, , , , ,

Účinnost bivalentní vakcíny proti Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) je asi 30%

vakcína covid

Účinnost bivalentní vakcíny proti Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)

17.12.2022

Shrnutí

Mezi 51 011 zaměstnanci Cleveland Clinic v produktivním věku byla bivalentní posilovací vakcína COVID-19 účinná ze 30%  v prevenci infekce v době, kdy byly ve vakcíně zastoupeny kmeny viru dominantní v komunitě.

Závěry Bivalentní vakcína COVID-19 podávaná dospělým v produktivním věku poskytovala celkově skromnou ochranu proti COVID-19, zatímco kmeny viru dominantní v komunitě byly ty, které byly zastoupeny ve vakcíně.

Účinnost bivalentní vakcíny proti Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)

Nabin K. Shrestha , Patrick C. Burke , Amy S. Nowacki , James F. Simon , Amanda Hagen , Steven M. Gordon

ABSTRAKTNÍ

Pozadí Účelem této studie bylo vyhodnotit, zda bivalentní vakcína COVID-19 chrání před COVID-19.

Metody Byli zahrnuti zaměstnanci Cleveland Clinic, kteří byli zaměstnáni v den, kdy byla bivalentní vakcína COVID-19 poprvé dostupná zaměstnancům. Kumulativní výskyt COVID-19 byl zkoumán v průběhu následujících týdnů. Ochrana poskytovaná vakcinací (analyzovaná jako časově závislá kovariát) byla hodnocena pomocí Coxovy regrese proporcionálních rizik. Analýza byla upravena pro fázi pandemie, kdy došlo k poslední předchozí epizodě COVID-19, a na počet předchozích obdržených dávek vakcíny.

Výsledky Mezi 51 011 zaměstnanci mělo 20 689 (41 %) předchozí zdokumentovanou epizodu COVID-19 a 42 064 (83 %) dostalo alespoň dvě dávky vakcíny COVID-19. COVID-19 se během studie vyskytl u 2 452 (5 %). Riziko COVID-19 se s časem od poslední předchozí epizody COVID-19 a s počtem dříve obdržených dávek vakcíny zvyšovalo. V multivariabilní analýze byl bivalentní očkovaný stav nezávisle spojen s nižším rizikem COVID-19 (HR, 0,70; 95% CI, 0,61-0,80), což vedlo k odhadované účinnosti vakcíny (VE) 30 % (95 % CI, 20-39 %). Ve srovnání s poslední expozicí SARS-CoV-2 během 90 dnů byla poslední expozice před 6–9 měsíci spojena s dvojnásobným rizikem COVID-19 a poslední expozice před 9–12 měsíci s 3,5násobným rizikem.

Závěry Bivalentní vakcína COVID-19 podávaná dospělým v produktivním věku poskytovala celkově skromnou ochranu proti COVID-19, zatímco kmeny viru dominantní v komunitě byly ty, které byly zastoupeny ve vakcíně.

Shrnutí Mezi 51 011 zaměstnanci Cleveland Clinic v produktivním věku byla bivalentní posilovací vakcína COVID-19 30% účinná v prevenci infekce v době, kdy byly ve vakcíně zastoupeny kmeny viru dominantní v komunitě.

Prohlášení o konkurenčních zájmech

Autoři nedeklarovali žádný konkurenční zájem.

Finanční výkaz

Tato studie nezískala žádné finanční prostředky

Prohlášení autora

Potvrzuji, že byly dodrženy všechny příslušné etické pokyny a že jsem obdržela všechna nezbytná schválení IRB a/nebo etické komise.

Ano

Podrobnosti o IRB/orgánu dohledu, který poskytl souhlas nebo výjimku pro popsaný výzkum, jsou uvedeny níže:

Institutional Review Board of Cleveland Clinic udělila etický souhlas s touto prací.

Potvrzuji, že byl získán veškerý nezbytný souhlas pacienta/účastníka a byly archivovány příslušné institucionální formuláře a že žádné zahrnuté identifikátory pacienta/účastníka/vzorku nebyly známy nikomu (např. personálu nemocnice, pacientům nebo samotným účastníkům) mimo výzkum skupiny, takže je nelze použít k identifikaci jednotlivců.

Ano

Chápu, že všechny klinické studie a jakékoli další prospektivní intervenční studie musí být registrovány v registru schváleném ICMJE, jako je ClinicalTrials.gov. Potvrzuji, že jakákoli taková studie uvedená v rukopisu byla zaregistrována a je poskytnuto registrační ID studie (poznámka: pokud zveřejňujete prospektivní studii registrovanou retrospektivně, uveďte prosím v poli ID studie prohlášení s vysvětlením, proč nebyla studie registrována předem) .

Ano

Dodržel jsem všechny příslušné pokyny pro podávání zpráv o výzkumu a nahrál jsem příslušný kontrolní seznam(y) pro podávání zpráv o výzkumu sítě EQUATOR a další související materiály jako doplňkové soubory, pokud je to vhodné.

Ano

Papír ve sbírce COVID-19 SARS-CoV-2 preprinty od medRxiv a bioRxiv

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Západné sračky sa prejavili naplno. Už je ťažké tajiť zverstvá, ktoré páchali jednotlivé vlády na svojich občanoch tým, že ich nútili, aby sa nechali opichať.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *