, , ,

Utáhněte si opasek: Čeká vás velmi hrbolatá jízda

Pravidelní čtenáři mých knih a těchto stránek pochopí, že finanční chaos pohlcující svět a hrozící poslat Spojené království zpět za recesi, do hluboké, temné finanční deprese a zpět do doby ekonomického temna, bude vědět, že nic z toho,co se děje, se neděje náhodou.

To je, pokud jste na pochybách, začátek velké recese, New Normal, kterým se spiklenci chlubí léta.

(Směšné je, že existují někteří nevědomí spolupracovníci, kteří tvrdí, že ‚Velká recese‘ je další konspirační teorií. Kdyby jen měli pravdu.)

Od Dr. Vernona Colemana

Přicházející finanční chaos byl patrný již před lety.

Když jsem napsal svou knihu  Plněná! , v roce 2012 jsem poukázal na to, že: „Vláda si již nemůže dovolit vyplácet důchody, které slíbila zaměstnancům veřejného sektoru. Vláda si také nemůže dovolit vyplácet státní důchod. A aby to bylo ještě horší, politika vlády a EU zničila přitažlivost soukromých penzí. Za jednu generaci budou naše ulice plné geriatrických, anglických žebráků, kteří prosí, aby dostali dost peněz, aby si mohli koupit trochu jídla.“

A teď jsme k tomu velmi blízko.

Současná hádka ve Spojeném království mezi Trussovou zjevně chaotickou a marnotratnou vládou a zjevně neschopnou Bank of England nás všechny připravuje k dokonalému finančnímu Armagedonu.

Bank of England říká, že naše finanční problémy jsou způsobeny vládní politikou utrácet, utrácet, utrácet (což je pravda). Vláda tvrdí, že Bank of England měla zvýšit úrokové sazby rychleji (což je také pravda).

Zatímco britské penzijní fondy kolabují, miliony lidí, kteří se těšili na slušný důchod, se nyní mohou těšit na nouzi, chudobu a potřebu pracovat, dokud neklesnou. A guvernér banky je ve Washingtonu s kancléřem. Jsem si jistý, že se mají báječně. Mohu navrhnout, aby tam zůstali?

Britské penzijní fondy jsou v nepořádku kvůli dvojí politice Bank of England a nové vlády. Ale Bailey, který jako guvernér banky dostává přes půl milionu liber ročně (a který může právem tvrdit, že je nejvíce přeplácaným šaškem v Británii), říká, že problém je vina penzijních fondů za to, že dělají to, co jsou nuceny dělat. – držet státní dluhopisy – a že by měli vyřešit ten nepořádek. Prasničky (včetně prasniček, bizarně indexovaných prasniček) utrpěly bezprecedentní kolaps.

Kolik divných věcí se v dnešní době děje. Vše bezprecedentní a zřejmě nevysvětlitelné.

Ale pamatujte, nic se neděje náhodou.

Jakmile si uvědomíte, co se děje, je pozoruhodně snadné pochopit, jak spiklenci tlačí Británii do skutečné, hluboké a trvalé deprese. Mimochodem, Mezinárodní měnový fond říká, že rok 2023 bude horší než rok 2022. A panuje shoda v tom, že Británie je v horším chaosu než kterákoli jiná země. Teď jsme hluboko v zemi Orwella.

(Občané ostatních zemí by se neměli příliš smát. Všechny ostatní země také míří k finanční katastrofě. Jediný rozdíl je v tom, že Británie se tam dostane jako první.)

Všude, kam se podíváte, jsou lži, podvody a chybné směry.

Vláda tvrdí, že čísla nezaměstnanosti jsou nízké.

Ale to je jen trochu lstivá manipulace.

Faktem je, že miliony nešťastných, nevinných mladých lidí na univerzitě studují tituly v předmětech, jako je „Management golfového hřiště“. (Zajímalo by mě, kolik tisíc správců golfových hřišť svět potřebuje?)

Tyto nešťastné děti jsou na univerzitě jen proto, že je to drží mimo čísla nezaměstnanosti. (Zkoušky byly mnohem snazší, aby se zvýšil počet studentů zjevně kvalifikovaných pro další vzdělávání). Platí jmění za poplatky a ubytování (a tím si vytvářejí obrovské dluhy), a když se konečně kvalifikují, budou mít problém najít práci. Většina z nich nebude nikdy schopna splatit své studentské půjčky. Jejich vzdělání jim nezanechá nic jiného než šťastné vzpomínky na sobotní večer a obrovské věčné dluhy.

A pak jsou tu miliony lidí na dávkách. Samozřejmě se nezapočítávají do čísel nezaměstnanosti a jejich počet byl posílen díky 2 milionům lidí trpících syndromem šťastného Furlougha (obvykle špatně napsaný „Long Covid“ kolaborujícími novináři s mrtvými mozky). Tito lidé si užili měsíce na placené dovolené natolik, že se nechtějí vrátit do práce. A Long Covid (potěšení hypochondra) nahradil „Mám potíže se zády, doktore“ a „Trpím stresem, doktore“ jako primární příčinu toho, že lidé jsou příliš nemocní na to, aby mohli pracovat.

Šílenci, kteří nyní provozují azylový dům, jsou odhodláni situaci ještě zhoršit a chtějí, aby těm, kdo pobírají dávky, se zvýšil růst rovnající se inflaci – spíše než aby se omezili na zvýšení platů, které dostanou dělníci a stávkující.

To samozřejmě povzbudí ještě další miliony, aby opustily myšlenku práce a místo toho se rozhodly připojit se ke 2 milionům, které si užívají slasti syndromu šťastného Furlougha.

Mezitím se komentátoři, politici a novináři zoufale snaží držet nízké úrokové sazby, aby ochránili zhruba milion lidí, kteří si vzali hypotéky. Příliš mnoho lidí předpokládalo, že absurdně nízké sazby jsou trvalé – a nedokázali se připravit, naplánovat a zachránit.

Nikomu je fuk, že nesčetné miliony, které šetřily, šetřily a byly obezřetné, a které nyní nedostávají na úrocích ze svých úspor téměř nic. (V určitém okamžiku musí neustále nemajetné banky jistě začít vydělávat peníze. Půjčují si peníze za 0,1 % a půjčují je za 6 %. I chamtiví bankéři by jistě měli být schopni vydělávat peníze s těmito čísly.)

Jeden náctiletý autor národních publikací tvrdil, že penzijní krize není důvod se obávat. „Pokud se chystáte do důchodu, budete muset svůj odchod do důchodu o několik let odložit,“ zněla uklidňující rada. „A pokud jste mladší, dejte si do důchodu víc peněz, abyste obnovili ztráty.“

Nebe ví, jaká je rada pro ty, kteří si sami spravují penze, kteří, pokud budou obezřetní, ztratí za den až třetinu svého penzijního fondu.

Je jasné, že ve Velkém resetu není místo pro sebedůvěru. Odkládat trochu kukuřice na vlhká, náročná léta jsou vyhozené peníze.

Vláda nechce, aby to lidé dělali. Chtějí, aby na nich byli všichni závislí. Výhody proto rostou. To je důvod, proč vláda rozdává peníze, které nemá, v energetických stropech a masivních příspěvcích podnikům.

Vláda nechce, abyste byli nezávislí. Chtějí ovládat vás a vše, co děláte. V jejich novém světě je soběstačnost odporný pojem.

Schéma dovolené bylo součástí kontroly. Energetické uzávěry jsou součástí ovládání. Nízké úrokové sazby (hluboce pod inflací) jsou součástí kontroly.

Chtějí, abychom se cítili „nárok“ a „závislí“ – a pod jejich kontrolou.

To, co se děje ve Spojeném království, se děje všude jinde. USA rozdávají kýble peněz masivními finančními výpomoci.

Pokud budou ceny energií dále růst (což budou, dokud budou šílení kultisté prosazovat mýtus o globálním oteplování a dokud budou trvat sankce vůči Rusku), budou vládní dluhy nadále stoupat.

Abychom přežili, aniž bychom byli „koupeni“ triky spiklenců, musíme snížit své výdaje, utáhnout si opasky a vyhnout se nákupu velkých rozpočtových položek. Není čas na nákup nového domu, nového auta nebo nové sedačky.

Podívejte se na svůj důchod a buďte připraveni změnit svá očekávání. Možná již nebudete moci odejít do důchodu, jak jste plánovali.

Nedůvěřujte vládě, vyhněte se masmédiím a bojujte proti lžím.

A prosím sdílejte tento článek se všemi, koho znáte.

Mimochodem, omlouvám se za nedostatek videí. Kromě jakýchkoli kopií, které stále existují, byly všechny originály všech mých videí zakázány, cenzurovány nebo hacknuty a zdá se, že zmizely. Jsou to temné a těžké časy a obávám se, že budou temnější a těžší.

Kniha Vernona Colemana o penězích a investicích se jmenuje  Moneypower . Je k dispozici na Amazonu jako brožovaná a e-kniha.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *