, , , ,

Vědci připouštějí, že vlasy autistických miminek jsou nabité vysokým obsahem hliníku

Vědci připouštějí, že vlasy autistických miminek jsou nabité vysokým obsahem hliníku

Vědci připouštějí, že vlasy autistických miminek jsou nabité vysokým obsahem hliníku

10.1.2023

Vědci vymysleli univerzální test na autismus u miminek, který analyzuje jeden pramen vlasů na hladiny kovů, včetně olova a hliníku, které jsou podle nich u autistických dětí vyšší.

Navzdory skutečnosti, že hliník je obsažen ve vakcínách, které jsou součástí dětského očkovacího plánu, vědci stále popírají, že by existovala jakákoli souvislost s autismem. Diagnóza autismu mezi americkými dětmi a dospívajícími podle studie explodovala o 50 % během tři let od roku 2017.

Nový test na autismus zahrnuje odeslání vzorku vlasů do laboratoře k analýze a v recenzované studii bylo prokázáno, že předpovídá autismus přesně v 81 procentech případů. Nezávislí vědci jej popsali jako „přelomový“ a nyní je ve zrychleném režimu sledován Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Jiní vědci prohlásili test jako „přelomový“ pro vývoj notoricky těžko diagnostikovátelného stavu, který postihuje 5,4 milionu Američanů a 700 000 Britů, což jsou čísla, která rok od roku rostou.

Zpráva DailyMail: Protože neexistuje žádný standardní test pro tento stav, lékaři se musí spoléhat na vývojovou historii a chování dítěte. Jako takové jsou děti v USA běžně oficiálně diagnostikovány na autismus ve věku čtyř let, zatímco ve Spojeném království je průměr šest let.

Ale vědci ze startupu se sídlem v New Yorku – nazvaného LinusBio – uvedli, že jejich nový test by měl být použit ve spojení s jinými metodami a ne samostatně.

Trvají ale na tom, že by mohl pomoci zkrátit diagnostické okno.

„Můžeme detekovat jasný rozměr autismu jen s jedním centimetrem vlasů,“ řekl Manish Arora, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti, pro NBC News

Lidé s tímto onemocněním mohou mít potíže s komunikací, je pro ně těžké porozumět tomu, jak ostatní myslí nebo cítí, nebo mohou být nervózní a rozrušení v neznámých situacích a společenských událostech.

Vědci přiznávají, že nemají jasno v tom, co tento stav způsobuje, i když se předpokládá, že se na něm podílejí environmentální a genetické faktory.

Navzdory přiznání, že jsou zmateni z toho, co způsobuje autismus, britská socialistická zdravotnická služba NHS nadále prohlašuje, že autismus není způsoben vakcínami.

Zdroj:https://www.vipnoviny.cz/vedci-pripousteji-ze-vlasy-autistickych-miminek-jsou-nabite-vysokym-obsahem-hliniku/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *