, , , , , , , ,

mRNA vakcíny pro hospodářská zvířata a společenská zvířata jsou zde.

mRNA pro zvířata

mRNA vakcíny pro hospodářská zvířata a společenská zvířata jsou zde.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

11.1.2023

Než budeme moci diskutovat o mRNA vakcínách pro hospodářská zvířata, domácí mazlíčky a volně žijící zvířata, musíme se nejprve zeptat. To znamená, jak je možné, že veřejnost má přístup k informacím o klinických studiích na lidech, ale není schopna udělat totéž pro klinické studie týkající se zdraví zvířat?

Během prvních dnů epidemie AIDS komunita AIDS požadovala veřejný přístup ke klinickým testům. V roce 1988 schválil Kongres USA zákon o rozšíření zdravotních souhrnných programů z roku 1988 (Public Law 100-607), který nařídil vytvoření databáze informačních služeb pro klinické zkoušky AIDS. Tento zákon Kongresu motivoval další neziskové skupiny související s nemocemi, aby také požadovaly přístup.

Zákon o modernizaci Food and Drug Administration z roku 1997 pozměnil zákon o potravinách, léčivech a kosmetice a zákon o veřejném zdravotnictví tak, aby požadoval, aby NIH vytvořila veřejně dostupnou databázi klinických studií. To nakonec vedlo k rozvoji webové stránky ClinicalTrials.gov. To umožnilo sledování studií účinnosti léků vyplývajících ze schválených Investigational New Drugs (včetně vakcín).

Zákon vyžaduje (z Wiki):

  • Federálně a soukromě financované klinické studie;
  • Účel každého experimentálního léku;
  • Kritéria způsobilosti subjektu k účasti na klinickém hodnocení;
  • Umístění míst klinického hodnocení používaných pro studii; a
  • Kontaktní místo pro pacienty, kteří mají zájem o přihlášení do studie.
  • Národní lékařská knihovna v National Institutes of Health, která bude hostit veřejnou webovou stránku/databázi

(BTW, jeden z mých bývalých klientů měl federální smlouvu na podporu ClinicalTrials.gov a Pubmed. Strávil jsem čas v zadních místnostech NLM a vím o těchto věcech docela dost….)

Prohledávatelná webová stránka ClinicalTrials.gov byla zpřístupněna veřejnosti prostřednictvím internetu 29. února 2000.

ClinicalTrials.gov usnadňuje vyhledávání klinických studií na lidech. Rychlé vyhledávání například odhalí, že probíhá více než 50 klinických studií pro vakcíny mRNA a více než 200 registrovaných.

U zvířat taková databáze neexistuje. Vakcíny mRNA na „zdraví zvířat“ nebo na veterinárních trzích je obtížné sledovat, dokud společnost nebo USDA nejsou připraveny zveřejnit informace o vývoji nebo uvolnění tohoto produktu. USDA a/nebo NIH nemají žádný mechanismus pro sledování potenciálních nových vakcín, léků nebo biologických látek pro zvířecí trh.

Při objevování takových nových produktů se proto musíme spolehnout na tiskové zprávy, občasné recenzované články, poznámky z konference, oznámení o grantech a kontraktech USDA, univerzitní webové stránky a profily společností. Podle mého názoru není adekvátní a rozhodně ne transparentní. Podle federálního zákona by měla mít veřejnost otevřený přístup k výsledkům tohoto typu federálně financovaného výzkumu.

V dnešním podsouboru je diskutován stav mRNA „vakcín“ pro „zdraví“ zvířat. S odvoláním na veřejné zdroje zhodnotím, co je známo a co není známo o obchodních stycích a partnerstvích, zúčastněných korporacích, probíhajícím výzkumu a produktech v různých stavech vývoje.


Bayer spolupracuje s BioNTech na vývoji mRNA vakcín, léků pro zdraví zvířat

Genetické inženýrství a biotechnologie novinky. 10. května 2016

Společnost Bayer bude spolupracovat s BioNTech na vývoji nových, prvotřídních mRNA vakcín a terapeutik pro indikace zdraví zvířat , uvedly dnes společnosti v rámci spolupráce, jejíž hodnota nebyla zveřejněna.

Společnost Bayer souhlasila se zajištěním exkluzivních práv na technologii mRNA společnosti BioNTech a duševní vlastnictví pro vývoj mRNA vakcín pro aplikace v oblasti zdraví zvířat…

Společnosti uvedly, že jejich partnerství je první svého druhu zaměřené na vývoj mRNA terapeutik speciálně pro aplikace v oblasti zdraví zvířat.

Vakcíny proti infekčním chorobám jsou středem zájmu jedné ze tří terapeutických platforem, které BioNTech buduje prostřednictvím technologií mRNA; další dvě jsou imunoterapie rakoviny a náhrada bílkovin. Tyto tři platformy jsou navrženy tak, aby produkovaly farmakologicky optimalizovanou protein kódující RNA pro cílené  in vivo  dodávání…

2016. To znamená, že Bayer a BioNTech pracují na mRNA vakcínách pro hospodářská a společenská zvířata již více než šest let…

Logic předpovídá, že brzy budou mít na trhu vakcínu pro hospodářská zvířata a doprovodnou mRNA vakcínu a RNA terapeutika.


Bayer, BioNTech vyvíjí nové mRNA vakcíny

Feedstuffs.com 16. května 2016

Společnosti spolupracují na špičkových technologiích, aby vyvíjely nová řešení na ochranu zdraví domácích zvířat a zvířat.

Znovu si poznamenejte datum…2016. To znamená, že Bayer a BioNTech pracují na mRNA vakcínách pro hospodářská a společenská zvířata již více než šest let…

Existují tři terapeutické platformy, které BioNTech buduje prostřednictvím technologií mRNA pro použití u hospodářských zvířat a domácích zvířat.

  • Vakcíny proti infekčním nemocem
  • Imunoterapie rakoviny a
  • Proteinová náhrada.

Bayer bude vyrábět mRNA vakcínu v Německu

Web společnosti Bayer, 1. února 2021

„Po diskusích s německou vládou se ukázalo, že současné výrobní kapacity pro vakcíny je třeba zvýšit, zejména pro potenciální varianty viru SARS-CoV-2.

To zahrnuje potřebu rozšířit výrobní kapacitu a související výrobní znalosti v Německo.

My ve společnosti Bayer přispějeme ještě více tím, že zpřístupníme více vakcín, které pomohou bojovat s pandemií.

Společnost Bayer tedy zapůjčila svá zařízení na výrobu vakcín mRNA k použití pro výrobu vakcín mRNA COVID-19. Vzhledem k výše uvedeným tiskovým zprávám z roku 2016, že Bayer a BioNtech spolupracovaly na výrobě mRNA vakcín pro zvířecí trhy, by dávalo smysl, že tato zařízení byla ve skutečnosti postavena pro výrobu veterinárních vakcín.


SEKVIVITA: Vakcíny pro prasata na zakázku s použitím RNA vakcín.

Webové stránky společnosti Merck, přístup v lednu 2023

Bojujte proti současným a budoucím chorobám prasat pomocí SEQUIVITY od společnosti Merck Animal Health. Revoluční platforma vakcíny pro prasata SEQUIVITY  využívá technologii částic RNA k vytvoření přizpůsobených vakcín na předpis proti kmenům viru chřipky A u prasat, prasečímu cirkoviru (PCV), rotaviru a dalším. Je podporován propracovaným řídicím panelem plným komplexních dat a přehledů, které vám pomohou zůstat na špici.

Důležité vědět. Merck již prodává mRNA vakcíny pro prasata. Z jakéhokoli důvodu prodávají tyto produkty jako „ vakcíny na předpis proti kmenům viru chřipky A u prasat, prasečímu cirkoviru (PCV), rotaviru a dalším. Jedná se o zajímavý segment trhu. Důvod společnosti Merck k omezení výroby mRNA vakcín na trhu „na předpis na míru“ je nejasný. Faktory mohou být velikost výrobního zařízení a škálovatelnost produktu RNA.


Akvizice rozšiřuje a doplňuje portfolio silných vakcín společnosti Merck Animal Health

Tisková zpráva společnosti Merck, 12. listopadu 2015 17:00 ET

MADISON, NJ, 12. listopadu 2015 – Společnosti Merck Animal Health (známé jako MSD Animal Health mimo Spojené státy a Kanadu) a Harrisvaccines, Inc., dnes oznámily, že společnosti uzavřely dohodu, podle níž společnost Merck Animal Health získá společnost Harrisvaccines, a. soukromá společnost, která vyvíjí, vyrábí a prodává vakcíny pro produkci potravin a domácí zvířata.

„Jako lídr v oblasti biologických látek vybudovala společnost Merck Animal Health rozsáhlé portfolio vakcín pro všechny druhy zvířat,“ uvedl Rick DeLuca, prezident společnosti Merck Animal Health. „Kombinace výzkumu a vývoje a portfolia produktů společnosti Harrisvaccines s našimi silnými schopnostmi a globálním dosahem nám umožní řešit ještě ničivější choroby, které mají dopad na produkční zvířata, a posílí náš závazek k vědě o zdravějších zvířatech.“

Harrisvaccines nabízí inovativní technologii a důležité portfolio vakcín se zaměřením na produkční zvířata , což je stále důležitější segment, protože spotřebitelská poptávka po bílkovinách celosvětově neustále roste. Společnost disponuje unikátní technologií RNA Particle, která představuje průlom ve vývoji vakcín. Má také vysoce všestrannou produkční platformu schopnou zacílit na širokou škálu virů a bakterií. Patogeny jsou sbírány z farmy a specifické geny jsou sekvenovány a vkládány do RNA částic, díky čemuž jsou bezpečné, silné vakcíny schopné poskytnout ochranu specifickou pro stádo.

Tento průkopnický systém se rychle přizpůsobuje novým výzvám nemocí a byl nápomocný při výrobě první podmíněně licencované vakcíny na pomoc při kontrole viru prasečí epidemie diarrhea (PEDv), smrtícího viru, který od doby, kdy se náhle objevil v USA v roce 2013, zabil více než osm milionů selat. .

Přečti si ještě jednou ten poslední odstavec. Pomalu.

Někdy před rokem 2015 vydalo USDA podmíněnou licenci na mRNA vakcínu pro použití u prasat proti viru prasečí epidemie diarrhea (PEDv), informace o tomto produktu lze nalézt na drugs.com .

V podstatě něco jako povolení k nouzovému použití bylo vydáno kolem roku 2014 nebo 2015. Stejně jako u vakcíny mRNA COVID-19 nebyla udělena plná licence, ale podmínečná licence zůstává v platnosti. Jedná se o strategii k obcházení procesu licencování a/nebo schvalování vakcín USDA?

Na závěr:

Stejně jako v případě vývoje veterinární mRNA vakcíny BioNtech, i vývoj mRNA vakcínového produktu společnosti Merck začal před lety. Pro společnost Merck to mohlo začít vážně v roce 2015 akvizicí Harris Vaccine.


Nějaký probíhající výzkum:

NOVÁ VAKCÍNOVÁ TECHNOLOGIE MRNA PRO PREVENCI BOVNÍHO RESPIRAČNÍHO SYNCYTIÁLNÍHO VIRU

STÁTNÍ UNIVERZITA IOWA (stránka shrnutí grantů)

Netechnické shrnutí

Bovinní respirační syncyciální virus (RSV) je významným virovým patogenem mladých krav, který je klíčovou složkou komplexu respiračních onemocnění a často vede k sekundární bakteriální pneumonii. Nedávno se ukázalo, že prefuze F je vysoce účinná u krav s infekcí RSV v bariérovém chovu. Obtížnost při generování prefuze F spolu s náklady na jeho výrobu jsou však překážkou pro přijetí na farmu. Imunita proti RSV má také tendenci rychle slábnout a vzhledem ke komplikacím skotu chovaného na poli nebo v kotcích a jejich stresorům a dalším cirkulujícím nemocem, a proteinová vakcína se nemusí v reálném světě ukázat jako vysoce účinná. Tady, budeme testovat nový mRNA vakcínový systém, který jsme vyvinuli a který podstatně snižuje cenu produkčních zvířat a může vést k tepelně stabilnějším transkriptům kompatibilním s vakcinací na farmě. Použití alternativního aplikačního systému namísto lipidových nanočástic také sníží náklady na vakcínu. Očekáváme, že prokážeme účinnost vakcinační platformy pomocí myší nejprve jako důkaz principu, než přejdeme na kompletní vakcinaci krav a provokační systém v roce 2. Naším celkovým cílem je otestovat nový systém mRNA pro navození imunologické ochrany před infekcí bovinním RSV. Předpokládáme, že prefúzní F mRNA dodávaná kontinuálně implantátem vakcíny povede k prodloužené a robustní buněčné a protilátkové imunitě. Tady,


Výzkum mRNA vakcín pro hospodářská zvířata na Novém Zélandu a v Austrálii pokračuje s urychleným vládním schválením.

NSW rychle sleduje mRNA FMD a vakcíny proti Lumpy Skin Disease (u skotu)

Vláda NSW učinila další krok k rychlému sledování prvních mRNA vakcín na světě proti slintavce a kulhavce (FMD) a neduhové kůži, čímž uzavřela dohodu s americkou biotechnologickou společností Tiba Biotech .

Mezi vládou NSW a americkou společností Tiba Biotech byla podepsána dohoda o mRNA vakcíně proti slintavce a kulhavce


A konečně, zvídavé mysli chtějí vědět… co Pfizer chystá?

Zdraví zvířat Pfizer se nazývá Zoetis.

Zoetis zjevně nedává veřejnosti vědět o vývojových stádiích zvířecí vakcíny. Internetové vyhledávání neodhalí mnoho uvnitř fungování Zoetis, pokud jde o mRNA vakcíny. Můžeme však bezpečně předpokládat, že vývoj mRNA vakcín a terapeutik pro „zdraví zvířat“ probíhá – takže zůstaňte naladěni.


Konečně existují mRNA vakcíny pro COVID-19 pro volně žijící zvířata, které byly vyvinuty a schváleny pro distribuci USDA.

Zdá se, že očkování fretky černonohé COVID-19 funguje

The Wildlife Society, 18. února 2021

Poté, co zjistili, že podobné druhy mohou být infikovány, výzkumníci rychle začali zvyšovat bezpečnostní protokoly v zoologických zahradách a v Národním středisku pro ochranu černonohých fretek v Coloradu, které je hlavním zdrojem programu chovu a vypouštění federálně ohrožených druhů v zajetí. .

„Odvedli skvělou práci při udržování těchto zvířat v bezpečí,“ řekl Tonie Rocke, vědecký pracovník z USGS National Wildlife Health Center, který pracuje s fretkami.

Ale výzkumníci US Geological Survey, kteří také studují fretky černonohé, se dozvěděli o nedávných studiích na myších a křečcích, které prokázaly bezpečnost a účinnost očkování proti COVID-19 pomocí purifikovaného virového proteinu. Letos v květnu a červnu se rozhodli vyzkoušet něco podobného na hrstce fretek.

Vakcína používaná u fretek je odlišná – je to zjednodušená verze očkování Moderna nebo Pfizer, která se nyní používá pro lidi – a je založena na podobném proteinu, řekl Rocke.

Pod autoritou USFWS mohli vědci testovat řešení na hrstce fretek v procesu, který je mnohem rychlejší než rozsáhlá schválení potřebná pro komerční vakcinaci pro lidi, jako je očkování Pfizer nebo Moderna.

Izolované fretky, které dostaly toto zkušební očkování, produkovaly protilátky proti koronaviru.

Bohužel jsem nenašel žádné aktualizace tohoto programu a zda byl rozšířen do jiných populací volně žijících živočichů.

Pro tuto experimentální vakcínu bylo opět vydáno něco jako povolení k nouzovému použití. Stejně jako u mRNA vakcíny COVID-19 a RNA prasečí vakcíny výše nebyla udělena plná licence, ale zdá se, že podmíněná licence zůstává v platnosti. Znovu vznáším otázku, je to USDA a/nebo firemní strategie k obcházení procesu licencování a/nebo schvalování vakcín USDA?

Problém je samozřejmě v tom, že neexistuje žádný mechanismus pro „právo vědět“ o vývoji vakcíny pro zdraví zvířat.


V roce 2020 se objevily zprávy o tom, že se vyvíjejí vakcíny mRNA pro COVID/SARS-CoV-2 pro podávání hospodářským zvířatům a domácím zvířatům. Nedostatek aktualizací však naznačuje, že tyto plány mohly být zrušeny s novými, méně virulentními variantami.

ZDROJ: RW Malonemdhttps://rwmalonemd.substack.com/p/mrna-vaccines-in-livestock-and-companion

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *