, , , , , , , ,

CBDC (digitální měna centrální banky )je posledním hřebíčkem do rakve.Jakmile bude zavedena, nebude už žádná svoboda.

CBDC (digitální měna centrální banky posledním hřebíčkem do rakve). Jakmile bude zavedena, nebude už žádná svoboda.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

„Peníze jsou pravděpodobně nejúspěšnějším příběhem, který kdy byl vyprávěn. Nemá to žádnou objektivní hodnotu… ale pak máte tyto mistry vypravěče: velké bankéře, ministry financí… a oni přijdou a vyprávějí velmi přesvědčivý příběh.“ – Yuval Noah Harari

Abychom pochopili, jak všichni přijmeme digitální měnu centrální banky („CBDC“). Musíme se seznámit s Příběhem peněz a s tím, jak nás Money Masters oklamali, abychom tomu uvěřili.

Sikh For Truth; Redaktor Truth Talk UK a pravidelný přispěvatel do The Expose

„Nikdy nepřijmu CBDC,“ říkáte. To se snadno řekne. Pokud však nebudeme ochotni zahodit všechna technologická zařízení a žít jako vyhnanci mimo síť, přijmeme to.

Teď, když jsem to nastínil, mi dovolte vyprávět malý příběh o počítačových hrách.

Můj nejmladší syn hrál počítačovou hru s názvem Knight Online . Hra byla vydána v roce 2003, když mu bylo 9 let. tehdy to byla skvělá hra,teď o tom nevím. Hráči byli vrženi do středověkého světa, kde museli směňovat a prodávat. Budovat spojenectví a vyjednávat smlouvy. Pracovat na dosažení cílů a dostávat za to odměny.

Technologie je úžasná. Počítače otevřely dětem vzrušující nové způsoby učení. Hry vypadaly dost nevinně. Děti rychle předběhly své učitele v počítačových dovednostech. Technologie se stala jazykem našich dětí. Byli schopni přistupovat k informacím daleko za hranicemi našeho chápání. Mnohem zajímavějšími způsoby, než jaké jim mohli nabídnout jejich učitelé. Škola se stala ještě nudnější než předtím. Můj syn se od Knight Online naučil víc, než se kdy mohl naučit ve škole. Poznal děti z celé země a spřátelil se s klukem v jeho věku v New Yorku. Dokonce se v Turecku setkal s jedním dítětem a naučil se trochu turecky.

Knight Online, stejně jako mnoho jiných her, začínal zdarma. Ale pak elita přišla na skvělý způsob, jak využít tyto nové technologie. Stejně jako to dělají se vším. Oklamali lidi, aby kupovali falešné věci v online světech. Zní to šíleně, ne, jen to tak vypadá. Ale je to pravda.

Nyní se tyto online světy stávají reálnějšími a relevantnějšími než skutečný svět. Ve stejné době, kdy lidé trpí bez tepla v reálném světě. Pro dobro planety si děti mohou koupit sídlo ve virtuálním světě. Nikdy se nebudou starat o to, jak je jejich avatarovi horko nebo zima, jaký má dům ve kterém avatar žije a  oblečení, které nosí, zboží, které vlastní. To vše bylo zakoupeno za virtuální žetony, které ve skutečném světě postrádají smysl.

Dospělí, kteří to čtou, tomu možná neuvěří. Možná si myslíte, že přeháním. Ale to proto, že není dítě. Podívejte se na TENTO odkaz , který říká rodičům, aby přijali nevyhnutelnou skutečnost. Jejich děti žijí ve virtuálních světech. Důležité je zajistit, aby byl svět „přátelský k rodině“.

A pokud si stále myslíte, že to zní nevěrohodně, poslouchali jste někdy online rozhovory desetiletých dětí? Mohou strávit hodiny diskusí o svých nejnovějších nákupech ve světech, které vytvářejí ve svých tabletech a telefonech.

Seznamte se s dalšími přáteli z metaverse

Komunikujte, chatujte a tancujte s virtuálními bytostmi umělé inteligence. Prozkoumejte nové světy. Prolomte další digitální hranice s aplikací Sensorium.

Podívejte se na těchto 8 virtuálních světů. Pro teenagery  je zde nejlepší svět. Zvaný Disney Superbia.

Jako občané města mají hráči svobodu vybrat si své přizpůsobené avatary a tím, že si navlečou různé účesy, zvolí si barvu očí a navrhnou své oblečení. Hráči mohou renovovat své virtuální domovy pomocí různých dekorativních kusů, předmětů a navštívit virtuální domovy svých oblíbených postaviček Disney.

Toto je jeden z nejlepších virtuálních světů pro teenagery. Ve kterém mohou hráči vytvářet dezerty pro zmrzlinárny. Od nuly a podstupovat zábavnou sérii dalších takových skvělých výzev, aby získali mince. Odemkli různé dekorativní předměty, módní oblečení a nový nábytek. .

Možná si řeknete, co to má společného s CBDC? No, všechno. Hry a poté virtuální světy, ve kterých naše děti žijí. Jsou nejjasnějším důkazem, který máme. O tom, jak k této nevyzpytatelné, napsané změně z hmotného na nehmotné došlo. Ano, kdysi to bylo tak jednoduché. Výměna jedné věci za jinou  v reálném světě. Jakto, že jsme zabloudili tak daleko? Jak byly masy oklamány, aby vyměnily skutečné svobody za falešné?

Když se podíváte na zhuštěnou historii peněz, co přišlo po výměnném obchodu? mince. Čím větší hromada mincí, tím větší sílu měl člověk na nákup a prodej. Ale co dělat s tou hromadou mincí. Nakonec i papírem  ležící přímo u vás doma, aby ji viděl celý svět? Co kdyby někdo chtěl vaši hromadu? Mohli by to ukrást. Mohli by vás při tom i zabít. Velmi nebezpečné!

A tak se zrodili Money Masters. Muži jako JP Morgan, David Rockefeller, David Rene Rothschild, Mario Draghi, CD Deshmukh, seznam pokračuje. Tito vizionáři viděli způsoby, jak využít strach veřejnosti ze ztráty peněz. Začali vyprávět příběhy o penězích. Kdo vyprávěl nejlepší příběhy, stal se nejdůvěryhodnějším Money Masters. Všechno to bylo o důvěře. Lidé museli věřit tomu, komu dají své peníze. Money Masters slíbili, že budou držet peníze všech v bezpečí na místech zvaných banky.

Odtud Money Masters skutečně začali věci komplikovat. Drželi peníze všech to ano a zdálo se, že to funguje dobře. Ale začali říkat, že existují způsoby, jak vaši hromadu zvětšit. Mohl bys to investovat. Peníze by se daly převést na jiné věci. Jaké peníze se vlastně začaly zneviditelňovat. Někdy záhadně zmizely  a pak se znovu objevily. V tu chvíli se celý proces nákupu a prodeje, kontraktů, burzy, nesčetných účtů, odehrál, aniž by nějaké peníze skutečně změnily majitele. Kdysi byly skutečné hromady peněz, nyní o nich v myslích lidí byly jen iluze.

Samotný koncept peněz se začal měnit. Stalo se to méně skutečné. A jak se to stávalo méně reálné rostla svůdná racionalizace kupovat věci, ikdyž jste na to ve skutečnosti neměli. Už jste se nemohli dívat dolů na peníze ve svých rukou. Nemohl jsi to spočítat vizuálně, že ti stačila jen jedna láhev mléka a pár vajec. Jak to bylo omezující! Nyní jste měli svobodu kupovat věci za peníze, které tam ve skutečnosti nebyly. Zaplatit za ně později, když se peníze objevily… doufejme. A tak se zrodil kreditní systém.

Krátká historie úvěru

Prvním úvěrovým úřadem, který shromažďoval údaje o Američanech. Byla společnost Retail Credit Company (dále jen „RCC“) se sídlem v Atlantě, založená v roce 1899. A jen aby se ukázalo, že tito Money Masters měli vždy stejnou jednomyslnou touhu ovládat všechno a všechny. Sbírali nejen úvěrové informace, ale také politické, společenské preference a také fámy o osobních životech lidí .

AUTA

V roce 1919 General Motors vytvořil General Motors Acceptance Corporation, aby zákazníkům poskytoval půjčky na auta. To znamenalo, že jste mohli odjet autem z pozemku, aniž byste za něj hned zaplatili.

HYPOTÉKY

Fannie Mae byla založena v roce 1938. Jako první příklad federální vlády, která vytvořila národní síť pro propojení investorů, věřitelů a hypotečních dlužníků.

S uzákoněním GI Bill of Rights v roce 1944 americké rodiny zvýšily své domácí půjčky z 19 % domácností. V roce 1949 na více než 40 % do roku 1967.

KREDITNÍ KARTY

První kreditní kartou byla v roce 1950 karta Diners Club. Karta sloužila k cestování a zábavě a zůstatek se musel splatit každý měsíc.

V roce 1951 byla Franklin National Bank představena první bankovní kreditní karta. V roce 1953 bylo ve Spojených státech 60 možností kreditních karet.

V roce 1958 začala většina vydavatelů kreditních karet povolovat revolvingový úvěr, což znamenalo, že kreditní karty nemusely být každý měsíc splaceny v plné výši.

RŮST ÚVĚROVÝCH KANCELÁŘÍ

V roce 1968 byla založena společnost TRW Information Systems za účelem získávání údajů o úvěrech. V roce 1969 následovalo vytvoření TransUnion, dalšího úvěrového úřadu. TRW později v roce 1996 prodal dvěma soukromým investičním společnostem jako Experian.

RCC změnila svůj název na Equifax v roce 1975, čímž upevnila tři úvěrové kanceláře, jak je známe dnes: Experian, Transunion a Equifax.

Tyto tři agentury se spojily s technologickou společností Fair Isaac and Company („FICO“) .Za účelem vytvoření kreditního skóre a v roce 1989 bylo představeno první skóre FICO pro obecné použití.

V roce 1995 začali hypoteční věřitelé Fannie Mae a Freddie Mac používat skóre FICO k určení, zda se spotřebitel kvalifikoval pro hypotéku.

Článek Forbes uvádí , že „od třetího čtvrtletí roku 2022 drží Američané dluh na kreditních kartách ve výši 925 miliard dolarů, což je nárůst o 38 miliard dolarů od druhého čtvrtletí roku 2022. Federální rezervní systém říká, že jde o největší skok, jaký jsme kdy viděli za více než 20 let.“

Tlak na běžné občany, aby spláceli své dluhy, je nevyzpytatelný.

Chybějící jedna výplata pro většinu lidí znamená nemožnost platit minimum na kreditních kartách. Natož měsíční nájemné nebo platby za auto. Přidejte k tomu nedávné lockdowny, které zničily tolik malých podniků a nyní tlak obětovat ještě více kvůli klimatickým změnám a válce na Ukrajině. Pád kryptoměny no není divu, že jsou lidé sklíčení, rozčarovaní a připravení pro nějakou vládní kontrolu. Tato kontrola se zavádí ve formě digitálního ID, o kterém jsem hovořil ve své poslední eseji „ Digitální ID a naše posedlost Identitou“. V kombinaci s CBDC, které zahrnuje sociální kreditní skóre, abyste byli čestní.

To vše bude zabudováno do našich telefonů a nakonec implantováno do našich těl. Obyvatelstvo to přijme, jak tomu byli zvyklí. Přijmou dědu Joe Bidena, skvělého miliardáře Elona Muska, dobrodruha Billa Gatese, finančního mága Larryho Finka, vizionáře Klause Schwaba a všechny ostatní, co je převezmou a ovládnou všechno .

Sociální kreditní skóre

Chcete být dobrým občanem? Snižte svou uhlíkovou stopu. Prezident Alibaba J. Michael Evans při svém vystoupení na Světovém ekonomickém fóru v Davosu řekl, že jsou v procesu vytváření aplikace, která bude sledovat jednotlivé uhlíkové stopy. „Bude sledovat jednotlivce, kam cestují, jak cestují a co jedí.“

Klima je aplikace, která lidi na tento přechod připravuje, takže to vypadá jako zábavná hra:

Klima označila stravu za jeden z hlavních osobních kroků, které může člověk udělat, aby snížil svou uhlíkovou stopu. Vliv má také nahrazení automobilů cyklistikou nebo elektrickými vozidly a nákup méně nového a více použitého oblečení.

Aplikace Klima obsahuje uhlíkovou kalkulačku, která měří uhlíkovou stopu a umožňuje uživatelům kompenzovat ji personalizovaným měsíčním předplatným. Aplikace společnosti také poskytuje tipy na životní styl ke snížení emisí. A konečně nabízí funkci sociálního sdílení, aby se další potenciální bojovníci za klima mohli připojit k boji za snížení emisí skleníkových plynů a změny klimatu.

Je to všechno špatný vtip, protože obrovské množství energie používané při těžbě bitcoinů, ničí životní prostředí nemluvě o pověsti, na které jsou kryptoměny založeny.

Podle Digiconomist :

Uhlíková stopa jedné bitcoinové transakce v roce 2022 je zhruba 775,56 kilogramů ekvivalentu oxidu uhličitého (CO2). Neboli zhruba stejná jako uhlíková stopa vytvořená 1 718 906 transakcemi Visa nebo sledováním 129 260 hodin videí na YouTube.

A přesto nás tvůrci Klima ujišťují, že: „Offsety nám mohou pomoci a získáme spoustu času. Zatímco budeme budova naši společnost.“

Zatímco se elita přibližuje ke konferencím v soukromých letadlech SUV hltajícím plyn a staví rakety, aby mohla létat do svých hotelů. Ve vesmír vzlétat na Mars a shromažďovat zbraně pro boj proti nevyhnutelným vesmírným válkám. To jsou oni a my.

Následujme příklad Číny. Oni vědí, jak zahanbit své občany.

V roce 2014 Čína oznámila LAPN plánování pro vybudování systému sociálních kreditů (2014-2020)

Čínská komunistická strana má v úmyslu systémem sociálního kreditního skóre „umožnit důvěryhodným všude se volně pohybovat a zároveň ztížit zdiskreditovaným udělat jákýkoliv pohyb“.

Plán uvádí, že do roku 2020 by existoval prohledávatelný soubor každého čínského občana, který by představoval všechna  shromážděná data od veřejných a soukromých společností, ke sledování jejich sociálního kreditu.

Jak s oblibou říká čínská vláda: „Udržovat si důvěru je skvělé a porušovat důvěru je hanebné“

Je to morální výzva, lidi! Jak tomu můžeme zabránit?

Vláda bude mít plné právo „monitorovat svou populaci pomocí dat sociálních médií, sledování, nákupních trendů a dalších informací“. To povzbudí obyvatelstvo, aby „věřilo vládě“ a zároveň vytvořilo „systém proti porušení důvěry jako pobídkových mechanismů“. Tímto způsobem bude „povznesena poctivá mentalita a kreditní úroveň celé společnosti,“ nebo tak nějak to říkají.

A nebojte se systém nabízí „laskavý způsob“, jak obnovit vaše skóre. Můžete „darovat krev, darovat schválené charitativní organizaci, vykonávat veřejně prospěšné práce a dělat činnosti schválené vládou“.

No, hej, to zní jako to, co se tu zavádí! Protože pamatujte, všechno je o důvěře. My všichni na planetě se učíme, jak se vzdát svých individuálních práv pro dobro jednotného světového řádu. Důvěřujeme našim vůdcům, že vědí co je pro nás nejlepší.

Připravte se na květnové zasedání Světového zdravotnického shromáždění v Ženevě v roce 2023, kdy můžeme očekávat „zavedení standardizovaných mezinárodních očkovacích pasů, jako revize mezinárodních zdravotnických předpisů“.

Až bude vyhlášena další pandemie a spoléhám na to, že to bude někdy v roce 2024 nebo 2025. Budou moci volně cestovat pouze ti, kteří budou mít digitální zdravotní osvědčení se seznamem jejich aktuálních vakcín. To vše bude součástí vaší „morální povinnosti“.

Politická deklarace G20, která byla odhalena na její poslední konferenci. Zahrnují vytvoření pokynů pro globálně koordinovanou reakci na krize, „posílenou technologicky „vždy zapnutou“ globální zdravotnickou infrastrukturou.  „Vzájemné uznávání Covid-19“a vakcíny vyrobené členy G20.“

Klaus Schwab, vždy dychtivý vyskočit na pódium a nabídnout své dva centy, řekl toto: „Musíme čelit hluboké, systémové a strukturální restrukturalizaci našeho světa… [Svět] bude poté vypadat jinak. prošli jsme tímto procesem přechodu.“

A nic nenaznačuje tento přechod důkladněji než zavedení CBDC.

CBDC jsou konečným řešením

Jakmile budou implementovány CBDC, nebude již žádná svoboda. Vůbec žádná.

Dluh, vzestup kreditního skóre. Covid pád kryptoměn a nyní zavedení systému sociálních kreditů položily základy tohoto konečného řešení.

Money Masters, jako je Larry Fink z BlackRock, pro nás mají odpovědi. Nejlépe bychom mu naslouchali a uvědomili si, jak jsme se mýlili, když jsme důvěřovali guruům létajícím v noci, jako je Sam Bankman-Fried. Charismatičtí, moderní televangelisté jako SBF jsou pěšáci, kteří se dostávají k moci. Protože jim to bylo dovoleno a berou s sebou i důvěřivou veřejnost. A pak byli svrženi a důvěřivá veřejnost padla také.

Zatím co kdysi kryptoměna a bitcoin slibovaly svobodu. Příběh nám nyní ukazuje, jak je decentralizovaná kryptoměna příliš snadno poškozena. Tento nový příběh je těžké zpochybnit ve světle těchto zhroucených krypto gigantů.

Nejlepší návrat do stáda. Svéhlaví hříšníci!

Udělali jste dobře, že jste nosily roušky  a izolovali se. Odměnili jsme vás trochou svobody. Ale pak se podívejte, co jste udělali! Udělali jste špatná rozhodnutí. Nevadí, že neberete posilovače bude se s tím muset vypořádat. Investovali jste své peníze lehkomyslně. Věřili jste podvodníkům, kteří ukradli vaše těžce vydělané úspory.

Vraťte svou důvěru osvědčeným institucím podporovaným vládou, jak radí Fink. Vyřeší problém a postarají se o vás. A až udeří další pandemie, nebojte se. I o to se postaráme. Ale pouze pokud začnete užívat posilovače a všechny ostatní genové terapie, které zavedeme do vašeho imunitního systému.

V tu chvíli se ocitneme uvězněni neustálým sledováním, testováním a sledováním. Budeme žít ze svého univerzálního základního příjmu a budeme utrácet své žetony v mezích toho, co vláda považuje za nezbytné.

Občané to přijmou. Pokud to neudělájí, budou potrestáni. Naši sousedé dokonce i naši vlastní rodinní příslušníci to pravděpodobně udělají. Protože co děláme já nebo ty, ovlivňuje skóre všech. Celá čtvrť by mohla být penalizována kvůli špatnému chování několika obyvatel, kteří používají příliš mnoho vody. Kvůli jednomu svéhlavému teenagerovi, který vypije příliš mnoho Red Bullů. Mohla by být potrestána celá rodina.

Pamatujte, že jsme v tom všichni společně. Všichni jsme jedno.

Během rozhovoru na New York Times DealBook Summit Fink řekl, že většina krypto společností pravděpodobně spadne v důsledku kolapsu FTX. Docela zajímavé, protože Sam Bankman-Fried není ve vězení, ale mluvil na stejné akci!

BlackRock, největší správce aktiv na světě, který dohlíží na zhruba 8 bilionů dolarů. Investoval zhruba 24 milionů dolarů do FTX prostřednictvím nástroje zvaného Fund of Funds. Sám Fink však říká, že byl vždy dlouhodobým skeptikem kryptoměn.

Samozřejmě! Nevadí, že je to všechno jeden velký rozpor. Ten chlap je chytřejší než kdokoli z nás kdy bude. Podívejte se, jak je úspěšný, musí něco dělat správně! Je to typ chlapa, kterému můžeme věřit.

Money Masters do FTX investovali a poté záměrně zkrachovali.

Peněžní manažeři od Wall Street po Silicon Valley. Dále nalili do FTX miliardy dolarů, čímž vyhnali jeho ocenění až na 32 miliard dolarů, než se začátkem tohoto měsíce zhroutila. Firmy včetně Sequoia Capital a Tiger Global Management. Od té doby snížily své podíly na nulu, protože společnost FTX a více než 130 přidružených společností zkrachovaly.

Život ve světě elity může být nebezpečná hra.

Ruský kryptomiliardář Vjačeslav Taran, spoluzakladatel Forex Club a prezident skupiny Libertex, nedávno zemřel při havárii vrtulníku poblíž francouzsko-italské hranice při cestě ze Švýcarska. Taranova společnost se prodává jako přední devizová a obchodní platforma pro Bitcoin (CRYPTO: BTC ), Ethereum (CRYPTO: ETH ) a Dogecoin (CRYPTO: DOGE ).

Jen za poslední měsíc zemřeli za záhadných okolností tři známí kryptoměnoví miliardáři .

Co se děje? Jediný důvod, proč si myslím, že SBF ještě není mrtvý nebo ve vězení, je ten, že má stále úkol, který musí udělat a prosazovat narativ. Kryptoměny potřebují větší vládní kontrolu.

Vláda nyní může zamést a „zachránit“ každého pomocí nařízení, omezení a zavedení CBDC. To se neliší od toho, co už léta dělají mezi slabšími národy. Vstoupit a destabilizovat válkou nebo jinými katastrofami. Pak nabídnout „pomoc“, která navždy zadluží slabší národ silnějším.

O Spojených státech se říká, že jsou nejstabilnější zemí na světě. Tuto pozici si udržuje tím, že zajišťuje, aby ostatní země byly méně stabilní. Pod rouškou velkorysého půjčování finančních prostředků chudším zemím je Spojené státy zotročují.

Světová banka tímto způsobem získala moc. Světová banka je bankou pro národy, ne pro lidi. Lidé jsou irelevantní. A čím více přemýšlíme globálně, tím méně záleží na jednotlivci.

Světová banka má dvě samostatné skupiny:

  • International Development Association poskytuje půjčky nejchudším zemím světa.
  • Mezinárodní banka pro obnovu a rozvoj poskytuje půjčky rozvojovým zemím.

Zní to hezky, pomáhat všem těm chudším národům. Ale je to jako dostat půjčku od mafie. Ano je to pohodlné seženete to hned. Ale úrok, který zaplatíte, věci, které musíte udělat, vás navždy udrží otrokem davu.

Zde je šest nejmocnějších mezinárodních organizací:

  1. Organizace spojených národů (“OSN”)
  2. Dětský fond OSN („UNICEF“)
  3. Světová zdravotnická organizace („WHO“)
  4. Světové ekonomické fórum
  5. Mezinárodní měnový fond (“MMF”)
  6. Světová banka

Všechny tyto organizace mají sídlo ve Spojených státech amerických nebo ve Švýcarsku. UNICEF, WHO a MMF jsou součástí OSN. Když se podíváte na tyto organizace, všimnete si, že filantropie ve formě půjček slabším národům se používá jako způsob, jak získat větší moc.

Podle svých webových stránek se MMF snaží „podporovat globální růst a ekonomickou stabilitu poskytováním politického poradenství a financováním členů ve spolupráci s rozvojovými zeměmi “. , aby jim pomohl dosáhnout makroekonomické stability a snížit chudobu“.

Tento proces ovládání druhých prostřednictvím „filantropie“ funguje velmi dobře.

FTX tvrdil, že štědře dává prostřednictvím metody zvané „efektivní altruismus“. Ukrajina z toho prý měla prospěch. Peníze proudí na Ukrajinu bez jakýchkoliv nadsázek. Ukrajina se nikdy nevymaní z područí mocností, které ji vlastní. Používá se jako testovací základna pro CBDC. Ukrajina je na cestě k vydání CBDC, e-hřivny, poté, co prezident Volodymyr Zelensky podepsal zákon „ o platebních službách “.

Spojené státy a další západní státy nyní dělají svým občanům totéž, co dělaly slabším národům.

Představte si, že by se všem podařilo smazat dluhy, každý by mohl získat zdarma bydlení, příspěvek na základní potřeby.

V průzkumech provedených Currency.com:

  • 86 % centrálních bank aktivně zkoumá CBDC
  • Téměř dvě třetiny dospělých v Evropě, Asii a USA uvedly, že by pravděpodobně použili CBDC.
  • 33 % uvedlo, že by byli dokonce ochotni převést své úspory na CBDC do měsíce od úspěšného spuštění.
  • Guardtime věří, že pandemie Covid-19 urychlila digitalizaci všech aspektů společnosti a že první velké CBDC by mohlo být spuštěno do tří let.

A teď se to všechno dává dohromady. Právě bylo oznámeno, že bankovní giganti a newyorský Fed zahájí 12týdenní pilotní program digitálního dolaru .

Stejně jako se Spojené státy vrhly na pomoc chudším zemím trpícím válkami a ekonomickými katastrofami, „kolaps kryptoměnové burzy FTX a celosvětové pobouření kvůli miliardám dolarů vymazaným z platformy pravděpodobně vyvolají masivní regulační reakci, která by měla dále narušovat ekonomické svobody občanů, aniž by se zabývaly problémy, které podporovaly poptávku po alternativě k fiat dolaru,“ uvedli ekonomové pro The Epoch Times. .

Charles Steele, předseda katedry ekonomie, obchodu a účetnictví na Hillsdale College v Michiganu, uvádí, že :

„Myslím si, že CBDC je velmi nebezpečné, protože by umožnilo centrální bance nebo vládě monitorovat, kontrolovat a zaznamenávat každou směnu uskutečněnou s měnou. Pokud by se například vláda rozhodla, že nechce, aby si občané kupovali, řekněme, střelné zbraně nebo třeba darovali finanční prostředky politickému kandidátovi, centrální banka by mohla transakci zabránit. Alternativně by mohl mít trvalé záznamy o nákupech občana. Použít je k vytvoření sociálního kreditního skóre dané osoby. Tímto způsobem by se CBDC mohlo stát konečným nástrojem sociálního inženýrství a tyranie.

Kdysi dávno lidé vyměňovali za skutečné věci v reálném světě. Poté začali používat mince a papír a nazvali to „peníze“. Poté začali používat „tokeny“ k nákupu a prodeji ve falešném světě. A pak „fuk!“ Peníze zmizely. Ale nebojte se. Money Masters se o vás postarají. Stejně jako vždy.

Postarají se především o vaše vnoučata. Vaše vnoučata nikdy nebudou vědět, co to znamená držet v ruce dolarovou bankovku. Nikdy nepoznají, jaká je hrdost vydělávat ten dolar mytím auta nebo prodejem domácí limonády. Nikdy nepoznají to potěšení utratit ten dolar za sobotní mejdan. Oblíbený román nebo velký kopeček zmrzliny. Místo toho budou vydělávat tokeny ve virtuálním světě, aby si mohli koupit věci, které neexistují. V reálném světě nebudou vlastnit nic a budou šťastní.

Kdybych tohle všechno věděl, když můj syn hrál Knight Online, zastavil bych ho? Jak bych mohl? Ve hře nebylo nic špatného. Naučil se z toho tolik. A to je ten problém. Na technologii ani na myšlenkách za ní není nic špatného. Špatné je, jak to elita využívá k podpoře své vlastní moci zotročením všech ostatních.

CBDC jsou posledním hřebíčkem do rakve.

Zdroj:https://expose-news.com/2022/12/04/cbdcs-are-the-last-nail-in-the-coffin/


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *