, , , , , , , ,

Američtí a evropští vyjednavači zahájili na Ukrajině tajná jednání s Kyjevem o podmínkách pro mírové rozhovory s Ruskem!

Američtí a evropští vyjednavači zahájili na Ukrajině tajná jednání s Kyjevem o podmínkách pro mírové rozhovory s Ruskem! Informaci americké televizi NBC potvrdilo hned několik zdrojů z okruhu americké vlády a Valerij Zalužný v rozhovoru pro The Economist to shrnul slovy, že na bojišti k velkému průlomu nedojde a válka míří do patové situace! Světový řád Pax Americana skončí za podobných okolností jako Pax Westphalia na konci 1. světové války!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

5.11.2023

Americká televize NBC přinesla o víkendu vůbec poprvé oficiální potvrzení zákulisních spekulací o tlaku USA a EU na Kyjev s cílem ukončení války n Ukrajině. Američtí a evropští představitelé totiž podle NBC začali tiše vést rozhovory s ukrajinskou vládou o tom, co by možná mírová jednání s Ruskem mohla obnášet k ukončení války. NBC to potvrdily dva nezávislé zdroje, jeden je současným vysokým představitelem USA a druhý zdroj obeznámený s tajnými rozhovory je bývalý vysoký představitel USA.

Tato fotomotnáž nejlépe vystihuje podstatu dnešní Ukrajiny a její ekonomiky

Podle americké stanice [1] tyto rozhovory obsahovaly velmi široké nástiny toho, čeho by se Ukrajina možná musela vzdát, aby dosáhla dohody, uvedly redaktorům televize oba zdroje. Některé z rozhovorů, které představitelé označili za delikátní, se uskutečnily již minulý měsíc v říjnu během setkání zástupců více než 50 zemí podporujících Ukrajinu, včetně členů NATO, známého jako Ukrajinská obranná kontaktní skupina, uvedly pro NBC oba zdroje. Diskuse jsou potvrzením změny dynamiky vývoje konfliktu na Ukrajině a rovněž politických změn v USA a v Evropě.

Utajené rozhovory představitelů USA a EU s předáky Ukrajiny o potřebě přípravy na “obětiny” v zájmu míru s Ruskem právě začaly

Rozhovory začaly v důsledku obav mezi americkými a evropskými úředníky, že válka na Ukrajině dospěla do patové situace a rovněž do fáze obav ohledně schopnosti nadále poskytovat pomoc Ukrajině v reflexi na selhanou jarně-letní ofenzívu ukrajinské armády, která skončila v polovině října a za celou dobu od počátku roku Ukrajina v absolutních číslech získala na Rusku méně území, než kolik získali na bojišti Rusové.

Jde sice na obou stranách o malá čísla, ale skutečnost toho, že během vlastní ofenzívy přijdete o více svého území, než kolik v ofenzívě dobudete na nepříteli, je tristní a dokonale vystihuje patovou situaci celé války. Podle New York Times [2] od 1. ledna tohoto roku do konce září tohoto roku (2023) získala ukrajinská armáda zpátky od Ruska prostor Ukrajiny o velikosti 143 čtverečních mil, zatímco Ruská armáda obsadila za stejnou dobu na Ukrajině zcela nově 331 čtverečních mil, takže v čistém úhrnu Rusko získalo o 188 mil čtverečních více území Ukrajiny, než kolik získala na Rusku zpátky Ukrajina.

Kolik čtverečních mil od 1. ledna 2023 do konce září získala Ukrajina na Rusku, a Rusko na Ukrajině

Představitelé Bidenovy administrativy se podle NBC také obávají, že Ukrajině docházejí síly, zatímco Rusko má zdánlivě nekonečné zásoby, uvedly NBC oba zdroje. Ukrajina se také potýká s problémy nucených a často násilných odvodů na frontu a nedávno zaznamenala veřejné protesty proti některým z požadavků prezidenta Volodymyra Zelenského, aby jeho válečná opatření, jako třeba zákaz vycestování z Ukrajiny pro všechny muže, platila na dobu neurčitou.

A v americké vládě podle NBC panuje nově znepokojení nad tím, o kolik méně pozornosti veřejnosti válka na Ukrajině získala od začátku nové války mezi Izraelem a Hamásem téměř před měsícem, uvedly NBC oba zdroje. Úředníci ve Washingtonu se obávají, že přesun zájmu by mohl ztížit zajištění další pomoci pro Kyjev.

Zalužný to rozjel naplno a již hovoří o patové situaci na frontě a o potřebě zázračných zbraní, které ale nejsou zatím v dohledu

Někteří američtí vojenští představitelé začali nejen soukromě, ale už i veřejně v médiích používat termín „patová situace“ k popisu současné bitvy na Ukrajině, přičemž někteří říkají, že začíná jít o to, která strana dokáže udržet vojenskou sílu na bojišti v provozu nejdéle. A tady podle obou zdrojů americké NBC již tahá Ukrajina za kratší konec provazu. Rusko nejen, že nemá problém s municí, zbraněmi a s vojenským personálem, ale dokonce ruské HDP za rok 2023 roste [3] skoro o 3% a válcuje Evropskou unii, která letos poroste jen o 0.8%.

Valerij Zalužný, vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny

A ukazuje se, že protiruské sankce poškodily právě EU a ekonomiky jednotlivých zemí v unii. Rusko tedy v době války na Ukrajině ekonomicky roste, což v historii válek zažila jen jediná země, a to byly USA za II. sv. války. Teď se to podruhé povedlo další zemí, a to Rusku. To samo o sobě ukazuje nejen na to, že sankce na Rusko nezabraly, ale rovněž i na to, že válka na Ukrajině pomohla nastartovat ruskou ekonomiku a průmysl v důsledku nastartování ruského zbrojního průmyslu, na který jsou navázány další segmenty a subdodávky ruských soukromých firem.

Je to potvrzeno, Ukrajina má opravdu čas do konce roku

Ani jedna strana ve válce na Ukrajině nedělá velké pokroky na bojišti, které nyní někteří američtí představitelé popisují jako válku o palce čtvereční. Oba zdroje NBC také soukromě uvedly, že Ukrajina má pravděpodobně čas jen do konce roku nebo krátce poté, než začne z USA a EU opravdu silný a již ne utajený a mnohem naléhavější tlak na Kyjev pro zahájení jednání o mírových rozhovorech. Američtí představitelé prý sdíleli své názory na takovou časovou osu vývoje s evropskými spojenci a seznámili s tím Ukrajinu, uvedly NBC oba zdroje.

Tato fotografie dává nejlepší odpověď na to, kdo rozhoduje o tom, kdy válka na Ukrajině skončí

Jakákoli rozhodnutí o vyjednávání jsou na Ukrajině,“ uvedla ve veřejném prohlášení Adrienne Watsonová, mluvčí Rady národní bezpečnosti. “Soustředíme se na to, abychom nadále silně podporovali Ukrajinu, která brání svou svobodu a nezávislost proti ruské agresi.” Podle zdrojů NBC jsou ale tato veřejná prohlášení diametrálně odlišná od těch, která zatím utajeně probíhají s Ukrajinou v zákulisí. A o tom, že válka se blíží ke konci, se svěřil [4] pro časopis The Economist i vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužný.

Zásadní výroky Valerije Zalužného pro globalisty v listu The Economist

Poukázal na to, že existuje obrovské riziko, že probíhající ukrajinská ofenzíva přejde do dlouhodobého statického konfliktu, který se může protáhnout na mnoho let. Přečtěte si to nejdůležitější z rozhovoru:

1) „S největší pravděpodobností nedojde k žádnému hlubokému a krásnému průlomu“

Zalužný řekl, že situace na frontě „dospěla do slepé uličky“. Varoval, že probíhající ukrajinské ofenzivě hrozí, že se vyvine ve vleklou poziční válku, která se může protáhnout na roky. S největší pravděpodobností nedojde k žádnému hlubokému a krásnému průlomu,” řekl. „Stejně jako v první světové válce jsme dosáhli úrovně technologie, která nás staví do patové situace,“ dodal. Perspektiva generála Zalužného je chmurná, protože věří, že ke změně situace je zapotřebí významný technologický průlom, a neočekává žádný rychlý nebo zásadní pokrok.

2) Rusko nelze zastavit pouhým „vykrvácením“ jeho vojáků

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny uznal, že došlo k chybě v předpokladu, že Rusko lze odradit tím, že jeho vojákům způsobí ztráty. “To byla moje chyba.” Rusko ztratilo nejméně 150 000 mrtvých. V jakékoli jiné zemi by takové oběti válku zastavily.” Pokračoval tím, že naznačil, že život má v Rusku jinou hodnotu a že Vladimir Putin používá strategie připomínající bojovou taktiku z první a druhé světové války.

3) „Čtyři měsíce měly být dost času na to, abychom se dostali na Krym”

Zalužný poukázal na to, že útočné plány ukrajinských ozbrojených sil původně počítaly s rychlým postupem o 30 kilometrů za den s cílem překonat ruské obranné linie. „Pokud se odvoláváte na učebnice NATO a naše počáteční výpočty, mělo nám to trvat pouhé čtyři měsíce, než jsme dosáhli Krymu, zapojili se do boje, stáhli se z Krymu a znovu vstoupili a opustili region,“ citoval vrchního velitele. říká Economist.

Jak však informoval The Economist, ukrajinská armáda vybavená západní technologií se ocitá v zaminovaných polích a místo toho čelí náporu ruského dělostřelectva a útokům dronů. „Nejdřív jsem si myslel, že s našimi veliteli není něco v pořádku, a tak jsem některé z nich vyměnil. Pak jsem si řekl, že naši vojáci se k tomu nehodí, tak jsem přesunul vojáky do některých brigád,“ říká generál Zalužný. “Nepřineslo to však žádný zásadní rozdíl,” dodal Zalužný.

4) „Uvědomil jsem si, že přesně tam jsme – v první světové válce“

Poté, co reorganizace ve vojenském velení nepřinesla žádný výsledek, nařídil svým podřízeným, aby našli knihu sovětského generálmajora Pavla Smirnova „Průlom opevněných obranných linií“ z roku 1941, která analyzovala bitvy první světové války. „A ještě než jsem se dostal do poloviny, uvědomil jsem si, že přesně tam jsme, protože stejně jako tehdy úroveň našeho technologického rozvoje dnes uvrhla do strnulosti nás i naše nepřátele,“ řekl Zalužný. „Jednoduchým faktem je, že vidíme vše, co dělá nepřítel, a oni vidí vše, co děláme my.

Abychom prolomili tuto patovou situaci, potřebujeme něco nového, jako je střelný prach, který vynalezli Číňané a který stále používáme k vzájemnému zabíjení,“ dodal. Podle jeho hodnocení ukrajinská armáda nutně potřebuje pokrok v technologii dronů, schopností elektronického boje a vybavení pro odstraňování min, včetně integrace inovativních robotických řešení. Je důležité pochopit, že tuto válku nelze vyhrát zbraněmi minulé generace a zastaralými metodami,“ trval na svém Zalužný. “Nevyhnutelně povedou ke zpoždění a v důsledku toho k porážce.” Generál Zalužný však poznamenal, že neexistují žádné náznaky bezprostředního technologického průlomu v těchto oblastech.

5) „Atriční zákopová válka může zničit ukrajinský stát“

Vzhledem k tomu, že se v blízké budoucnosti neočekává technologický průlom, může ukrajinská armáda pouze pokračovat v ofenzivě a zachovat iniciativu, aby se válka nestala poziční, řekl Zalužný. „Největším rizikem opotřebovávající se zákopové války je to, že se může táhnout roky a zničit ukrajinský stát,“ říká. „Musíme hledat toto řešení, musíme najít tento střelný prach, rychle ho zvládnout a použít k rychlému vítězství. Protože dříve nebo později zjistíme, že prostě nemáme dost lidí na boj.“ Již dříve The Economist publikoval článek Zalužného, ​​ve kterém uvedl, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou směřuje k patové situaci s vyčerpávajícími bitvami.

Systém Pax Americana skončí za podobných okolností jako Pax Westphalia na konci 1. světové války

Časopis The Economist je výkladní skříní globalistů a rozhovory v něm fungují jako programovací matrice, tedy procesy, které formují budoucnost, která má přijít. Na Ukrajině se neodepisuje Rusko, což doufám už dochází i nejvíce zabedněným českým politikům. Na Ukrajině a nyní i v Izraeli se odepisuje moc systému Pax Americana a moc USA a Izraele, která bude postupně demontována a vedoucí úlohu převezme globalistický multipolár na ose Peking – Teherán – Moskva – Dílí a Rijád. Pád systému Pax Americana a Izraele povede k demontáži žido-křesťanského světa v Evropě, který již nyní je islamizován a genderizován s cílem eliminace role Vatikánu a vytvoření Nového Vatikánu se sídlem v City v Londýně.

Globální perestrojka světového řádu podle The Economist

Evropa však bude islamizována konceptuálně, tedy vinou a současně zásluhou Izraele, který rozpoutá válku na Blízkém Východě, která povede nejen ke zničení Izraele, ale k obrovskému exodu Arabů do Evropy z válkou rozvráceného Blízkého východu. Všechno, co teď udělá Izrael, vyhovuje globalistům. Proto odpis USA skrze Ukrajinu a Blízkovýchodní konflikt je i odpisem Izraele a systému Pax Americana. A není proto divu, že globalisté s takovým potěšením publikují Zalužného a jeho odhalení o 1. sv. válce v zákopech.

Není to náhoda. Právě 1. sv. válka rozbourala a zničila monarchistické mocnosti v Evropě i v carském Rusku, vedla k demisi Velké Británie a britské koruny ve prospěch Domu Rothschild, a rovněž se postarala o největší mocenský reformát za posledních několik staletí od konce 30-leté války a od vzniku Pax Westphalia, který od roku 1648 vydržel až do roku 1918 a skončil až spolu s koncem 1. sv. války v 11 hodin 11. 11. 1918. Války na Ukrajině a na Blízkém východě proto podobně povedou k zániku systému Pax Americana a k reformátu nejen Evropy, ale následně i samotných USA.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *