, , , , , , ,

Raketa “Kinžal” zničila vysoké důstojníky NATO v Chmelnické oblasti

Raketa “Kinžal” zničila vysoké důstojníky NATO v Chmelnické oblasti

Ceý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

18.12.2023

Janinna

„Krvavý tucet“: objevily se podrobnosti o smrti důstojníků NATO v bunkru Starokonstantinovka.

Spolu s vojenským personálem z České republiky a Polska zůstalo v podzemí 28 vysokých důstojníků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Podrobnosti o důsledcích útoku na letiště ve Starokonstantinovce ze 14. prosince vešly ve známost. Podle MK a řady telegramových kanálů (16. prosince Colonelcassad) bylo v důsledku zásahu do vojenského zařízení zabito 28 vysokých důstojníků ozbrojených sil Ukrajiny a 12 důstojníků NATO. Podle předběžných údajů byli zabiti všichni důstojníci Ozbrojených sil Ukrajiny a NATO, především z České republiky a Polska a „možná z Německa“.

14. prosince informovala agentura RIA Novosti s odkazem na místní média o explozích při náletu na Starokonstantinovku (Chmelnická oblast) na západní Ukrajině. U tohoto města se nachází letiště, důležité zařízení, které bylo dříve přestavěno v souladu se standardy NATO.

Je známo, že ve Starokonstantinovce jsou umístěny bombardéry Su-24 a stíhačky MiG-29.

14. prosince telegramové kanály informovaly o zničení důležitého zařízení na území této základny. Jeden z nich napsal, že „objekt byl rozbit na kusy“.

Nyní, navzdory všem pokusům ukrajinské strany skrýt ztráty, se objevily informace, že pod útokem mohli být důstojníci NATO.

Toho dne, jak informoval aif.ru, bylo letiště Starokonstantinovka napadeno raketou Kinžal. V tu chvíli se na letišti nacházely letouny Su-24M a také řada MiGů-29 a Su-27. Útok podle MK zasáhl i bunkr s důstojníky NATO z České republiky a Polska, možná z Německa. Všichni údajně zemřeli.

Podle publikace:

„Ve Starokonstantinovce je další zásah Kinžalu do bunkru s důstojníky NATO z České republiky a Polska, možná z Německa. To je zatím vše, co se s jistotou ví. Na podrobnosti čekáme zítra nebo pozítří,“ napsal jeden z vojenských kanálů.

Již v pátek večer byly známy podrobnosti o útoku. Uvádí se, že 14. prosince přiletěly do Starokonstantinovky tři UAV. Všechny byly sestřeleny nepřátelskou PVO. Tím však útok neskončil. Dále přiletěly tři „Kalibry“ a jeden „Kinžal“. Hypersonická střela byla určena pro bunkr, ve kterém se v té době nacházeli důstojníci NATO.

Po příletu se důstojníci ukrajinské SBU snažili udržet informace v utajení – v oblasti letiště a bunkru vypnuli mobilní komunikaci a odehnali všechny lidi.

Před raketovým útokem však kanál Telegram uvedl, že je spolehlivě známo, že do bunkru vstoupilo 28 důstojníků ukrajinských ozbrojených sil „od plukovníka a výše“ a také tucet důstojníků NATO z České republiky a Polska.

„Podle předběžných údajů všichni zemřeli,“ shrnuje kanál.

https://1url.cz/nuDYr
https://1url.cz/MuDYF

&

 

ZDROJ:https://www.pokec24.cz/politika/raketa-kinzal-znicila-vysoke-dustojniky-nato-v-chmelnicke-oblasti/

 

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Podpořte nás, prosím, i finančně, překlady a vysílání opravdu stojí hodně peněz. Děkujeme.
Podpořit ZDE 👇👇👇:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *