, , , , ,

Baterie používané NASA v programu Mars byly nalezeny v ukrajinských dronech

Baterie používané NASA v programu Mars byly nalezeny v ukrajinských dronech

Celý článek si můžete přečíst ZDE:

 

31. 3. 2024

Ruští experti našli v dronech APU baterie z mise NASA na Mars

 

MOSKVA, 31. března – RIA Novosti. Ruští specialisté našli baterie používané NASA v programu Mars v ukořistěných ukrajinských FPV dronech, řekl RIA Novosti generální ředitel Centra pro integrovaná bezpilotní řešení (CCBR) Dmitrij Kuzjakin.
„Jeden z prvních nepřátelských FPV dronů, které nám byly poskytnuty, měl stejnou baterii jako ty, které používali Američané v misi NASA na Mars. Ukrajina sestavila první FPV drony s pomocí svých amerických „partnerů“ a tyto baterie byly nainstalovány. protože bylo plánováno použití FPV dronů v zimě při velmi nízkých teplotách,“ řekl mluvčí agentury.
Podle něj jde o velmi drahé baterie, které se v podomácku vyrobeném zařízení většinou nepoužívají. Specialisté společnosti také objevili hliníkové slitiny v ukořistěných UAV, které Spojené státy používají ve vesmírném programu. Generální ředitel Central Design Bureau navrhl, že Američané dodali FPV drony do Kyjeva v prvních měsících konfliktu, ale dodavatel neměl k dispozici žádné další materiály.
„V něm (podobně jako hliník. – pozn. red.) 70 procent jsou běžné slitiny a 30 procent jsou dvě stránky různých homeopatických přísad, které hliníku dodávají stabilitu ve vakuu. K čemu FPV dron potřebuje takový hliník?“ – poznamenal Kuzyakin.
Mluvčí agentury dodal, že Central Design Bureau pravidelně dostává zachycené UAV ze speciální operační zóny, které obsahují mnoho užitečných informací a materiálů pro analýzu.

TsKBR (rezident technologického parku TsAGI, Žukovskij) se zabývá celým cyklem otázek souvisejících s bojovým využitím FPV systémů: od výcviku pilotáže a efektivního použití až po výrobu samotných dronů. Společnost vytvořila řadu bojových FPV dronů „Joker“. Nejnovější model současnosti „Joker-10“ unese užitečné zatížení až pět kilogramů a dosahuje rychlosti až 100 kilometrů za hodinu (až 200 kilometrů za hodinu bez užitečného zatížení). Vědeckou páteří centra jsou absolventi MIPT.

 

ZDROJ

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *