VIDEO: Uprchlý aktivista Tomáš Čermák v tričku s nápisem CCCP natočil drsný vzkaz Vítu Rakušanovi, ale na něho prasklo něco mnohem většího! Na světlo se dostal dopis, ve kterém Rakušan informuje šéfa NIXu, že Vojenské zpravodajství “vyzývá” a Národní centrum kybernetických operací “požaduje” vypnutí 8 alternativních webů v ČR! A je to venku! Žaloba na vládu půjde k Ústavnímu soudu!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

30.10.2023

Uprchlý občanský aktivista Tomáš Čermák, který byl odsouzen na 5 a půl roku do vězení za údajné vyhrožování poslancům a představitelům státu, kteří v době covidové hysterie schvalovali zákony a opatření omezující lidská práva občanů ČR, natočil nové informační video, aby dal o sobě vědět, že je naživu.

Tomáš natočil video na neznámém místě v jakémsi lesním porostu s listovými stromy a v pozadí byl slyšet zřetelný hluk silničního provozu, zřejmě se jednalo o nějaký lesík u dálnice nebo rušné komunikace. Tomáš Čermák na začátku videa pokládá řečnickou otázku o tom, kde vlastně je, ale diváci to prý poznají podle toho, co má Tomáš oblečené na sobě, a také podle toho, co drží v ruce.

Na sobě měl červené tričko se žlutým nápisem CCCP (pozn. Svaz sovětských socialistických republik) a v pravé ruce držel rozvinutou standartu Vrchního velitele Ruských ozbrojených sil. Nejde o vlajku Ruska, jak v neděli uvedl český mainstream, je to vlajka Vrchního velitele Ruské armády, která vlaje nad Kremlem. Vlajka s dvouhlavou orlici je symbolem prezidenta Ruské federace a Vrchního velitele. Podle poznámky Tomáše Čermáka by se tedy měl asi nacházet na území bývalého SSSR, což může být i Ukrajina.

Mohou to být Pobaltské státy a ve všech případech půjde o země bývalého SSSR. Do Ruska není možné vstoupit bez víza, ale pokud Tomáš vízum měl, tak jistě není problém do Ruska odcestovat. Nepřipadá mi to ale pravděpodobné, protože jakmile by se pokusil opustit Schengenský prostor, byl by zadržen, protože je na něj vydán evropský zatykač. Domníváme se proto v redakci, že se pohybuje pouze v prostoru Schengenu.

Video natočené pcobara z džungleodle stylu Pablo Es

Tomáš Čermák se ve videu navezl do ministra vnitra Víta Rakušana a poslal mu několik nadávek. Rovněž ve videu zazněla výhrůžka, že budou potrestáni ti, kteří se podíleli na politice, kteří byli ve vládách, a dokonce i někteří ti, kteří jsou mezi vlastenci. Poděkoval lidem, kteří ho podporují a vyzval lidi, aby se postavili proti teroru. Spravedlnost je prý blízko a ukázal na vlajku nejslavnější a nejsilnější mocnosti na světě. A jestli se prý Češi nepostaví na odpor, tak to udělá on sám a přijde s takovou armádou, že se budou lidi divit. Jednoho dne prý čeští politici budou litovat těch prasáren, kterých se dopustili na občanech.

Na konec videa zazněla sláva Československu. Video působí hodně provokativně a neobsahuje žádný manifest, ani prohlášení, natočený záznam ze všeho nejvíce připomíná tzv. video vzkazy Pablo Escobara, které natáčel VHS kamerou pro účely komunikace s vybranými politiky v Kolumbii v době, kdy byl na útěku před zatčením. Ta videa byla také natáčena v lesích v Kolumbii a byla také plná výhrůžek a nadávek.

Tenhle styl mediální komunikace není zrovna obvyklý, přičemž Vítu Rakušanovi není potřeba nadávat, když je daleko lepší ukázat, čeho se dopustil na alternativě. Jistě si všichni pamatujete, jak vloni 25. února 2022 národní správce českých domén CZ.NIC odpojil celkem 8 domén alternativních zpravodajských webů v ČR na čele s Aeronetem.

Vít Rakušan napsal šéfovi NIXu o požadavku vojenské rozvědky a elektronické kontrašpionáže na zablokování 8 webů

Následně poté vláda Petra Fialy tvrdila, že k vypnutí domén nedošlo na její příkaz, ale že to bylo rozhodnutí CZ.NIC na základě doporučení, ale k ničemu je prý nikdo nenutil. Jenže teď po více jak roce a půl vyplulo na povrch [1], že ministr vnitra Vít Rakušan poslal šéfovi sdružení síťových operátorů NIX dopis, ve kterém mu oznamuje “požadavek” Národního centra kybernetických operací a “přímou výzvu” Vojenského zpravodajství k blokádě 8 alternativních webů!

Nešlo o žádnou prosbu, jak dosud ulhaná Fialova vláda tvrdila, ale jednalo se o befel, o příkaz, o požadavek a přímou výzvu oficiálních orgánů českého státu! Jinými slovy, omezení svobody slova v rozporu s Ústavou proběhlo na základě požadavku státních orgánů, konkrétně vojenské rozvědky a elektronické kontrašpionáže ČR. Jednalo se tedy o zablokování svobody projevu v době mírového stavu na území ČR dvěma orgány tajné služby, bez opory v zákoně, kdy došlo k popření základního lidského práva občanů ČR na svobodný projev.

Dopis Víta Rakušana šéfovi NIXu

Pro nás v redakci to není překvapení. Věděli jsme od našich zdrojů z okruhu zpravodajců, že se jednalo o příkaz vojenské rozvědky a kontrašpionáže, k čemuž ale neměly tyto orgány oprávnění, protože na území ČR nebyl 25. února vyhlášen válečný stav a ani stanné právo, kdy by došlo k omezení ústavních práv občanů.

Zablokování 8 opozičních webů bez rozhodnutí soudu bylo porušením Ústavy a základního práva občanů na svobodný projev deklarované v Listině základních práv člověka, která je nedílnou součástí české Ústavy. Vojenská rozvědka a kontrašpionáž nemá v době míru pravomoc omezovat ústavní práva občanů ČR! Kecy a bláboly o ruském vlivu jsou irelevantní! I kdyby to byla pravda a nějaký web v ČR by přetiskoval ruský tisk slovo od slova i s reklamami na ruskou vodku, neexistoval zákonný důvod pro zablokování těchto webů.

Papír o požadavku státních orgánů na zablokování webů již nelze interpretovat jako “konzultaci” ze strany vlády

Ředitel institutu H21 Adam Růžička podal [2] vloni žalobu na českou vládu za toto zablokování webů, ale Nejvyšší správní soud žalobu zamítl s tím, že vláda nedala českým operátorům příkaz k zablokování webů, ale že šlo pouze o doporučení v rámci konzultací. Nový dokument od Víta Rakušana, který byl získán na základě zákona o svobodném přístupu k informacím, však dokazuje, že lidé z CZ.NIC a potažmo NIX sdružení byli postaveni do pozice, že musí blokace provést, neboť to arbitrárně “požaduje” vojenská rozvědka a elektronická kontrašpionáž NCKO. Adam Růžička již sdělil, že žaloba s tímto novým důkazem půjde k Ústavnímu soudu.

Dopis ředitele NCKO řediteli NIXu

A pokud jde o blokační požadavek na CZ.NIC a NIX, tak už nejde o dobrovolné rozhodnutí, ale o nátlakový mechanismus, který je srovnatelný s příkazem a rozkazem. Když vás policista vyzve, že má na vás požadavek, abyste zanechali protiprávného jednání, tak je to rovněž požadavek, kterému se nejde vzpírat. A pokud Vojenské zpravodajství a NCKO pošlou požadavek na zablokování webů z titulu obou státních orgánů, je to rovno rozkazu. A právě v tom dokumentu od Víta Rakušana je to krásně uvedené.

Za rok a půl od února 2022 se cenzura díky Věře Jourové již dostala do celé EU jako směrnice DSA

Zablokování webů se přitom ukázalo jako naprosto jalové, ale snahy o cenzuru nepohodlných webů odkopaly úmysly a cíle Fialovy vlády na ukotvení bezbřehé totality, která produkuje politické vězně v kriminálech a politické vězně na útěku. Opoziční názory se staly předmětem profesních likvidací, zbavování profesorů jejich pozic na zfašizovaných českých vysokých školách, tahání učitelek po soudech, že řekly pravdu o tom, že v Kyjevě je normální život a nic tam nepřipomíná válku, že tam dokonce Ukrajinci jezdí na dovolenou z ČR. Jakákoliv nežádoucí informace má být umlčena!

Věra Jourová, komisařka EU pro hodnoty a transparentnost

Věra Jourová povýšila tuto cenzuru na evropskou úroveň, když prosadila [3] novou směrnici DSA o cenzurování obsahu sociálních sítí. Je to pokročilejší model toho, co předvedla Fialova vláda toho 25. února 2022. Evropské orgány mohou od 25. srpna tohoto roku požadovat odstraňování obsahu, který samy označí za škodlivý a závadný. Třeba kritické články o EU, videa o migraci v Itálii, které teď Twitter na příkaz EU maže a jsou nedostupná pro uživatele z Evropské unie. Čím více teroru bude uplatňováno proti lidem a jejich svobodám, tím více bude EU připomínat Latinskou Ameriku a právě Kolumbii. Tomu se prostě nedá vyhnout. Svoboda totiž není šněrovací!

Pokud vám článek přinesl podnětné informace a chcete, abychom v publikování článků a videí pokračovali i nadále, neobejdeme se bez Vaší pomoci. Do konce měsíce zbývá poslední den a pokud si to můžete dovolit, zvažte prosím jakýkoliv finanční příspěvek pro náš server na darovací stránce zde. Bez Vaší pomoci nemůže náš projekt pokračovat. Moc Vám předem děkujeme za podporu!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *