Vysoce postavený informátor potvrdil, že CIA podplatila analytiky, aby změnili závěry o úniku z laboratoře

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

13.9.2023

Jak se již před časem ukázalo, tak Fauci hned v počátcích „zpracoval“ všechny lékaře, kteří zjistili, že celým světem šířené pohádky o Číňanovi, který snědl netopýra (případně luskouna), se nezakládají na pravdě.

Jejich zjištění, že virus pochází z laboratoře, tak musela být udržena v tajnosti. A jak nyní potvrzuje jistý informátor, tak lež o netopýrovi byla po celém světě šířena na popud CIA.

Podle NY Post vystoupil whistleblower CIA na „vysoké úrovni“ a tvrdí, že agentura podplatila analytiky, aby změnili svůj názor, že Covid-19 s největší pravděpodobností pochází z laboratoře v čínském Wu-chanu, kterou si pronajímala americká NIH.

Whistleblower řekl šéfům výborů Sněmovny reprezentantů, že „jeho agentura se pokusila vyplatit šest analytiků, kteří zjistili, že SARS-CoV-2 pravděpodobně pochází z laboratoře ve Wu-chanu, aby změnili svůj postoj a řekli, že virus přeskočil ze zvířat na lidi,“ podle úterního dopisu předsedů dvou podvýborů Sněmovny reprezentantů vyšetřujících reakci na pandemii a amerických zpravodajských služeb.

Dvojice republikánských politiků si vyžádala všechny dokumenty, komunikaci a informace o platech od týmu CIA Covid-19 Discovery do 26. září.

Podle informátora na konci přezkumu šest ze sedmi členů týmu věřilo, že mají dostatek indicií k tomu, aby bylo možné posoudit, že COVID-19 pochází z laboratoře v čínském Wu-chanu,“ uvádí se v dopise předsedů panelu Sněmovny reprezentantů.

„Sedmý člen týmu, který byl shodou okolností také nejstarší, byl jediným, který věřil, že COVID-19 pochází ze zoonózy.

„Oznamovatel dále tvrdí, že aby dospěli ke konečnému veřejnému rozhodnutí, byla ostatním šesti členům poskytnuta významná finanční pobídka, aby změnili svůj postoj,“ pokračují dopisy a dodávají, že analytici byli „zkušení důstojníci s významnou vědeckou odborností“.

Wenstrup a Turner také požádali o dokumenty a komunikaci mezi CIA a dalšími federálními agenturami, včetně ministerstva zahraničí, FBI, ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb a ministerstva energetiky.

V samostatném dopise lídři výboru Sněmovny reprezentantů identifikovali bývalého provozního ředitele CIA Andrewa Makridise, který „hrál ústřední roli“ ve vyšetřování COVID, a požádali ho, aby se k daným informacím vyjádřil.

V červnu americká zpravodajská komunita odtajnila 10stránkovou zprávu o původu COVID, ve které zjistila, že ve Wu-chanu probíhají „obavy o biologickou bezpečnost a genetické inženýrství“, ale že většina jejích „agentur vyhodnocuje, že SARS-CoV-2 nebyl geneticky upraven.“

Jak však Post zdůrazňuje, několik vědců z WIV onemocnělo koncem roku 2019 se symptomy „konzistentními, ale ne diagnostickými COVID-19“, podle zpravodajské zprávy, která dospěla k závěru, že CIA a další zpravodajská agentura „stále nejsou schopny určit přesný původ pandemie COVID-19, protože obě hypotézy se opírají o významné předpoklady nebo čelí problémům s protichůdným zpravodajstvím“.

Ne všichni bývalí američtí zpravodajští úředníci souhlasí s odtajněnou zprávou – jako bývalý DNI John Ratcliffe, který řekl Kongresu, že „teorie úniku z laboratoře byla jediným důvěryhodným vysvětlením pandemie.“

„Moje informované hodnocení jako osoby se stejným přístupem ke zpravodajským informacím naší vlády jako kdokoli jiný… bylo a stále je, že únik z laboratoře je jediným vysvětlením, které je věrohodně podpořeno naší vědou a zdravým rozumem,“ řekl při slyšení v podvýboru Sněmovny reprezentantů pro pandemii koronaviru.

„Pokud by naše zpravodajské informace a důkazy podporující únik z laboratoře byly umístěny vedle našich zpravodajských informací a důkazů poukazujících na teorii přirozeného původu nebo přelévání, strana úniku z laboratoře by byla dlouhá, přesvědčivá, dokonce ohromující – zatímco strana přirozeného původu by byla téměř prázdná a slabá,“ pokračoval Ratcliffe.

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *