, , , ,

DARPA přípravný program na ochranu uživatelů smíšené reality před kognitivními útoky

DARPA přípravný program na ochranu uživatelů smíšené reality před kognitivními útoky

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

11.10.2023

DARPA dává dohromady výzkumný program Intrinsic Cognitive Security ( ICS ) „k vybudování taktických systémů smíšené reality, které chrání před kognitivními útoky“.

Vzhledem k tomu, že Pentagon vidí, že smíšená realita (MR) se v budoucích vojenských misích stává všudypřítomnou, americká Agentura pro pokročilé obranné výzkumné projekty (DARPA) hledá ochranu uživatelů před kognitivními útoky v tomto hybridním prostředí.

„Program ICS hledá průlomovou inovaci pro výpočetní vědu s cílem vybudovat taktické systémy smíšené reality, které chrání před kognitivními útoky“

DARPA, program Intrinsic Cognitive Security (ICS), říjen 2023

Podle popisu programu DARPA ICS mohou takové útoky zahrnovat:

  • Záplava informací ke zvýšení latence zařízení a vyvolání fyzické nemoci.
  • Vysazování objektů reálného světa, které zahltí displeje.
  • Podvracení osobní počítačové sítě k rozsévání zmatku.
  • Vkládání virtuálních dat k rozptýlení personálu.
  • Použití objektů k zahlcení uživatele matoucími falešnými poplachy.
  • Posouzení stavu uživatele pomocí eye trackeru.
  • A další potenciální útoky.

Kromě vojenských aplikací by nám nový program ICS od DARPA mohl poskytnout pohled do budoucnosti komerčního metaverze a do toho, jak špatní herci mohou manipulovat prostředí se smíšenou realitou hanebnými způsoby.

Zločinecké skupiny, vlády a korporace by mohly metaverze vyzbrojit manipulací se systémy smíšené reality v reálném čase, aby byly schopny vidět, co vidíte, vědět, co cítíte, a potenciálně zasadit klamavé informace za účelem dosažení požadované reakce.

Výzkumný dokument publikovaný v Procedia Computer Science v roce 2020 uvádí pět typů hrozeb pro prostředí se smíšenou realitou:

  • Ochrana vstupu : Zahrnuje výzvy k zajištění bezpečnosti a soukromí dat shromážděných a vložených do platformy MR.
    • Příklad : Brýle MR mohou zachytit citlivé informace na ploše uživatele, jako jsou e-maily, protokoly chatu. Tyto nezbytné ochrany lze mapovat na vlastnosti skrytosti, nepozorovatelnosti a nedetekovatelnosti a povědomí o obsahu.
  • Ochrana dat : Velké množství dat shromážděných ze senzorů je uloženo v databázi nebo jiných formách ukládání dat. Hlavními hrozbami pro shromažďování dat jsou mimo jiné manipulace, odmítnutí služby a neoprávněný přístup.
    • Příklad : Protivník může manipulovat s cíli MR, aby vyvolal jinou reakci systému nebo přímo odmítl službu. Kromě bezpečnostních hrozeb patří mezi hrozby pro soukromí, které vyplývají z nepřetržitého nebo trvalého shromažďování dat, také líbivost, odhalitelnost a identifikovatelnost.
  • Ochrana výstupu : Po zpracování dat aplikace odešle výstup do MR zařízení, který má být zobrazen. V MR mohou mít aplikace přístup k jiným aplikačním výstupům, a tak mohou tyto výstupy modifikovat, aby byly nespolehlivé.
    • Příklad : Výstupní displeje jsou zranitelné vůči fyzickým hrozbám nebo zneužití vizuálních kanálů, jako jsou útoky přes rameno. Jedná se o stejné hrozby pro uživatelské vstupy, zejména pokud jsou vstupní a výstupní rozhraní na stejném médiu nebo jsou integrována dohromady.
  • Ochrana uživatelské interakce : MR zahrnuje využití dalších rozhraní pro snímání a zobrazení, která umožňují pohlcující interakce. Jednou z klíčových perspektiv je, jak mohou uživatelé sdílet zkušenosti s MR se zárukou bezpečnosti a soukromí informací.
    • Příklad : Nepřátelský uživatel může během těchto interakcí potenciálně narušit, podvrhnout nebo odmítnout škodlivé akce. V důsledku toho mohou skuteční uživatelé projít odmítnutím služby. Kromě toho mohly být jejich osobní údaje ohroženy, unikly a použity.
  • Ochrana zařízení : Rozhraní MR jsou vystavena škodlivé a škodlivé interpretaci vedoucí k odhalení vstupních a výstupních zobrazovaných informací.
    • Příklad : Displeje namontované na hlavě (HMD) zobrazují obsah přes čočky, které ostatní lidé mohou vidět zvenčí, což vede k úniku a vnějšímu pozorování. Zařízení jako kamera, která jsou také kategorizována jako vizuální snímací zařízení, se používají k zachycení a extrahování těchto informací, které unikly z HMD.

Zpráva společnosti Kaspersky dodává: „ Je téměř nemožné anonymizovat data sledování VR a AR, protože jednotlivci mají jedinečné vzorce pohybu. Pomocí behaviorálních a biologických informací shromážděných ve VR náhlavních soupravách vědci identifikovali uživatele s velmi vysokou mírou přesnosti – což představuje skutečný problém, pokud jsou systémy VR hacknuty .

Pro program ICS DARPA je základní technickou hypotézou, že „formální metody mohou být rozšířeny o kognitivní záruky a modely pro ochranu uživatelů smíšené reality před kognitivními útoky“.

Vzhledem k tomu, že „kognitivní modely představují aspekty lidského vnímání, jednání, paměti a uvažování“, program ICS DARPA „rozšíří formální metody explicitním vytvářením a analýzou kognitivních a dalších modelů jako součást vývoje systému MR k ochraně bojovníka před útoky protivníka“.

„Smíšená realita integruje virtuální a skutečný svět v reálném čase a bude všudypřítomná v budoucích vojenských misích, včetně misí zahrnujících sesedající vojáky“

DARPA, program Intrinsic Cognitive Security (ICS), říjen 2023

Americké ministerstvo obrany (DoD) léta financuje výzkum s cílem vybavit své bojovníky technologiemi, které rozšíří jejich schopnosti .

Například jak DARPA, tak i Defense Innovation Unit (DIU) hledaly smíšenou realitu a ruční zařízení pro operátory, aby mohli komunikovat s více než 250 autonomními vozidly prostřednictvím vojenské taktiky známé jako rojení.

V roce 2018 DARPA spustila svůj program OFFensive Swarm-Enabled Tactics ( OFFSET ), který využívá rozšířenou a virtuální realitu spolu s technologiemi založenými na hlasu, gestech a dotyku a umožňuje uživatelům komunikovat s potenciálně stovkami bezpilotních platforem současně v reálném čase.

A v březnu 2021 hledala DIU komerční řešení , která by vojákům umožnila ovládat několik typů bezpilotních vzdušných a pozemních vozidel pomocí nositelných a ručních ovladačů.

Nyní se Pentagon snaží chránit uživatele před kognitivními útoky v těchto smíšených prostředích reality.

Dostanou se řešení vycházející z programu ICS DARPA do komerčního sektoru na ochranu soukromých občanů v metavesmíru?

Lze vyvinutou technologii a taktiku použít pro budoucí PSYOP a ovlivnit kampaně samy o sobě?

Den navrhovatelů programu ICS se bude konat 20. října 2023 v Arlingtonu ve Virginii.

 

Avatar

Tim Hinchliffe

Editor Sociable Tim Hinchliffe pokrývá technologie a společnost s pohledy na veřejné a soukromé politiky navrhované vládami, nevolenými globalisty, think-tanky, velkými technologickými společnostmi, ministerstvy obrany a zpravodajskými agenturami. Dříve byl Tim reportérem Ghanaian Chronicle v západní Africe a redaktorem Colombia Reports v Jižní Americe. Dnes je zodpovědný pouze za články, které píše a publikuje vlastním jménem. tim@sociable.co

 

ZDROJ:https://sociable.co/military-technology/darpa-protect-mixed-reality-users-cognitive-attacks/?fbclid=IwAR3CwjJtptYta67Lp5fF_QDvt9I6mwpOTJ0EjzxeTvIM86ELDOuvsZt7h5Q

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *