Nový obchodní řetězec v Česku. 99 % jsou české potraviny za nízké ceny. Tak a je to tady, Lidl a Kaufland mají problém

 

 

31.10.2023

Petr Vavrenka

Dlouhou dobu tuzemští zákazníci toužili po obchodním řetězci, který by se postavil coby konkurence zavedeným značkám, mezi které patří velcí zahraniční hráči jako Lidl, Tesco nebo Kaufland. Český trh je specifický tím, že tu působí právě pouze pobočky zahraničních, zejména potom německých, řetězců.

Velké řetězce mají problém

Nějakou dobu to nikomu příliš nevadilo, avšak nejprve se do těchto společností začalo obouvat ministerstvo zemědělství za to, že prodávají příliš málo českého zboží. To ještě veřejnost příliš nereflektovala a spíše reagovala na nejrůznější slevové akce, kterých jsou tyto obchody plné. Jak se ale později ukázalo, akce jsou pouhým trikem na českého zákazníka.

Následně už se ale mnozí pozastavovali nad tím, proč k nám proudí nekvalitní polské či jiné potraviny. A korunu tomu řetězce nasadily loni, když nesmyslně zvedly ceny, a to nad rámec jakéhokoliv rozumného zdražení na základě vstupů. K tomu se přidali ještě zemědělci, kteří si stěžují, že řetězce od nich neodebírají, a když už ano, tak pouze za ty nejnižší ceny. Posledním škraloupem Tesca, Penny a spol. potom byl prodej ukrajinského kuřecího masa se salmonelou, a to ve velkém stylu.

Konečně je tu ale alternativa. Kromě toho, že si sami zemědělci otevírají jeden obchod za druhým, je tu také oprášená síť obchodů, která sice funguje už nějaký ten pátek, ale teď do toho začala šlapat ve velkém. Rychle expanduje, už má více než 150 poboček a skupuje svou konkurenci. Nejde o nic jiného než obchody Flop Top.

Foto: Shutterstock

Všechno zboží české

Ty se nacházejí především na vesnicích a v menších městech, ale už vstupují i do těch větších. Například v Jindřichově Hradci otevřel řetězec opravdu moderní prodejnu, která je otevřená nonstop a můžete si tu tedy nakoupit i v noci.

Velkou výhodou tohoto řetězce je potom skutečnost, že z celých 99 % sází na české potraviny. A nejen to, snaží se prodávat i ty lokální. Pokud je tedy v místě, kde se obchod nachází, nějaká specialita, potom ji zde najdete. Jde například o různé lahůdky nebo cukrárenské výrobky, jako jsou trubičky.

Obchodní řetězec Flop Top má do budoucna velké plány a mezi řádky lze vidět, že by se rád postavil po bok těch nejvýznamnějších hráčů a byl jim tvrdou konkurencí. Přesně to zdejší zákazník potřebuje.

 

ZDROJ:https://www.aazdravi.cz/novy-obchodni-retezec-v-cesku-99-jsou-ceske-potraviny-za-nizke-ceny-tak-a-je-to-tady-lidl-a-kaufland-maji-problem/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Drahé budování lží: Vědci rozbíjejí klimatickou propagandu!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

31.10.2023

Nejen v letech Corony se lží a podvodem vydělávalo hodně peněz: totéž platí pro takzvanou klimatickou krizi. Německý vědec Dr.-Ing. Bernd Fleischmann ve velkém rozhovoru pro AUF1 zboural známé klimatické mýty a jednoznačně prohlásil: „Samozřejmě panikaří – dostávají za to zaplaceno!“

Níže si můžete přečíst tiskovou zprávu od Auf1 :

Změna klimatu způsobená člověkem: „Lež, za kterou se utrácí hodně peněz!“

Vědci vyvracejí všechny klimatické mýty ve velkém rozhovoru AUF1

https://auf1.tv/das-grosse-interview/die-konsens-luege-ist-am-ende-dieser-scientific-says-climate-hysterie-den-kampf-an

„Neexistuje žádná klimatická krize.“ To říká německý vědec a elektroinženýr Dr.-Ing. Bernd Fleischmann, který se již léta kriticky zabývá změnou klimatu.

Jeho závěr je jasný. A ve „Big InterviewAuf1“ s Mag. Elsou Mittmannsgruber přichází s pádnými argumenty proti všem klimatickým mýtům.

Nabitá, drahá lež

„97procentní konsenzus o lidském příspěvku ke změně klimatu je lež,“ tvrdí Fleischmann. „Politika, věda a média rozdmýchávají klimatickou paniku – a jsou na to bohatě financovány.“ Nicméně šíření strachu je založeno na nepravdivých informacích a modelových výpočtech.

Globální teplota nebyla nikdy měřena

Například globální teplota nebyla nikdy měřena, ale byla modelována a „podivně korigována,“ vysvětluje Fleischmann. Opomenuto je také to, že rostliny ke svému růstu potřebují CO2 a že „věci jsou v posledních letech výrazně zelenější“. Vědec kontruje strašení politiků a médií řadou odhalujících faktů.

Propaganda místo informací

„Systémová média se nezajímají o fakticky orientované zpravodajství,“ kritizuje Fleischmann. A ve vědě by byly financovány pouze studie, které zkoumají příspěvek člověka ke změně klimatu. A to je místo, kde se kritickému vědci vše spojí: „Samozřejmě zpanikaří – dostávají za to zaplaceno!“

 

ZDROJ:https://report24.news/teures-luegengebaeude-wissenschaftler-demontiert-klima-propaganda/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Startup podporovaný Billem Gatesem mění odpadní vodu ze sprchy a praní prádla na pivo

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

31.10.2023

Když asi před rokem nakoupil Bill Gates spoustu akcií pivovaru Heineken, který působí také u nás, nebylo mi příliš jasné, co tím konkrétně sleduje.

Bill Gates totiž zásadně investuje do něčeho, co má v budoucnu smysl a o čem má jistotu, že na tom bude vydělávat.

Ať už to je Big Pharma a přípravky, o kterých ví, že budou vnucovány celému světu nebo umělé masovejce a mléko, které mají za cíl nahradit živočišné produkty poté, co budou chovy hospodářských zvířat postupně zlikvidovány – to vše je u Gatese v kurzu.

Globalistický miliardář je také aktuálně největším vlastníkem zemědělské půdy v USA, ale stále víc se zaměřuje i na další země, které nabízí bonitní půdu.

Do všeho uvedeného a mnohého dalšího Bill Gates v poslední době investuje.

Vedle mnoha dalších investic tohoto čelního globalisty rozhodně nezapadla investice do pivovarů. Pivo není tak úplně v souladu s čímkoli, co nabízí současná agenda, neboť potřebuje nejen mnoho vody, ale pro jeho výrobu je třeba také chmel či ječmenný slad.

A pokud se má maximálně omezit i rostlinná výroba, neboť rostliny jsou hnojeny dusíkatými hnojivy, je podpora pivovarnictví poněkud mimo tuto agendu.

Když si k tomu přičtete i hlásaný příchod nedostatku vody, je podobná investice zcela nepochopitelná.

Ovšem nové investice Billa Gatese nám mnohé objasňují…

Startupy jako Epic OneWater Brew vyvíjejí procesy pro přeměnu odpadních vod na bezpečné, pitelné pivo.

Produkt od společnosti Epic Cleantec na recyklaci odpadních vod, který je podporován nadací Billa a Melindy Gatesových, vyrábí pivo čištěním vody ze sprch, umyvadel a prádelny.

Vzhledem k tomu, že federální a státní zákony přísně omezují používání odpadních vod, nelze pivo Epic OneWater Brew v tuto chvíli prodávat, ale může být distribuováno zdarma, aby se prokázal potenciál vyčištěné odpadní vody.

Voda pochází z obrovského bytového komplexu v San Franciscu a je filtrována přes drobné membrány o průměru pouhé tisíciny vlasu.

Tekutina je následně dezinfikována ultrafialovým světlem a externí laboratoř vyhodnotí výsledek, který vždy splňuje (a někdy i překračuje) kvalitativní normy pro nezávadnou pitnou vodu.

„Voda je v našich životech všudypřítomná. Vyrábí se díky ní jídlo, které jíme, používáme ji ke koupání, vaření a úklidu… A přitom víme tak málo o tom, jak voda funguje, jak se dostává do našich vodovodních baterií a kam jde odpadní voda,“ řekl Aaron Tartakovsky, generální ředitel společnosti Epic Cleantec.

„Snažíme se vyprávět příběh vody jiným způsobem. A v tomto případě k vyprávění tohoto příběhu používáme pivo.“

Arizona a Texas legalizovaly filtraci odpadních vod pro vodu z veřejného vodovodu a Kalifornie, Colorado a Florida možná brzy povolí zpracování recyklované odpadní vody na pitnou.

Jakmile se tato praxe zavede, společnost Epic Cleantec očekává pozitivní změny ve světě recyklovaných odpadních vod.

„Využívání regenerované vody k pitným účelům nebo její opětovné použití jako pitné vody je ve skutečnosti poměrně rozšířené,“ říká Tartakovsky.

„To se však obvykle děje na komunální úrovni.  Věříme, že již existuje regulační impuls, díky kterému se to v příštích letech rozšíří.

Vzhledem k tomu, že téměř 8 miliard lidí na celém světě závisí na čerstvé pitné vodě, nemluvě o vodě pro zemědělství, je rozšíření naší kapacity pro opětovné využití vody zásadní pro udržení naší společnosti zdravé.

Nedávná studie Colorado State University zjistila, že téměř polovina amerických povodí nebude schopna uspokojit měsíční poptávku za méně než 50 let. Hledání kreativních způsobů optimalizace naší vodní infrastruktury je zásadní pro udržení zdravé společnosti.“

Tolik zpráva o nové investici Billa Gatese. Zatím jde o investici v USA, ale jak dlouho potrvá, než se bude odpadní voda využívat i v „jeho“  pivovarech v Evropě?

 

ZDROJ:https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/startup-podporovany-billem-gatesem-meni-odpadni-vodu-ze-sprchy-a-prani-pradla-na-pivo/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

10 léčivých koupelí nohou proti stresu, otokům, bolestem a dalším zdravotním potížím

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

29.10.2023

Není nutné navštívit profesionální lázně, abyste dostali léčbu, která vám poskytne celou řadu zdravotních přínosů. Koupel nohou lze připravit velmi levně as přísadami, které najdete v každé domácnosti (jen zřídka vyžadují více než 5 věcí).

Tyto léčebné prostředky dokážou stimulovat krevní oběh, pomoci léčit jistá onemocnění a mají silný vliv na vaši mysl a tělo.

Příjemným bonusem je, že když si koupel nohou připravujete sami, můžete si volně měnit koncentraci přísad, tím získat více benefitů a snížit riziko podráždění kůže způsobeného přidáním chemických látek.

V dnešním článku vám přinášíme 10 zázračných koupelí nohou fungujících skvěle pro různé zdravotní účely.

1. Střídavé koupele na oteklá chodidla

Rozdílné teploty vody budou fungovat skvěle k povzbuzení lepšího krevního oběhu v chodidlech . Dejte však pozor, aby vámi použitá voda nebyla příliš horká.

Vezměte dvě vědra a naplňte jedno do poloviny horkou a druhé po poloviny studenou vodou.

Máčejte si chodidla 10 minut v horké vodě, poté je na dalších 10-12 minut vložte do kbelíku se studenou vodou. Potom je vložte znovu do horké vody a nechte je tam ještě 5 minut.

2. Aromatická citrusová koupel nohou k odstranění zápachu

Tato koupel nejen potlačí pach a pot, ale je to i dokonalý způsob ke zmírnění bolesti bolavých chodidel.

Přidejte do koupele s teplou vodou jeden citron, jednu limetku a jeden pomeranč (všechny zcela oloupané), nakrájené na menší kousky.

Potom přidejte 4 kapky mátového oleje, 4 kapky čajovníkového oleje a 3 polévkové lžíce sody bikarbony. V této směsi si máčejte nohy asi půl hodiny.

3. Eukalyptová koupel k úlevě od stresu

Již krátce po této koupeli nohou inspirovanými lázněmi se budete cítit uvolněnější a klidnější .

Pro přípravu koupele přidejte do nádoby s teplou vodou epsomskou sůl (síran hořečnatý) dle vlastního výběru a poté 10-12 kapek eukalyptového oleje. Nohy si máčejte 20 až 30 minut.

4. Bylinková koupel na zotavení po dlouhém dni v práci

Tato domácí léčba pomůže tělu správně fungovat zejména po dlouhých hodinách strávených chůzí nebo sezením.

K bonusům, kterých se vám dostane, budou patřit detoxikace a zdravější kůže . Vonné bylinky vám také zázračně zlepší náladu a pomohou vám úplně se uvolnit.

Koupel nohou si připravte s teplou vodou, do které přidáte 2 polévkové lžíce epsomské nebo mořské soli, 1 polévkovou lžíci sody bikarbony, 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje a různé bylinky, které máte rádi – petržel, rozmarýn nebo mátu.

Bylinky můžete zavázat do gázy, aby koupel zůstala čistá.

5. Levandulová koupel k utišení bolavých svalů

Levandule je známá jako přírodní lék na tišení bolesti. Tato koupel vám pomůže utišit bolavé klouby a  přinese úlevu svalům, zatímco krásná vůně uklidní vaši mysl .

Do koupele s teplou vodou přidejte 1/2 šálku epsomské soli (síran hořečnatý), 2 polévkové lžíce sody bikarbony a 6 kapek esenciálního levandulového oleje.

Máčejte si v něm nohy 15 až 30 minut.

6. Koupel s citrónovou šťávou na žluté nehty

Ačkoli i tato osvěžující koupel může pomoci odstranit z nehtů žluté skvrny , je dobré vědět, že dobrou léčbou je v tomto případě je také potírání problémových oblastí kousky citronu.

Přidejte do vody polévkovou lžíci čerstvé citrónové šťávy a pouze si v této směsi máčejte nohy.

7. Epsomská sůl ke zmírnění zánětu

Epsomská sůl (síran hořečnatý) může mít docela dobrý účinek v případech bolesti a zánětu, kromě toho však bude tato koupel skvělou léčbou, která vám pomůže cítit se uvolněněji a zlepší vám koncentraci .

Do koupele s teplou vodou přidejte 2-3 polévkové lžíce epsomské soli. V této směsi si máčejte chodidla 10-15 minut.

Sůl může vysušovat kůži, proto je důležité si chodidla hned po proceduře zvlhčit.

8. Koupel se sodou bikarbonem na suchou kůži

Teplá koupel se sodou bikarbonou může být skvělým řešením, když chcete z chodidel odstranit odumřelou kůži .

Tato léčba však nepomůže každému: soda bikarbona může kůži dráždit, ba dokonce vysušovat. Tomuto koupeli nohou by se měli vyhnout lidé s citlivou kůží nebo alergiemi.

Na přípravu koupele přidejte do teplé vody 2-3 polévkové lžíce sody bikarbony a máčejte si v ní nohy 10-20 minut. Po této proceduře si nohy dobře ošetřete hydratačním krémem.

9. Víceúčelová octová koupel

Jablečný ocet přinese rychlou úlevu oteklým chodidlům a kotníkům a může pomoci ulevit suchým, popraskaným chodidlům a léčit otlaky.

Tato koupel také může pomoci potlačit zápach nohou . Ocet má dobré antimykotické vlastnosti , proto by jej mohli vyzkoušet i lidé s mykózou nehtů.

Pro přípravu této koupele použijte studenou vodu, abyste si nevysušili kůži. Smíchejte 1 díl octa se 2 díly vody a ve směsi si máčejte nohy 10-15 minut. Aby vám byl silný pach octové léčby příjemnější, můžete použít esenciální oleje.

10. Okurková koupel bez namáčení, ke zmírnění ztuhlosti

Tato domácí léčba funguje skvěle v případech oteklých a ztuhlých chodidel. Skvělé osvěžující vlastnosti dodává okurka i koupeli.

Nakrájejte okurku na tenké plátky.

Ty si můžete buď pokládat na chodidla a překrýt je volným obvazem (který sundáte po 20 až 30 minutách), nebo z okurky jen vymačkáte šťávu, přidáte ji do koupele na nohy a směs nanesete na chodidla – výsledky budou ve všech případech stejné.

Závěr

Přestože koupele nohou mohou dobře působit v celé řadě případů, důležité je mít na paměti, že tyto léčebné postupy nemohou sloužit jako náhrada lékařské léčby.

Navíc lidé, kteří mají plicní problémy, alergie, cukrovku, srdeční onemocnění, nízký krevní tlak a některé další stavy, by se předtím, než vyzkoušejí koupel nohou, měli poradit s lékařem.

Jaké jste měli výsledky, když jste někdy zkusili koupel nohou? Který recept je váš oblíbený? Rádi bychom se dozvěděli o vašich zkušenostech. Podělte se o ně s námi ve svých komentářích.

 

ZDROJ:https://domacaliecba.sk/10-liecivych-kupelov-noh-proti-stresu-opuchom-bolestiam-a-dalsim-zdravotnym-potiazam/

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Klausův disidentský projev: Historie nás učí – nestavme na vratkých základech přízně velmocí. Naděje z Listopadu jsou pryč. Doma už opět nejsme svými pány. Brusel a jeho zdejší pomocníci chtějí anti-říjen 1918. Nedovolme jim to!

 

 

28.10.2023

VÁCLAV KLAUS promluvil dnes v místě, kde se tvořily dějiny, o významu 105. výročí založení republiky pro náš tisíciletý stát a především pro dnešek – projev, který dnes určitě nikde nezazní, protože oficiální posty obsadili vesměs nepřátelé naší státnosti – a také pro to je dobré si jeho slova alespoň přečíst

Dámy a pánové,

s některými z Vás jsme se na stejném místě, ve stejnou dobu a ve stejný den, už jednou setkali. Bylo to před třemi lety, v okamžiku nesmyslných covidových zákazů. Jakékoli shromažďování lidí (a navíc bez roušek) bylo zakázáno a já jsem se pak o svém tehdejším provinění musel dlouho soudit. Teď nečekám atak úřadů, spíše politických odpůrců, lidí, kteří nesnesou jiný názor než ten vlastní.

28. říjen je vážné datum, k vážnému datu se mají pronášet vážné projevy a vážný projev je projev připravený, tedy psaný. A psaný text je nutné číst.

Scházíme se v den státního svátku před historickou budovou, v níž byla před 105 lety vyhlášena Československá republika. Od tohoto okamžiku se datují dějiny naší moderní státnosti.  Scházíme se zde právě my, kterým o naši republiku skutečně jde, a právě zde, protože tuto zásadní událost našich dějin, o níž bude dnes na jiných fórech pronesena spousta převážně prázdných slov, chceme vzpomenout vážně. Optikou této události se chceme dívat na nepříliš radostný dnešek a na akutní hrozbu, kterou je vzdání se myšlenky 28. října.

Pro naše rodiče a prarodiče, pro generace, které přežily útrapy první světové války, byly události 28. října 1918 zásadním zlomem. Po třech stoletích habsburské nadvlády a po čtyřech letech válečných hrůz nastal konec války, spolu s ním se rozpadla habsburská monarchie a zrodila se naše republika.

Nesla v sobě mnohé rysy této přelomové chvíle – nejenom velké vlastenecké nadšení, ale i zděděné i nově vzniklé národnostní problémy. Ekonomika byla válkou zcela vyčerpána. Ještě, že jsme měli Rašína a vyhnuli se poválečné inflaci, která proběhla v nebývalé výši všude kolem nás. Naši předkové si také začínali brzy uvědomovat naši závislost na měnících se velmocenských poměrech. Radost a naděje však tehdy mimo veškerou pochybnost převládaly. Vznik samostatné a svobodné Československé republiky byl vyvrcholením společenské, ekonomické a kulturní emancipace, kterou si Češi dlouhou dobu přáli a ke které v průběhu 19. a počátkem 20. století směřovali.

Nadšení a euforie však nejsou na věky. A hlavně nestačí. Již po dvou desetiletích se ukázalo, na jak vratkých základech naše státnost a suverenita stály. Hitlerovi stačila krátká doba a z Československé republiky zbyly trosky. Pro české Němce byl sám koncept republiky od samého počátku nepřijatelný a bez válečné porážky Německa v roce 1918 vznik naší republiky by nikdy neakceptovali. Při první příležitosti usilovali o její rozbití. Iluzí se ukázalo být zahraničně-politické opření se o západní velmoci.

Nechceme to slyšet, ale Mnichov byl logickým důsledkem tehdejšího evropského vývoje, nebyl nečekanou katastrofou. I skutečnost, že jsme se po druhé světové válce dostali do Stalinova područí, s tím vším souvisela.

 

Teprve listopad roku 1989 znovu oživil naděje 28. října 1918. Na události, které po 17. listopadu v naší zemi bezprostředně následovaly, můžeme vzpomínat s hrdostí. Bohužel už jen vzpomínat. Dnešní vláda se od idejí svobody z počátku 90. let stále více vzdaluje, což vyvolává frustraci stále se zvětšující části naší společnosti. Frustrace ale nestačí. Frustrace není politickým programem. Nemá-li zůstat neproduktivní pasivitou, musí být rychle nahrazena pozitivní politickou aktivitou. A té se musí zúčastnit každý z nás.

Nebude to snadné. Potřebnou změnu je a bude těžké prosadit nejen z důvodů naší domácí nejednoty a jisté ochablosti a změklosti. Bude to těžké i z toho důvodu, že doma už dnes nejsme sami. Už je tu s námi – se všemi svými viditelnými i neviditelnými emisary a jejich ocotnými domácími pomocníky – i Evropská unie a my při jejím rozhodování o nás a za nás taháme za kratší konec provazu, neboť pro vlivné síly dnešní Evropské unie je národní stát a jeho existence už jen reliktem minulosti.

Zrušením hranic a otevřením stavidel pro masovou migraci jsou v Evropě připravovány podmínky k vytvoření nové multikulturní společnosti, což lidé nejen u nás doma nechtějí. Důsledkem je fatální odcizení evropských elit od občanů evropských zemí. Jsme svědky nové etatizace a socializace Evropy. Jsme svědky násilného prosazování zelené ideologie, která staví člověka a přírodu do nesmiřitelného protikladu.

 

Snaží se nás přesvědčit, že česká státnost, národní hrdost, vlastenectví a obhajoba národních zájmů jsou jen přežitky minulosti. Že je to pouhé staromilství. Vidíme to zcela jinak. Právě dnes, 28. října, bychom měli říci jasně a nahlas, že to, co před 105 lety vytvořili Masaryk, Rašín, Beneš a další, pro nás zůstává závazkem i dnes.

Uchovat a ubránit naši státnost a suverenitu a předat je následujícím generacím musíme i my cítit jako svůj závazek. Víme, že byly vybojovány za velkých obětí a v mimořádných okamžicích historie. V Bruselu však – s jistou nadsázkou řečeno – o nic jiného než o anti-dvacátýosmý říjen už dávno nejde.

Kéž by to měli na mysli ti, kteří se v demokratické volbě dostali a dostanou do čela dnešní České republiky. Abychom k tolik potřebné změně přispěli, musíme rychle začít hledat takové politiky, kteří by byli schopni nás k obratu a k novému zítřku dovést. Jsme tu dnes proto, abychom tyto své obavy řekli veřejně, s plnou vážností a naléhavostí.

Zdroj.

ZDROJ:https://protiproud.info/politika/7530-klausuv-disidentsky-projev-historie-nas-uci-nestavme-na-vratkych-zakladech-prizne-velmoci-nadeje-z-listopadu-jsou-pryc-doma-uz-opet-nejsme-svymi-pany-brusel-a-jeho-zdejsi-pomocnici-chteji-antirijen-1918-nedovolme-jim-to.htm

 

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com