, , , , ,

Aby vláda Nového Zélandu získala úplnou lékařskou kontrolu, vede válku proti používání přírodních zdravotních produktů

nový zéland

Aby vláda Nového Zélandu získala úplnou lékařskou kontrolu, vede válku proti používání přírodních zdravotních produktů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

18.1.2023

Po miliony let si lidé a zvířata udržovali své zdraví pojídáním plodů země. Nezbytnost a výhody široké přírodní stravy jsou patrné z egyptských kosterních pozůstatků z doby před 6000 lety, které poukazují na kurděje – onemocnění způsobené nedostatkem vitamínu C. V roce 1753 skotský chirurg James Lind prokázal, že kurděje lze léčit citrusovými plody. Zdá se, že novozélandská vláda má v úmyslu změnit historii.

Těsně před Vánocemi naše vláda představila k prvnímu čtení návrh zákona o léčebných přípravcích . Veřejná konzultace probíhá přes letní prázdniny zde na jižní polokouli a končí 15. února. Návrh zákona obsahuje 423 stran obsáhlých ustanovení s nespočtem křížových odkazů. Nejsem si jistý, zda si to někteří poslanci Parlamentu skutečně přečetli, než hlasovali pro přijetí, nebo zda to veřejnost snese. Níže si můžete prohlédnout mé video shrnutí jeho drakonických ustanovení.

Guy Hatchard: Jak ovlivní návrh zákona o terapeutických produktech z roku 2023 dostupnost přírodních zdravotních produktů? 13. ledna 2023 (18 minut)

Mohlo by vás zajímat, jaký národ nakonec budeme obývat:

Reverzní patentování

Pokud se zjistí, že přírodní zdravotní produkt prospívá vážné nemoci (jako jsou citrony, které prospívají kurdějím), měl by být podle zákona klasifikován jako lék. Citrony tedy budou podle litery nového zákona smět předepisovat pouze lékaři. Abychom to oddělili, většina potravin prospívá vážným onemocněním. Možná si myslíte, že není potřeba schvalovat zákon, který by je klasifikoval jako léčiva, ale podle vlády byste se mýlili.

Ve skutečnosti je 80 % léků odvozeno od vlastností rostlin. Farmaceutické společnosti se již léta snaží patentovat léčivé rostliny a zajistit si monopol na jejich dodávání a používání. Tato snaha však u patentových soudů z velké části ztroskotala. Náprava pro farmaceutické společnosti je obsažena v návrhu zákona, který předkládá naše labouristická vláda. Pokud je rostlina použita k výrobě léku nebo je molekulární struktura některé z jejích sloučenin napodobena lékem, pak by mělo být používání skutečné rostliny omezeno.

Z tohoto důvodu v roce 2016 vytvořila skupina dobře placených odborníků ministerstva zdravotnictví (???) idiotský seznam běžných rostlin, které by měly být omezeny. Přírodní produkty v tomto seznamu zahrnovaly skořici, lilek, mandle, hořčici, čaj – ano, přečetli jste to správně – kokos a mnoho dalších. Současný návrh zákona – třetí pokus v průběhu let dostat se přes parlament – ​​stanoví stejné podmínky, které vedly k vytvoření seznamu omezených závodů z roku 2016. Jakási zběsilá touha ovládat drobnosti individuálního života poháněná šíleným instinktem, že vláda ví vždycky všechno nejlépe..

Více než 50 % občanů Nového Zélandu („NZ“) používá přírodní produkty, takže si možná myslíte, že jejich dostupnost by neměla být kontrolována vládou. Opět špatně. Návrh zákona vyžaduje jmenování regulátora, který za nás rozhodne, co z toho, co jsme jedli po tisíciletí, lze volně prodávat a co by mělo být omezeno. Myšlenka, že jeden člověk může za nás všechny rozhodovat o tom, jaké rostliny, které rostou na zemi, lze prodat, sníst nebo použít, řadí Nový Zéland do jedinečné třídy mezi královstvími plechových nádob. Dokážeme si představit, jak se kolem stolu s rodinnou snídaní shromažďujeme hejno dobře placených vládních expertů s propiskami a dotazníky, kteří se vznášejí poblíž, aby provedli závěrečnou kontrolu.

Situace na hranicích je velmi podobná. Pokud bylinka prospívá zdraví, bude to lék a nelze ji tedy dovážet jinak než s povolením. Pohraniční úředníci budou velmi zaneprázdněni prověřováním balíků a pokud najdou něco zdravého, hodí to do koše. Přeháním? Ne. Rauwolfia Serpentina je indická bylina, která snižuje krevní tlak. Studie, jako je TATO publikovaná v roce 2015, ukazují, že jde o bezpečnou a účinnou léčbu vysokého krevního tlaku, ale zde na Novém Zélandu je zakázána, protože některé léky na hypertenzi obsahují syntetické kopie jednoho z mnoha alkaloidů nalezených v celé rostlině – obrácený patent v nejlepší formě.

Proč chce vláda regulovat přírodní léčivé přípravky?

Na tuto otázku se těžko hledá racionální odpověď. Nedávná studie Evropské unie zjistila, že přírodní zdravotní produkty jsou 45 000krát bezpečnější než farmaceutické léky. Vláda se však zřejmě domnívá, že jsou nebezpečné, ale kde jsou důkazy? Neexistují. Imaginární lékař z NZ vysvětluje svému dospívajícímu pacientovi:

„Před lety, ještě než jste se narodil, drahý milovaný, se člověk, jehož jméno se ztrácí v mlhách času, mohl po užití vitaminové tablety cítit trochu rozladěně a pak se rychle vzpamatoval. Od té doby je vláda NZ zcela oprávněně velmi podezřívavá k vitamínům a rostlinám pěstovaným v půdě. A tak pro nás všechny zavádí nový a velmi poctivý zákon.“ Nebo něco v tomto smyslu.

Existuje mnoho nepřetržitých tradic přírodních přístupů ke zdraví, kterými se kultury na všech kontinentech řídily po tisíce let a stále se řídí. Existují i ty modernější, které přilákaly následovníky vedené vyškolenými lékaři. Patří k nim indická ájurvéda, čínská medicína, chiropraxe, homeopatie atd. Představa, že by regulační orgán, který tyto tradice nezná, měl kontrolovat jejich praktikování a dostupnost, je ve své podstatě chybná.

Tento návrh zákona představuje pokus vnutit procesu volby lékaře moderní lékařskou/farmaceutickou kazajku. Přímý postup, který budou bezpochyby provádět lidé, kteří přírodní medicínu neznají, a dokonce se jí brání. Zjevným záměrem je přimět lidi k farmaceutické medicíně. Stojí za zmínku, že moderní lékařská pochybení a chybná léčba jsou třetí nejčastější příčinou úmrtí – těžko se jedná o směr, který si zaslouží monopol.

Logika trvání na úplné státní kontrole nad výběrem lékařů mi uniká. Zapadá do perspektivy, která se v průběhu pandemie neustále prohlubuje: vláda se snaží kontrolovat každý aspekt života a vnutit národu jakousi uniformitu. To vychází ze zkresleného pohledu na realitu, který je univerzální. Rozmanitost je ve skutečnosti velkým zdrojem pokroku a štěstí, nikoli něčím, co je třeba vymýtit – zdiskreditovaný komunistický názor.

Je poněkud zvláštní, že vláda již dva roky popírá, že by existovala jakákoli souvislost mezi závažnými onemocněními a očkováním proti mRNA, přestože se objevily desítky tisíc případů onemocnění v období těsně po očkování a studie prokazují statistickou souvislost, stejně jako pravděpodobné biomolekulární mechanismy. Naproti tomu na základě velmi malé hrstky neprokázaných historických stížností na přírodní zdravotní produkty, navzdory jejich širokému bezpečnému používání, chtějí kontrolovat, co jíme a jaká zdravotní rozhodnutí můžeme učinit.

Ať už jste na kterékoli straně debaty o očkování, mělo by vám být jasné, že vláda nemůže mít obojí. Nemůže uplatňovat různé a neslučitelné logiky, jak se jí to hodí. Tím spíše je zvláštní, když se mnozí očkováním poškození a dlouhodobě trpící kovidem spoléhají na přírodní zdravotní produkty, které jim pomáhají překonat stavy, jejichž existenci mnozí naši lékaři popírají.

Včera večer jsem hovořil s lékařem, který mi popsal, jak byly jeho komentáře o prospěšnosti vitaminu C a D cenzurovány jeho kolegy a úředníky. Opravdu se není čemu divit, lékaři se za celou dobu svého dlouhého vzdělávání věnují pouze hodinu nebo dvě, kdy se učí o principech výživy. Jeden z jeho kolegů mu řekl, že jediným přínosem vitaminů je změna barvy moči. Tím je řečeno vše. James Lind, který zjistil, že citrony léčí kurděje, se musí obracet v hrobě.

Ve skutečnosti neexistuje žádný rozumný důvod pro zavedení omezení přírodních léčivých přípravků, nikomu neškodí a studie ukazují, že mnohé z nich mají významný přínos pro zdraví. Zavedení nového zákona bude hodně stát a zaplatí ho finanční odvody výrobců, dovozců, dodavatelů, praktických lékařů a prodejců. Jedna společnost prodávající 300 výrobků, z nichž každý obsahuje dvě zdravotní potvrzení, bude povinna zaplatit až 3 miliony dolarů na státních poplatcích. V konečném důsledku budou tyto náklady přeneseny na veřejnost, čímž se přírodní zdravotní produkty stanou cenově nedostupnými.

Co návrh zákona neřeší

V posledních několika letech se ve zpracovaném zboží v supermarketech postupně objevují syntetické příchutě a přísady. Pokud si kupujete vanilkovou zmrzlinu, je nyní obvykle označena, že obsahuje přírodní vanilkové aroma. Ta se ve skutečnosti nevyrábí z přírodních vanilkových bobů, ale jedná se o syntetické aroma. Použití termínu „přírodní“ má tuto skutečnost zakrýt. V roce 2016 naše ministerstvo zdravotnictví schválilo více než 3 000 syntetických přísad, mnohé z nich bez testování bezpečnosti. Návrh zákona o terapeutických přípravcích nijak neupraví tento trik, který spočívá v označování syntetických přísad s neznámým bezpečnostním profilem jako „přírodních“. O mnoha způsobech, jak syntetické přísady ovlivňují zdraví, pojednávám ve své knize „Vaše DNA dieta“.

Návrh zákona nepodporuje ani šíření informací o přírodních přístupech ke zdraví, které jsou podle studií velmi prospěšné při kontrole běžných závažných zdravotních stavů. Například rady týkající se stravy, pohybu a omezení nezdravých návyků, jako je kouření, nadměrné pití alkoholu nebo ultra zpracované potraviny. Změna životního stylu může mít velký vliv na snížení srdečních problémů, jak uvádí tento rozhovor BBC. Tímto způsobem lze zlepšit výsledky mnoha dalších závažných zdravotních problémů, včetně rakoviny, obezity, cukrovky, krevního tlaku atd.

Pokud chce vláda podpořit zlepšení zdraví a dlouhověkosti, udělala by dobře, kdyby spíše zahájila vzdělávací program pro veřejnost o přírodních zdravotních produktech a přístupech, než aby se snažila omezovat jejich používání.

Co můžeš udělat

Pokud si přejeme mít možnost si i nadále svobodně vybírat přírodní možnosti zdraví, bylinné léky a doplňky bez vládních zásahů, budeme muset promluvit.

Přejděte na tento odkaz a odešlete příspěvek do 15. února. Napište svému poslanci a stěžujte si, že jmenování regulátora se rovná otevřenému bianco šeku ke kontrole prodeje a používání produktů používaných více než 50 % naší populace, aniž by plně specifikoval zásady, které by měl používat.

Navíc to vyřadí mnoho podniků z Nového Zélandu z provozu. Mohl bych toho říct mnohem víc, ale teď je čas, abychom to všichni zkusili a zvedli ruce. Pokud to neuděláme, budeme si za to sami. Vzhledem ke krátké době, která je k dispozici, musíme použít bodový přístup, kontaktovat co nejvíce lidí a vysvětlit, jak to nyní a dále vážně ovlivní jejich zdravotní možnosti.

o autorovi

Guy Hatchard, PhD, byl dříve senior manažer ve společnosti Genetic ID, globální společnosti pro testování a bezpečnost potravin (nyní známá jako FoodChain ID). Můžete se přihlásit k odběru jeho webových stránek HatchardReport.com a GLOBE.GLOBAL pro pravidelné aktualizace e-mailem. GLOBE.GLOBAL je webová stránka věnovaná poskytování informací o nebezpečích biotechnologií.

ZDROJ:The Exposé https://expose-news.com/2023/01/18/nz-gov-war-against-natural-health-products/

_______________________________________________________________________________________Podobný článek jsme publikovali dne 12.1.2023

Fašistický Nový Zéland se pokouší schválit zákon, který omezí a zakáže používání přírodních produktů pro zdraví

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

https://volnyblog.news/fasisticky-novy-zeland-se-pokousi-schvalit-zakon-ktery-omezi-a-zakaze-pouzivani-prirodnich-produktu-pro-zdravi/

přírodní produkty
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *