/2022/12/29/brusel-naridil-cesku-a-slovensku-zvysit-dane-na-potraviny-a-energie-o-50-jinak-prijdou-o-dotace/

Česko končí s nákupem vakcín proti covidu

Česko končí s nákupem vakcín proti covidu. Ty, které se teď vyrábějí, nikdo nevyužije, řekl Válek

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

30.12.2022

Zatímco Čína v současné době řeší rekordní nárůst počtu nakažených koronavirem, v mnoha evropských zemích se vyhazují statisíce vakcín do koše. České ministerstvo zdravotnictví přestane od nového roku objednávat nové vakcíny proti covidu, kterých aktuálně vyhodí stovky tisíc měsíčně. Informuje o tom ČT.

Česko zatím využilo přibližně 18,5 milionu vakcín z více než 35 milionů obdržených dávek. Problémy s přebytkem vakcín proti covidu se ale začaly objevovat už loni v létě, teď však státy vyhazují stále větší počet vakcín a napětí kolem celé situace graduje. Ačkoliv se české ministerstvo zdravotnictví rozhodlo, že od roku 2023 přestane objednávat nové vakcíny, bude muset přijmout ty, které byly již předem nasmlouvané.

Vyrábějí se vakcíny na vyhazov, řekl Válek

Během prosincového jednání ministrů zdravotnictví zemí EU v Bruselu uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, že i dodání aktuálně nasmlouvaných dávek v lednu a únoru by znamenalo zásadní problém. „Musíme si otevřeně přiznat, že jsou dnes vyráběny vakcíny, které nebudou nikdy využity,“ upozornil Válek.

Několik dalších zemí Evropské unie rovněž trvá na přerušení dodávek covidových vakcín a úpravě smluv o dodávkách očkovacích látek. Na jednání v Bruselu opakovaně zaznívalo, že země si s ohledem na aktuální krize nemohou dovolit nakupovat vakcíny, které jsou předurčené ke zničení.  Část přebytečných dávek jednotlivé členské státy v uplynulých měsících darovaly třetím zemím, nicméně deník Financial Times poznamenal, že i rozvojové země už nezvládají příděly vakcín spotřebovávat. Několik států také uvedlo, že do budoucna by měla být ponechána možnost jednotlivým zemím uzavírat podobné smlouvy samostatně.

Moderna žaluje konkurenty kvůli patentům

Zatímco se řada států snaží zbavit přebytečných vakcín od velkých farmafirem, jako je například Pizer, BioNTech nebo Moderna, tyto společnosti řeší spory o patenty. Už letos v létě americká firma Moderna zažalovala firmy Pfizer a BioNTech za porušení několika patentů. Moderna vyvíjela metodu mRNA vakcinace od roku 2010 a o porušení patentů prý věděli už dříve, ale nechtěli bránit šíření vakcín v době pandemie. Informuje o tom americký server Reuters.

 

 

Společnosti Pfizer a BioNTech začátkem prosince odpověděly, že společnost Moderna přecenila své zásluhy v oblasti technologie mRNA. Požádaly tedy federální soud v Massachusetts, aby prohlásil patenty Moderny za neplatné a případ zamítl. Společnosti také upozornily, že se navíc Moderna vzdala práva podat žalobu v době, kdy podepsala, že během pandemie nebude žalovat jiné výrobce vakcín.

Všechny tyto žaloby o porušení práv a patentů obsahují žádost o finanční náhradu škody, jejíž přesná výše zatím není známá. Nicméně žádná ze společností nepožádala soud o zastavení výroby nebo prodeje vakcín.

Pfizer vydělal dvojnásobek toho co Moderna

Pfizer plánuje v příštích letech uvést na trh zhruba deset novinek. „Máme v plánu například uvedení pěti nových vakcín a asi dvou léků pro onkologické pacienty,“ uvedl šéf Pfizeru Albert Bourla v rozhovoru pro Yahoo Finance’s All Markets Summit. Aby navíc kompenzoval poklesy prodejů spojené s léky a s vakcínami proti covidu, plánuje do roku 2030 posílit příjmy z externích obchodů ve výši 25 miliard dolarů.

Společnost Pfizer vydělala v prvních devíti měsících tohoto roku přes 26,4 miliardy dolarů z prodeje svých vakcín. Oproti tomu společnost Moderna za stejné období prodala vakcíny v hodnotě přes 13,5 miliardy dolarů, jak vyplývá z údajů Americké komise pro cenné papíry a burzy.

Zdroj:E15.cz https://www.e15.cz/byznys/cesko-konci-s-nakupem-vakcin-proti-covidu-ty-ktere-se-ted-vyrabeji-nikdo-nevyuzije-rekl-valek-1395790&utm_content=2-nepremium&&utm_term=Cesko-konci-s-nakupem-vakcin-proti-covidu-Ty-ktere-se-ted-vyrabeji-nikdo-nevyuzije-rekl-Valek?fbclid=IwAR2ULajA5fALkr1Bv-CynIIq5J5K5-0qgFEFOLcycgRuA_hjO9FVSSAr3qg

Nebudu popisovat všechny peripetie této iniciativy, jen vypíchnu pár zajímavých momentů.

Čas se krátí

30.12.2022

Štítky

Blog-převzato z blogu Vidlákovy kydy

Samozřejmě mi neunikly uniklé informace o tom, jak bude vláda v brzké době bojovat proti dezinformacím. Včera sice zaznělo, že ony uniklé informace jsou také dezinformace, protože jde jen o pracovní verzi, která se ještě bude ladit, ale když to vypustil Deník N, tak to stojí za blogerský komentář.

Krátce shrnu situaci…. Vláda hodlá nasypat sto mega těm hodným a pravdomluvným médiím. (Určitě na první místě myslí Šafra a jeho evropský hodnotné Fórum 24… nebo alespoň Šafr si na ty peníze myslí) Dále hodlá nasypat padesát mega Cemperům a dalším udavačům, aby se jim udávalo lépe a radostněji. Také hodlají určit zmocněnce, který připraví nějaké ty paragrafíčky, aby to celé dostalo právní rámec. To víte, hento vypínání dezinformačních webů se úplně nepovedlo, oni se pak všichni obviňovali navzájem, kdo to vlastně nezákonně nařídil… takže příště už to bude naprosto legální a podle pravidel. A pak se má objevit nový trestný čin vědomého šíření dezinformací, za účelem rozvracení republiky. Tento paragraf bude dostatečně gumový a pružný, aby se za něj dalo schovat vlastně cokoliv.

Nepochybuji o tom, že tentokrát bude těžkopádná byrokratická mašinérie extrémně efektivní.

Hele, ono nám zbývá pár posledních týdnů, možná měsíců… Pak už bude cokoliv, co kdo napíše, potenciálně trestné. Samozřejmě, nikdo nepůjde po nějakém nýmandovi, který bude mluvit o chemtrails a 5G sítích. Takové dezinformace nikoho nezajímají a nezvednou ze židle. Ale okamžitě půjdou po těch, kteří promlouvají k masám. Půjdou po těch, kteří předvádějí nějaké organizační schopnosti, kteří umějí mluvit, natáčet, či psát. Půjdou po těch, kteří reálně ohrožují moc současné vlády.

Samozřejmě nedojde jen na blogery. Dojde i na začínající a opoziční politiky. Jakmile se někdo stane populárním díky kritice vlády, to by bylo, aby se nedal chytit za slovo a napařit mu paragraf. Rozvracení republiky je totiž úplně cokoliv, co jde jakkoliv napříč vytyčené vládní cestě za světlými zítřky.

Ale vlastně mě to celé nepřekvapuje… to je také to jediné, co mohou udělat. Oni totiž vidí, že majnstrýmová média už neurčují celý diskurs. Oni vidí, že jsme si našli svoje cestičky, jak propagovat to, čemu věříme. Ono nás zase není tolik. Pár desítek lidí… to už se posbírat a odsoudit dá. Kdokoliv, kdo bude příliš vidět a příliš slyšet, ten bude snadno umlčen a nebo alespoň mluvnicky vykastrován, protože nebudeme smět ani naznačovat.

Bude to jako za totáče… volby budou, ale slyšet budou jen hlasy, které se budou líbit mocným. Ostatní s potenciálem budou umlčeni. Kriminalizace politiků, to je už dávno osvědčená metoda, která bude jen zjednodušena. Nebude nutné hledat nějaké kostlivce ve skříni, Čapáky, ofshory… postačí si projít pár projevů či statusů. Udělat z toho vědomé šíření dezinformací, to už bude snadné.

Když si to tak vezmu, zakrátko za nás bude mluvit už jen Jana Zwyrtek Hamplová, protože bude mít imunitu. My všichni ostatní budeme stát před dilematem, jestli existuje alespoň teoretická šance uspět a jestli má vůbec smysl bojovat a ohrožovat tím svoje rodiny. Postačí jeden dostatečně gumový paragraf, který protlačí ten blonďatý pyknik se zlým obličejem. Dostat se za katr bude extrémně snadné a půlka obyvatelstva tomu ještě bude tleskat.

Čas se nám krátí. Pokud bude do našeho práva prosazen tento nápad, tak jsme v podstatě skončili. Zůstane pár bláznů, pár nebojácných hlupáků a možná pár takových, kteří nebudou mít rodiny a nebudou na ně muset brát ohled. My ostatní se teď sice můžeme desetkrát zaklínat odvahou, ale kdo je doopravdy odvážný, to se zjistí až po první domovní prohlídce a prvním exemplárním trestu. Nedělám si iluze o velikosti takové skupiny statečných.

Máme před sebou několik týdnů či měsíců. Pak už bude každý pokus o odpor mnohem riskantnější a obtížněji proveditelný. Když za slova bude hrozit žalář, je úplně jedno, jak se tento režim bude jmenovat a kam bude směřovat. Jestliže vznikne nástroj a na potlačování svobody projevu, bude brzičko použit na potlačování svobody všeobecně.

Hele, já dneska cítím naprostou marnost své blogerské práce. Pět let jsem házel na stěnu hrách… Ať se ve svých úvahách podívám kterýmkoliv směrem, vidím jen množící se překážky. Všechny jsem je popsal a do jisté míry i předpověděl… stejně to nemělo žádný vliv na změnu smýšlení.

A mám i další špatné zprávy…

Bašta začal řešit, že v Moskvě mají složku na Babiše a Pavla a proto jsou vydíratelní… To jako má znamenat co? Komu je určena tahle informace? Jejich voličům? To je má jako odradit? Aneb jak čtrnáct dní před volbami vynulovat všechny úspěchy své kampaně a zároveň říct dopředu, že kdyby se Babiš náhodou dostal do druhého kola, tak ho nepodpořím, protože KGB… Uvědomuje si Bašta, že v podstatě řekl, že v druhém kole podpoří Čapuši? Před dvěma dny jsem psal, že Bašta dělá kampaň v rámci možností dobře. Dneska musím říci, že už jí nemusí dělat vůbec.

Mimochodem – Předevčírem jsem napsal, že mééédia dají Baštovi milostivě víc prostoru, protože se s Babišem perou o stejného voliče… Nečekal jsem, že to bude tak rychle a nečekal jsem, že to takhle dojebou.

Od Ládi Vrábela se zase odtrhli další spolupracovníci, že se s ním nedá dělat. Ale to samozřejmě nevadí, Vrábel je ten jediný správný echte revolucionář, který nás všechny zachrání a všichni ostatní jsou zlí, jen mu chtějí ukrást jeho projekt. Vsadím se, že tu ještě pořád bude hodně těch, kterým to ani teď nedošlo a spokojí se s  vysvětlením o šedesátém spiknutí v řadě mezi lidmi, které si on osobně vybral.

Ne, ještě není konec… ale máme k němu slušně nakročeno. Zítra proto napíšu něco, co bych jako bloger nikdy napsat neměl.. řeknu vám, co by se podle mě mělo teď udělat.

Zdroj:https://www.vidlakovykydy.cz/

Fialova vláda si chce koupit poslušnost a servilitu českých médií za 100 milionů korun

Fialova vláda si chce koupit poslušnost a servilitu českých médií za 100 milionů korun v rámci chystaného zákona, který má zavést nový trestný čin šíření dezinformací ohrožujících demokracii nebo bezpečnost státu! Podle informací má vzniknout “index” závadových webů, které mají nepřátelské postoje vůči Fialově vládě! Index bude spravovat nově zřízený úřad na způsob Ministerstva pravdy! Znovu chtějí zavírat lidi do kriminálů za texty a názory! Znovu povstanou noví disidenti, znovu se pojede samizdat!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

29.12. 2022

Česká média přinesla ve středu informaci, že vláda Petra Fialy ve spolupráci s ministerstvem vnitra prý dokončily přípravu zákona proti dezinformacím. Zákon by měl nově zavést úplně nový trestný čin vědomého šíření dezinformace, která ohrožuje demokratické zřízení anebo bezpečnost země.

 Kromě toho zákon zavede tzv. index, na který budou umisťovány nepohodlné weby a poskytovatelé internetu v ČR se budou muset tímto indexem řídit a budou muset blokovat svým klientům přístupy na tyto weby.

Zatím není jasné, kdo bude tento index spravovat, ale očekává se, že to bude nově zřízený úřad, který bude mít charakter Ministerstva pravdy, jehož zaměstnanci budou určovat a deklarovat, co je pravda a co je dezinformace. Jakkoliv je myšlenka na takový úřad absurdní a v demokratické společnosti nemyslitelná, Fialova vláda si to nemyslí a má pocit, že pravdu musí určovat nově zřízený úřad, zaměstnanci úřadu, prostě státní orgán, který bude blokovat všechny weby, které budou psát něco jiného a tím budou ohrožovat “demokratické” zřízení Fialova státu.

Petr “Mrazík” Fiala. Lid v mé zemi bude bez ruského plynu, bez ruské ropy, i bez ruské zmrzliny. A teď i bez svobody opačného názoru

Jenže, to není to největší překvapení. Podle Deníku N je v návrhu zákona i směrnice, která navrhuje poskytovat “nezávislým” médiím 100 milionů korun ročně a k tomu dalších 50 milionů korun ročně tzv. fact-checkingovým organizacím a spolkům, jako jsou Manipulátoři Jana Cempera nebo Čeští Elfové Bohumila Kartouse.

Fialova vláda si tak chce de facto koupit česká média, která píšou ve prospěch vlády a v souladu s narativem vlády, zatímco opoziční média budou umlčována, umisťována na index a jejich redaktoři dokonce stíháni a zavíráni do kriminálů.

Je to de facto korupce Fialovy vlády za bílého dne. Za 100 milionů korun si vláda koupí přízeň mainstreamových médií, za dalších 50 milionů si koupí ověřovatele zpráv a opoziční média se onálepkují jako dezinformační a umístí se na index, takže bez VPN se lidé na ty weby nedostanou. Fialova vláda tak přiznává, že velká média v ČR ztrácí vliv a důvěru čtenářů, protože lidé odmítají číst pro-vládní narativ.

Vláda Petra Fialy si chce de facto koupit média v ČR za 100 milionů korun

Financování soukromých webů ze státního rozpočtu je přitom něco, co v Evropské unii je označováno za subsidiaritu, tedy formu plnění a subvencování rozpočtů soukromých subjektů, ale ze všeho nejvíce to připomíná státem financovanou korupci. Stát si vybere soukromá média, která se mu líbí a označí je za “nezávislá” a nasype jim peníze ze státního rozpočtu.

Takže vláda si tímto de facto kupuje soukromá média a ta na oplátku budou psát tak, jak si vláda bude přát, zatímco jiná a skutečně nezávislá média budou blokována anebo dokonce kriminalizována. Nepohodlné názory tak mají být úplně umlčeny, a to nejen blokací webů, ale i kriminalizací redaktorů. Tímto zákonem má být dosaženo stavu, kdy na mediálním trhu zůstanou jen média jednoho typu, tedy média pro-vládní, pro-evropská, pro-unijní a hlavně pro-ukrajinská. Servery píšící jinak budou dříve či později zaneseny na index a zablokovány. Pojďme si ocitovat, co napsala o celé věci ČTK [1]:

Praha – Pracovníci Úřadu vlády ČR a ministerstva vnitra vypracovali plán na boj s dezinformacemi. Stát by mohl jejich šiřitele stíhat, odstřihnout takové weby od reklamy státních institucí nebo desítkami miliony korun podporovat nezávislá média, která se snaží dezinformace potírat. Současný vládní zmocněnec pro oblast dezinformací Michal Klíma by se pak mohl stát národním gestorem této politiky a určovat způsob, jak s takzvanými fake news bojovat. Klíma to dnes potvrdil Deníku N [2].

V první polovině příštího roku by měl vzniknout zákon určující podmínky, za kterých mohou být zablokované konspirační stránky na internetu. V plánu je také zákon umožňující policii stíhat záměrné šíření dezinformací. “Předloží se vládě návrh zákona doplňujícího trestní zákoník o trestnou činnost vědomého a záměrného šíření dezinformací s cílem významně poškodit demokratický charakter státu či jeho klíčových bezpečnostních zájmů,” píše se podle serveru v dokumentu.

Experti doporučují rovněž podporovat 50 miliony korun ročně neziskové organizace, které se zabývají bojem s dezinformacemi. 100 milionů korun ročně by pak měla dostávat nezávislá média, která v boji s fake news pomohou.

Považuji pomoc profesionálním zpravodajským a nezávislým médiím v této oblasti za velmi důležitou. Navíc poslední rána pro média byla novelizace autorského zákona, kdy tito vydavatelé přišli o peníze od Googlu,” řekl Deníku N Klíma. Stát by měl zaměstnat i více odborníků na dezinformace.

Autoři dokumentu upozornili na to, že na některých webech označovaných za dezinformační inzerují nyní i státní instituce. Podle Nadace Open Society Fund se tam objevila například reklama na státní agenturu Czech Tourism. Tato praxe by měla být omezená. “Narušení tohoto obchodního modelu a snížení výnosů z tohoto společensky škodlivého modelu podnikání by mělo být významnou součástí strategie čelení dezinformační hrozbě,” píše se v plánu. Pomoci by měli také kampaně proti dezinformacím na sociálních sítích.

Na začátku prosince řekl premiér Petr Fiala (ODS) při sněmovních interpelacích, že stát musí čelit nepřátelské hybridní válce vedené i prostřednictvím dezinformací, nelze ale zavádět cenzuru. Poukázal také na to, že jeho kabinet navazuje v čelení hybridním hrozbám na dokumenty přijaté k této záležitosti předchozí vládou Andreje Babiše (ANO) a postupně plní úkoly, které z nich vyplývají. Patří k ním podle ministerského předsedy také zpracování právní úpravy pro posílení možností České republiky čelit dezinformacím a vytvoření systému strategické komunikace státu.

V souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu bylo na jaře zablokováno několik dezinformačních webů. Internetové sdružení CZ.NIC opět zpřístupnilo sedm webů koncem května. Fiala mimo jiné tehdy uvedl, že k vypnutí dezinformačních webů vyzvala vláda v obecně formulovaném usnesení a je vděčná nevládním organizacím i komerčním firmám, že tyto servery vypnuly. Vládě ale bylo podle něho jasné, že zablokování webů bylo jen přechodné opatření.

Stovky zaměstnanců nového ministerstva budou ověřovat pravdu?

Vládní zmocněnec pro boj s dezinformacemi Michal Klíma se tak podle všeho stane buď novým ministrem nově zřízeného Ministerstva pro informační bezpečnost (tento název je prý zvažován jako oficiální název nového ministerstva) anebo ředitelem nově zřízeného úřadu s podobným názvem.

Tento úřad nebo ministerstvo by potom bylo zřizovatelem indexu závadových webů a rovněž by mělo v gesci tzv. certifikaci pravdy, tedy určení toho, jaká informace je pravdivá a jaká není. Už teď je jasné, že takový úřad by musel disponovat stovkami zaměstnanců, kteří by nedělali nic jiného, než prováděli rešerše a zkoumali na internetu zdroje a potom by certifikovali s určitým procentem pravděpodobnosti, jaká informace je pravdivá nebo není. Pojďme si uvést příklad.

Michal Klíma, vládní zmocněnec pro boj s dezinformacemi

Nějaký server napíše, že nezodpovědná vláda Petra Fialy přibližuje Českou republiku k válečné konfrontaci s Ruskou federací, což bude mít za následek mobilizaci v ČR a povolávání ročníků v několika vlnách. Je možné takovou informaci označit za dezinformaci a web zablokovat? Toto je přesně jeden z příkladů, kde není možné exaktně určit pravdu, protože se nejedná o tvrzení, ale o vyjádřený názor a obavu. Je nemožné přesně odhadnout, kde je limita toho, kdy Rusko vstoupí do konfliktu s NATO, když žádné takové limity a hranice nejsou známy a lze o nich pouze spekulovat.

Ministerstvo pravdy bude blokovat weby podle nálepek, protože podle konkrétních článků to nepůjde, to bude neobhajitelné

Všichni se však shodnou na tom, že kroky Fialovy vlády bezpečnostní krizi v Evropě prohlubují, protože jeho vláda podněcuje a sama iniciuje další dodávky zbraní Ukrajině. Takže nakonec to může skončit tak, že úřad bude blokovat weby ne podle toho, co ty weby napíší, ale podle toho, co o těch webech napíší ty “nezávislé” a vládou placené weby. Tedy blokace bude probíhat ne podle konkrétních článků, ale podle nálepek, které těm protivládním webům nalepí ty pro-vládní weby. A tohle je podle mého názoru ten skutečný plán autorů toho zákona. Oni vědí, že nemohou blokovat weby kvůli konkrétním článkům, protože by neměli argumenty.

Vzkaz ministra vnitra, jak skončí každý, kdo bude psát jinak, než jak chce Fialova vláda

Všimněte si, že ani toho 25. února 2022, když CZ.NIC na podnět Fialovy vlády zablokoval skupinu webů v čele s našim Aeronetem, tak k blokaci nedošlo na základě nějakého specifického článku, že by porušoval nějaký zákon, ale čistě a pouze na základě nálepky, kterou ty zablokované weby dostaly už dávno předtím. A to samé má podle všeho platit i po schválení toho nového zákona. Nebudou hledány konkrétní texty nebo články, protože Ministerstvo pro informační bezpečnost prohlásí, že ten a ten konkrétní web ohrožuje demokracii a bezpečnost ČR jako celek a nikoliv nějakým konkrétním článkem.

Velký český firewall inspirovaný v Číně

A v tom okamžiku neexistuje obrana. Nevěřím tomu, že se budou s nějakým provozovatelem dohadovat a přetahovat o znění vět v nějakém článku, jestli ty věty ohrožují demokracii nebo bezpečnost, tomu nevěřím. To by se pouštěli na tenký led. Udělají to stejně jako toho 25. února, prostě budou blokovat weby s tvrzením, že weby ohrožují demokracii a bezpečnost jako celek, prostě úplně vším, svojí existencí, svým logem, jménem, nálepkou, prostě úplně vším.

Na tuto cenzuru a teror se musí všichni lidé dobré vůle připravit a musí si zavčas pořídit VPN službu, už včera bylo pozdě. Návod na zprovoznění VPN v počítači a v mobilu najdete v článku zde. Opravdu to nepodceňujte, protože taková samozřejmost jako je přečtení si opozičního a jiného než vládního názoru na nějakém webu již nemusí být v ČR brzy dostupná. V Česku vznikne podobný firewall jako ten slavný čínský, který blokuje Číňanům přístup na západní weby. V nacistické III. Říši se o cenzuru tisku staral mimochodem Heinrich Himmler, říšský vůdce SS, ministr vnitra, šéf policie a tajné služby SD. Doslova vám přejde mráz po zádech, když vidíte tu podobu s Petrem Fialou.

Heinrich Himmler vs. Petr Fiala

Fialův teror namířený proti lidským právům a proti svobodě přijímání informací se prohlubuje a dokonce už i české soudy prohlašují [3], že občané ČR nemají právo na to, že musí nějakou informaci čerpat z konkrétní webové stránky, takže jejím zablokováním se prý občanům žádné právo neupírá, protože tu informaci si mohou přečíst někde jinde! To řekl bez okolků český soud! Je hotovo! Tím dochází k ukrajinizaci české společnosti. Stejně jako na Ukrajině kyjevská vláda už léta blokuje jiné než vládní názory, tak to samé se snaží v ČR zavést Fialova vláda.

Weby, které jsou hostovány v ČR, úplně skončí a budou zlikvidovány. V provozu zůstanou jen opoziční servery umístěné v zahraničí, ale dostanete se na ně z ČR jen pomocí VPN služeb.

 Disidentské servery tak znovu začnou vycházet jakousi elektronickou formou samizdatu, tedy formou působení z ciziny a pomocí přístupu na ně přes VPN.

Totalita se vrátila, protože obyčejní lidé proti jejímu návratu neudělali nic, anebo ji dokonce v návratu aktivně pomáhali u voleb volením pětikoalice. Fialova vláda chce prostě informační prostor v ČR uchvátit jen sama pro sebe a pro své loajalisty, žádný jiný názor nebude tolerován.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj:https://aeronet.news/fialova-vlada-si-chce-koupit-poslusnost-a-servilitu-ceskych-medii-za-100-milionu-korun-v-ramci-chystaneho-zakona-ktery-ma-zavest-novy-trestny-cin-sireni-dezinformaci-ohrozujicich-demokracii/

Adolf už tu není

Tuž poďme si to zhrnut…

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

27.12.2022

Blog-převzato z blogu Ladislava Větvičky

Rok dvacet dva konči. Nebyl až taky zly, jak se jevil. Ale dobre to nebylo. Rus už to nevydržel a zahajil valku proti Zapadu na Ukrajině. Fijalova vlada se rozhodla, že je ve valce a začala zadarmo dodavat zbraně jedne straně.

Tak hlupy nebyl ani Gottwald, kery aji v době konfliktu mezi Židama a Arabama dodaval zbraně oběma stranam – ale rozhodně nebyl taky cyp, aby je dodaval zadarmo. Po vladě Babišově, kera se dopustila trestneho činu apartheidu a rozdělila lidi na občany prvni a druhe kategoryje, se fialova vlada dopustila popřeni svobody slova a nechala zakazat weby, kere se ji nelibily.

To pro nas neni nic noveho. Za Hytlera byli tež občani rozděleni na svepravne a na bezpravne. A za Husaka se tež rušily nepovolene rozhlasove stanice.

Žadna z tehdejšich vlad ovšem nebyla tak debilni, aby poškodila vlastni občany tym, že přestala brat energyje ze zdroju, kere su pro občany nejvhodnějši, a naopak vlastni eletryku začala dodavat susedni velmoci za zlomkove ceny, kere su dotovane z peněz duchodcu, keři možu leda tak ryt držku v zemi.

Tak že ne, nemožeme řikat, že to byl uplně špatny rok, ale je to asi to same, jak když si lidi po vystupeni z vlaku na rampě řikali – neni tak zle, navic nas fčil čekaju horke sprchy… Sorry za taky přiměr, ale stary Heitzmann by mi to schvalil.

Před nama je rok dvacet tři.

Všeci se tvaři, že všecko je v pořadku, kobzole su v řadku.

Ja bysem to tak neviděl.

Podle veškerych naznaku to vypada, že Ukrajinu čeka brutalni pad měny. Ne ten, kery byl v letě, kdy kurz klesnul z osumdesati haliřu na pětašedesat. Fčil bych to odhadoval na totalni zhrouceni hřivny na sedminu puvodni hodnoty. Logicky to vyplyva z teho, jak se Ukrajinska oligarchyja snaži za každu cenu vyvezt obili do ciziny, aby ziskali tvrdu měnu. To je krok pochopitelny. Nepochopitelne je, čemu prodavaju tunu pšenice za sedminu tržni ceny…

Jasne, možete řict, že to je dusledek agrese. Ja bysem to charakteryzoval jako dusledek totalni, dluhodobe korupce, kera v tom statě po desitky roku probihala a totalniho vytunelovani za posledni rok, kdy neochota vladcu dodržet Minske dohody, kere sami podepsali, zpusobila stav, kdy Ukrajincum v jejich vlastni zemi už nepatři vubec nic. NIC. Cely stat je totalně zadluženy a posledni věc, keru snad zbyva zrobit, je zem rozparcelovat a předat susedum.

To by nemusel byt naš problem, pokud by fialovi zaprodanci v čele našeho statu nevyhlašovali, že to je naša valka, že my sami zme ohroženi a že budeme bojovat tak chrabře, že brzo budeme pod hradbama Kremla a Rus sam zdrhne za Ural.

Takže ano, přiznejme si, že fčil už to je naša valka. Bo nas do ni vtahli. Je uplně jedno, že si ju nikdo nepřal, kromě tych fijalovych mamlasu. Tajak ve všeckych valkach v minulem stoleti, už zase na počatku velikeho konfliktu stojime na te blbe straně. Už zase nas ženu, abysme rukovali do konfliktu, kery s nama nema nic společneho.

Podle všeckych indyciji se Zapad snaži eskalovat konflikt v severnim Kosovu, kaj su posledni zbytky srbskeho obyvatelstva pod natlakem albanskych synku. To može přerust v horky konflikt NATO x Srbsko. Enem se obavam, že Srbi už nesu taci bezbranni tajak v roce 99. A my zme sučast NATO. Už se těšite, až dostanete povolavak a pudete střilat Srby na jejich uzemi?

A co je nejhorši, špekuluje se o tym, že hrdinny Polak pude poskytnut bratrsku pomoc svojim zapadoukrajinskym kamošum proti připadnemu běloruskemu utoku ze severu, a aby to nevypadalo jako retrookupace zapadni Ukrajiny tajak v roce 19, tak to zrobi mirova koalice bratrskych sil Slovaku, Čechu a balckych narodu pod vedenim hrdinneho Juzka.

A co pak? Poskytne bratrsku pomoc Maďar svojim bratrum na Podkarpatske Rusi, kera byla po tisic roku sučasti Maďarskeho kralovstvi? A co Rus? Poskytne bratrsku pomoc svojim lidem až po hranicu s Podněstřim?

Tuž, nevypada to dobře, co?

Ale nas se to přece netyka, ni? Klidně si zvolme Čapuši, nebo PetroPavla. Prašť jako uhoď. Jediny, kery vypada, že by nas neposlal do valky, tedy Jarek Bašta, ma minymalni šance na uspěch.

Což znamena enem to, že rozhodovani mezi Čapuši a PetroPavlem je enem rozhodovanim, jestli budeme rukovat v březnu, nebo až v květnu.

Tuž, tak vypada uvaha o přištich měsicach z mojiho pohledu.

Buch s nama

Ladik Větvička

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795845

 

USA se pokusily zabít Putina řízením velkého převratu

Vypne Putin Česku ropu?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

29.12.2022

Jeho včerejší podpis příslušného dekretu zatím nechává trhy v klidu.
Ruský prezident Vladimir Putin včera podepsal dekret, který zakazuje dodávky ruské ropy a ropných produktů do zemí uplatňujících – přímo i nepřímo  cenový strop na ruskou ropu. Cenový strop se týká ropy, kterou Rusko vyváží námořní cestou, tedy prostřednictvím tankerů. Proto nelze hovořit o tom, že by jej Česko podporovalo přímo. Přímo totiž námořně dodávanou ruskou ropu neodebírá. Nepřímo však strop podpořilo. Podporuje jej totiž Evropská unie jako celek. A Česko si nevyjednalo výjimku z této podpory jako Maďarsko.
Proto nelze zcela vyloučit, že Putin by mohl přikročit k zastavení dodávek Česku jižní větví ropovodu Družba, kudy proudí ruská ropa. Ta stále tvoří zhruba polovinu ropného dovozu do ČR. Jižní větví Družby však dováží ruskou ropu také právě zmíněné Maďarsko. A tomu Moskva ropu vypne jen těžko.

Když Budapešť nyní představuje jejího největšího spojence, resp. nejmenšího odpůrce v rámci EU a když se nepodepsala ani pod uvedené zastropování.

Světový trh se však zatím závažnější reakce Ruska neobává. Putinův dekret trhy hodnotí jako příliš vágní. Důležitější tak budou reálné činy Ruska. Ty jsou však zatím mírnější, než se trhy obávaly. Ostatně ropa Brent včera přidala na ceně jen zhruba 0,5 procenta. A dnes zlevňuje. Mnohem více než Putinův dekret její cenu nyní ovlivňuje uvolňování covidových restrikcí v Číně.
Trhy se obávají, že šíření covidu v Číně může přechodně utlumit tamní poptávku po palivech , neboť vysoký počet nakažených a hospitalizovaných ochromí čínskou ekonomiku, tamní průmysl a dopravu, ale také spoje mezi Čínou a zahraničím. Ostatně různé země světa stále vážněji zvažují, že zavedou restrikce na spoje z Číny, jejíž covidová data zhusta považují za netransparentní a nepříliš průkazná.
Zatím tedy nelze předpokládat, že by zmíněný Putinův dekret jako takový výrazněji zvýšil světové ceny ropy. Může ovšem dojít ke spíše dílčím problémům se zásobováním ropnými produkty v některých členských zemích EU, Česko nevyjímaje. To by vedlo k růstu cen hlavně nafty i u českých čerpacích stanic, jenž by ovšem neměl být zdaleka tak výrazný jako ten jarní. Tehdy se nafta prodávala celkem běžně za zhruba 50 korun za litr.
Putinův dekret však není překvapivý. Překvapivé je spíše to, jak dlouho Rusku trvalo, než s odezvou na západní embargo přišlo – vždyť strop na ruskou ropu vstoupil v platnost již před více než třemi týdny a předtím se o něm hovořilo řadu měsíců.
Vzhledem k tomu, že dekret tedy není překvapivý, zainteresovaní účastníci trhu měli dost příležitostí se na nynější situaci připravit.

Rusko vysílá signál – nejen v oblasti dodávek ropy, i v oblasti dodávek plynu –, že nechce situaci stran dodávek energií dále hrotit.

Připravilo by se tak totiž o příjmy své veřejné kasy, která se kvůli západním sankcím ocitá pod stále znatelnějším tlakem. Rusko tento týden například uvedlo, že je připraveno obnovit část svých dodávek plynu do EU potrubím Jamal. Evropský trh s plynem pro Moskvu zůstává relevantní, jak uvedl vicepremiér Alexander Novak.
To vše naznačuje, že Putinův dekret by neměl vyvolat žádný dramatický otřes na evropských trzích s palivy. Neměl by vést ani k jakkoli dramatičtějšímu trvalejšímu růstu cen pohonných hmot v ČR, byť přechodné cenové výkyvy jistě vyvolat může.

LUKÁŠ KOVANDA

Zdroj:Pravdivě EUhttps://pravdive.eu/news/20101/vypne-putin-cesku-ropu