, , , , , , ,

Vakcíny mRNA a COVID spojené s POTS (syndromem posturální ortostatické tachykardie) vysilující stav postihující srdce a jiné orgány

Vakcíny mRNA a COVID spojené s POTS (syndromem posturální ortostatické tachykardie) vysilující stav postihující srdce a jiné orgány

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

14.12.2022

Podle studie zveřejněné v pondělí v Nature Cardiovascular Research jsou vakcíny COVID-19 a mRNA COVID-19 spojeny se syndromem posturální ortostatické tachykardie ( POTS ), vysilující poruchou autonomního nervového systému.

Mezi příznaky POTS patří mimo jiné zvýšená srdeční frekvence, závratě, bušení srdce, mdloby, točení hlavy, bolesti hlavy, bolest na hrudi, mozková mlha, úzkost, deprese a únava.

Porovnáním diagnóz POTS 90 dní před a po expozici vakcíny vyšetřovatelé zjistili, že u některých pacientů očkovaných proti COVID-19 se může vyvinout POTS jako reakce na injekci.

Zjistili také, že u lidí s diagnózou COVID-19 je pětkrát vyšší pravděpodobnost, že se u nich po infekci rozvine POTS, než u těch, u kterých se vyvinul po očkování.

Několik výzkumných studií dříve potvrdilo POTS jako jeden z možných post-COVID-19 syndromu , ale tento výzkum potvrzuje zprávy o POTS vyskytujících se také po očkování.

Vyšetřovatelé předpokládali, že POTS může být spojen s vakcínami, protože očkování vyvolává imunologickou odpověď na spike protein SARS-CoV-2. Tento výzkum tuto hypotézu potvrzuje.

„Jsme schopni jednoznačněji říci, že si myslíme, že tento [POTS po očkování] je skutečným pozorováním,“ řekl hlavní vyšetřovatel Dr. Alan Kwan TCTMD .

„Nedovede to tak úplně k tomu, že by bylo možné říci jednotlivému pacientovi: ‚Takové jsou vaše specifické šance na POTS po očkování‘, ale věříme, že to v zásadě přináší jistou platnost pozorování, že se POTS může objevit. po očkování, i když výrazně nižší mírou než po [samotném COVID-19].“

Vědci analyzovali data od 284 592 očkovaných pacientů a 12 460 pacientů s COVID-19 ze zdravotního systému Cedars-Sinai v Los Angeles v letech 2020 až 2022.

Většina očkovaných lidí byla očkována mRNA vakcínou Pfizer nebo Moderna. Lidé nakažení COVID-19 nebyli očkováni.

Mezi očkovanými pacienty byl postvakcinační POTS diagnostikován ve vyšší míře než jiné nové stavy běžně hlášené lékařům primární péče po očkování, ačkoli mezi očkováním a myokarditidou byla silnější souvislost .

Mezi neočkovanými pacienty byl COVID-19 spojen s větší pravděpodobností diagnóz spojených s POTS. Je pozoruhodné, že míra diagnózy POTS po infekci COVID-19 byla vyšší než po očkování.

Jedním z omezení studie bylo, že zkoumala lidi očkované proti COVID-19 a neočkované lidi infikované COVID-19, ale vyloučila lidi, kteří byli očkovaní, ale také se u nich virus vyvinul.

„Jinými slovy, neodpověděli na důležitou otázku,“ řekl Dr. Madhava Setty , hlavní vědecký redaktor časopisu The Defender , „a to, zda by očkování snížilo vaše riziko, že dostanete POTS (nebo jiné onemocnění), jakmile se nakazíte COVID- 19.”

„Vzhledem k tomu, že vakcína nezabrání infekcím a nevíme, zda vakcíny zmírňují riziko nákazy POTS po COVID-19, nemáme ponětí, zda riziko převažuje nad přínosem,“ řekl Setty.

Rostoucí množství důkazů o vedlejších účincích vakcín

Tato studie přispívá k rostoucímu množství recenzovaných důkazů prokazujících vedlejší účinky vakcín , což je téma, které se v běžných médiích jen zřídka zabývá, řekl Setty.

Ve svém zpravodajství o studii spojující vakcíny COVID-19 a mRNA s POTS, NBC News nejen zmínila spojení vakcíny s POTS, ale dokonce ji zahrnula do titulku – což je rarita pro mainstreamová média, řekl Setty.

Údaje farmaceutických společností o nežádoucích příhodách souvisejících s vakcínou byly zveřejněny až poté, co federální soudce nařídil Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv USA vydat dokumenty týkající se klinických studií společnosti Pfizer.

Dokumenty o vakcínách ukazují důkazy o tom, že společnost Pfizer bagatelizuje závažné nežádoucí příhody , které účastníci utrpěli.

Po sérii recenzovaných studií demonstrujících, jak mRNA vakcíny ovlivňují srdce, byly společnosti Pfizer a Moderna nuceny zahájit klinické studie ke sledování dlouhodobých zdravotních problémů po diagnóze myokarditidy a perikarditidy spojené s očkováním u dospívajících a mladých dospělých.

Nedávný výzkum ukázal, že žádné potenciální přínosy přeočkování COVID-19 nepřeváží škody spojené s vedlejšími účinky vakcíny pro mladé lidi ve věku 18–29 let.

Nejnovější údaje z Centra pro kontrolu a prevenci nemocí, zveřejněné 2. prosince, ukázaly celkem 595 případů POTS hlášených systému hlášení nežádoucích příhod vakcín neboli VAERS, přičemž 437 případů bylo připsáno společnosti Pfizer, 134 případů společnosti Moderna a 23 případů J&J.

Celkově bylo VAERS mezi 14. prosincem 2020 a 2. prosincem 2022 předloženo 1 476 227 hlášení nežádoucích příhod po vakcínách COVID-19.

VAERS je primární vládou financovaný systém pro hlášení nežádoucích reakcí na vakcínu v USA

Údaje zahrnovaly celkem 32 691 hlášení o úmrtích a 268 885 vážných zraněních včetně úmrtí ve stejném časovém období.

V USA bylo k 7. prosinci podáno 657 milionů dávek vakcíny COVID-19 .

ZDROJ: The Defenderhttps://childrenshealthdefense.org/defender/mrna-vaccines-covid-pots/?fbclid=IwAR3XgVBNhxtkw9UUd2QXSRBu1A8qe3uP6Aq21Ja6Pm9Jm6zmSXXxFII4K-I

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *