Jsou zahájeny agresivní operace: Legenda ruských výsadkářů povede tým „Dnipro“ na Ukrajině (vid)

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

30/10/2023

Vůdce dndr ukrajina povede tým „dndr ukrajina“ – video

Kreml učinil mimořádně závažný krok na frontách u Chersonu a Dněpru.

Novým velitelem ruské vojenské skupiny Dněpr na Ukrajině byl jmenován velitel ruských vzdušně-výsadkových sil podplukovník Michail Teplinskij, informovala ruská tisková agentura TASS.

Krok Ruska, které do dněperské skupiny dosadilo jednoho z nejlepších velitelů, které má, ukazuje, že se v regionu brzy dočkáme ofenzivních operací.

Teplinskij je v řadách VDV považován za legendu a jednoho z nejlepších ruských velitelů současnosti.

Prvním cílem bude jistě odstranění chaosu, který v současné době panuje na levém břehu řeky Cherson, a příprava vojsk na útočné operace.

Ukrajincům se podařilo vytvořit předmostí podél Dněpru u osady Krynki.

Teplinski nahradí podplukovníka Olega Makareviče, informovaly samostatně noviny Izvestija.

Ruské ozbrojené síly jsou rozděleny do šesti vojenských skupin.

Populární vojenský blogger „Operace Z“ uvedl, že skupina Dnipro byla nasazena na jihu Ukrajiny, kde, jak 19. října informoval americký Institut pro studium války, ukrajinské síly zřejmě prolomily ruské linie na levém, jižním břehu Dněpru.

Teplinskij byl v červnu 2022 jmenován do čela elitních výsadkových sil, které utrpěly těžké ztráty v prvních dnech války na Ukrajině.

Britská vojenská rozvědka oznámila, že byl v lednu odvolán z vysoké ukrajinské funkce, ale později byl znovu dosazen.

Uvedl také, že bude pravděpodobně jedním z mála vyšších generálů „široce respektovaných řadovými vojáky“. V dubnu se Teplinskij objevil na videu, na němž se setkal s prezidentem Vladimirem Putinem.

Některé ruské zdroje naznačovaly, že Teplinského pozice je ohrožena po krátkodobé vzpouře žoldnéřské skupiny Wagner v červnu, kdy ovládla jižní město Rostov a postupovala směrem k Moskvě, přičemž urazila značnou vzdálenost, aniž by narazila na odpor, než se dohodla s Kremlem a stáhla se.

Dne 2. srpna přednesl Teplinskij projev k příslušníkům a veteránům výsadkové služby u příležitosti Dne výsadkářů, v němž uvedl, že na Ukrajině bylo zraněno nejméně 8 500 výsadkářů.

Výňatek z projevu zveřejnila tisková agentura Zvezda ministerstva obrany, ale během několika hodin byl z nejasných důvodů stažen.

Teplinskij, který se narodil 9. ledna 1969 v nyní válkou zmítané Doněcké oblasti na sovětské Ukrajině, sloužil po rozpadu Sovětského svazu v ruskojazyčném separatistickém regionu Podněstří v Moldavsku.

Bojoval ve dvou válkách v Čečensku, kde Rusko potlačilo islamistické povstání, a účastnil se ruských vojenských operací na podporu prezidenta Bašára Asada během války v Sýrii.

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *