, , , , , , , ,

Studie identifikuje různé taktiky používané k umlčení lékařů a vědců

Studie identifikuje různé taktiky používané k umlčení lékařů a vědců

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.11.2022

Giordano Bruno, odfláknutý filozof a bonvivér, spáchal ohavný zločin: jeho filozofie se neshodovala s oficiální vědou ztělesňovanou katolickou církví. Bruno si myslel, že Země rotuje kolem jiných planet a vesmír je nekonečný: skutečná hereze. Po osmi letech zadržování se na rozdíl od Galilea odmítl odvolat a v roce 1600 byl upálen na hranici.

Brunův konec byl extrémní. I když by se to v dnešní době nestalo, princip pronásledování je živý. Pandemie Covid ji posílila, ale také ji vynesla na povrch.

Ve snaze umlčet alternativní hlasy byla široce používána nejen cenzura, ale také taktika potlačování, která poškozovala pověst a kariéru nesouhlasných lékařů a vědců, bez ohledu na jejich akademický nebo lékařský status a bez ohledu na jejich postavení před vyjádřením opačné postavení. Namísto otevřené a spravedlivé diskuse má cenzura a potlačování vědeckého nesouhlasu škodlivé a dalekosáhlé důsledky pro medicínu, vědu a veřejné zdraví.

Shir-Raz, Y., Elisha, E., Martin, B. et al. Cenzura a potlačení heterodoxie Covid-19: Taktika a protitaktika . Minerva (2022). https://doi.org/10.1007/s11024-022-09479-4

Výše uvedené je převzato ze studie, která zkoumala zkušenosti a reakce lékařů a vědeckých pracovníků z různých zemí, kteří byli terčem potlačování a/nebo cenzury po svých publikacích a prohlášeních o Covid-19, která zpochybňovala oficiální názory.   Trust the Evidence přezkoumal tuto nedávnou studii a shrnul její zjištění.

Důvěřujte důkazům

Nedávná publikace  o cenzuře a potlačování a její taktice a protitaktice upoutala naši pozornost. Studie byla založena na rozhovorech se zavedenými vědci, „kteří byli cenzurováni pro své heterodoxní názory na Covid-19“.

Účastníci uvedli 12 cenzurních a potlačovacích taktik používaných zdravotnickým zařízením a médii kvůli jejich kritickým nebo neortodoxním postojům k Covid-19. Naše analýza je, že tyto spadají do tří širokých kategorií: umlčování a cenzura; Dehonestace a diskreditace jednotlivce; a Stížnosti a zastrašování.

Reakce obětí byly zajímavé: zdálo se, že zastrašování nefungovalo, všichni dotazovaní pokračovali ve vyjadřování své práce a myšlenek, někteří podnikli právní kroky a jiní vytvořili podpůrné sítě. Asi nejzajímavější reakcí bylo použití alternativních komunikačních prostředků. Útok vyžaduje vysoce efektivní komunikační strategie, abyste získali své body.

Umlčování a cenzuru lze řešit nalezením alternativních zdrojů komunikace (např. Substack) a médií, která se lépe vypořádávají s nejistotami a vyjadřují je. Očerňování a diskreditace vyžadují zachovat klid a nereagovat stejně a přitom se držet přístupu založeného na důkazech – proti jistotě nejistota. Stížnosti a zastrašování jsou možná nejrozšířenější strategie a nejobtížnější se s nimi vypořádat. Ale nechte si poradit, svěřte se důvěryhodným zdrojům a hrajte dlouhou hru.

Přesto jediná velká otázka, kterou si nyní mladí lidé kladou, je: proč proboha byla moje škola zavřená, když jsem měl jen nepatrnou šanci zemřít na Covid? Někteří z nás si v tu chvíli opět kladli tuto otázku. Skeptici z blokování však byli  haněni lidmi, jako je konzervativní poslanec Neil O’Brien , jehož webová stránka Covid-19 FAQ se chovala, jako by to byla autorita ve všech věcech pandemie.

Byla to webová stránka, která se snažila ponížit vědce jako Sunetra Gupta, Carl Heneghan a Tom Jefferson za to, že se odvážili zpochybnit skupinové myšlení Sage. Obecně platí, že s novináři, kteří zpochybňovali moudrost zavírání tříd, se zacházelo jako s vyvrheli, kteří byli obviňováni, že ohrožují životy učitelů. Přesto podle Úřadu pro národní statistiku došlo od března do prosince 2020  v Anglii a Walesu k pouhých  139 úmrtím na covid u učitelů a pedagogů ve věku 20 až 64 let . I po znovuotevření škol byla úmrtí související s koronavirem u této skupiny „statisticky významně nižší“ než průměr.

Pro-lockdown fanatici si nezaslouží amnestii , The Telegraph, 4. listopadu 2022

Akademická a novinářská svoboda vyžaduje, aby jednotlivci usilovali o znalosti, ať už to může vést kamkoli, bez nepřiměřených nebo nepřiměřených zásahů. Vědci a lékaři v této studii se nezdrželi vyjádření svých názorů, které ostatní považovali za nežádoucí. Schopnost překonat takovou autocenzuru je zásadní pro demokracii a její schopnost činit rozhodnutí v nejlepším zájmu svých občanů.

o autorovi

Trust the Evidence je podstatou článků, jejichž autory jsou Dr. Tom Jefferson a profesor Carl Heneghan.  Dr. Tom Jefferson je klinický epidemiolog a hlavní odborný asistent na Oxfordské univerzitě.  Carl Heneghan je profesor medicíny založené na důkazech na Oxfordské univerzitě, ředitel Centra pro medicínu založenou na důkazech a praktický lékař NHS Urgent Care, který se pravidelně objevuje v médiích.

ZDROJ: The Exposé https://expose-news.com/2022/11/20/tactics-used-to-silence-doctors-and-scientists/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *