Ukrajinci budou moci oficiálně pracovat v české státní správě a na všech úřadech, umožní to Rakušanova novela zákona o úřednících, která právě přistála na vládě

Ukrajinci budou moci oficiálně pracovat v české státní správě a na všech úřadech, umožní to Rakušanova novela zákona o úřednících, která právě přistála na vládě! Původně mělo jít o konvergenci evropské směrnice pro občany zemí EU, ale vnitro to rozšířilo i na osoby s trvalým pobytem v ČR bez rozdílu, tedy i na uprchlíky z Ukrajiny se statusem azylantů, kteří automaticky dostávají trvalý pobyt bez časového omezení! Ukrajinizace ČR se tak rozjíždí na plné obrátky! Změny zákonů mají urychlit trvalou a systémovou integraci Ukrajinců do české společnosti!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

10.1. 2023

Když premiér ČR píše na darované tanky Ukrajině vzkazy vlastní rukou, je to osobní. Je v tom více než jen vzkaz, je to láska k Ukrajině. Láska jako trám. Ukrajinizaci ČR to jen potvrzuje, a je jasné, že pětikoalice to s tou brutální ukrajinizací a s ní spojenou rusofobií v ČR myslí opravdu vážně. Naše redakce byla totiž po pondělní Fialově tankové autogramiádě [1] opět informována našim externím zdrojem.

Ten nám podává informace o legislativních krocích vlády Petra Fialy a tentokrát už je to opravdu v pozici, že kdo dosud pochyboval o ukrajinizaci České republiky, tak teď už konečně mu to doufám dojde.

Ministr vnitra Vít Rakušan totiž před pár dny posunul [2] na vládu do připomínkového řízení návrh novely zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků, který měl původně řešit směrnici Evropské komise o volném pohybu pracovních sil a o zamezení diskriminace, kdy jednotlivé země EU měly do svých zákonů tuto směrnici kodifikovat.

Zákon tedy měl mít tu podobu, že občané členských zemí EU mají právo na to, aby pracovali jako úředníci na jednotlivých úřadech té země, ve které bydlí a žijí, resp. té země EU, do které se přestěhovali. Jenže, jak jsme byli do redakce upozorněni, česká implementace této evropské směrnice je rozšířena z občanů členských zemí EU dokonce i na osoby s trvalým pobytem na území ČR, a to bez jakéhokoliv omezení. A to je naprostý šok! A ptáte se proč? Protože trvalý pobyt dostávají v ČR nejen občané členských zemí EU, kteří se do ČR přestěhují, ale i migranti a uprchlíci ze zemí celého světa a hlavně z Ukrajiny v poslední době! Spolu s azylem se totiž automaticky získává trvalý pobyt [3].

Evropská unie žádala úpravu zákona pro občany členských zemí EU, ale česká vláda to rozšířila i na osoby s trvalým pobytem

Pokud jste to nevěděli, tak každý uprchlík, který požádá v ČR o azyl, tak po jeho udělení automaticky dostává i trvalý pobyt v ČR s neomezenou dobou platnosti. A najednou je jasné, proč to tam Rakušanovo vnitro vsunulo do té novely zákona, protože cílem té novely je uplatnit z té armády už více jak 700 000 uprchlých Ukrajinců v ČR co nejvíce osob do české státní správy, tedy na úrovni jednotlivých úřadů v rámci regionů. Podmínkou novely je, že taková osoba s trvalým pobytem musí být bezúhonná, musí být plnoletá a musí ovládat jednací jazyk. No, a tím jednacím jazykem bude Ukrajinština pro ukrajinské klienty Úřadů práce v regionech, pro pracovníky místních, městských a okresních úřadů atd.

Porovnání toho, co požadovala původně EU (vpravo), a co navrhuje do novely vnitro (vlevo)

Takže původní směrnice EU o občanech členských zemí unie, aby mohli pracovat na úřadech jakékoliv členské země EU, se najednou v české podobě rozšiřuje i na válečné uprchlíky z Ukrajiny s trvalými pobyty, kteří přitom občany členské země, ani Evropského hospodářského prostoru, prostě nejsou. Ukrajinci si budou chtít stavět domy, takže na stavebních úřadech musí pracovat ukrajinští úředníci, na školských odborech budou muset pracovat Ukrajinci.

Protože do českých škol chodí už desítky tisíc ukrajinských dětí. Na sociálních odborech a na OSPODu budou muset být ukrajinští úředníci, protože ty čeští prostě ukrajinské problémy v rodinách řešit nemohou. Na dopravních odborech radnic a na inspektorátech, kde se vydávají řidičské průkazy, budou muset být ukrajinští úředníci. Ukrajinizace zkrátka pod vládou Petra Fialy je myšlena smrtelně vážně se vším všudy a probíhá tak již na institucionální úrovni.

Ukrajina se již do původních hranic nevrátí a obrovská armáda Ukrajinců v ČR zůstane natrvalo. A proto ta narychlo oživená novela o úřednících

Bez této novely zákona totiž není možné Ukrajince na úřadech zaměstnávat, takže je jasné, proč ta novela, která byla přitom předložena [4] již v roce 2019 bývalým ministrem vnitra Janem Hamáčkem, najednou zničehonic ožila a dostala se na projednávání vlády. Tento spěch na zákonné úpravy v ČR s cílem institucionálně ukotvit Ukrajince jako největší etnickou menšinu v ČR natrvalo a nastálo, je veden informacemi vojenského zpravodajství (VZ) v režimu tajného určení.

Vláda má informace o blížícím se “neblahém” výsledku přeuspořádání Ukrajiny, které povede k pádu Bělověžských dohod, které stanovily hranice Ruské federace, Běloruska a Ukrajiny. Společně s Bělověžskými dohodami padnou i další navázané dohody, především o právech národů na sebeurčení, které bylo Borisem Jelcinem z těchto dohod úplně vypuštěno a Ukrajina si zachovala hranice původní Sovětské ukrajinské svazové republiky bez jakýchkoliv reflexí na silně ruské regiony na jihu a východě Ukrajiny.

Úryvek z dokumentu pro žadatele o azyl v ČR

Tehdy v roce 1991 si nikdo nemyslel z účastníků Bělověžské konference, že za nějakých 30 let se z Ukrajiny stane neonacistický stát nasunující zbraně NATO na své území, který povede 8 let občanskou válku proti vlastnímu obyvatelstvu na východě Ukrajiny, a že se stane dobrovolně proxy válečnickou zemí v žoldu NATO proti Ruské federaci. Za takových podmínek nemohou Bělověžské dohody být garantovány, jak pronesl už několikrát Vladimir Putin na Valdajském fóru. A česká vojenská rozvědka posouvá vládě Petra Fialy tyto zprávy zvláštního určení, které varují, že na Ukrajině dojde k trvalému překreslení hranic Ukrajiny, a možná nejen těch s Ruskem, ale i s Polskem.

Ukrajincům připadá Česká republika jako země zaslíbená, protože 30 let budované zázemí poskytuje Ukrajincům lehký start

A v tomto ohledu se má česká vláda připravit na setrvání velmi významného počtu Ukrajinců na území ČR natrvalo, napořád, protože na Ukrajinu s novými hranicemi se již mnoho Ukrajinců nevrátí. A nikoliv proto, že by nemohli, ale protože nebudou chtít. Z tohoto důvodu Fialova vláda urychluje právě teď v lednu změnu zákona o úřednících, přičemž celý minulý rok se k tomu neměla, nebyl zjevně důvod.

Jenže, teď se to mění s tím, jak se na Ukrajině ukazuje, že ukrajinská armáda opravdu zázrak nezařídí a Ruská armáda postupně zakrojí do území Bělověžské Ukrajiny mnohem hlouběji. Rovněž je třeba vysvětlit úlohu České republiky pro Ukrajince jako takové. Od roku 1990 mají Ukrajinci vybudovanou v ČR obrovskou podzemní infrastrukturu, šedou ekonomiku, šedý trh práce, mohutné kontakty na nejrůznějších úrovních českého státu.

Petr Fiala a Vít Rakušan v Kyjevě s ukrajinským předsedou vlády Denisem Šmihalem (vpravo)

A to dělá z ČR nejen skvělou zemi pro gastarbeitery z Ukrajiny, ale především se z ČR stává vhodný a vlastně jediný kandidát na trvalé náhradní bydliště pro Ukrajince. Když Ukrajinec bude chtít najít práci, nepůjde do Německa, když ví, že v Česku má zázemí, které mu v Německu nikdo neposkytne. A spolu s válkou na Ukrajině najednou začaly s Ukrajinci komunikovat v ukrajinštině i české banky.

České noviny začaly vydávat sekce v ukrajinštině, nic z tohoto jinde Ukrajinci v EU nenajdou. Více jak 30 let budované ukrajinské zázemí v ČR se tak pouze zlegalizuje z šedé zóny do té oficiální a Ukrajinci se tak z podzemí dostanou na oficiální místa, na úřady, do orgánů státu a desítky tisíc ukrajinských dětí zaplavily školy, což je postupně za pár let oficiálně transformuje do Čecho-Ukrajinců, resp. Ukro-Čechů.

Fialova vláda chce v ČR zrealizovat to samé, co proběhlo v Kalifornii a v jižních státech USA. Jenom to nebude hispanizace USA, ale ukrajinizace Česka

Dojde tak k tomu samému, k čemu došlo před zhruba 50 lety v USA, kde proběhla v důsledku lážo-plážo nedůsledné ochrany jižní hranice USA obrovská hispanizace celých jednotlivých států, kde tito Hispánci se stali kovanou armádou voličů americké Demokratické strany a Demokraté začali vyhrávat volby v místech, kde to původně bylo nemyslitelné. Hispanizace přinesla indukci chudoby, nízkých výdělků, což vedlo k exodu bílého obyvatelstva a k jejich stěhování pryč.

Proces hispánské ghettizace nejvíce dolehl na Kalifornii, kde v Los Angeles jsou dnes namísto nádherných bulvárů s palmami jen pouliční ghetta plná stanů na chodnících, kde skončili statisíce obyvatel města v důsledku indukce hispánské chudoby. Ne, covidová krize ten proces jen urychlila a zviditelnila, ale nebyla příčinou. Příčinou byla neřízená migrace v Kalifornii trvající prakticky 50 let.

Meme vystihující skutečnou podstatu Fialovy vlády

Ukrajinci přinesou do ČR stejný proces. Způsobí obrovský tlak na snižování mezd, nejprve v oblastech stavebnictví a nekvalifikované práce. Postupně se to ale rozšíří i na kvalifikované obory, zejména ve zdravotnictví, na pozicích lékařů a zdravotních sester, protože Ukrajinci budou připraveni pracovat za méně než Češi.

 To samé, co proběhlo v Kalifornii a v jižanských státech USA během hispanizace. A spolu s ochotou pracovat za méně se prohloubí česká chudoba, nízká úroveň reálných mezd.

A tato armáda Ukrajinců se dříve či později naturalizuje a budou moci volit takové strany, které jim jdou na ruku. Budou volit pro-ukrajinské subjekty. Budou volit ODS, TOP 09, STAN a všechny partaje, které budou volat slávu Ukrajině. Přesně proto teď probíhají snahy o institucionalizaci Ukrajinců v ČR. A změna úřednického zákona je naprosto logickou podmínkou takového procesu. Takže vzkaz Petra Fialy psaný jeho rukou na české tanky darované Ukrajině je možné vnímat doslova jako symbol a počátek institucionálního spojení obou zemí.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj:https://aeronet.news/ukrajinci-budou-moci-oficialne-pracovat-v-ceske-statni-sprave-a-na-vsech-uradech-umozni-to-rakusanova-novela-zakona-o-urednicich-ktera-prave-pristala-na-vlade-puvodne-melo-jit-o-konvergenci/

Vědci připouštějí, že vlasy autistických miminek jsou nabité vysokým obsahem hliníku

Vědci připouštějí, že vlasy autistických miminek jsou nabité vysokým obsahem hliníku

10.1.2023

Vědci vymysleli univerzální test na autismus u miminek, který analyzuje jeden pramen vlasů na hladiny kovů, včetně olova a hliníku, které jsou podle nich u autistických dětí vyšší.

Navzdory skutečnosti, že hliník je obsažen ve vakcínách, které jsou součástí dětského očkovacího plánu, vědci stále popírají, že by existovala jakákoli souvislost s autismem. Diagnóza autismu mezi americkými dětmi a dospívajícími podle studie explodovala o 50 % během tři let od roku 2017.

Nový test na autismus zahrnuje odeslání vzorku vlasů do laboratoře k analýze a v recenzované studii bylo prokázáno, že předpovídá autismus přesně v 81 procentech případů. Nezávislí vědci jej popsali jako „přelomový“ a nyní je ve zrychleném režimu sledován Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Jiní vědci prohlásili test jako „přelomový“ pro vývoj notoricky těžko diagnostikovátelného stavu, který postihuje 5,4 milionu Američanů a 700 000 Britů, což jsou čísla, která rok od roku rostou.

Zpráva DailyMail: Protože neexistuje žádný standardní test pro tento stav, lékaři se musí spoléhat na vývojovou historii a chování dítěte. Jako takové jsou děti v USA běžně oficiálně diagnostikovány na autismus ve věku čtyř let, zatímco ve Spojeném království je průměr šest let.

Ale vědci ze startupu se sídlem v New Yorku – nazvaného LinusBio – uvedli, že jejich nový test by měl být použit ve spojení s jinými metodami a ne samostatně.

Trvají ale na tom, že by mohl pomoci zkrátit diagnostické okno.

„Můžeme detekovat jasný rozměr autismu jen s jedním centimetrem vlasů,“ řekl Manish Arora, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti, pro NBC News

Lidé s tímto onemocněním mohou mít potíže s komunikací, je pro ně těžké porozumět tomu, jak ostatní myslí nebo cítí, nebo mohou být nervózní a rozrušení v neznámých situacích a společenských událostech.

Vědci přiznávají, že nemají jasno v tom, co tento stav způsobuje, i když se předpokládá, že se na něm podílejí environmentální a genetické faktory.

Navzdory přiznání, že jsou zmateni z toho, co způsobuje autismus, britská socialistická zdravotnická služba NHS nadále prohlašuje, že autismus není způsoben vakcínami.

Zdroj:https://www.vipnoviny.cz/vedci-pripousteji-ze-vlasy-autistickych-miminek-jsou-nabite-vysokym-obsahem-hliniku/

Tak tochu jiný pohled na ,,hnízdo"

Tak trochu jiný pohled na,,hnízdo“

10.1.2023

Úvodem pár glos:

  • Ti, kdo rozumějí dotacím a právu, rozsudek čekali
  •  To, že z toho někteří politikové udělali “politický proces”, byla jejich volba
  •  Teď jsou proto poraženými hlavně oni – protože se sami pasovali svými siláckými řečmi do pozice “protistrany” – měli raději mlčet a nechat pracovat policii a soud, protože politik by se prostě neměl plést do toho, do čeho nemá. Nechtěla jsem případ Čapí hnízdo komentovat před vynesením rozsudku.

 Dotace jsou ale docela moje silná parketa, a to mnoho let. Proto tvrdím, že odsouzeny, a to na “doživotí,” by měly být hlavně a jen tyto dotace.

Ničí totiž klasické tržní prostředí, z příjemců napřed dělají prosebníky, a pak z nich vytváří doslova oběti kontrol, a to i po mnoha letech, a závěry o porušení dotačních podmínek jsou často tvořeny z hypotetických a často absurdních úvah státních úředníků. Obce, města a svazky by mohly vyprávět.

Dochází i ke zvláštním průlomům do pravomocí, např. že finanční úřady dělají závěry o možném porušení zákona o zadávání veřejných zakázek, a to přesto, že to má v pravomoci Úřad na ochranu hospodářské soutěže, nikoli finanční úřad. Ale toleruje se to. A tak dále a tak dále bych mohla pokračovat. Proč to říkám…

Když jsem četla už před lety, co Andreji Babišovi zazlívají, kroutila jsem hlavou, co považují naše orgány za trestné.

Něco jiného je totiž porušení nebo nesplnění dotačních podmínek, a něco jiného je dotační podvod. Komentovali to navíc často lidé bez znalosti tohoto právního odvětví či práva vůbec, a jejich výklad ovlivňovalo hlavně to, že Andrej Babiš byl jejich politický nepřítel. Takže nic “lidského jim nebylo cizí”, a odsouzení by mu prostě přáli. A tomu odpovídal ten výklad paragrafů “po jejich”.

Dnes padl verdikt. To, že se o něm všude píše, a Andrej Babiš na tom teď nepochybně sbírá body, je tedy dopad letitých komentářů, ale ne jeho, naopak, jeho politických nepřátel. Ti přesvědčili totiž postupně sami sebe, že jsou znalci práva, dopředu proto ví, jak to dopadne, a vyrobili mu tím sami prostor pro reklamu těchto dnů. Nejsou znalci, a po jejich to nedopadlo. Na tom šoku by šlo stavět mrakodrapy.

Andrej Babiš je tvrdý byznysmen.

Z doby covidu má svědomí řadu vážných věcí, za které by se měl jako tehdejší premiér se vší vážností a politickou odpovědností omluvit, a osobně podpořit vyvození odpovědnosti po přímo odpovědných – ministrech a dalších tzv. odborníků.

Po pravomocném jeho rozsudku bych zase očekávala, že za výroky ohledně trestního stíhání by se mnozí měli omluvit jemu.

Zkrátka by to zase chtělo zapojit mozky a slušnost – ve všech “partách, které nám vládly, a bohužel některé ještě vládnou. Stopnout vzájemné až nenávisti, které mozek zatemňují.

A poučení z “čapího vývoje”?

Politikové by se neměli plést, a to ani komentáři a předčasnými závěry, do soudních a obdobných řízení, protože jim to nepřísluší. A zkusím závěrem bonmot – všechno, co je předčasné, nakonec vždy zničí finále. Radim Uzel by se mnou nepochybně souhlasil…

JANA ZWYRTEK HAMPLOVÁ

Zdroj:https://pravyprostor.net/?p=154646

Dřív se za to mazalo. Teď to zaznělo naplno. Covid je z laboratoře

Dřív se za to mazalo. Teď to zaznělo naplno. Covid je z laboratoře

10.1.2023

„Myslím, že dnes již máme dostatek indicií na to, abychom mohli říct, že došlo k úniku covidu-19 z laboratoře,“ řekl epidemiolog Roman Prymula pro pořad Rozstřel serveru iDnes.cz ke startu koronavirové pandemie a dodal, že spekulace již mají být jen o tom, jak k tomuto úniku ve Wu-chanu došlo. „Neboli: věřte vědcům… a budete za dezinformátory. Buď dnes, nebo zítra, podle toho, kdy a jakým vědcům budete věřit,“ reaguje na jeho slova komentátor Schmarcz. Právě o laboratorním původu covidu-19 se totiž na stránkách Ministerstva vnitra stále píše u „hlavních dezinformačních sdělení“. Kromě k původu koronavirové pandemie se epidemiolog se vyjadřoval i k očkování čtvrtou dávkou, přičemž sám uvedl, že by ji doporučil podat pouze lidem s onemocněními imunity a těm, kterým je více než 65 let. Ostatní by dle něj se čtvrtou dávkou raději měli vyčkat. „Čím jdeme do nižší věkové kategorie, tím ta přidaná hodnota dalších dávek je nižší,“ doporučil.

Neustále další dávky jsou dle něj nesmyslné. „Není možné očkovat s každou novou subvariantou,“ řekl s tím, že by další přeočkování bylo akorát kontraproduktivní a navíc by lidé prý stejně přestali věřit, že to má ještě nějaký smysl.
K samotnému původu covidu-19 řekl, že si myslí, že dnes „již máme dostatek indicií na to, abychom mohli říct, že došlo k úniku“. „To o čem se spekuluje, je, jakým mechanismem k tomu došlo. Zdali to byl nějaký laborant, který se nakazil v té laboratoři a pak si šel něco nakoupit na ten trh a takto to onemocnění roznesl… Nebo to bylo nakažené laboratorní zvíře, které mělo být utraceno a omylem se dostalo – nebo možná záměrně – na trh,“ nastínil původce pandemie, která před několika lety odstartovala v čínském Wu-chanu.
Že jde o koronavirus vyvinutý v laboratoři, dle něj není pochyb. „Že se prováděl výzkum v čínsko-americké koprodukci, o tom jsou jasné záznamy. Ten výzkum byl potom utlumen a v americké databázi sekvencí byly tyto sekvence uloženy. Rok poté bylo požádáno, aby byly vymazány. O tom jsou poměrně jasné důkazy. Pracovalo se na tom,“ řekl epidemiolog. Vědci dle něj udělali při zkoumání tohoto koronaviru nepochopitelný krok, kdy se rozhodli v rámci výzkumu virus upravit, aby zjistili, zdali by jej šlo přenést i na buňky člověka. „A jak je vidět, tak se jim to zřejmě podařilo…“ pokračoval. Míní, že původní záměr vědců nebyla žádná biologická zbraň, ale zřejmě jen chtěli být schopni vyvinout léčivo v případě, že by k přenosu na člověka došlo.
„Já si nemyslím, že tam byl jakýkoli záměr připravit biologickou zbraň, spíš to byla nehoda,“ zopakoval a podotkl, že Číňané s Američani se zřejmě snažili zkoumat koronaviry kvůli předchozím epidemiím, jakými bylo například šíření nemoci SARS či MERS.
Prymula míní, že podobný výzkum byl jednoznačně etickým selháním, jelikož rizika značně převyšovala přínosy v případě jeho úspěchu. „Podobný výzkum se dělal už několik let předtím a je až paradoxní, jak blízko byly ty sekvence stávající situaci… Tam to světová vědecká veřejnost napadla… Výzkum byl oficiálně zastaven, ale zřejmě ještě dobíhal…“ naznačil.
Nynější Prymulova tvrzení však ještě nedávno byla označovaná coby „dezinformační narativy“. K potírání podobných zpráv dřív přistoupil například technologický gigant Alphabet, který provozuje vyhledavač Google. Firma rozhodla, že je laboratorní původ covidu-19 „konspirační teorií“ a na stránkách, které toto tvrzení psaly, zakázala umisťovat reklamní bannery.
Podobná tvrzení také ve svém přehledu hlavních dezinformačních sdělení uvádělo Centrum proti hybridním hrozbám Ministerstva vnitra ČR a tvrdilo, že šlo o jeden z vícero „nejvýznamnějších narativů s dezinformačním potenciálem objevujících se v této souvislosti na kvazi-mediální scéně a šířených prostřednictvím sociálních sítí či řetězových e-mailů v České republice v období od března do května 2020“ a uvádí, že „dle současných poznatků nelze říci, že byl virus vyvinut uměle“. „Podle aktuálně dostupných informací tento virus nebyl vytvořen laboratorně či uměle, na čemž se shoduje hned několik předních výzkumných institucí a laboratoří. Přirozeným šířením tohoto viru došlo k mutaci jeho genetické informace, postupná modifikace virů je však normální a pravděpodobná,“ znělo z Ministerstva vnitra ČR v roce 2020.
Mezi dalšími „dezinformacemi“ ministerstvo eviduje i tvrzení, že by byla Evropská unie na začátku pandemie „neschopná“. „V oblastech svých kompetencí je EU naopak při řešení krize aktivní,“ tvrdí ministerstvo a „neschopnost EU“ označuje za „jednu z hlavních dezinformací“.
Dezinformačním narativem prý bylo také to, že by se cizí státy snažily zadržovat dodávky zdravotnických pomůcek pro ČR. „Některé evropské země včetně Německa, ale také České republiky, přistoupily od 4. března (2020, pozn. red.) k zákazu vývozu zdravotnického materiálu. V souvislosti s tímto zákazem, ale i obecným nedostatkem zdravotnického materiálu i odlišnými kanály objednávek a distribuce není situace s těmito dodávkami vždy zcela přehledná. Tento stav bývá často zneužíván k fabulaci či značné manipulaci s fakty ve snaze vyvolat paniku, šířit protievropské či např. protiněmecké nálady,“ varovalo Ministerstvo vnitra ČR.
Že by byl covid-19 z laboratoře, označil za „dezinformaci“ v červnu 2021 také veřejnoprávní Český rozhlas a tvrdil, že „žádné důkazy o úniku z laboratoře nejsou“. „Naopak z dosavadních informací vyplývá, že původ koronaviru SARS-CoV-2 je přirozený. Třeba vědci z Univerzity v Severní Karolině zkoumali genomy různých koronavirů, tedy i SARS a MERS, a vyšlo jim z toho, že původci onemocnění jsou zvířata. Hlavně netopýři nebo velbloudi, ti jsou i podle jiných vědeckých studií mezihostitelem, který virus přenesl na člověka,“ odmítala laboratorní původ redaktorka ČRo Zuzana Machálková.

Zdroj:https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Driv-se-za-to-mazalo-Ted-to-zaznelo-naplno-Covid-je-z-laboratore-725658

 

Zatímco letectvo USA testuje novou smrtící taktiku, Putin nasazuje loď s hypersonickými raketami

Zatímco letectvo USA testuje novou smrtící taktiku, Putin nasazuje loď s hypersonickými raketami

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

 Na základě nových kroků obou stran se střet mezi Ruskem a aliancí NATO vedenou USA zdá být tento týden ještě více nevyhnutelnější.

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil válečné lodi nesoucí nové hypersonické rakety Zircon vyplout misi, během které se dostane do Atlantského a Indického oceánu. Jde o jasné varování pro USA a vojenskou alianci NATO, aby dopředu neeskalovaly svou podporu Ukrajině během očekávané zimní ofenzívy zahrnující ruské a běloruské síly.

„Zdá se, že záměrem rozmístění fregaty je dosáhnout maximálního možného vlivu na veřejnost, vzhledem k tomu, že to oznámil samotný Putin v televizním konferenčním hovoru se svým ministrem obrany Sergejem Šojgu.

Kromě Šojgua Putin mluvil is Igorem Krokhmalem, kapitánem fregaty, která nese jméno „Admirál flotily Sovětského svazu Goršků“, přičemž připomněl, že loď je vyzbrojena nákladem hypersonických raket.

Opět to bylo publikováno v koordinované zprávě, která poprvé představila nasazení nových hypersonických raket veřejnosti, informoval portál.

„Tentokrát je loď vybavena nejnovějším hypersonickým raketovým systémem Zirkon, který nemá soupeře. Rád bych popřál posádce lodi úspěch v jejich službách pro dobro vlasti,“ řekl Putin.

Kromě toho se očekává, že válečná loď přepluje Středozemní moře během atlantické části své mise. Časová osa plavby však zůstává utajena.

„Tato loď vyzbrojená Zirkony je schopna provést přesné a silné údery proti nepříteli na moři i na souši,“ řekl Šojgu v reakci na Putinovo prohlášení.

Pokračoval, že proti Zirkonu neexistuje žádná obrana. Tato raketa se dokáže vyhnout systémům protivzdušné obrany díky své schopnosti létat údajně až devětkrát vyšší rychlostí než zvuk.

„Jsem si jist, že takové silné zbraně umožní spolehlivě chránit Rusko před potenciálními vnějšími hrozbami a pomohou zajistit národní zájmy naší země,“ řekl Putin oběma vojenským důstojníkům.

USA testují novou smrtící taktiku

Mezitím, pravděpodobně v očekávání války s Ruskem nebo Čínou, americké letectvo testuje novou taktiku, která silám protivníka mimořádně ztíží obranu cenných cílů.

„Podle analýzy civilního výzkumníka amerického letectva, který se specializuje na čínské letecké a kosmické studie, jsou čínští vojenští představitelé pravděpodobně znepokojeni snahou amerických vzdušných sil vypouštět řízené střely z nákladních letadel.

Vypouštění zbraní z takových letadel by mohlo zkomplikovat nepříteli zaměřování cílů, ztížit mu detekci přicházející hrozby a poskytnout USA a jejich spojencům více možností, jak za nízké náklady zasáhnout své nepřátele.“

Střely s plochou dráhou se ani zdaleka nepohybují tak rychle jako hypersonické střely , které USA a Čína nadále vyvíjejí. Pokud je však umístíte na nákladní letadla a jiné lodě, které nejsou válečnými loděmi, nepřítel bude v počátečních fázích bitvy vystaven tlaku.

Musí totiž rychle určit, odkud mohou tyto rakety v danou dobu přiletět. V opačném případě by protivníci nebyli schopni bránit se před místy, odkud jsou zahajovány útoky.

„Čínská armáda pravděpodobně považuje tento systém nazvaný Rapid Dragon za věrohodnou hrozbu,“ napsal Derek Solen, vedoucí výzkumník v  Americkém institutu studií čínského letectva v článku z 22. prosince 2022 pro The Jamestown Foundation , což je think tank pro národní bezpečnost.

„MC-130J je perfektní letadlo pro toto využití, protože může přistávat a operovat z 900metrových startovacích a přistávacích drah, zatímco klasický bombardér to nedokáže,“ řekla podplukovnice vzdušných sil Valerie Knightová, velitelka 352. divize Special Operations Wing v listopadu zprávě po úspěšném testu rakety.

Zdroj:BADATEL https://www.badatel.net/kym-letectvo-usa-testuje-novu-smrtiacu-taktiku-putin-nasadzuje-lod-s-hypersonickymi-raketami/

Když jsi silný…

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

… snaž se vypadat slabý. Alespoň to radí starý čínský mistr taktiky Sun´C.

Andrej Babiš byl zproštěn obžaloby. Musím říci, že jsem to nečekal. Moje pochybnosti ovšem nesměřovaly k tomu, že by si miliardář potřeboval uloupnout prachmizernou dotaci ve výši 0,001% jeho majetku… celé Čapí hnízdo bylo od začátku do konce politický proces, který měl jediný smysl – poškodit Babiše v očích voličů. Kdyby mělo být trestné to, co Babiš udělal, tak bychom tu mohli rovnou zase zavést komunismus, protože prakticky všichni čeští podnikatelé by seděli v lochu. Jen menšina z našich firem se uživí přímou prací a nepotřebuje k tomu finanční pobídku, nota bene, když konkurence čerpá, co to jde.

Soudce Šott podal sáhodlouhé a vyčerpávající vysvětlení, proč Babiše zprostil obžaloby. Tohle fakt není moje parketa, takže se v tom nebudu vrtat. Každopádně si Babiš zvolil dobré obhájce, odsouhlasil jim správnou taktiku vlastní obhajoby a teď už chápu, proč to nechali dojít až těsně před volby a nesnažili se rozsudek nějak oddálit. Prostě si věřili.

Ale za ještě větší majstrštyk považuju, že to vůbec nikdo neproflákl. Babiš se v posledních týdnech zdál skoro ubitý okolnostmi. Obhájci dokázali po celé jednání udržet dekorum, aby to s Andrejem vypadalo nahnutě. Podařilo se jim vytvořit tak dokonalý dojem, že mu podlehli takřka všichni ostatní prezidentští kandidáti i pravdomluvní intervjuci. Já osobně jsem osvobozujícímu rozsudku dával tak 10% šanci. Sakra, vždyť sám Babiš dával signály, že to projede – přímo u soudu. Na poslední chvíli žádali o nové výslechy svědků… Podle právě tohle byl důvod, proč si ostatní kandidáti přestali dávat pozor a začali hlasitě mluvit o tom, jak to Babiš brzo schytá a tetelili se blahem, jak mu to nandali.

A pak najednou bác ho. Veľký Bocian nebyl slabý, ale naopak si byl hodně jistý v kramflecích, že si troufnul to nechat rozlousknout pět dní před volbami. Musel mít nervy jak špagáty. Všechny nechal odkopat. Nejenže si nabil, ale všechny ostatní naprosto odzbrojil. Triumf majnstrýmu a líbodémo se změnil v porážku a je pozdě rychle vymýšlet nějakou novou pseudokauzu.

Ve čtvrtek má být Babiš v debatě na Nově… To si opravdu užiju. Když si představím, jak tam stojí a má prakticky na každého nabito za výroky, které milí kandidáti předčasně vyslovili… a oni naopak mají úplně prázdné zásobníky, protože všechny ty hříchy se nestaly a řekl to henten nezávislý soud… Úplně vidím, jak si je jednoho po druhém maže na chleba a obzvlášť to přeju Fischerovi… kdyby se Andrejko na něj zaměřiti ráčil, tak to budu napjatě sledovat a ihned glosovat na fejsbůku… Už mám pracovní název té debaty… Jeden Babiš, jeden Bašta a sedm ksichtů protažených do Václava Havla.

Vezměte si i ty titulky u Lukačeviče – Soudce zpražil Babiše… Soudce musel umravňovat Babiše… Vinen, řekl Šaroch… To tam na Seznamu a Novinkách máte debilní redaktory, že? Ale ryba vždycky smrdí od hlavy…

Kdyby se teď Andrejko ještě chtěl ucházet o nějaké hlasy alternativy trochou řečí o míru, pár slovy o covidu a třeba i nějakou hláškou k Vrběticím… tak má šanci vyhrát rovnou v prvním kole.

Minulý týden jsem napsal, že osvobozující rozsudek pro mě bude jasným důkazem, že Babiš je stále schopen impozantních taktických manévrů, je schopen si vybrat ty správné lidi a zvolit správnou strategii a tím pádem mu to mohu s klidným svědomím hodit. Ano, mohu a hodím mu to. Kdyby to šlo, pověděl bych vám, kolik lidí bylo upřímně zděšeno z toho, jak „chybně“ Andrej celý ten proces vede a v podstatě věřili, že byl zrazen… a on nikoho nechlácholil, nikomu nic nevyvracel, nic neprozradil a celou tuto bitvu dotáhl až do vítězného konce… taková krásná hra se vidí málokdy. Aneb, když od začátku táhnete za delší konec provazu, ale vypadá to, že jste v koncích.

Zdá se, že se Veľký Bocian poučil ze svých starých chyb a rozehrál politickou hru, která všechny ostatní převyšuje o několik řádů. Opozice nemá ani většinu ve sněmovně, ani v senátu, navíc nedochází k žádnému sbližování, které by mohlo vyústit ve funkční koalici… přesto, jak vidno, i s těmito kartami se dá něco uhrát. Je třeba soupeře ukolébat, předstírat neschopnost, udělat se bezmocným… pak zaútočit ze strany, odkud to fakt ale vůbec nikdo nečekal.

Já na tohle jsem. Vím, že nikdo není bez viny a každý má nějaký škraloupek. Každý ve svém životě udělal chybu, každý někdy podlehl pokušení. Mirkové Dušínové neexistují. Politická a mravní velikost se prakticky nikdy nekryjí. Do politiky patří šachisté. Ideálně takoví, kteří umějí zvrátit i prohranou partii. Kteří umějí odhadovat hodně tahů dopředu a umějí klamat tělem. Kteří vědí, že k cíli je někdy lepší jít hodně křivolakými cestičkami. Kteří vědí, že co nelze odmítnout, je nutné přijmout, ale umějí při tom neztratit ze zřetele směr i výsledek.

Babiš včera dokázal, že se politické šachy naučil dobře.

Pro líbodémo zbyla v podstatě jediná cesta – odstoupit jako jeden muž a nechat si tam jen Petra Pavla. Prezidentuše bohužel mluvila, i když měla mlčet a jen se usmívat. Fischer ze sebe udělal blbečka, byl si příliš jistý, že Babiše odsoudí. Hilšer… ten tam kvůli ničemu jinému než odstoupení není, Středula se už odepsal i s ČSSD a odbory. Diviš nikoho nezajímá a Zima každým slovem vybízí k otázce, jak se mohl stát rektorem na Karlově univerzitě. Jen henten generál zatím hraje bez výraznějších chyb…

Líbodémo mohou udělat jedinou věc – zkusit v posledních třech dnech zmobilizovat voliče a uhrát to pro Pavla v prvním kole. Nic jiného už se podle mě vymyslet nedá. Ale abych řekl pravdu, nedovedu si představit, že by Čapuše odstoupila. Ona je přece mladá, pohledná a geniální, takže vyhraje i nad hypernaspídovaným Babišem. Myslím, že se z předpokládaného volebního dramatu stane nečekaná volební fraška.

Zdroj:https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/kdyz-jsi-silny

Rusko zahájilo pre-mobilizační registrace branců pro 2. vlnu mobilizace, která se podle uniklých zdrojů z Kremlu očekává každým okamžikem

Rusko zahájilo pre-mobilizační registrace branců pro 2. vlnu mobilizace, která se podle uniklých zdrojů z Kremlu očekává každým okamžikem! To samé se děje v Minsku, místní organizace hlásí přípravy úřadů a vojenských správ na mobilizaci! Přípravné tance byly zahájeny již minulý týden, když ruská organizace vdov po padlých hrdinech oficiálně vyzvala Vladimira Putina, aby v zájmu vítězného ukončení války povolal do zbraně ve druhé vlně mobilizace 500 000 ruských branců! Kreml zatím oficiálně 2. vlnu popírá, ale to není žádné překvapení, popírána byla do poslední chvíle i ta první mobilizace!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

1.9.2023

Přestože Andrej Babiš byl podle očekávání naší redakce v pondělí zbaven u soudu veškerých obvinění v kauze Čapí hnízdo pouhých 5 dní před volbami prezidenta, není to ta nejdůležitější událost dnešního dne, protože události v Kremlu a v Minsku zcela překreslují informační prostor posledních několika hodin, neboť došlo na zásadní eskalaci. Podle informací svědků na Telegramu z celého Ruska začaly dnes v pondělí 9. ledna dostávat Rusové ve věku do 55 let pozvánky na vojenské správy k tzv. kontrole osobních dat a údajů.

Jedná se o tzv. pre-mobilizační registrace s cílem zamezit opakování neskutečného chaosu, který panoval koncem září a během října loňského roku během mobilizace, kdy docházelo k obrovskému počtu přehmatů a k povolávání osob, které povolány být neměly, protože ruské vojenské správy neměly k dispozici aktuální informace o jednotlivých odvodových ročnících.

Pravoslavný kněz žehná ruským mobilizovaným brancům před cestou na frontu

Pre-mobilizační předvolánky slouží k tomu, aby jednotlivé osoby daných ročníků předložily své aktuální pracovní či školní zařazení, aby v okamžiku vyhlášení mobilizace mohly být automaticky počítačovým systémem předvolány jen ty osoby, které opravdu do mobilizačního rozkazu prezidenta budou spadat. Kreml čekal s těmito pre-mobilizačními rozkazy až na skončení pravoslavných Vánoc a podle posledních informací ruských novinářů je již v Kremlu rozhodnuto nejen o datu Zimní ofenzívy, ale i o vyhlášení 2. vlny mobilizace.

Ta by měla povolat do zbraně tentokrát půl milionu ruských branců, což by bylo o 200 000 mužů více než koncem září. Mobilizace o rozsahu 500 000 mužů by tak byla dosud největší mobilizací v Rusku od konce 2. sv. války a na sociálních sítích Telegram a YouTube již unikají na veřejnost další detaily. Kreml samozřejmě ústy Dmitrije Peskova, mluvčího prezidenta, všechny informace o chystané 2. mobilizaci popírá [1] stejně jako v září loňského roku, několik dní před první mobilizací.

Druhá vlna mobilizace v Rusku bude mít veřejnou objednávku a Minsk už odebral zaměstnancům státních úřadů cestovní pasy, první předzvěst vyhlášení mobilizace i v Bělorusku

Každý, kdo trochu jenom zavadil o rusistiku, tak ví, že v Rusku pro jakýkoli nepopulární krok vlády musí být nejprve získána podpora veřejnosti a tzv. objednávka zezdola. Přesně k tomu došlo minulý týden, když organizace Vdovy po ruských vojácích vyzvala [2] Vladimira Putina, aby v zájmu vítězného ukončení bojů na Ukrajině provedl v Rusku masivní mobilizaci, která by zahrnovala alespoň 500 000 mužů.

Tato patriotická skupina vdov po ruských vojácích nemá v Rusku nijak velkou známost, ale samotná výzva prezidentovi je chápána jako načasovaný apel a veřejná objednávka zezdola, na kterou se v chystaném projevu Vladimir Putin odvolá při vyhlášení 2. vlny mobilizace. Zmíní právě i vdovy po ruských hrdinech, které požadují ukončení války na Ukrajině konečným vítězstvím. Takovýchto objednávek zezdola podle všeho v následujících dnech přijde více. Musíme si rozebrat situaci, čeho se velmi brzy dočkáme.

Do běloruských lesů k hranicím Ukrajiny jsou přesouvány těžké zbraně včetně ruských samohybných houfnic, které se účastnily až dosud jen cvičení s běloruskou armádou

Poslední informace z Minsku v Bělorusku hovoří o tom, že země se plně chystá na mobilizací, což před dvěma dny potvrdil i jeden z předáků běloruské opozice Pavel Lautška, který informoval [3], že všichni zaměstnanci běloruské veřejné správy museli povinně odevzdat své cestovní pasy, aby nemohli opustit Bělorusko. Odevzdání pasů státních zaměstnanců je přitom v běloruském mobilizačním zákoně zmíněno jako 1. fáze přípravy na mobilizační odvody, aby nebyla ohrožena činnost orgánů státní správy.

Státní orgány totiž budou muset pracovat non-stop během mobilizace a případný odjezd úředníků ze strachu z války do ciziny, by vedl k problémům v nedostatku lidí ve státní správě při samotném zajišťování mobilizace, takže pokud jsou tyto informace pravdivé, tak je v Bělorusku již o mobilizaci rozhodnuto. Do Běloruska přitom míří z Ruska stále další a další vlakové ešelony naložené tanky, transportéry, samohybnými houfnicemi a náklaďáky, takže těm historkám o ” společných cvičeních” už nikdo v Bělorusku v podstatě nevěří.

Zimní ofenzíva bude mít za úkol porazit Ukrajince přečíslením a současně odříznout Ukrajinu od pozemních dodávek zbraní z Polska a Slovenska

Ruská armáda a lépe řečeno PMC Wagner vytlačila ukrajinskou armádu z klíčového města Soledar, přičemž Ukrajinci vyklidili centrum města a stáhli se na západní okraj města. Plné obsazení města Wagnerovci se očekává během několika hodin. Tohle samo o sobě velmi znepokojuje ruský generální štáb. Paradoxně. Veškeré klíčové vojenské úspěchy na Ukrajině totiž zajišťují buď Wagnerovci nebo oddíly Achmat Ramzana Kadyrova, anebo opolčenské oddíly luhanských a doněckých vojsk, které bojují v oblasti již 9. rokem.

Jinými slovy, samotná Ruská armáda poskytuje jen podporu v podobě leteckých úderů řízenými raketami, stíhačkami a helikoptérami, ale dole na zemi drtivou většinu bojů obstarává někdo jiný, tedy soukromé žoldácké jednotky a opolčenci z DLR a LLR. Důvodem je skutečně nižší bojová zkušenost Ruské armády s takovýmto způsobem bojů, ale to samé platí logicky i o ukrajinských vojácích. Nejlepší výsledky předvádí na ukrajinské straně rovněž žoldácké skupiny a příslušníci ukrajinských neonacistů ze skupin Azov a Aidar. A přesně kvůli tomu ten vojenský střet má tak divný průběh.

Ukrajinští vojáci na snímku ustupují ze Soledaru

Problém s tímto způsobem bojů je, že se s ním nedá vyhrát válka, ale dá se tímto stylem válka jen udržet. A protože Kreml potřebuje válku ukončit, musí číselně převýšit ukrajinskou obranu, aby se položila prostým vojenským přečíslením na zemi. Jenže, k tomu nestačí Rusům současné stavy a počty vojáků na Ukrajině. K provedení invaze a ofenzívy, jejíž cílem bude porážka Ukrajiny prostým přečíslením sil, je potřeba více vojáků.

Přesně jako jsme viděli v opačném gardu na konci srpna v Charkovské oblasti, kde Ukrajinci prostým přečíslením bez jakéhokoliv velkého boje vytlačili Ruskou armádu z oblasti, což znamená, že Ruská armáda bude potřebovat k zimní ofenzívě přibližně 1 000 000 vojáků, a k tomu tedy potřebuje mobilizovat 500 000 vojáků z vlastních mobilizačních zdrojů a zbytek dodá Běloruská armáda, počítá se s kontingentem okolo 200 000 běloruských vojáků.

PMC Wagner jako univerzální taška s nářadím na práci všeho druhu na čele fronty

S takovými počty nemá Ukrajina šanci tuto válku ustát a dojde k vyklizení ukrajinských pozic. Právě přečíslení je přitom tím nejjednodušším ukončením války, protože proti násobné početní přesile nemá obrana již smysl a zůstává jen ústup bez boje. Není samozřejmě vyloučeno, že Zelenský nařídí zničení svých vojsk do posledního Ukrajince, ale to není příliš pravděpodobné vzhledem k tomu, že Valerij Zalužný v pondělí, navzdory Zelenskému, vydal rozkaz k vyklizení centra Soledaru kvůli početní přesile PMC Wagner.

Nepotvrzují se tak zprávy o tom, že by Ukrajinci byli nuceni držet své pozice do posledního muže. A právě to otevírá argument a cestu ke druhé vlně mobilizace v Rusku, protože Kreml ví, že Zalužný nenechá Ukrajince pozabíjet v nerovném početním boji. Jenže pozor, Volodymyr Zelenský trpí paranoidní schizofrenií v důsledku konzumace kokainu a vidí všude okolo sebe zrádce a začínají prosakovat informace, že se chce Zalužného zbavit, protože má strach, že mu usiluje o jeho křeslo prezidenta.

Centrála PMC Wagner Group v Petrohradě

Společně s Běloruskem, které pro mobilizaci použije argument neustálých dodávek ukrajinských zbraní běloruské opozici a ostřelování Běloruska z Ukrajiny, bude mít Rusko v chystané zimní ofenzívě za cíl především dva úkoly. Tím prvním bude odříznutí hraničního pásma Ukrajiny od Polska a Slovenska s hlavním cílem operace ve Lvově, zatímco druhá vlna ofenzívy bude mít za úkol obsadit Kyjev. Třetí vlna bude mít za cíl dočistit území DLR a s vysokou pravděpodobností dojde k pokusu o obsazení Charkova. Toto město je označováno jako “Doněck na steroidech” a je to město, kde je obrovská ruská většina, skoro 70% obyvatel Charkova se hlásí k ruské národnosti.

Konec Ukrajiny povede k pádu Bělověžských dohod o uspořádání hranic po rozpadu SSSR

A čtvrtá vlna půjde z jihu a bude mít za cíl Oděsu. Ukrajina nemá dostatek mužů, aby dokázala čelit milionové invazi, to je za hranicemi možností ukrajinských ozbrojených sil. Samotná invaze přitom bude mít za úkol využít vojenského dopadu z početního přečíslení pozemních vojsk, nikoliv z vyšší bojeschopnosti invazního tělesa. Na bojeschopnosti se totiž nic de facto nezmění. Vzdušné údery obstará ruské letectvo, dělostřeleckou přípravu ruská artilérie, ale čelo fronty zabezpečí PMC skupiny a opolčenci. Očekává se, že právě únor přinese do Evropy další masivní vlnu ukrajinské migrace poté, co dojde k zahájení zimní ofenzívy z Běloruska na západ Ukrajiny.

Bělověžské dohody o zániku SSSR podepsané mezi SSSR a Ruskem jako nástupnickou zemí, Běloruskem a Ukrajinou dne 8. 12. 1991

To bude bez jakékoliv nadsázky hotové peklo a chaos na hranicích, protože na západě Ukrajiny byl dosud docela klid, s výjimkou náletů Kalibrů na jednotlivé budovy a sklady, ale invaze by vyhnala do EU další statisíce a možná miliony Ukrajinců. Ukrajina už nemůže zůstat v původních hranicích, bude rozdělena podle určitého klíče, který může mít korejský charakter, ale i československý.

To podle toho, jestli se podaří válku ukončit formou příměří, anebo rovnou formou kapitulace. V jednom případě bude platit jen klid zbraní, ve druhém případě dojde k institucionálnímu rozdělení Ukrajiny podle nového klíče a Bělověžské dohody tím definitivně padnou. Kyjevská Ukrajina přitom nakonec může být jediným řešením konfliktu, protože se ukáže, že Ukrajina v původní podobě představuje příliš velkou hrozbu pro bezpečnost Ruska a potažmo celé Evropy.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj:https://aeronet.news/rusko-zahajilo-pre-mobilizacni-registrace-brancu-pro-2-vlnu-mobilizace-ktera-se-podle-uniklych-zdroju-z-kremlu-ocekava-kazdym-okamzikem-to-same-se-deje-v-minsku-mistni-organizace-hlasi-pripravy/