, , , , , , ,

Ochrana před 4. dávkou vakcíny COVID zcela vymizí během několika měsíců: Studujte

Ochrana před 4. dávkou vakcíny COVID zcela vymizí během několika měsíců

Ochrana před 4. dávkou vakcíny COVID zcela vymizí během několika měsíců: Studujte

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

11.11.2022

Izraelská studie zjistila, že hladiny protilátek po čtvrté dávce vakcíny Pfizer BioNtech COVID-19 se vrátily na podobnou úroveň jako po 3. dávce přibližně po čtyřech měsících.

Studie provedená mezi zdravotnickými pracovníky v Sheba Medical Center, největší nemocnici v Izraeli , zjistila, že imunologická ochrana 4. dávky „byla mnohem menší a úplně odezněla 13 týdnů po očkování“.

Zjistila „žádnou podstatnou další účinnost oproti třetí dávce 15 až 26 týdnů po očkování“.

Autoři dospěli k závěru, že tato zjištění naznačují, že čtvrtá dávka a možné budoucí posilovací dávky „by měly být načasovány moudře, aby se shodovaly s vlnami onemocnění nebo aby byly dostupné sezónně, podobně jako vakcína proti chřipce“.

Šestiměsíční následná studie byla zveřejněna v The New England Journal of Medicine dne 9. listopadu.

Studie vedená Dr. Michalem Canettim a Dr. Gili Regev-Yochay, vedoucí oddělení prevence a kontroly infekcí ve společnosti Sheba, sledovala zaměstnance, kteří před studií, od 27. prosince 2021 do 10. července, neonemocněli. 2022, kdy byla v Izraeli dominantní varianta viru Omicron.

Vědci testovali imunitní odpověď 6 113 zaměstnanců a prováděli měsíční sledování hladiny protilátek v jejich krvi. Kromě toho provedli analýzu účinnosti vakcíny u 11 176 zaměstnanců po 2., 3. a 4. dávce.

Bylo zjištěno, že týdenní hladiny protilátek v průběhu období po podání 3. a 4. dávky byly podobné a studie uvedla, že byly vyšší než po podání 2. dávky.

Účinnost čtvrté dávky proti infekci začala na pouhých 52 procentech během prvních pěti týdnů po podání a klesla na negativní 2 procenta v 15 až 26 týdnech. Rostoucí počet studií zjistil negativní účinnost, což znamená, že u očkovaných je větší pravděpodobnost, že se nakazí.

Společnost Pfizer na žádost o komentář nereagovala.

Omezení příspěvku zahrnovala kohortu skládající se pouze ze zdravotnických pracovníků.

„Přehodnocení budoucích posilovacích kampaní“

Izraelská studie zveřejněná v Nature Communications dne 7. listopadu zjistila, že krátkodobá imunita a rychlé slábnutí vakcíny Pfizer BioNtech COVID-19 si vyžádají přehodnocení budoucích očkovacích kampaní proti COVID-19.

Autoři této studie uvedli, že „jeho relativně malý vliv na přenositelnost Omicronu… a jeho rychle slábnoucí volání po přehodnocení budoucích posilovacích kampaní“.

Autoři uvedli, že výsledky naznačují, že vakcíny „mohou zaměřit potřebu přeočkování pouze na vysoce rizikové skupiny“ a dodali, že pokud se nedostatek sterilizační imunity ukáže jako konzistentní, „může mít velké důsledky na globální pandemickou připravenost“ a očkování. zavádění.

ZDROJ:https://www.theepochtimes.com/protection-from-4th-dose-of-covid-vaccine-wanes-completely-within-months-study_4857326.html?utm_source=partner&utm_campaign=ZeroHedge&src_src=partner&src_cmp=ZeroHedge

Další zprávy a zajímavé články ZDE: https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *