Přibývá soudních případů zkoumajících smrt pacientů zaviněnou Remdesivirem

Ač výzkum ukazuje, že remdesivir je neúčinný proti COVIDu-19 a může způsobit vysokou míru selhání orgánů, americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv povolil experimentální antivirotikum pro použití proti COVIDu-19 – a stále se používá i v České republice.

Dr. Joseph Mercola, 03/14/23

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi ZDE:

Příběh ve zkratce:

  • Antivirový lék remdesivir, obchodní značka Veklury, je schválen pro použití proti COVIDu-19 navzdory výzkumům, které ukazují, že postrádá účinnost a může způsobit vysokou míru selhání orgánů.
  • John Beaudoin vyzývá k trestnímu vyšetřování ve věci remdesiviru s odkazem na data, podle kterých mohl v USA zabít 100 000 lidí.
  • Beaudoin získal všechny úmrtní listy v Massachusetts od roku 2015 do roku 2022 a zjistil 1840 nadměrných úmrtí na akutní selhání ledvin od 1. ledna 2021 do 30. listopadu 2022, což podle něj může být způsobeno remdesivirem.
  • Studie publikovaná v The Lancet nezjistila „žádný klinický přínos“ při použití remdesiviru u hospitalizovaných pacientů.
  • Vláda USA platí nemocnicím při použití remdesiviru 20% příplatek z celého nemocničního účtu.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) povolil v květnu 2020 experimentální antivirový lék remdesivir, obchodní značka Veklury, pro nouzové použití proti COVID-19. Pozn. Ministerstvo zdravotnictví ČR dočasně povolilo užití experimentálního léku na COVID-19 Remdesivir americké firmy Gilead v ČR již v březnu 2020.

V říjnu 2020 získal plné schválení. Zůstává primární léčbou COVID-19 v nemocnicích, přestože výzkumy ukazují, že není účinná a může způsobit vysokou míru selhání orgánů. Pozn. v ČR také došlo ke schválení antivirotika remdesivir k ambulantní léčbě pacientů s covidem-19.

John Beaudoin na Twitteru vyzývá k trestnímu vyšetřování tohoto přípravku s odkazem na data, podle kterých mohl zabít v USA 100 000 lidí.

„Vědí o tom,“ říká, „nebo to vědomě odmítají vědět. V každém případě je to vražda.“

Užívání léků, které způsobují selhání orgánů, jako je remdesivir, není v nejlepším zájmu veřejného zdraví. Skutečnost, že americké zdravotnické úřady se zaměřily na tyto a podobně škodlivé léky s vyloučením všech ostatních, včetně starších léků s vysokou mírou účinnosti a vynikajícím bezpečnostním profilem, vysílá velmi znepokojující zprávu.

Zabil remdesivir tisíce lidí v Massachusetts?

Beaudoin podal žalobu u okresního soudu v USA a věří, že prudký nárůst úmrtí na akutní selhání ledvin (ARF) v Massachusetts je způsoben remdesivirem, který vyrábí Gilead Sciences.

Na základě žádosti zákona o svobodě informací (FOIA) obdržel Beaudoin všechny úmrtní listy v Massachusetts od roku 2015 do roku 2022.

Poté zpracoval graf údajů FOIA a našel 1840 nadměrných úmrtí na akutní selhání ledvin od 1. ledna 2021 do 30. listopadu 2022. Beaudoin také odhalil nárůst úmrtí na akutní selhání ledvin v každé věkové skupině nad 15 let od roku 2015 do roku 2022.

„Tisíce mrtvých v Massachusetts kvůli ARF pravděpodobně způsobeným Remdesivirem.“ To vyžaduje TRESTNÍ vyšetřování,“ napsal na Twitteru.

Úmrtí, poškození ledvin – u remdesiviru časté

Užívání remdesiviru se rozšířilo až v roce 2020. Od té doby do října 2021 bylo do VigiAccess Světové zdravotnické organizace (WHO) hlášeno nejméně 7491 nežádoucích účinků léku (viz strana 11), včetně 560 úmrtí, 550 vážných srdečních poruch a 475 akutním poškozením ledvin.

Pro srovnání, od roku 1992 do 13. října 2021 bylo na ivermektin hlášeno pouze 5674 nežádoucích reakcí na lék. Navzdory svému silnému bezpečnostnímu profilu a účinnosti byl ivermektin během pandemie široce očerňován.

Nemluvě o tom, že remdesivir stojí mezi 2340 a 3120 dolarů, zatímco průměrné náklady na léčbu ivermectinem jsou 58 dolarů. Co myslíte, má to něco společného s propagací remdesiviru a hanobením ivermektinu?

Zatímco WHO v dubnu 2022 aktualizovala své pokyny a doporučila použití remdesiviru u „mírných nebo středně závažných pacientů s COVID-19, kteří jsou vystaveni vysokému riziku hospitalizace“, studie publikovaná v The Lancet nezjistila „žádný klinický přínos“ použití remdesiviru u hospitalizovaných pacientů. Dále se vyšetřovatelé domnívali, že tři úmrtí během studie s remdesivirem souvisela.

Pochybné politické vazby Gileadu a remdesivir se užívá i nadále

Otázkou však zůstává, proč se vůbec remdesivir nadále používá.

V listopadu 2020 vydala WHO bulletin nedoporučující používání remdesiviru u pacientů s COVID-19, ve kterém se uvádí: „V současné době neexistuje žádný důkaz, že remdesivir zlepšuje přežití a další výsledky u těchto pacientů.“

Je možné, že silné politické vazby Gileadu ovlivnily schválení a doporučení vlády?

Stojí za zmínku, že Donald Rumsfeld byl předsedou Gileadu od roku 1997 až do svého nástupu do Bushovy administrativy v roce 2001. Rumsfeld předtím působil jako ministr obrany za prezidenta Geralda Forda v letech 1975 až 1977 a znovu za prezidenta George W. Bushe v letech 2001 až 2006.

FDA dokonce schválila remdesivir pro děti (v ČR také)

Na konci dubna 2022 FDA dokonce schválila remdesivir jako první a jedinou léčbu COVID-19 pro děti mladší 12 let, včetně dětí ve věku 28 dní, což je schválení, které vrtá hlavou, protože COVID-19 je u dětí zřídka závažný, zatímco remdesivir je neúčinný a nese riziko vážných až smrtelných vedlejších účinků.

A co je horší, lék je poprvé schválen i pro ambulantní použití u dětí. Dr. Meryl Nass vyjádřila své obavy ohledně schválení remdesiviru FDA pro ambulantní použití u dětí a uvedla:

„FDA právě licencoval Remdesivir pro děti ve věku jednoho měsíce. Mohou ho dostat jak hospitalizované děti, tak ambulantní pacienti. Lék může fungovat u ambulantních pacientů, ale velká většina dětí má velmi nízké riziko úmrtí na COVID. Pokud lék způsobí 7 úmrtí na 1000, jak si… evropští vyšetřovatelé mysleli… je možné, že ublíží nebo zabije více dětí, než zachrání.“

„Neměla FDA čekat déle, aby zjistila, co přinesla včasná ambulantní léčba starším lidem? Nebo provést studii na mnohem větší skupině dětí? Velmi málo bylo publikováno o dětech a remdesiviru…“

„Když se podíváme na tiskovou zprávu vydanou Gileadem, zjistíme, že schválení bylo založeno na otevřeném testu u 53 dětí, z nichž 3 zemřely (6 % těchto dětí zemřelo); 72 % mělo nežádoucí příznaky a 21 % mělo závažné nežádoucí příznaky.“

Další žaloby podané proti remdesiviru

Dvě ženy žalují Kaiser Permanente a Redlands Community Hospital v Kalifornii za to, že podaly remdesivir jejich manželům bez souhlasu. Oba muži po podání remdesiviru zemřeli na selhání ledvin a orgánů.

„V den, kdy byl přijat, 12. srpna, začali s remdesivirem a [17. srpna] bylo hotovo,“ řekla Christina Briones CBS News. „Pět dávek. [Dne] 17. mu začaly selhávat ledviny.“

V Kalifornii byly jménem nejméně 14 rodin podány žaloby proti poskytovatelům lékařské péče za předepisování remdesiviru, aniž by o něm poskytli potřebné informace, což vedlo ke smrti pacientů.

Další žaloba na zaviněnou smrt byla podána v Nevadě poté, co pacient zemřel na selhání ledvin a respirační selhání týden po podání remdesiviru.

Byl odhalen bezpečnostní signál pro remdesivir a selhání ledvin

Mezitím studie publikovaná v Clinical Pharmacology and Therapeutics v dubnu 2021 odhalila potenciální bezpečnostní signál pro remdesivir a akutní selhání ledvin:

„Kombinace pojmů „akutní selhání ledvin“ a „remdesivir“ poskytla statisticky významný signál disproporcionality se 138 pozorovanými případy místo devíti očekávaných. ROR [reporting odds ratio] ARF s remdesivirem byl 20krát vyšší než u srovnávacích léků.

„Na základě případů ARF hlášených ve VigiBase a navzdory výhradám souvisejícím s okolnostmi COVID-19 jsme detekovali statisticky významný farmakovigilanční signál nefrotoxicity spojený s remdesivirem, který si zaslouží důkladné kvalitativní posouzení všech dostupných údajů.“

V květnu 2021 další farmakovigilanční analýza odhalila varovné signály proti remdesiviru.

„Ve srovnání s užíváním chlorochinu, hydroxychlorochinu, dexamethasonu, sarilumabu nebo tocilizumabu bylo užívání remdesiviru spojeno se zvýšeným hlášením poruch ledvin,“ zjistila studie.

Došla k závěru:

„Naše zjištění založená na postmarketingových datech z reálného života od více než 5000 pacientů s COVID-19 podporují tezi, že poruchy ledvin, téměř výhradně AKI [akutní poškození ledvin], představují závažnou, časnou a potenciálně fatální nežádoucí reakci na remdesivir. Tyto výsledky jsou v souladu s nálezy z jiné skupiny. Lékaři by si měli být vědomi tohoto potenciálního rizika a při předepisování remdesiviru pečlivě sledovat ledviny.“

V březnu 2022 další farmakovigilanční analýza varovala před významnou souvislostí mezi remdesivirem a akutním poškozením ledvin (AKI), zejména u pacientů mužského pohlaví a pacientů starších 65 let.

„Ačkoli kauzalita nebyla potvrzena,“ poznamenali, „souvislost mezi remdesivirem a AKI by neměla být ignorována, zejména u starších mužských pacientů s COVID-19.“

Vláda USA platí nemocnicím za používání remdesiviru

Remdesivir byl vyvinut jako antivirotikum a testován během vypuknutí eboly v roce 2014. Bylo zjištěno, že tento lék má velmi vysokou úmrtnost a nebyl dále vyvíjen. V prvních měsících roku 2020 však byl lék zařazen do studií s COVIDem.

Tyto zkoušky byly také více než zklamáním.

Nejen, že byl lék proti infekci neúčinný, ale měl také významné a život ohrožující vedlejší účinky, včetně selhání ledvin a poškození jater.

Dr. Paul Marik, specialista na plicní a kritickou péči a zakládající člen Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, vysvětlil, že během pandemie jediným lékem, který mohl předepisovat, byl remdesivir.

Když odmítl dodržovat protokol remdesiviru, byl podroben „falešné kontrole“, neoficiálnímu, ale dobře známému procesu, ve kterém je „problémový“ lékař obviněn z pochybení a v podstatě vyřazen z praxe. Nakonec byl propuštěn a nahlášen National Practitioner Databank a Board of Medicine.

Finanční motivace hlásit lékaře, kteří jdou proti proudu, jsou přesvědčivé. Podle Marika vláda USA platí nemocnicím 20% příplatek z celého nemocničního účtu při použití remdesiviru.

Citizens Journal také uvedl, že vláda USA platí nemocnicím „bonus“ z celého nemocničního účtu, pokud používají remdesivir. Popisuje tuto praktiku jako odměnu vypsanou na váš život, přičemž výplaty jsou spojeny s klesajícím zdravím namísto zotavení:

„U remdesiviru studie ukazují, že 71 % až 75 % pacientů trpí nežádoucími účinky a lék musel být často vysazen po pěti až 10 dnech kvůli těmto účinkům, jako je poškození ledvin a jater a smrt.“

„Zkoušky remdesiviru během vypuknutí eboly v západní Africe v roce 2018 musely být přerušeny, protože úmrtnost přesáhla 50%. Přesto v roce 2020 Anthony Fauci nařídil, že remdesivir má být lékem používaným v nemocnicích k léčbě COVID-19, i když klinické studie remdesiviru ukázaly podobné nežádoucí účinky.“

„… Nyní vidíme vládou diktovanou lékařskou péči ve své nejhorší podobě v naší historii od té doby, co federální vláda nařídila tyto neúčinné a nebezpečné léčby COVID-19 a poté vytvořila finanční pobídky pro nemocnice a lékaře, aby používali pouze ty ‚schválené‘ (a dotované) přístupy. Naše dříve důvěryhodná lékařská komunita nemocnic a zdravotnického personálu se fakticky stala „lovci odměn“ za váš život.“

Úředníci prosazují drahé, riskantní léčby

Kromě remdesiviru bylo v prosinci 2021 uděleno povolení k nouzovému použití k léčbě mírného až středně těžkého onemocnění COVID-19 Paxlovidu společnosti Pfizer.

Lék se skládá z tablet nirmatrelviru – antivirové složky – a tablet ritonaviru, které jsou určeny ke zpomalení rozkladu nirmatrelviru.

Ale stejně jako s remdesivirem je s Paxlovidem mnoho problémů. V tomto případě vydalo Americké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) varování pro poskytovatele zdravotní péče a oddělení veřejného zdraví o možném návratu onemocnění COVID-19 po léčbě Paxlovidem.

Společnost Pfizer dále zastavila velkou studii Paxlovidu u pacientů se standardním rizikem, protože v této skupině neprokázala významnou ochranu před hospitalizací nebo úmrtím.

Paxlovid stojí 529 dolarů za pětidenní léčbu a daňové poplatníky v USA stál 5,29 miliardy dolarů, zatímco existují bezpečné a levnější možnosti. (Pozn. České ministerstvo zdravotnictví uzavřelo v létě 2022 smlouvu s americkou firmou Pfizer o dodávkách antivirového léku paxlovid na covid-19 do konce roku 2022. Částku, kterou léky budou stát kvůli důvěrnému režimu smlouvy není možné sdělit.)

Vyšetřování Cornell University, zveřejněné na univerzitním předtiskovém serveru 20. ledna 2022, zjistilo, že ivermektin překonal 10 jiných léků proti COVID-19.

Vzhledem k tomu, že FDA a CDC nelze věřit a dokonce i ruce lékařů jsou často svázány regulační byrokracií, je nutné převzít odpovědnost za své vlastní zdraví.

V případě COVID-19 vyhledejte včasnou léčbu pomocí účinného a bezpečného protokolu – ne takového, který řadí zisky nad pacienty.

Původně publikoval Mercola.

Zdroj: https://childrenshealthdefense.org/defender/lawsuits-remdesivir-covid-cola/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail