, ,

26.04.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

26.04.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Nebojte se vzdát dobrého kvůli skvělému.“ – John D. Rockefeller

 

📌25.4.2024: JEDEN OBROVSKÝ PODVOD!!!

Kde sa berú na zbierke na muníciu peniaze? Zbierku organizuje „Nadační fond pro Ukrajinu“, ktorej zakladateľom a mecenášom je český miliardár Ing. Dalibor Dědek, majitel akciovky Jablotron. Podľa časopisu Forbes je s majetkom približne 5.5 miliardy českých korún 59. nejbohatším Čechom. Vyzbierané peniaze na „zbierke“ odchádzajú na český účet vedený v Československej obchodnej banke. Keďže ide o ten istý účet aký používa „Fond pre Ukrajinu“, tak neexistuje žiadna šanca, aby vedeli kto a koľko na tento účet prispel konkrétne na zbierku pre muníciu, kdeže na rovnaký účet organizujú desiatky iných zbierok. Jedná sa o jasný podvod s cieľom ovplyvniť verejnú mienku a peniaze Dědek iba prepiera z vlastných účtov. Slovensko potřebuje zákon FARA asap.

 

https://www.tiktok.com/@exotickyduch6100/photo/7361467376224701728?_d=secCgYIASAHKAESPgo8yHiJ1CGUqNVnx4ZJs62tRFrHymM24%2BfbiWgWvif2J%2BRjm4dmdG8T3eB1LjWQL1AW1UXDSSLtugMgFwCqGgA%3D&_r=1&aweme_type=150&checksum=5b0e116b22b9354368e0047d219104c611d2cd90d8dd40e4e85ae5d4718443f1&pic_cnt=1&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAAjM9T1B6ZvDa_7yJGdP9mwD4393K0FC9xUL3_x5L9POQRADhPZmrtES_xU4t9XCgX&share_app_id=1233&share_item_id=7361467376224701728&share_link_id=f8eb61b1-366f-4712-8c7d-8364cb6fc141&sharer_language=cs&social_share_type=0&source=h5_m&timestamp=1714059951&u_code=ecg1bhbib968l9&ug_btm=b2001&ugbiz_name=UNKNOWN&user_id=7334792127089771552&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=facebook

 

📌💥💥💥25.04.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV TAJNÝ PLÁN PRO ROK 2030 NA „ZNIČENÍ“ ALIANCE NATO: čečenský velitel Alaudinov varuje Kyjev…

 

https://youtu.be/wqJ63C-Od8U?si=bAqZGr8p3VHCoIJn

 

📌 25.4.2024, VOLNÝ BLOG, JANA ČERNEKOVÁ: „IVY LEAGUE SE V OTÁZCE PALESTINCŮ ROZDĚLILA“.

 

Elnar Baynazarov

 

„NEJPRESTIŽNĚJŠÍ AMERICKÉ UNIVERZITY JSOU POKRYTY DEMONSTRACEMI!“

Americké univerzity patřící do elitní Ivy League jsou v centru skandálu kolem potlačení propalestinských protestů na akademické půdě. Nedávno se rektor Kolumbijské univerzity Nemat Minouche Shafik rozhodl zapojit policii do rozhánění stanového tábora palestinských příznivců a také dočasně suspendoval účastníky protestu. Takové kroky však studenty jen rozpálily a demonstrace vypukly s novým elánem.

Centrem propalestinských protestů byla Kolumbijská univerzita v New Yorku, kde byly levicové nálady vždy populární a která má od 60. let pověst možná nejvzpurnější. Vysokoškolští studenti například aktivně protestovali proti válce ve Vietnamu a segregaci černochů v USA a v 80. letech proti režimu apartheidu v Jižní Africe.

  1. dubna několik stovek studentů Kolumbijské univerzity postavilo na nádvoří školy stanový tábor a požadovalo, aby se vedení univerzity vzdalo vztahů s izraelskými společnostmi a vyzvalo Izrael k příměří v Gaze.

Rektor univerzity Nemat Minouche Shafik řekl, že demonstranti křičeli „zastrašující hesla“ a také hlásili několik „antisemitských incidentů“. Očití svědci uvedli, že někteří demonstranti skandovali: „Požadujeme, aby byl Tel Aviv vypálen do základů“ a „Vraťte se do Polska“. Bylo také hlášeno, že demonstranti v jednu chvíli obklíčili skupinu studentů, z nichž jeden měl na sobě dekoraci Davidova hvězda, a vyhrožovali smrtí.

Jedna z účastnic protestu Simone Zimmermanová zároveň uvedla, že mezi demonstranty nebyly „žádné antisemitské úmysly“ a protest byl pokojný. Jako důkaz uvedla skutečnost, že se v kempu konala slavnostní sederská večeře na počest židovského svátku Pesach.

Zprávy o poklidném charakteru protestu ale vedení univerzity nepřesvědčily: rektor Shafik zavolal do kampusu policii, aby setkání rozehnala.

Strážci zákona nemají podle zákona právo jednat na území vzdělávací instituce bez pozvání vedení univerzity. Policie zničila stanový tábor, přes 100 lidí bylo zadrženo na základě obvinění z porušení univerzitních pravidel. Podle CNN se někteří z demonstrantů chovali vůči policistům agresivně. Mezi zadrženými je například Isra Hirsi, dcera demokratického člena americké Sněmovny reprezentantů Ilhana Omara.

Akce rektora nejenže nezastavila protesty, ale vyvolala také propalestinské akce na jiných univerzitách. Meziuniverzitní organizace Students for Justice v Palestině oznámila 21. dubna zahájení celonárodní iniciativy s názvem Lidová univerzita pro Gazu. Ve dnech 22. a 23. dubna protestovali studenti z nejméně pěti předních amerických univerzit – Yale, MIT, Harvard, Princeton a Berkeley. Navíc demonstrace tentokrát nebyly ani tak na podporu příměří v Gaze, ale jako projev solidarity se zadrženými studenty Kolumbijské univerzity.

K protestům se připojili i někteří profesoři Ivy League: hájili svobodu shromažďování a odsoudili činy kancléře Shafika, který se rozhodl „hrubě rozehnat pokojný protest“.

Stanové tábory vyrostly na desítkách univerzitních kampusů od Ann Arbor po Boston. Na univerzitě v Yale 22. dubna policie zadržela 47 lidí za propalestinská hesla, která jsou v USA považována za extremistická a antisemitská. Mezi nimi je například slogan „Od řeky k moři“, který je v podstatě výzvou ke zničení Státu Izrael.

 

Vedení Harvardu rozhodlo o uzavření areálu univerzity pro návštěvníky a zakázalo studentům organizovat jakékoli protesty. 22. dubna Nemat Minouche Shafik oznámil, že studenti, kteří běžně navštěvují hlavní kampus Kolumbijské univerzity, přejdou na hybridní studium na zbytek semestru. Eli Buchler, hlavní rabín Centra židovských studií Kolumbijské univerzity, naléhal na židovské studenty, aby zůstali doma, „dokud nebude kampus bezpečnější“.

Události na Kolumbijské univerzitě se staly spouštěčem diskusí o antisemitismu ve Spojených státech, včetně akademické obce.

Prezident největší židovské studentské organizace na světě, Hillel, Adam Lechman, tedy řekl, že antisemitské chorály vyvolávají „bolestné vzpomínky pro ty, jejichž rodiny před několika generacemi unikla perzekuci v Evropě“.

Židovský miliardář Robert Kraft, majitel fotbalového týmu New England Patriots a dárce Centra pro židovský studentský život na Kolumbijské univerzitě, 23. dubna řekl, že pozastavuje dary univerzitě. „Už si nejsem jistý, že Kolumbijská univerzita dokáže ochránit své studenty a zaměstnance, a necítím se dobře, že budu univerzitu podporovat, dokud nebudou přijata nápravná opatření,“ řekl podnikatel.

Jak v tomto ohledu poznamenal The New York Times, pozice filantropů se může stát klíčovou, pokud jde o politický kurz univerzity. Byli to dárci, kteří trvali na rezignaci prezidentů Harvardu a University of Pennsylvania.

 

Loni v prosinci rezignovala rektorka Pennsylvánské univerzity Elizabeth Magill a v lednu letošního roku rektor Harvardu Claudine Guy. Byli obviněni, že nedělali dost pro boj proti antisemitismu. Nyní jsou stejné stížnosti podávány na rektora Kolumbijské univerzity. Nedávno podepsalo všech deset zástupců republikánské strany v newyorské Sněmovně reprezentantů dopis vyzývající paní Shafikovou k rezignaci.

USA MOHOU UVALIT SANKCE NA JEDNOTKU IDF.

Kritizovali ji i demokraté. Pravda, z úplně jiného důvodu. Členové Demokratické strany (včetně již zmíněného Ilhana Omara) uvedli, že jednání rektora je potlačením disentu a svobody shromažďování. K protestům musel promluvit i americký prezident Joe Biden, který prohlásil, že „antisemitské protesty odsuzuje“. „Odsuzuji také ty, kteří nechápou, co se s Palestinci děje,“ dodal, aniž by zacházel do podrobností.

 

ZDROJ:

https://www.kommersant.ru/doc/6664479?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2Ffdaf3072-068e-58f9-a9c4-c366afb47018#more

 

https://volnyblog.news/ivy-league-se-v-otazce-palestincu-rozdelila/

 

📌 25.4.2024, Volný Blog, Lubomír Volný:

👉 Nultá hodina pro koridor Suwalki – Bělorusko: „Byli jsme napadeni silami NATO v Litvě – zachytili jsme kamikadze drony“

👉 Evropa – ale ne NATO – by měla poslat vojáky na Ukrajinu

👉 K zastavení ruského postupu potřebuje Kyjev více bot na zem

👉 Mohla by Evropa poslat vojáky na Ukrajinu?

👉 Libanon v plamenech: Hizballáh zahajuje největší hloubkový útok na Izrael a zasáhne základny v Haifě – Totální útok IDF

👉 Poselství E. Macrona evropským národům: Vyzval k okamžitému přezbrojení všech zemí – „Evropa může zemřít“

👉 Úzkost v Kyjevě: Rusové „zametou“ v Anatu. Fronta – „Rozřezali“ ukrajinské síly a uvěznili je v pěti kleštích!

https://www.facebook.com/100078109968218/videos/1379949539338541

 

 

📌 26.4.2024, MAP 1975 Ofenzíva! Michal Svatoš: GENERÁL MORDVIČEV NASAZUJE DO ÚTOKU SVÉ OPERAČNÍ ZÁLOHY. UKRAJINCI PRCHAJÍ Z BOJIŠTĚ!

Včera 25. dubna 2024 došlo k rychlému kolapsu ukrajinské obrany ve směru Doněck – Slavjansk, a ruské jednotky generála Mordvičeva zahájily pronásledovaní prchajících Ukrajinců. A vklínili se do jejich obrany a obsadili nejméně 3 vesnice. Takto rychlý postup ruských sil nebyl vidět od jara 2022.  (Viz Mapa)

 

Ve dnech 23. a 24. dubna ruská vojska generála Mordvičeva nejprve prolomila ukrajinskou obranu (modrožlutá linie) a obsadila důležitou železniční křižovatku Очеретине, a celou vesnici i s průmyslovým komplexem dobyla a vyčistila (červená linie). Vesnici Очеретине bránila elitní 47. brigáda Ukrajinců, která je jediná vyzbrojená vozidly Bradley a tanky Abrams, a 115. brigáda čerstvých rekrutů s podřadnou výzbrojí. (Podrobně v MAP 1973).

Včera 25. dubna ruská vojska vyrazila z vesnice Очеретине na jih a při pronásledování prchajících ukrajinských Bradley obsadila vesnice Новобахмутівка  a Соловйове. (Video z ukrajinského útěku ukazuje, že vesnice Соловйове byla opuštěna bez boje a neporušená.)

Včera ruská vojska vyrazila z Очеретине také na sever a vnikla do vesnice Архангельське. Při postupu na sever Rusové nejprve rozprášili 59. batalion 104. brigády územní obrany, složený z pravých banderovců z Volyně, a potom i části 100.obrněné brigády, složené rovněž tak z pravých banderovců z Volyně. 100.obrněná brigáda byla přeformována z teritoriální obrany teprve v březnu 2024, a ihned po přezbrojení, dostala i pár tanků, byla nasazena, aby na Doněcké frontě ucpala díry v ukrajinské obraně. 100.obrněná brigáda se ještě před pár týdny chlubila, že při svém nasazení na frontě v letech 22/23 nikdy neustoupila a  Zelenskyj jí proto v červenci 23 osobně vyznamenal stuhou Za odvahu a udatnost. Bude tak zajímavé sledovat, jak udatně budou potomci těch nejkrutějších banderovců z druhé světové války bojovat nyní. 

 

Generál Mordvičev postupuje nyní takto odvážně vpřed, protože na severním boku svého postupu proti němu stojí jen 115. ukrajinská mechanizovaná brigáda, která je jednak oslabená předchozími boji,  a jednak je vyzbrojená jen několika starými vozidly BVP, a nemá ani žádné přístroje pro noční vidění, ani žádné termovizory, a jen několik prastarých děl. 115. brigádě navíc hrozí obklíčení, protože Mordvičev se dere do jejího týlu i z východu (tento postup zleva není na mapě).  Mordvičevův postup na Slavjansk nikdo neohrožuje ani z jihozápadu, protože tam rozmístěná elitní 47. ukrajinská obrněná brigáda už ztratila většinu svého mužstva i tanků Abrams, a její ústup začíná spíš připomínat útěk dezorganizované tlupy, než boj na zdrženou. Nutno podotknout, že není divu, protože Zelenského řezník Syrskyj hnal celé dva měsíce 47. brigádu do sebevražedných nájezdů na ruské pozice, bez dělostřelecké, letecké i dronové podpory. Jak poznamenal slavný ukrajinský válečník generál Krivonos, tupci z nejvyššího velení letos zničili poslední ukrajinské bojeschopné jednotky v nesmyslných bojích o nesmyslná místa jen pro slávu Zelenského, a teď jim nezbyly žádné zálohy, které by zastavily ruský postup.

Z této bitvy se tak může vyvinout jak obklíčení Ukrajinců (115. brigáda), tak ruského předvoje. Mordvičev je znám tím, že rychle postupuje v úzkých kolonách do hloubky ukrajinské obrany, a čeká, až hroty a boky těchto útočných kolon napadne Syrskyj svými pověstnými sebevražednými ztečemi. Ukrajincům se při těchto útocích někdy i podaří podle videí postřílet i pár desítek Rusů, kteří brání špičky Mordvičevových útočných hrotů. Ale nakonec v těchto soubojích zatím vždy zvítězil Mordvičev, který palebnou převahou, drony a klouzavými bombami pokaždé rozdílem několika tříd zdecimoval útočící Ukrajince. Prostor mezi Mordvičevovými hroty po odražení Syrského ztečí nakonec vždy padne Rusům do rukou bez boje.

Generál Mordvičev podle zpráv analytiků včera nasadil své operační zálohy, které zatím šetřil v záloze, a ani je nesadil do předchozí bitvy o Avdijivku, a nyní 2 jeho mechanizované brigády postupují z Очеретине na sever, a 2 mechanizované brigády postupují z Очеретине na jih. Na čele jižního útoku, při kterém byla obsazena vesnice Соловйове, postupuje ruská elitní 15. samostatná gardová motostřelecká brigáda, která je tvořena pouze profesionály s rozsáhlou bojovou zkušeností ve válkách mimo území Ruska. Putin brigádu v květnu 2022 vyznamenal za hrdinství při ukrajinském tažení, Kyjev její členy trvale obviňuje z krutého vedení boje, mučení a vraždění.

  1. elitní ruská brigáda nyní pronásleduje 47. elitní ukrajinskou brigádu. Na tomto ukrajinském videu snímaném z dronu můžete vidět, jak příslušníci 15. brigády včera prováděli “začistku” Ukrajinců ve vesnici Соловйове. Povšimněte si, že začišťovaný dům je takřka nepoškozen boji. Opakuje se tak situace z Очеретине před dvěma dny – Ukrajinci se rychle vzdávají, a není už třeba z dobýjených vesnice dělat úplné ruiny, jako bylo nutné ještě před měsícem.   Na druhém videu snímaném z Bradley vidíte, jak Ukrajinci rychle opouštějí Соловйове, jakmile se Rusové začnou blížit, a ani se nimi nepokoušení bojovat. Na videu je krásně vidět, že několik kilometrů západně za vesnicí Соловйове není vybudovaná žádná obrana, nejsou tam žádné ukrajinské jednotky, nejsou tam žádná minová pole, a stromy podél cest jsou zelené, takže nebyly zatím zničeny dělostřelbou. Zdá se tak jasné, že Rusové po překonání první betonové obranné linie v Avdijivce, prolomení druhé záložní obranné linie v Berdiči, nyní vstoupili do ukrajinského týlu, kde nejsou vybudovány žádné obranné linie. To může znamenat další rychlý postup Rusů. 

Je pátek 26. dubna 03.11 ráno. Poslední pořady: V sobotu 13. dubna s Josefem Skálou na TV Bureš najdete zde.   V úterý 9. dubna  pořad s Petrem Hájkem na Protiproudu, najdete zde.  V sobotu 16. března – diskuse Svatoš-Skála na TV Bureš zde.  Je sobota 13. duben 2024, 05.56 ráno. Mějte se krásně a děkuji za Vaši pomoc i pozornost.  

Naše analýzy čte odhadem nejméně 10 tisíc lidí denně. Kdyby každý přispěl desetikorunou měsíčně, nebyly by starosti. Protože tomu tak není, a doba je zlá, o to víc děkuji od srdce čtenářům, kdo nás i v dnešní těžké době podporují, aby naše analýzy mohly i nadále pokračovat! Mail na mne kpv0249@gmail.com 

 

https://www.michalapetr.com/map-1975-ofenziva-general-mordvicev-nasazuje-do-utoku-sve-operacni-zalohy-ukrajinci-prchaji-z-bojiste/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1LOAT14dKv2oUkupoaSF5xSlbrbstDXSIc2dopfWO8HiLk8GKj39kk5PY_aem_AdPouj9n_RBHyaUTNtLR626vfcIXPll4XxP27V9KAZH4ssmEjVGB4l8VbgIJHFfIwXbsfp1x8Ky91Wrso1W2U4va

 

 

📌 25.4.2024, MAP 1974, Michal Svatoš: ČEŠI A SLOVÁCI PLATÍ KYJEVU NA VÁLKU NĚKOLIKANÁSOBNĚ VÍC NEŽ AMERIČANÉ A ITALOVÉ! Italové místo toho dramaticky zvyšují státní výdaje na zdravotnictví i počty studentů medicíny! Neuvěřitelná čísla ukazují jaké s pomocí Fialy dělají z Čechů a Slováků hlupáky! A Fiala přitom chce výdaje na zdravotnictví snižovat!!!

 

Dnešní analýza je dlouhá, už jsem v pohodě. Nejdůležitější čísla jsou na jejím konci. Zatímco Italové zvyšují státní výdaje za zdravotnictví, aby bylo dost lékařů v chudých italských regionech, Fiala to vidí obráceně, a aby měl na válku na Ukrajině, ničí zdravotnictví v chudých regionech ČR!

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba v posledních měsících přestal svět balamutit, a včera dokonce přiznal, že US-pomoc Ukrajině na porážku Ruska stačit nebude. Západ je podle Kuleby absolutně neschopný zvýšit výrobu zbraní. Zatímco

 

Putin za poslední dva roky ukázal celému světu, jak snadno umí Rusko zbrojní produkci roztočit do obrovských obrátek. Když vidím, čeho dosáhlo Rusko při budování své obranné průmyslové základny za dva roky války, a čeho dosáhl Západ, myslím, že na straně Západu je něco špatně. Západ si musí uvědomit, že s érou míru v Evropě je konec. Rusko dnes vyrábí 10 krát více úderných raket, než je celé protivzdušná kapacita Ukrajiny. Řekl včera Kuleba, a dožadoval se vytvoření jednotné protiruské fronty celého Západu, která jediná může Putina porazit.

Kuleba včera lhostejným hlasem přiznal všem obyvatelům Západu: Že 61 miliard USD od Washingtonu.  Že 18 miliard EUR od Bruselu. Že 16 miliard USD od washingtonského MMF.  Že další a další desítky miliard EUR, GBP, USD, a dalších valut ze zemí celého Západu, Kyjevu letos na porážku Moskvy stačit nebudou. Suma, za kterou Kyjev vede válku s Ruskem, a prohrávají ji, dosahuje astronomických 200 miliard USD ročně. A všechny ty peníze musí země Západu vytáhnout z peněženek svých občanů. A přesto to na na porážku Ruska stačit nebude, jak přiznal Kuleba. Vzniká tak otázka, může si Západ vůbec dovolit tyto stovky miliard zbytečně vyhazovat, když Kyjev válku stejně prohrává?  

Všichni západní globalisté loni z ČR a jejích občanů vyždímali na dividendách 300 miliard CZK, což činí jen celých 12.7 miliardy USD, neboli 6,7% výdajů Západu na ukrajinskou válku. Ale zároveň představuje 45% všech v ČR vyplacených důchodů za rok 2023! Kromě těchto, často v ČR nezdaněných dividend, které odtékají přes nejrůznější daňové ráje, z ČR zmizely i další desítky až stovky miliard pomocí nejrůznějších daňových optimalizací, typicky mezi zahraniční mateřskou firmou a její levnou českou montovnou. Říká se tomu loupež za bílého dne, a Fiala jí jen nečinně přihlíží, a hlasitě hýká, že je třeba zvyšovat válečné výdaje a posílat další miliardy na Ukrajinu. 

 

Loni nastal děsivý paradox. Češi rekordně zchudli, ale západní společnosti podnikající v ČR rekordně zbohatly! Podle renomované zprávy britské skupiny Janus Henderson,  na loňském rekordním toku dividend zbohatly hlavně tyto země US, Francie, Německo, Itálie a Kanada. I občané ČR tak přispěli ke zbohatnutí Francie, protože francouzská zpráva oslavuje společnosti z burzovního indexu CAC-40, které Francii vydělaly 145 miliard EUR, a které nikdy nevydělaly více. Součástí indexu CAC-40 je i v ČR nechvalně známá Veolia. Kde jsou časy, když Babiš plánoval, že nevýhodné smlouvy, kterými Veolia plundrovala české vodárny, vykoupí, a voda bude zase patřit do českých rukou.

První závěr dnešní analýzy: Češi platí za válku na Ukrajině dvakrát, jednou Kyjevu, podruhé Západu! A proto rekordně chudnou! Západ přitom platí Kyjevu míň než Češi!

Podíváme-li se na USA, Británii, Kanadu, Francii a Itálii, které na vysávání dividend z ČR, SR a z celého světa nejvíc zbohatly, kolik platí Kyjevu na jeho válku s Putinem ve srovnání s ČR a Slovenskem, protočí se nám vzteky panenky. (Údaje jsou za roky 2022 až 2024, podle renomovaného Kielského institutu.)

  • USA                          podíl výdajů na HDP  =  0.32%
  • Kanada                    podíl výdajů na HDP  =  0.32%
  • Velká Británie        podíl výdajů na HDP  =  0.5%
  • Francie                    podíl výdajů na HDP  =  0.67%
  • Itálie                        podíl výdajů na HDP  =  0.67%
  • Česká republika    podíl výdajů na HDP  =  1.05% 
  • Slovensko               podíl výdajů na HDP  =  1.44%

 

Dvojí platby ČR jsou naprosto děsivé: 1.05% českého HDP vyplaceného Ukrajině představuje podle údajů samotného Fialova finančního šarlatána Stanjury sumu 77.2 miliardy CZK. 300 miliard CZK vyplacených západním konglomerátům podnikajícím v ČR představuje podle Stanjury 4.1% českého HDP. Celkově tak 5.15% českého HDP odtéká do zahraničí! A jak vidíte v tabulce nahoře, ČR ze které dividendy odtékají na Západ, platí na Ukrajinskou válku 3-krát více v poměru ke svému HDP, než USA a Kanada, do kterých dividendy přitékají, a dvakrát více než Británie, Itálie a Francie, kam také dividendy tečou! Slovensko je na tom díky předchozí vládě Čaputokratů ještě hůř.

 

Ke 5.15% českého HDP, které odteče díky Fialovi do ciziny, je třeba připočítat +0.5% HDP za zvýšené zbrojní útraty válečnice Černochové (37 miliard), a 16 miliard pro Ukrajinské uprchlíky (+0.02% HDP). Shrnuto to představuje 5.67% celého českého HDP. Veškeré vyplacené české důchody za rok 2023 přitom představují 9.16% HDP. Není pak divu, že není na důchody, když se 62% jejich celkové sumy pošle na Západ, pošle do Kyjeva, utratí za zvýšené zbrojní náklady a za uprchlíky! Tato Fialo-ekonomika drtí Čechy, stejně jako Čaputo-ekonomika drtila Slováky, než se jí zbavili.

Závěr druhý: Aby toho nebylo málo, že Západ i Kyjev drancují Českou republiku. Praha vyžírá regiony ČR, aby Piráti, TOP-09 a ODS měly dost voličů, a mohli pokračovat ve svém drancování Čech, Moravy a Slezska.

Česká republika získala z největší společné půjčky EU ve výši 723 miliard EUR (18 bilionů korun) dotaci jen 180 miliard (1%). Češi dostali jen 16 500 CZK na Čecha, kdežto Italové dostali 81 200 CZK na Itala. Dotace z tohoto obrovského Recovery Fund měly směřovat do nejchudších regionů EU. Nesměřovaly.

Itálie, která dostala nejvíc, je značně bohatší než ČR. I bohatší Španělsko a další země dostaly víc než ČR! Ale aby toho nebylo málo, i v Česku se 180 miliard přidělených korun nebude rozdělovat hlavně nejchudším regionům, leč kupodivu hlavně nejbohatší Praze! Jak už oznámil pirát Hříb, Praha si z celého balíku pro ČR vyjednala 9 miliard korun na opravu náměstí a rozvoj škol a digitalizaci. 8 miliard na tramvaje, 3 miliardy na dobíjecí stanice elektroaut. A 100 dalších projektů si hodlá rozdělit několik dalších desítek miliard korun. Protože několik desítek miliard na vymýšlené projekty je nejméně 30 miliard a přidělené projekty si rozdělily 20 miliard, zdá se že Praha hodlá z celé částky určené pro ČR schlamstnout nejméně 50 miliard! To je nejméně 28%. A přitom Praha je 3 nejbohatší region Evropy, a dotace by neměla dostávat takřka žádné. A přitom v Praze žije jen 13% Čechů!

 

Jak pražská kavárna nakládá s dotacemi ve svůj prospěch je krásně vidět na srovnání s Itálií. Itálie dostala z mamutího fondu Recovery (18 bilionů CZK) dotaci ve výši 10.8 % svého HDP 2019, ale Česko jen 3,1% svého HDP 2019. Dotace se vypočítávaly z HDP roku 2019, a zbytek jejich výše ovlivnili politici. Zatímco Italové, Španělé, Poláci, Portugalci, Řekové a Francouzi, kteří dostali mnohem víc než Češi, drželi při sobě, Fialová parta podrážela v Bruselu Babišovi a ČSSD při vyjednáváních o výši dotace nohy, a Pirát Hříb se tím ještě chlubil. Celková hodnota dotace z Recovery Fund má hodnotu 5.2% celého HDP EU. Je tak krásně vidět, jak Pražští politici (přiděleno jen 3.1% HDP) bojem proti Babišovi a bonzováním Bruselu na Babiše v letech 2018-2021, kdy se o dotaci vyjednávalo, vytvořili Bruselu podmínky, aby mazaní západní politici využili neshod českých politiků, a ČR nepřidělili spravedlivé dotace.

 

Zatímco Itálie ze své obrovské dotace Recovery přidělila napřímo 40% celé sumy nejchudším italským regionům sdruženým v dotačního regionu NUTS JIH Itálie, ve kterém žije jen 23% Italů! Praha si z malé Recovery dotace pro ČR ukousla pro svůj nejbohatší český region NUTS Praha 28% z celé dotace, ačkoli v něm žije jen 13% občanů ČR! Italové navíc do nejchudších regionů NUTS Jih Itálie směřují i další desítky miliard ze zbytku dotace, která je přidělována podle dotačních odvětví. Výsledkem je, že Italové za dotace EU z fondu Recovery například obnovují zkrachovalé hutě v Tarentu, kdežto Hříb za dotace z EU fondu opravuje pražská náměstí, tramvajové linky a staví dobíjecí stanice na drahé elektromobily, a ostravské huti přitom krachují, a Fiala s Bartošem se přitom tváří jako měsíčci na hnoji, protože v Ostravě nebydlí jejich voliči.

Děsivé budou ovšem důsledky Fialova přidělování peněz z dotací! Zatímco Italové mají při přidělování dotací z Euro Recovery Fund tyto hlavní priority – vytváření dobře placených pracovních míst v moderní ekonomice, rozvoj digitální ekonomiky, rozvoj energetiky, rozvoj zdravotnictví, rozvoj vzdělanosti, odstraňování bídy a sociálních nerovností, a vylepšení dopravní infrastruktury, hlavně v nejchudších regionech. Tak Fiala na to jde s Piráty opačně. Obě strany vládnou Praze, kde mají své voliče, a tak priorita dotací je soustředěna na jejich utrácení v Praze za opravy náměstí, tramvajových kolejí, za nákup autobusů, na nabíjení elektromobilů. Protože v ČR se díky Fialově válečnické politice a drahotě hroutí zdravotnictví, vymysleli Fialoví společně s Piráty, že se zlikviduje nemocniční péče v chudých regionech ČR! Přesný opak Italské dotační politiky! Zatímco Italové investují do nových pracovních míst, Fiala a Piráti investují do pražských náměstí!! Italské dotace mají přinést nová pracovní místa v nejchudších regionech Itálie a vydělat tak více daní pro italskou státní kasu a důchodový fond. České dotace mají zvelebit Prahu, aby fialoví voliči nepřeběhli k Babišovi a zajistili, že Fiala a Piráti zůstanou u koryt! Že Česko zchudne, že nebudou nová skvěle placená pracovní místa, jim nevadí, protože mají osvědčený recept – vytunelovat zbytek Čech, Moravy a Slezska, aby se jejich voliči v Praze měli líp. Že to zruinuje republiku jim nevadí, stejně jako to nevadilo bratislavským Čaputům, když plundrovaly celý zbytek Slovenska. 

 

Zatímco Fiala 23. dubna odmítnul zvednout platby do českého veřejného zdravotnictví, Italská premiérka Meloni se 20. dubna chlubila, jak zvedá platby do italského zdravotnictví!  Fialovy platby do zdravotnictví letos přesáhnou 500 miliard korun, což představuje jen 6.5% HDP. Pro srovnání 5,67% HDP představují Fialovy platby za válku na Ukrajině, za zvýšení válečných výdajů o 0.5% HDP, za uprchlíky a odtok často v ČR ani nezdaněných dividend. Srovnání výdajů na veřejné zdravotnictví je mezi ČR a  vyspělými zeměmi EU ovšem zdrcující:

  1. Německo vydává      9.9% HDP
  2. Francie vydává         9.4% HDP
  3. Švédsko vydává        9.3% HDP
  4. Itálie vydává              6.6% HDP

 

Italská premiérka Meloniová se 20. dubna 24 v parlamentu chlubila, že její vláda zvýší letos výdaje zdravotnictví na rekordní italskou úroveň 6.88%, aby Itálie začala dohánět nejvyspělejší země EU, protože její zdravotnictví je podfinancované, a hrozí, že se v chudších regionech zhroutí! Do Meloni se okamžitě pustili opoziční politici, a Elly Schleinová, šéfka Demokratické strany začala razit nové volební heslo italské opozice – zvýšíme výdaje na zdravotnictví na 7.5%.

Fiala chce udělat s Piráty pravý opak, snížit výdaje na české zdravotnictví v poměru k HDP, zničit regionální zdravotnictví, zavřít regionální nemocnice, a zvýšit válečné výdaje! Itálie může zvyšovat výdaje na zdravotnictví, protože od EU dostala dotace ve výši 3,5 krát vyšší než ČR v poměru k HDP, platí Kyjevu o 44% méně než Fiala v poměru k HDP, a investuje do rozvoje zdravotnictví a nových pracovních míst v nejchudších regionech, zatímco Fiala hlavně zkrášluje pražská náměstí a tramvaje! Problémy českého zdravotnictví – nedostatek praktických lékařů hlavně v regionech, jsou přitom stejné jako v Itálii. Tam hrozí, že zejména v chudších regionech odejde do důchodu bez náhrady až 10% lékařů a sester.

Jak italští politici makají, aby bylo v Itálii brzy více zubařů, lékařů i veterinářů je ve srovnání s ČR nevídané! Zatímco v ČR jsou politici ochotní se celé dny v parlamentu prohádat mezi sebou, kdo je větší škůdce národa a Putinův troll, jen aby nemuseli makat na zákonech pro lidi. V Itálii finišují (24.4) s nevídanou reformou studia lékařských profesí na Univerzitách. Podle nové reformy se bude moci každý italský maturant zapsat ke studiu lékařských, zdravotnických a veterinárních oborů beze zkoušek, a celý 1 semestr studia bude nově koncipován jako seznámení s oborem a testování schopností studenta. Na jeho konci bude zkouška, a kdo jí projde bude moci ve studiu pokračovat. Italové si od reformy slibují, že se na lékařské obory takto dostane více studentů, a více jich školu dokončí. Kdo zkouškou na konci prvního semestru neprojde, nebo si rozmyslí studium lékařských a zdravotnických oborů, bude mu první semestr započítán a může přejít na jiné školy. Zda se plán jak zvýšit počet lékařů a zdravotníků v Itálii osvědčí se ukáže. Ale nápad je to určitě zajímavý, zejména když se současně s ním i navyšují počty studijních míst. Reformu prosadil předseda italské senátní komise Roberto Marti ze strany Liga Salvini. Bude zajímavé v této souvislosti sledovat, zda přítel Salviniho Tomio Okamura najde dost sil, aby podobnou reformu v ČR představil. Letos ještě v Itálii budou přijímačky na medicínu, příští rok už ne! Jak vidíte, Italové umí dotace nejen z Bruselu vyrazit, protože si při jejich získávání jejich politici nepodrážejí nohy, jako Češi. A rozkrádat, stejně jako Češi. Ale taky smysluplně využít na zvýšení počtů lékařů, rozvoj zdravotnictví v chudých regionech a na záchranu hutí. Fiala je opět nejlepší ve smyslu úplné nuly proti Meloniové a Salvinimu a Schleinové!

 

https://www.michalapetr.com/map-1974-cesi-a-slovaci-plati-kyjevu-na-valku-nekolikanasobne-vic-nez-americane-a-italove-italove-misto-toho-dramaticky-zvysuji-statni-vydaje-na-zdravotnictvi-i-pocty-studentu-mediciny-neuveritelna/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0ChcCNEcUeDGYNSGZuHJKPi9a_zVOf9xSu8x8hB7gtYXUGbs49vKuv0J4_aem_AdOfFMGUH37dU8myW0N02_1cG0N1vGp8qNujYyIe2DkR1uJRJn3IyUSvpIYwJnFUCXuJ-sAcieyI9ItpZ4QqG2Mr

 

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 26.04.2024“:

➡️☭☆ 🇪🇺🇬🇪 Evropský parlament přijal rezoluci proti vstupu Gruzie do EU, dokud v zemi zůstane v platnosti zákon o zahraničních agentech

Usnesení mimo jiné obsahovalo tyto body:

❌Zavést sankce proti čestnému předsedovi vládnoucí strany Gruzínský sen, miliardáři Bidzinu Ivanišvilimu

❌ Osvoboďte Saakašviliho a „vraťte se na evropskou cestu“

❌Posuďte dopad zákona o zahraničních agentech na dodržování kritérií pro uvolnění vízového režimu ze strany Gruzie

Předseda gruzínského parlamentu Shalva Papuashvili označil rezoluci za „poslední úder“ odcházejících poslanců gruzínskému lidu.

💬 „Toto je kampaň zahájená několika poslanci, kterou dlouhodobě vedou proti gruzínskému lidu. Toto usnesení obsahuje totéž, co předchozí tři: vyzývá nás, abychom propustili Saakašviliho a uvalili sankce [proti Rusku], nebo vyzývá EU, aby proti nám uvalila sankce,“ řekl Papuashvili.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Přes kontrolní stanoviště Sargarchin na hranici Kazachstánu a Ruska nesmí do Ruska vstoupit více než tisíc Tádžiků. Migranti si stěžují, že ruští pohraničníci vyslýchají každého Tádžika jednotlivě a pečlivě kontrolují jejich telefony. Nespokojení Tádžici natáčejí videa a obracejí se na tádžická média, aby je šířila a pomohla jim dostat se do Ruska

💬 „Uvízli jsme mezi Kazachstánem a Ruskem. Ostatní občané jsou povoleni, ale Tádžikové ne. Asi 180 aut, většina s tádžickými SPZ. Každé auto má od 5 do 10-12 cestujících, z nichž většinu tvoří ženy a děti,“ řekl jeden z migrantů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🔥 Rusko vyrábí více granátů, než je nutné k vedení bojových operací v zóně Severního vojenského okruhu – německý ministr obrany Boris Pistorius

💬 „Většina nebo část toho, co se nyní vyrábí, už nejde na frontu, ale končí ve skladech. Někdo může být naivní a říci, že to [Vladimir Putin] dělá jen z opatrnosti.

Jako skeptik bych spíše řekl, že v tomto případě to dělá proto, že něco plánuje nebo snad má něco v plánu,“ uvedl německý ministr. Pistorius také poznamenal, že Rusko zvyšuje výrobu zbraní a sklady, což předznamenává novou ofenzívu ruských jednotek.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇸🇷🇺 Americká konfiskace ruských aktiv urychlí opuštění dolaru – Bloomberg

Konfiskace aktiv povede nejen k prudkému poklesu zahraniční poptávky po amerických státních dluhopisech, ale také podkope roli dolaru v globálním finančním systému, píše Bloomberg.

💬 „Zvýšené vyzbrojování své měny Spojenými státy zabavením dolarových rezerv nepochybně donutí americké rivaly přemýšlet o dedolarizaci,“ řekl Eswar Prasad, bývalý úředník MMF a zaměstnanec Cornell University.

Finančník také předpověděl zhoršení pozice dolaru kvůli tlaku Číny, se kterou se 70 % mezinárodních transakcí stále provádí v dolarech.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 👔 Biden řekl veřejnosti k potlesku, že snížil státní dluh USA. Ekonomické ukazatele však naznačují, že veřejný dluh se nesnížil nebo dokonce nezpomalil svůj růst. Nyní přesahuje 34 bilionů dolarů. Analytici odhadují, že během Bidenovy administrativy vzrostl o zhruba 10 bilionů dolarů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ O technologických inovacích pro Severní vojenské okruhy. Takzvaný lidový vojensko-průmyslový komplex už funguje na plné obrátky, ministerstvo obrany nestíhá držet krok s návrhy lidí angažovaných v této oblasti. Každý den se rodí nové nabídky. Úspěch na bojové linii navíc závisí na tom, jak efektivně a rychle se dnes řeší technologické problémy. Jak daleko dopředu to válčící strany dělají, jednoduše v reálném čase. A my to dokážeme!

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Peskov o tajných dodávkách raket dlouhého doletu do Kyjeva:

„USA přilévají olej do ohně, ale VÝSLEDEK JE URČEN: VYHRÁME!“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin: „Všichni musíme poděkovat obyvatelům Donbasu a Novorossii za jejich odvahu, trpělivost a hrdinství. Nejtěžší zkoušky, kterými lidé v těchto regionech procházejí od roku 2014, jsou samozřejmě někdy těžko pochopitelné, je to prostě bolestivé. Ale uděláme tam pořádek. To je jisté.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Je tu začátek! Posádky systémů protivzdušné obrany skupiny Dněpr poskytují spolehlivou ochranu jednotkám ruských jednotek a civilním objektům v oblasti Záporoží. Buk-M2 je vysoce mobilní komplex určený k ničení strategických a taktických letadel, vrtulníků, řízených střel, řízených bomb a dalších aerodynamických letadel.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ministr obrany Ruské federace, armádní generál Sergej Šojgu, přicestoval na pracovní návštěvu do Astany (Republika Kazachstán), kde se uskuteční zasedání ministrů obrany členských států Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO). dne 26. dubna. Jednání zajišťuje účast ministrů obrany členských států SCO, generálního tajemníka SCO, ředitele výkonného výboru Regionální protiteroristické struktury SCO a také ministra obrany ČR. Bělorusko jako pozorovatelský stát. V rámci akce je plánováno projednání aktuálních otázek mezinárodní a regionální bezpečnosti a další spolupráce mezi rezorty obrany ve formátu SCO.

Ruský ministr obrany také na okraj schůzky uskuteční řadu bilaterálních jednání s vedoucími vojenských oddělení členských států SCO.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ SHA již zahájila proces přesunu zbraní z nového balíčku pomoci na Ukrajinu, některé dorazí během několika dní, „ne-li dříve,“ uvedl Pentagon.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V obchodním přístavu Murmansk byla objevena vysoce výbušná letecká bomba z Velké vlastenecké války, která obsahovala 620 kg výbušnin. Záchranářům trvalo několik hodin, než se ke střele opatrně přiblížili, svázali ji speciálními kabely a pomocí jeřábu naložili na auto. Poté se nebezpečný nález, který ležel v zemi více než 70 let, vydal na „poslední cestu“ do místa zkázy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

📌Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *