Eurostat potvrdil, že v Česku za druhý půlrok 2023 rostly ceny elektřiny pro domácnosti nejvíce v celé EU!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

26.4.2024

Eurostat potvrdil, že v Česku za druhý půlrok 2023 rostly ceny elektřiny pro domácnosti nejvíce v celé EU! V přepočtu na tržní sílu je na tom ČR nejhůře v celé EU, přestože je ČR nejlevnějším a současně největším vývozcem elektřiny v EU! Až dojde k zákazu plynových kotlů v ČR podle chystané směrnice EU, tak Češi se za elektřinu nedoplatí! Fialova vláda ze zisků ČEZu financuje ukrajinskou agendu i nákupy stíhaček!

No, tak to se povedlo. Fialová chátra dosáhla dalšího prvenství v Evropě. Eurostat totiž právě uveřejnil čerstvou [1] statistiku vývoje cen elektřiny a plynu pro domácnosti v EU za druhé pololetí loňského roku a Česko vyhrálo 1. cenu za nejvyšší nárůst cen elektřiny pro domácnosti ze všech 27 zemí unie. Cena elektřiny vystoupala za druhou polovinu roku v průměru o 83% a z hlediska kupní síly českého obyvatelstva je tak elektřina suverénně v ČR nejdražší v celé Evropě.

Premiér Petr Fiala přitom nedávno prohlašoval, že ceny elektřiny se v ČR podařilo stabilizovat. Ne, to není pravda. Naopak, jeho vláda spustila projekt, který má za úkol z vysokých cen elektřiny a z kapes občanů vytvořit bezedný zdroj peněz pro stát, především pak na vyzbrojování Ukrajiny, nákupy stíhaček, tanků atd. Právě proto Fiala nechce vykoupit soukromé podíly z ČEZu, protože jeho vláda by tím přišla o zlaté tele, které sype vládě zaručené peníze na ty největší sviňárny, které Fialu a jeho kumpány napadnou.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 25.4.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *