, , , , , ,

Zelenský selhal ve snaze přesvědčit americký Kongres, aby poslal Ukrajině 60+ miliardový balík!

Zelenský selhal ve snaze přesvědčit americký Kongres, aby poslal Ukrajině 60+ miliardový balík! Podle listu The Washington Post zazněly při rozhovorech se Zelenským návrhy jako “guerillová válka” podle vzoru Talibanu proti americkým vojákům v Afghánistánu! Podle venezuelského prezidenta skončí Zelenský podobně jako Juan Guaidó v Miami na Floridě a s miliony dolarů v kapsách!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

13.12.2023

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský skončí jako Juan Guaidó někde na Floridě s miliony dolarů v kapsách poté, co ho imperialisté zahodí do koše jako loutku, která posloužila a již není potřeba. Prohlásil to venezuelský prezident Nicolas Maduro v posledním televizním vystoupení ve svém pořadu a dodal, že takových loutek je mnoho. Imperialisté tyto loutky vytahují jako z klobouku, nasazují je do řídících funkcí doslova jakoby odnikud, podobně jako když vytáhly odnikud dnešní slovenskou prezidentku, nebo členy české vlády, prostě se jedná o marionety, hadrové loutky, které se vyznačují flexibilností, protože nemají žádnou páteř.

&

;

Je možné s nimi vytírat záchody a ještě se během toho budou tvářit státnicky a zodpovědně. Každý hadr na podlahu ale po čase prostě doslouží a je vyhozen na smetiště. Každá hadrová loutka se po čase transformuje do hadru na vytírání podlahy. Dobře si toho všimněte, že to platí o většině protinárodních politiků. Nejprve připomínají loutky, plní zadání proti vlastnímu lidu, proti vlastnímu národu, ale po nějakém čase se propadají do takové pozice a zdeformované figury, že jsou jako kusy hadru na podlahu. Nikdo si jich neváží, národ na ně plive, pohrdá jimi. Kdekdo s nimi vytírá. A nakonec skončí v odpadu a na smetišti. Maduro ale poznamenal, že tyto loutky Američanů se v něčem liší. Za své služby dostanou azyl v USA a hromadu dolarů.

Vila za 20 milionů ve Vero Beach na Floridě je již přichystaná pro Zelenského a jeho famílii

Neplatí to o všech loutkách, pouze o těch, do kterých Američané investovali svůj vlastní politický kapitál a nepostarat se hmotně a finančně o zahozenou loutku by americkým imperialistů uškodilo, takže nejen Juan Guaidó dostal azyl v Miami na Floridě s hromadou peněz poté, co skončil v pozici tzv. dočasného venezuelského prezidenta, do které byl uveden v roce 2019 po nezdařené barevné revoluci ve Venezuele.

S pomocí Ruské federace se Nicolasi Madurovi podařilo státní převrat potlačit, opozici se nezdařil útok na prezidentský palác a Juan Guaidó se tedy alespoň na truc jmenoval dočasným prezidentem Venezuely s podporou části pravicových poslanců ve venezuelském parlamentu.

Zelenského vila ve Vero Beach na Floridě je rozsáhlý privátní komplex

Guaidó nakonec ve funkci skončil a emigroval do USA, kde se usadil v Miami. Tak skončil americký pokus o státní převrat ve Venezuele z roku 2019. A je velmi pravděpodobné, že stejně skončí i Volodymyr Zelenský. Podle amerických zdrojů zakoupila jeho manželka Olena Zelenská vilu ve Vero Beach na Floridě za 20 milionů USD.

Nemovitost v současné době prochází nákladnou modernizací a objekt je již od listopadu střežen Secret Service, tedy tajnou službou Bílého domu. Jedná se o nemovitost, kam se přesune celá Zelenského rodina po evakuaci z Ukrajiny poté, co Zelenský přijde o funkci prezidenta, bez ohledu na způsob. Je úplně jedno, jestli rezignuje na funkci, nebo jestli bude sesazen, nebo prohraje v prezidentských volbách, na tom vůbec nezáleží.

Ukrajině hrozí nejen zhroucení fronty, ale dokonce i platební default

Jakmile přijde o funkci prezidenta, je z něho na Ukrajině mrtvý muž a bude muset být okamžitě evakuován. Zelenskému půjde o život, a to ze strany Ukrajinců, kteří se mu budou chtít fyzicky pomstít za smrt svých, násilně na frontu odvlečených, synů. Tato cesta Zelenského do USA při zpáteční cestě z Argentiny, kde byl hostem na inauguraci nového argentinského prezidenta, je podle amerických novinářů posledním pokusem Zelenského odblokovat v kongresu balík 60 miliard dolarů pro Ukrajinu.

Ten balík měla Ukrajina dostat již v září a měl vydržet do konce tohoto roku. Ukrajina tak již 4 měsíce jede na spotřebitelské krátkodobé úvěry, které si Kyjev nabral od investorů za komerční ceny na úvěrovém trhu s velmi vysokými úroky. Alespoň takto to vysvětlil tento týden analytik na Bloomberg TV po dotazu, z čeho Ukrajina teď vlastně žije a čerpá peníze.

Ten balík 60 miliard by tak byl dnes již použitý na splátky těchto komerčních úvěrů, už ne na nákupy zbraní. Pokud by Ukrajina chtěla pokračovat ve válce jako dosud, čekal by ji nejpozději do poloviny příštího roku státní bankrot, tedy přesněji řečeno default v podobě platební neschopnosti státu splácet své úvěry a obsluhovat tzv. dluhovou službu spojenou s úroky.

Otázkou je, jakou formu mají komerční úvěry Kyjeva, jaké úroky z prodlení jsou sjednány, takže zdaleka nemusí jít jen o snahu dostat na Ukrajinu zbraně, ale může jít o snahu zabránit státnímu bankrotu. Ukrajina v defaultu by byla zlatým dolem pro západní žraloky, kteří by skoupili infrastrukturu celé Ukrajiny za naprostý pakatel. Musíme si ocitovat malou část ze zmíněného článku ve Washington Post:

Zelenskému se nepodařilo získat Kongres, Bidenův balíček pro Ukrajinu se zadrhl

Biden a Zelensky odmítli upřesnit plány Ukrajiny na příští rok, což je hlavní problém republikánů. Biden také odrazil otázku, zda a v jakém okamžiku budou Spojené státy naléhat na Ukrajinu, aby jednala s Ruskem o ukončení bojů.

Vítězství znamená, že Ukrajina je suverénní, nezávislý národ,” řekl.

Když senátoři vyšli ze soukromé diskuse se Zelenským, senátor Ron Johnson (R-Wis.) řekl, že ukrajinský vůdce se odvolával na termín “guerillová válka”, čímž narážel na krvavou, nekonvenční taktiku používanou povstalci proti okupačním americkým silám v Afghánistánu a Iráku, a naznačil, že právě tam by mohl konflikt směřovat, pokud Ukrajina ztratí americkou vojenskou pomoc. Johnson to označil za “prohru pro všechny“.

Takže čím dříve tato věc skončí, tím lépe,” řekl, ačkoli rychle dodal, že ho nadále znepokojuje “přilévání oleje do ohně“.

Ostatní senátoři potvrdili, že Zelenského projev, jakkoli vášnivý, zřejmě neovlivní patovou situaci ohledně americké pohraniční politiky – nebo je nepohne ke schválení další pomoci Ukrajině bez ní – předtím, než zákonodárci příští týden přeruší práci před vánoční a novoroční přestávkou.

Do dnešního dne Kongres vyčlenil na podporu Ukrajiny více než 111 miliard dolarů. Bidenova žádost o další prostředky je součástí většího balíčku mimořádných výdajů, který by měl rovněž poskytnout bezpečnostní pomoc Izraeli a Tchaj-wanu a řešit dlouhodobé problémy na americko-mexické hranici.

Celý článek najdete zde.

Zelenský za zavřenými dveřmi nabídl kongresmanům úspornou guerillovou válku proti Rusům, už bez zapojení ukrajinské armády

Jak uvedl republikán Ron Johnson, který byl účastníkem uzavřených rozhovorů se Zelenským, tak celá situace na Ukrajině míří do bodu, kdy Kyjevu zbydou prostředky jen fakticky na vedení guerillové války na způsob Talibanu, což by fakticky znamenalo přiznat ukrajinskou porážku ve válce s Ruskou armádou a přejít do partyzánského způsobu boje.

Současně dodal, že toto je řešení, které nikdo nechce, takže čím dříve válka na Ukrajině skončí, tím lépe. Jenže právě ukončení války je pouze slovníkovým artistickým obratem jinak ne velmi oblíbeného čísla o mírových rozhovorech s Ruskem. Guerillová válka by znamenala v podstatě jen diverzní činnost v oblastech Novoruska, což by vedlo k ruským odvetám a k leteckým a raketovým úderům proti cílům na celé Ukrajině.

Ron Johnson, člen delegace, která jednala ve Washingtonu se Zelenským za zavřenými dveřmi

V podstatě by se jednalo o okopírování afghánského modelu, kdy válka proti regulérní armádě neexistovala, ale válka trvala proti guerillám. Američané po 20 letech skutečně z Afghánistánu odešli, ale ne kvůli tomu, že by je Taliban porazil. Američané odešli kvůli finančním škrtům a novým prioritám tehdejší Trumpovy a dnešní Bidenovy vlády. Rusové ale z Novoruska nikam neodejdou.

A to proto, že na rozdíl od Američanů v Afghánistánu nejde o okupaci cizího území, ale z ruského pohledu jde o osvobození těchto regionů od ukronacistické junty v Kyjevě. To samo o sobě vylučuje smysl jakékoliv guerillové války, protože taková válka musí být od základu postavena na předpokladu, že nepřítel se dívá na svoji pozici jako na pozici okupační mocnosti v úplně cizí zemí, a ne jako národně-osvobozenecký front s cílem záchrany vlastního ruskojazyčného obyvatelstva.

Kongresmani chtějí válku na Ukrajině ukončit, guerillový boj by podle nich nedokázal podkopat motivaci Ruska v anexi obsazených regionů

Takže guerillová taktika by narazila na hradbu ideologického odporu Ruska, které se nedívá na obsazené ruskojazyčné oblasti na Ukrajině z pohledu sovětské armády počátku 80. let po invazi, jak se tehdy Moskva dívala na Afghánistán pod vládou Muhammada Nadžíbulláha. Rusové se z Ukrajiny nestáhli ani pod nátlakem ukrajinské armády, takže se nestáhnou ani pod nátlakem guerill.

Ukrajina by musela pouze fyzicky, s obrovskou armádou, kterou nemá, s obrovskou přesilou, kterou nemá, a s obrovskou výzbrojí a municí, kterou nemá, ruská vojska z Ukrajiny na sílu vytlačit. A to tak, aby to bylo provedeno tak rychle a tak náhle, aby Kreml nestačil použít na zastavení Ukrajinců jaderné taktické zbraně.

Joe Biden se Zelenským v Bílém domě. Marioneta nasáklá kokainem, ke které si lze přičichnout…

A i velký fanoušek Ukrajiny musí uznat, že takovou sílu a kapacitu ukrajinská armáda nikdy mít nebude. Proto Ukrajině situaci nevyřeší žádné vojenské řešení, ani vojenská síla, ani guerillový boj. Pokud Ukrajina nemá zaniknout, geograficky i ekonomicky pod návalem nesplatitelných dluhů, musí zahájit mírové rozhovory s reflexí na realitu na frontě. Celá Ukrajina se přitom bude muset transformovat. Režim nainstalovaný k moci státním převratem v Kyjevě roce 2014 nemůže zůstat u moci. A přesně tohle už Zelenský tuší. Proto nabízí svým pánům ve Washingtonu finančně úspornější guerillový boj, když ukrajinská armáda nic proti Rusům během ofenzívy nezmohla.

-VK-

Šéfredaktor AE News

 

ZDROJ:https://aeronet.news/zelensky-selhal-ve-snaze-presvedcit-americky-kongres-aby-poslal-ukrajine-60-miliardovy-balik-podle-listu-the-washington-post-zaznely-pri-rozhovorech-se-zelenskym-navrhy-jako-guerillova-valka/

 

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Podpořte nás, prosím, i finančně, překlady a vysílání opravdu stojí hodně peněz. Děkujeme.
Podpořit ZDE 👇👇👇:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *