, , , , ,

Rusko: Státy EU BLOKUJÍ dodávky ruských hnojiv do chudých zemí

Rusko: Státy EU BLOKUJÍ dodávky ruských hnojiv do chudých zemí

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

24.10.2023

Arsenio Toledo

Ruské  ministerstvo zahraničí obvinilo Evropskou unii (EU) z toho, že neuvolnila ruská hnojiva určená jako humanitární pomoc zemím globálního jihu.

Podle ministerstva zahraničí v Moskvě  je v současnosti v přístavech EU zadržováno více než 96 000 tun ruského hnojiva . (Související: Studie: Krize inflace hnojiv způsobená konfliktem na Ukrajině by mohla mít za následek další milion úmrtí kvůli hladu .)

„V rámci memoranda mezi Ruskem a Organizací spojených národů ze 7. září 2022… Rusko převzalo iniciativu k odeslání 262 000 tun minerálních hnojiv zablokovaných v přístavech Lotyšska, Estonska, Belgie a Nizozemska jako humanitární pomoc do nejchudších zemí. “, napsalo ministerstvo zahraničí. „Od té doby však byly dokončeny pouze dvě dodávky.“

Ministerstvo zahraničí oznámilo, že k tomuto zastavení ruského zboží dochází proto, že většinu druhů ruského exportu nadále brzdí četné překážky kvůli západním sankcím, včetně značných daní a přemrštěných poplatků za skladování, přepravu a další logistické služby. Rusko oznámilo, že také není schopno platit za žádnou z těchto služeb poté, co bylo odříznuto od mezinárodního mezibankovního systému SWIFT.

Ministerstvo zahraničí uvádí, že tyto podmínky jsou ještě dalšími příklady „pokrytectví západních zemí“. Ministerstvo dodalo, že EU neustále tvrdila, že omezení na dovoz ruských hnojiv neexistují, ale navzdory tomu Brusel nadále blokuje „i čistě humanitární, bezplatné dodávky “ ruského zboží.

Do zemí na globálním jihu, které je zoufale potřebují, zbývá dodat více než 100 tisíc tun hnojiva

Ruské ministerstvo zahraničí oznámilo, že uvolnění tří dalších plánovaných zásilek “ bylo pozastaveno “ navzdory skutečnosti, že všechny přípravné postupy a další byrokracie s EU byly vyřešeny.

Tyto tři zásilky mají směřovat do Nigérie, Zimbabwe a Srí Lanky, které mají obdržet 34 000 tun, 23 000 tun a 55 000 tun hnojiva.

Ministerstvo zahraničí označilo blokádu klíčového hnojiva v přístavech EU za „nelegální“ a vyzvalo úřady bloku, aby zásilky uvolnily.

„Je načase, aby Brusel, Londýn a Washington buď spojily své činy slovy o neprodlužování svých nezákonných sankcí na ruské zemědělské produkty, nebo přestaly lhát spotřebitelům, zejména ze zemí globálního jihu, kteří nesou břemeno důsledky omezení uvalených [na Rusko],“ uvedlo v prohlášení ministerstvo zahraničí.

Ruská hnojiva jsou klíčovým bodem v černomořské dohodě o obilí zprostředkované OSN, v jejímž rámci se Rusko a Ukrajina dohodly na usnadnění dodávek ukrajinského obilí na světové trhy, pokud budou západní bariéry bránící vývozu ruských zemědělských produktů, včetně hnojiv, zvedl.

Dohoda byla letos zrušena, Moskva tvrdí, že západní sankce nadále brání jejímu vývozu. Generální tajemník OSN Antonio Guterres tvrdí, že Rusko dohodu porušilo, a vyzval Rusko, aby se k dohodě vrátilo. Moskva ale nyní požaduje, aby Západ splnil všechny dříve dohodnuté podmínky pro dohodu, než se vrátí.

Získejte nejnovější zprávy týkající se výroby a vývozu hnojiv na FertilizerWatch.com .

 

Podívejte se na tuto epizodu „Brighteon Broadcast News“, kde Mike Adams, Health Ranger, mimo jiné diskutuje o tom, jak vláda utrácí miliardy dolarů daňových poplatníků na nákup hnojiv pro ukrajinské farmáře .

 

https://www.brighteon.com/5885350f-be27-4191-bdd1-200f1742592f

 

 

Toto video pochází z kanálu Health Ranger Report na  Brighteon.com .

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-10-24-european-union-blocking-delivery-russian-fertilizer.html

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *