VIDEO: Ukrajinský útok na Moskevské obchodní centrum je potvrzením zhroucení ukrajinské ofenzívy a blížících se podzimních dešťů na Ukrajině! Modlete se za naše ruské bojovníky, aby zvítězili a nemuseli jsme použít jaderné zbraně, vzkazuje Dmitrij Medveděv západním politikům! Vladimir Putin o víkendu prohlásil, že Ruská armáda je připravena na konfrontaci s NATO! Namísto pochodu na Krym se Ukrajinci s Rusy přetlačují o remízky a polní cesty před ruskými obrannými liniemi!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

30.7.2023

Ruské protivzdušné obraně opět unikly dva ukrajinské drony a zasáhly a mírně poškodily budovy Moskevského obchodního centra, což je dominanta Moskvy s řadou mrakodrapů, kde jsou soustředěny banky, kapitálové společnosti a také luxusní apartmány [1]. Jedna z ruských svědkyň natočila na mobilní telefon okamžiku doletu jednoho z dronů. který trefil administrativní budovu a došlo k explozi. Ze záběrů je slyšet, že dron opravdu proletěl ruskou PVO obranou bez poškození, protože jeho motor pracoval celou dobu, až do okamžiku nárazu do budovy a následné exploze. Ukrajinci vypustili o víkendu několik desítek dronů a dva z nich skutečně proletěly PVO obranou a způsobily drobné škody. Na videu níže máte záběry z telefonu zmíněné svědkyně, která úder natočila.

Tyto údery mají jeden jediný účel, a to přenést obrazy a zvuky války z Ukrajiny přímo do Moskvy, aby si Rusové nemysleli, že válka je daleko od nich na Ukrajině, ale že přišla za nimi až do Moskvy. Z hlediska mezinárodního práva jde o terorismus, ale to samozřejmě kolektivní západ Ukrajincům toleruje. Kdyby např. někdo navedl drony na obchodní centrum někde v Praze, v Berlíně nebo v Paříži, okamžitě by začal křik, že šlo o terorismus a hned by se k tomu všichni politici vyjadřovali, že je potřeba se semknout proti terorismu a utáhnout šrouby občanských práv a svobod.

Přesně tak, jako to proběhlo v celé EU po řadě teroristických útoků v Evropě v minulých letech. Když ale Ukrajinci navádí v Moskvě do budov obchodního centra drony s výbušninami, západ mlčí. A kdyby jen to. Mnozí politici tento ukrajinský terorismus dokonce chválí a schvalují, čímž se dopouští schvalování trestného činu. Jenže nikdo je nezahájí, protože když dva dělají totéž, není to totéž.

Bombardování Moskvy jako psychologický destruktor na místní obyvatele je omyl stejného kalibru, jako bombardování Berlína za II. sv. války

Snaha o zasetí paniky a strachu v Moskvě je součástí snahy západu o destabilizaci pozice Vladimira Putina v Moskvě a v Kremlu. Ta koncepce spočívá ve stejném mylném předpokladu, se kterým počítali spojenci v Londýně za II. sv. války. Britové spolu s exilovými politiky, především z Polska, tlačili na spojence, aby docházelo k tvrdému bombardování zejména Berlína, kde je hlavní voličské jádro a podporovatelé Hitlera a jeho NSDAP.

Pokud začnou na Berlín padat bomby, podpora Hitlerovi ochabne a svrhnou ho vlastní lidé. Toto si mysleli západní politici. Bombardování Berlína ale k ochabnutí podpory Hitlerovi nevedla, naopak, vedla paradoxně k posílení jeho moci, protože bylo možné vyhlásit výjimečný stav a stanné právo. Kancelář Říšského vůdce se zbavila mnoha nepohodlných osob uvnitř režimu, a to díky spojeneckému bombardování Berlína a dalších velkých měst.

Škoda způsobená explozí dronu na výškové budově v Moskevském obchodním centru

Bombardování hlavních měst nevede k oslabení moci vlády a režimu, protože ve většině případů to vede pouze k potvrzení casus belli, tedy k potvrzení záminky pro válku a k potvrzení jejího opodstatnění a oprávnění. Když bomby nepřítele padají na Moskvu, nikdo už nepochybuje, že válka na Ukrajině je oprávněná a je potřeba Ukrajinu denacifikovat. Teprve ve chvíli, kdy zapadčikům v luxusním business centru mezi mrakodrapy v Moskvě začnou padat ukrajinské rakety a drony na hlavu, dojde k jejich konfrontaci s realitou.

Ukrajinci je opravdu v tom centru chtějí zabít, opravdu tam posílají rakety a zmatení zapadčiky se sami sebe ptají, čím si to zasloužili, že je Ukrajinci chtějí pozabíjet? Ke stejnému úsudku došlo i mnoho Němců v Berlíně za II. sv. války, kteří nechápali, proč spojenci bombardují Berlín, ve kterém žádný těžký průmysl prakticky nebyl? Goebbelsova propaganda toho využila a prohlásila, že spojenci chtějí německý národ vyhladit.

Ruským vojákům už zase dochází záhadně munice na frontě u Kupjansku, kde Rusové začali postupovat

Propagační útoky dronů jsou ve skutečnosti projevem zoufalství, protože máme de facto srpen a už teď je jasné, že Ukrajinci na Krym nedojdou, že neobsadí ani Mariupol, ani Melitopol, tedy jedny z klíčových měst, které byly definovány generálním štábem AFU jako klíčové opěrné body, kterých je potřeba během ofenzívy dosáhnout k úspěšnému postupu na Krym. Obě města měla tvořit spojnici ukrajinského průlomu a rozdělení ruských sil na jihu. Namísto toho se teď Ukrajinci přetahují s Rusy o remízky a zákopy před ruskými obrannými liniemi. Ukrajinský průlom nehrozí ani omylem.

Pokud by k tomu ale došlo, byli bychom vzdáleni jen několik hodin od vypuknutí jaderné války. Gerasimovova doktrína hovoří jasně: Rusko použije proti postupujícímu nepříteli jaderné zbraně tehdy, je-li ohrožena územní celistvost Ruska a postupující vojskové svazy nešlo zastavit běžnými vojskovými rezervami Ruské armády. Naštěstí je od takového vývoje událostí ukrajinská armáda vzdálena na tisíce honů, protože během vlastní ofenzívy má problém s vlastním přežitím, aby Rusové nepřešli sami do protiútoku.

Detail zničeného rohu mrakodrapu

Situace se však může změnit, a to i vlivem zapadčiků v ruském generálním štábu. Nikde není vyloučeno, že nepřijde rozkaz, aby se ruští vojáci odněkud stáhli a umožnili tak ukrajinské armádě průlom. Samozřejmě by to bylo maskováno jako vloni koncem léta v Charkovské oblasti za neschopnost ruských generálů, nikoliv za úmysl. Znovu o víkendu začaly z ruských zdrojů přicházet velice znepokojivé zprávy o náhlém nedostatku munice u některých útvarů na Kupjanském směru, znovu se opakuje to, co popisoval Jevgenij Prigožin.

Pokaždé, když se ruským vojákům daří, pokaždé se něco stane a najednou přestane ruským jednotkám přicházet munice. Vladimir Putin o tom ví. Generální štáb o tom ví. Ale v ruských médiích se o tom nesmí mluvit. Jaké je pro to jediné vysvětlení? Vlastně jenom jedno jediné: Cílem Kremlu je za každou cenu zamezit jakémukoliv rychlému ukončení války, jakémukoliv rychlému zhroucení ukrajinské armády, jakémukoliv rychlému postupu ruských vojsk. Doslova za každou cenu. A nejsnadněji se to udělá jak? No přece záhadným a náhlým snížením dodávek munice, případně úplným výpadkem munice.

Modlete se za naše bojovníky, aby nevypukla jaderná válka

Dmitrij Medveděv u příležitosti Dne ruského námořnictva napsal na Telegram [2], že západní politici by se vlastně měli modlit za úspěch ruských bojovníků, protože jedině ruský úspěch na Ukrajině zabrání jaderné válce. Medveděv odkázal na Gerasimovovu doktrínu a její dodatek a upřesnění, které podepsal Putin v roce 2020. Toto upřesnění ošetřuje právě obrysy použití jaderných zbraní a jasně je definováno, co je to ohrožení Ruska, což bylo do té doby jen vágně stanoveno.

Putinova definice doktríny stanovuje ohrožení jako vstup vojskového kontingentu nepřítele o libovolné velikosti na území Ruska, vplutí do mořského teritoria Ruska s hrozbou vyloďovací invaze nepřítele, nebo vyhlášení bezletové zóny nad ruským územím vojsky nepřítele s jeho leteckou paritou nebo přesilou. Medvěděv to tak detailně nepopsal, ale vzkaz byl jasný:

Naše ozbrojené síly odrážejí protiofenzívu kolektivního nepřítele a brání občany Ruska a naší země. To je zřejmé všem slušným lidem.

Kromě toho však brání světovému konfliktu.

Koneckonců, pokud si představíme, že by se ofenzíva Ukrobanderovců s podporou NATO podařila a oni nám vzali část naší země, pak bychom museli použít jaderné zbraně na základě pravidel výnosu prezidenta Ruska z 02. 06. 2020.

Jiné východisko by prostě nebylo.

Proto by se naši nepřátelé měli modlit k našim bojovníkům. Nedovolí, aby se světový jaderný oheň rozhořel.

Šťastný Den ruského námořnictva!

P. S. Dron Poseidon se připojuje ke gratulacím a doporučuje nepřátelům naší země, aby se modlili za zdraví všech ruských námořníků.

Medveděv ve vzkazu na Telegramu vsunul na závěr odkaz na zavedení jaderného torpéda Poseidon do služby u Ruského námořnictva, což je pouze takové klasické popíchnutí směrem k západním kolektivistům, jak je důležité, aby ruští námořníci zvítězili, až zahájí vyloďovací operace v Oděse. O té se začíná znovu mluvit jako o prostoru, kde Zelenského junta terorizuje místní ruské obyvatelstvo a je potřeba tak město osvobodit.

Alespoň tak se o tom teď mluví na ruských médiích a už i v polemikách a diskusích na ruské televizi. A o víkendu Putin nově prohlásil, že Ruská armáda je připravena na konfrontaci s NATO [3]. I přes tyto vzkazy je ale potřeba hodnotit především fakta. A ta fakta neukazují na nějakou snahu o ruskou invazi a ofenzívu, ale o nekonečné prodlužování konfliktu, kdy Ruská armáda má za úkol pouze reagovat na pokusy nepřítele o průlom, ale jinak nic.

Jak je možné, že v době války na Ukrajině dodávají ruské podniky stále Ukrajině ropu a plyn? A proč ruské letectvo nemá dovoleno ničit železnici a silnice, po kterých proudí dodávky z Polska?

Ofenzíva Ruské armády v Kupjansku se ukazuje jako zastírací manévr s cílem odlehčit frontě v Záporoží, ale jinak nic víc není z Moskvy dovoleno. Žádný protiútok na zdecimované ukrajinské jednotky. Ne, nic takového. Ukrajincům je dovoleno, aby se stáhli po porážce, přeskupili a znovu zaútočili na Rusy. A potom znovu jsou odraženi, znovu utrpí ztráty, znovu se stáhnou, znovu se přeskupí a nanovo.

Jediný protiútok po nezdařeném ukrajinském útoku by posunul ruské linie do hloubky ukrajinského území o desítky kilometrů. S tím se ale nepočítá. Cílem je opravdu jen to, aby Rusové na Ukrajině byli, a když tam budou, Ukrajinci budou bojovat. A budou mít i zbraně. Protože přesně v rámci zájmu prodlužování války Kreml nedovoluje bombardovat zásobovací cesty, silnice a železnice, po kterých z Polska a ze zemí západu proudí munice, zbraně, proviant, záchodové mísy, až po toaletní papír z Harmaneckých papíren.

Dmitrij Medveděv

Ukrajina je plně závislá na dodávkách ze západu a i Rusům nejde do hlavy, proč Kreml proti těmto zásobovacím trasám nezasahuje. No, to je přece logické. Kdyby ty trasy byly zničeny, ukrajinské válečné úsilí by se zhroutilo, a to by byl konec války. Rusko však potřebuje zajistit, že Ukrajina nevstoupí do NATO. A to zaručí jen nekončící a zdlouhavá válka, ke které je potřeba nejen zakopaná Ruská armáda, ale i nepřítel, který je ochotný ve válce pokračovat, a který neumře hlady, nedojde mu munice, zbraně a hlavně nedojde mu ropa, ani plyn, který Rusko na Ukrajinu nepochopitelně jako svému nepříteli nadále dodává a obyčejní Rusové si klepou na čelo, jestli se v Kremlu neposrali v kině. Ne, neposrali.

Ukrajinu se zakopanými Rusy na jihu a na východě nikdy NATO mezi sebe nepřijme. A o tom to je!

Celé to má jediný důvod: Rusko si krmí a pěstuje svého nepřítele, aby nepadl a mohl dál bojovat a válka tím pádem bude pokračovat. A když bude pokračovat, západní partneři Ukrajinu s Rusy v zákopech mezi sebe nikdy nepřijmou! To je jediná jistota, kterou Kreml má. Takže Rusům v Moskvě bych doporučil, aby si na rakety zvykli. Bude jich padat z nebe víc. Nekonečná válka brzy přejde do režimu hibernace, protože na podzim přijdou na Ukrajinu deště a terén se stane nesjízdným pro těžkou techniku. Až do příštího jara bude klid. Ale příští rok na jaře začnou primárky v USA. A namísto další ofenzívy Ukrajinců vytvoří západ tlak na diplomatické přerušení bojů na linii doteku, podle vzoru dohody o příměří na Korejském poloostrově.

Víte, co je to chucpe? To je když pošlete na jatka v Záporoží tátu od rodiny, kde schytá průstřel nohy a potom se s ním vyfotíte v nemocnici, jak mu dáváte medaili…

A to bude pro Rusko výhra. Kyjev nikdy nepřijme faktické připojení Novoruska k Rusku, takže válečný stav bude trvat. Kyjev bude tlačit na západ, aby přijal Ukrajinu do NATO, ale západ se bude děsit zakopaných Rusů na Ukrajině v době příměří, nikoliv v době míru. A ještě více se bude NATO děsit Kyjeva, který bude chtít NATO zatáhnout do bojů proti těm zakopaným Rusům.

Právě proto Ukrajina v takové situaci do NATO přijata nikdy nebude. Ne do doby, než Rusové ze zákopů vylezou a Ukrajina podepíše neutralitu. Ovšem i po tom podpisu Novorusko zůstane Rusku, už se k Ukrajině nevrátí. Ukrajina proto už prohrála, ještě o tom ale neví. A Rusko již vyhrálo, i když válka nebude mít konce. Není v tom moc jasná logika? Logiku v tom nehledejte. Tohle je konceptuální proces řízení rozšířené diplomacie na 6. prioritě.

Pokud se vám článek líbil a chcete, abychom vám přinášeli zajímavé články, analýzy a videa i nadále, potřebujeme vaši pomoci. Podpořte, podle svých možností, náš server jakoukoliv částkou na naší darovací stránce zde. Píšeme pro vás, ale bez vás to nezvládneme. Moc vám předem děkujeme!

-VK-

Šéfredaktor AE News

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *