, , , , ,

Impact Investing – Globální systém sociálních kreditů OSN

systém sociálních kreditů, impact investing

Impact Investing – Globální systém sociálních kreditů OSN

Impact Investing – Globální systém sociálních kreditů OSN- sociální finance nebo dopadové investice snižují lidské bytosti do stavu potenciálních investic, zdrojů zisku pro bohaté vládnoucí upíry, domníval se Winter Oak . Jde o digitální obchod s otroky. Chce nás vlastnit a ovládat – naše těla a každý okamžik našeho života – a chce vlastnit a ovládat každý čtvereční centimetr našeho světa.

Impact investování je zlověstné odvětví a během posledních let výzkumu jsme zjistili, že se skrývá pod každým pochybným kamenem, který jsme otočili, napsal Winter Oak . Extinction Rebellion , Ronald Cohen , intersekcionalita , WEF Global Shapers , Guerrilla Foundation a Edge Fund jsou některé příklady, kde to lze nalézt.

Profitování z „dopadu“ je velmi spjato s Velkým resetem a čtvrtou průmyslovou revolucí, jejichž cílem je vytvořit infrastrukturu, jejímž prostřednictvím lze tuto novou formu digitálního nevolnictví prosadit. Studenti historie si vzpomenou, že toto „partnerství“ mezi veřejným a soukromým, toto spojení státu a velkého byznysu bylo ekonomickým základem fašismu, napsal Winter Oak , a že všechny fašistické hospodářské politiky byly v zájmu vládnoucí třídy .

Pozadí dopadu investování

V roce 2006 byly vydány Principy OSN pro odpovědné investování (PRI) s 63 signatáři a aktivy ve výši 6,5 bilionu dolarů. PRI podporuje začlenění environmentálních, sociálních a podnikových faktorů řízení („ESG“) do investičního rozhodování. Podle Investopedia měla do roku 2021 PRI přes 3800 signatářů a aktiva přes 121 bilionů dolarů.

Podle Rockefellerovy nadace si do roku 2007 řada finančních „inovátorů“ vyvinula přístupy k „sociálně uvědomělému investování“, protože „rostla poptávka po investicích, které hledaly nějakou kombinaci finančních a sociálních výsledků“.

Global Sustainable Investment Alliance (GSIA), konsorcium mezinárodních udržitelných investičních organizací, vydalo své zahajovací vydání Global Sustainable Investment Review v roce 2012. V roce 2013 přednesl tehdejší britský premiér David Cameron projev o dopadu investování :

Potřebujeme trhy sociálních investic, dluhopisy sociálních investic a sociální investiční banky… Jsem hrdý na to, že Británie je od počátku v čele. Vytvořili jsme první dluhopisy se sociálním dopadem – s více těchto dluhopisů ve Spojeném království dnes než ve zbytku světa dohromady. Měli jsme také první charitativní svazek. A v loňském roce, myslím, že naše dosud nejpyšnější stvoření, vůbec první velkoobchodní sociální investiční banka – Big Society Capital.

Vzali jsme – nejen některé, ale – všechny spící prostředky od bank, spolu s dalšími příspěvky, abychom poskytli banku 600 milionů liber na investování… požádali jsme Sira Ronnieho Cohena – dědečka sociálních investic – aby předsedal [Big Society Capital] .

Dnes oznamujeme tři zásadní nové kroky. Daňové úlevy na sociální investice. Sociální burza pro měření úspěšnosti těchto sociálních investic. A co je nejdůležitější, nová pomoc pro naše komunity při nákupu místních aktiv.

Sociální investice mohou být velkou silou pro sociální změny na planetě.

Premiér: „sociální investice mohou být velkou silou pro sociální změny“ , Social Impact Investment Forum, Londýn, 6. června 2013

Další čtení:

ESG se zaměřuje na to, jak společnosti vyhodnocují a řídí rizika ESG, a když se ohlédneme zpět, byl to mechanismus, jak si organizace zvyknout na myšlenku dodržování pravidel stanovených na globální úrovni. V článku z roku 2019 Forbes zaznamenal případ z Austrálie, kde člen penzijního fondu žaloval správní radu za to, že nezohlednila klimatické riziko v rizikovém profilu svého portfolia. „Nejde o ojedinělý incident,“ poznamenal Forbes , „čtrnáct britských fondů bylo varováno svými právníky, že riskují právní kroky, a americké fondy byly také vyzvány, aby byly citlivější na klima.“

Nicméně dopadové investování je posouvá na zcela novou úroveň, protože se zaměřuje na využití kapitálu k uskutečnění sociálních nebo environmentálních změn. Je to zkrátka způsob, jak donutit organizace a jejich zaměstnance, aby se chovali určitým způsobem – organizace, které nedodržují pravidla, nezískají investice. A pravidla, která mají dopad na investice, které nutí organizace dodržovat, jsou cíle Agendy 2030.

Jedním z hlavních hráčů v odvětví dopadových investic je Global Impact Investing Network (“GIIN”) prostřednictvím svého nástroje pro správu investic IRIS+.

Global Impact Investing Network

USAid, UKAid, australská vláda a The Rockefeller Institute patří mezi hlavní zastánce GIIN. Se sídlem v New Yorku byla založena v roce 2009 a je „neziskovou organizací věnovanou zvyšování rozsahu a efektivity investování s dopadem“ tím, že vytváří nástroje a zdroje, jako je vzdělávání, výzkum. Jedním z nástrojů, které vyvinula , je databáze IRIS+ pro měření, správu a optimalizaci „dopadu“.

Global Impact Investing Network: Co je IRIS+, 12. prosince 2019 (2 minuty)

GIIN proaktivně zakládá strategické aliance po celém světě a již vybudovala partnerství s následujícími subjekty :

  • Asian Venture Philanthropy Network (33 zemí)
  • Aspen Network of Development Entrepreneurs (globální se sídlem ve Washingtonu, USA)
  • The Global Steering Group for Impact Investment (35 zemí se sídlem ve Spojeném království)
  • GenderSmart („gender-smart financing“ v 50 zemích, které založili Suzanne Biegel a Darian Rodriguez Heyman)
  • Impact Investors Council (Indie)
  • Investors‘ Circle (odkaz na tuto organizaci na webu GIIN je nefunkční)
  • Mission Investors Exchange (USA)
  • Toniic (500 osob s vysokým čistým majetkem ve 25 zemích)
  • YPO (komunita 30 000 „top“ generálních ředitelů ve 142 zemích s celkovým příjmem 9 bilionů dolarů )

Záměrem dopadové investice, uvádí GIIN , je generovat „pozitivní, měřitelný sociální a environmentální dopad spolu s finanční návratností “. Zdůraznili jsme zjevně alarmující ideologii za jeho záměrem. „Měřitelné“ je pozoruhodné, protože abychom mohli něco měřit, musí být nejprve zavedena pravidla pro měření výkonu. Pokud jde o „pozitivní“, zdá se zbytečné ptát se kladně, pro koho je ve spojení s „finančním výnosem“ odpověď zřejmá.

GIIN má síť více než 35 000 jednotlivců a více než 350 členských organizací. V červnu 2020 byl dopad investičního trhu odhadován na 715 miliard USD. Očekává se, že do roku 2025 vzroste na 1 bilion dolarů .

Wikipedia má stránku věnovanou seznamu významných investičních organizací. Jména, která se na seznamu objevují, nepřekvapí a patří mezi ně Bill Gates a George Soros, čtěte ZDE .

V červnu 2021 se GIIN připojil k systému Finance in Common System („FiCS“). FiCS byl spuštěn v listopadu 2020, kdy se 450 veřejných rozvojových bank (“PNR”) poprvé sešlo, aby vytvořilo koalici, jejímž cílem je mobilizací PNR a dalších od soukromého sektoru po organizace občanské společnosti sladit finanční toky s Agendou 2030 pro udržitelný rozvoj. Cíle („SDGs“) a Pařížská dohoda o změně klimatu.

Když se GIIN připojí k FiCS, rozvine se hlubší spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem za účelem dosažení [ ] závazků, založená na společném „jazyku udržitelnosti“ a inovativních nástrojích přizpůsobených SDG, zahrnující smíšené finance, zelené, sociální a SDG dluhopisy a dluhy a akciové nástroje. Tyto hranice budou ústředním bodem druhého vydání FiCS, později v roce 2021, během kterého jsou všichni účastníci odhodláni učinit z Agendy 2030 novou normu globálního finančního systému.

The Global Impact Investing Network (GIIN) se připojuje ke společné iniciativě Finance in Common Initiative , Proparco Groupe AFD, 1. června 2021

Kdo založil GIIN?

Článek Forbes z roku 2019 uvedl Amita Bouriho jako spoluzakladatele a generálního ředitele GIIN. Web GIIN potvrzuje totéž:

Amit spoluzaložil GIIN v roce 2009, poté, co byl spuštěn Monitor Institute’s, Investing for Social and Environmental Impact , přelomová zpráva, kterou pomáhal koncipovat a rozvíjet. Jeho práce by nakonec vedla k růstu globální sítě kolem konceptu dopadového investování a poskytla plán, který by zasadil vytvoření GIIN.

Kdo vede GIIN? Global Impact Investing Network

Web Rockefeller Foundation však podrobně popisuje jiný příběh.

Antony Bugg-Levine se připojil k Rockefellerově nadaci v roce 2007 a byl požádán, aby zhodnotil její investiční portfolio dopadů. Bugg-Levine poté prohlásil, že Rockefellerova nadace by měla zahájit iniciativu s cílem urychlit budování sítě, a představenstvo souhlasilo. V létě 2007 uspořádal schůzku, aby otestoval atraktivitu svého nápadu na vzorku různých aktérů působících na trhu.

Bugg-Levine ve spolupráci s Monitor Institute navázal na druhé svolání v roce 2008, na kterém se shromáždila rozšířená skupina 40 účastníků, kteří představují širší část trhu… Prvním krokem, který Rockefellerova nadace učinila při rozšiřování sítě, bylo vyvinout jasnou vize oboru, která odrážela názory současných účastníků sítě… Dokázal to udělat tím, že poskytl hlavní finanční prostředky pro Monitor Institute na vytvoření Investing for Social and Environmental Impact: Design for Catalysing an Emerging Industry . Tento výzkum začal v roce 2008, informoval o dialogu a položil klíčové otázky na svolání v roce 2008.

Rozšiřování znamenalo, že tato iniciativa [impact investování] musela přejít od úsilí vedeného [Rockefellerovou] nadací na úsilí vedené a vlastněné jejími účastníky a podporované větší skupinou sponzorů. Tato logika ospravedlňovala, že nadace hraje zákulisní roli a činí její zapojení tak neviditelné, jak je to jen možné… Nadace se také rozhodla nepoužívat jméno Rockefeller a označila ji za Global Impact Investing Network (GIIN).

Budování páteře pro urychlení dopadových investic, The Global Impact Investing Network , Rockefeller Foundation

Antony Bugg-Levine je členem představenstva GIIN.

Pokud by se webová stránka Rockefellerovy nadace také stala „neviditelnou“, přijali jsme preventivní opatření a stáhli jsme kopii a připojili ji níže.

Zdá se, že touha zůstat neviditelná byla o 8 let později shrnuta v odpovědi na otázku během rozhovoru u příležitosti 10 let dopadového investování : „Kdo byli lidé, kteří přišli ke stolu při rozhovorech o dopadovém investování v těch prvních dnech? “

Nick O’Donohoe odpověděl: „Byla to skupina opravdu chytrých přemýšlivých lidí. Některé velmi důvěryhodné instituce a organizace. Nebyl žádný zřejmý důvod domnívat se, že toto hnutí vzlétne, ale pamatuji si jen jakýsi pocit, že je to potenciálně skutečně transformační hnutí. I když to bylo v té době malinké, nebylo do čeho investovat, byla tam jen hrstka hráčů, ale pořád jste měli pocit, že ‚je tady velká myšlenka‘.“

O’Donohoe je generální ředitel CDC Group, britské vládní rozvojové finanční instituce. Před svou rolí v CDC Group působil O’Donohoe jako hlavní poradce pro smíšené finance v nadaci Bill & Melinda Gates Foundation. V letech 2011 až 2016 působil jako zakládající výkonný ředitel společnosti Big Society Capital . Pomohl také vytvořit plán pro vládou podporovaného velkoobchodníka sociálních investic a stal se jeho generálním ředitelem, když byla organizace spuštěna. Předtím byl O’Donohoe globálním vedoucím výzkumu v JP Morgan.

Společnost Big Society Capital byla založena v roce 2012 a v roce 2013 obdržela kapitálovou injekci od Davida Camerona se „všemi spícími prostředky od bank“.

Dopad investování ve Spojeném království 

Jako jeden z hlavních podporovatelů GIIN podporuje UKAid v rámci svých grantů Direct Impact organizace občanské společnosti v zemích považovaných za „vysoce a středně nestabilní“ a v 50 zemích s nejnižšími úrovněmi v Indexu lidského rozvoje, „kde podpora pro dosažení globálních cílů je nejvíce potřeba .” Globální cíle jsou 17 SDGs, kterých chce Organizace spojených národů dosáhnout do roku 2030. Granty UKAid se zaměřují na země mimo Spojené království.

Aby se urychlil růst dopadového investičního trhu ve Spojeném království, byl v roce 2019 spuštěn Impact Investing Institute , který spojil dvě vlivné iniciativy: vládní pracovní skupinu pro růst kultury sociálního dopadového investování ve Spojeném království a britský národní poradní výbor pro Dopadové investování. Hlavními sponzory institutu jsou City of London a britské ministerstvo pro digitál, kulturu, média a sport.

Dame Elizabeth Corley je předsedkyní Impact Investing Initiative. V roce 2021 hovořila o záměrech a záměrech Institutu a „mýtu“, že dopad investování znamená obětování finanční návratnosti. Není to pro nás žádný „mýtus“, že zisk je v popředí systému. A abych nevynechal jeden z jejich nejdůležitějších nástrojů, hovořila také o změně klimatu. „Potřeba vypořádat se s environmentálními i sociálními výzvami změny klimatu, abychom zajistili spravedlivý přechod k ekonomice s nulovou čistou,“ jak uvedl Impact Investing Institute.

Vložili jsme video níže, abychom začali v bodě, kde Corley mluví o propojení odměňování zaměstnanců s SDGs. Konkrétně se zmiňuje o odměňování vedoucích pracovníků, ale nebylo by moudré předpokládat, že tím to skončí. Jako obvykle je použito mnoho načechraně znějících buzz slov s několika detaily, takže nezbývá než hádat, co by to znamenalo prakticky. Ale zní to podezřele jako systém sociálních kreditů, kde ohodnocení nezávisí na tom, zda je práce produktivní, ale na tom, zda jsou splněny cíle udržitelného rozvoje – cíle stanovené OSN.

Impact Investing Institute: Od tradičního po dopadové investování, naše předsedkyně Elizabeth Corley hovoří pro Asset TV, 28. května 2021 (12 minut)
ZDROJ: https://expose-news.com/2022/11/08/impact-investing-the-uns-global-social-credit-system/
_______________________________________________________________________________________TAKÉ JSME PSALI: https://volnyblog.news/digitalni-meny-centralnich-bank-jsou-dalsi-hranici-v-bitve-o-svobodu/
https://volnyblog.news/jak-firmy-obmekcuji-verejnost-pro-system-socialnich-kreditu-cinskeho-typu/
https://volnyblog.news/svetove-banky-v-tichosti-pracuji-na-priprave-revolucniho-bankovniho-softwaru-nazvaneho-zkratkou-csrq-sm-total-control-v-podobe-bankovniho-s/
mnoho dalších zpráv na našem webu:
 https://volnyblog.news/

 

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] doba je tak kritická, protože mocnosti, zoufale spěchají dokončit tento systém. Internet a schopnost lidí na celém světě koordinovat se a učit se jeden od druhého značně […]

  2. […] doba je tak kritická, protože mocnosti, zoufale spěchají dokončit tento systém. Internet a schopnost lidí na celém světě koordinovat se a učit se jeden od druhého značně […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *