, , , , ,

Nový výzkum: Původ laboratorních úniků je velmi pravděpodobný

Syntetický otisk SARS-CoV-2

Nový výzkum: Původ laboratorních úniků je velmi pravděpodobný

Předtiskový papír publikovaný společností bioRxiv s názvem „ Otisk prstu endonukleázy označuje syntetický původ SARS-CoV-2 “ potvrzuje to, co jsme v průběhu roku uváděli – původ úniku z laboratoře je velmi pravděpodobný. Příspěvek je technický, ale obsahuje laické shrnutí. Můžete také sledovat jednoho z autorů, Dr. Alex Washburne, na Twitteru, kde probíhá živá vědecká hádka.

Od Dr. Guye Hatcharda

Laboratorní úprava a opětovné sestavení virového materiálu v podstatě zahrnuje sestavení genomu in vitro (“IVGA”) za použití speciálních enzymů známých jako restrikční enzymy.   Aby se vytvořil životaschopný nový inženýrsky upravený virus, každá přidaná sekvence musí mít přidané lepivé konce . Dokážete si představit, že jde o analogii spojek mezi vagóny vlaku To souvisí s potřebou efektivně sešívat vytvořené segmenty. Každý kloub zanechá genetický podpis ve finálním viru na znovu spojených koncích každého znovu sestaveného segmentu. Přítomnost a pravidelnost těchto podpisových spojení slouží jako otisky in vitro sestavení genomu. Autoři hlásí:

„Zjistili jsme, že SARS-CoV má otisk restrikčního místa, který je typický pro syntetické viry. Syntetický otisk SARS-CoV-2 je anomální u divokých koronavirů a běžný u virů sestavených v laboratoři. Typ mutací (synonymní nebo tiché mutace), které odlišují restrikční místa v SARS-CoV-2, jsou charakteristické pro inženýrství a koncentrace těchto tichých mutací v restrikčních místech je extrémně nepravděpodobné, že by vznikla náhodným vývojem. Jak otisk restrikčního místa, tak vzor mutací, které je generují, jsou extrémně nepravděpodobné u divokých koronavirů a téměř univerzální u syntetických virů. Naše zjištění silně naznačují syntetický původ SARS-CoV2.

Laboratorní původ 99,98% jistý

Pravděpodobnost, že by k tomu mohlo dojít náhodou prostřednictvím přirozené mutace u zvířecího hostitele, autoři odhadují na méně než 0,0002. Jinými slovy, ukazují, že laboratorní původ Covid-19 je z 99,98 % podpořen jejich analýzou. Ostatní výzkumníci dospěli k podobným závěrům nezávisle.

Tento závěr je dodatkem k jiným dřívějším zjištěním, že genetické segmenty Covid-19 v místě proteinu Furin štěpení byly známy biotechnologické vědě před pandemií a byly použity v laboratorních experimentech. Dohromady tato zjištění ukazují, že Covid-19 je výsledkem výzkumu přínosu funkce .

Výzkum zesílení funkce zahrnuje genetickou manipulaci s viry, aby byly infekčnější a v některých případech pro člověka smrtelnější. Stanoveným cílem tohoto výzkumu je pomoci při vývoji vakcín – cíl, jehož dosažení se v praxi ukázalo jako velmi těžko uchopitelné.

Jedním důležitým bodem, který je třeba poznamenat, je, že přirozená virová mutace u zvířecích hostitelů je velmi běžná. Přirozenou mutací se každý rok vytvoří desítky tisíc nových typů virů, ale velmi zřídka vedou k trvalému přelévání do širších populací zvířat nebo do populací lidí. Covid-19 však měl další, zjevně upravené vlastnosti, které způsobily smrtící pandemii. Pandemie, která si celosvětově vyžádala miliony mrtvých.

Autoři uzavírají:

„Pochopení původu SARS-CoV-2 může vést politiky a financování výzkumu, aby se zabránilo další pandemii. Pravděpodobný laboratorní původ naznačený našimi zjištěními motivuje ke zlepšení globální biologické bezpečnosti. Vzhledem k pokroku v biotechnologii a nízkým nákladům na produkci infekčních klonů je naléhavě potřeba transparentnosti výzkumu koronavirů, k němuž došlo před Covid-19, a globální koordinace v oblasti biologické bezpečnosti, aby se snížilo riziko neúmyslného laboratorního úniku infekčních klonů.

Současné biotechnologické regulační kontroly jsou zcela nedostatečné

Autoři nepochybně došli k upřímnému závěru, ale jsou zlepšení v laboratorní biologické bezpečnosti dostatečná ke kontrole úniku patogenů? Ne. Útěky z laboratoře jsou nevyhnutelné. Nezbytná je také globální kontrola typů prováděného výzkumu.

Výzkum zisku funkce byl v roce 2014 v USA nakrátko zakázán , ale zákaz byl v roce 2017 zrušen. V té době Marc Lipsitch, epidemiolog z Harvard TH Chan School of Public Health v Bostonu, Massachusetts, řekl, že zisk- of-function studie „neudělaly téměř nic pro zlepšení naší připravenosti na pandemie – přesto riskovaly vytvoření náhodné pandemie“. Měl úplnou pravdu, ale nikdo ho neposlouchal.

Je velmi nepravděpodobné, že by biotechnologové sami o sobě regulovali rozsah biotechnologického výzkumu. Jen v USA pracuje v oboru přes 800 000 lidí. Základní roční platy začínají kolem 85 000 USD. To platí dvojnásobně, pokud je vaše práce relevantní pro lékařský výzkum. Platy CEO společnosti Biotech vzrostly na vrchol 45 milionů USD. Kdybyste pracoval v oblasti biotechnologií, omezil byste výzkum s tak lákavým financováním?

Předseda Národního vědeckého poradního výboru pro biologickou bezpečnost (“NSABB”) Samuel Stanley byl jedním z těch, kdo potěšilo, že tříleté moratorium na zvýšení funkčnosti skončilo v roce 2017. Měl pocit, že to mohlo zpozdit výzkum a snížit zájem o výzkum smrtících patogenů. „Věřím, že příroda je konečný bioterorista a musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom zůstali o krok napřed,“ řekl tehdy. Mýlil se, výzkum smrtících patogenů se ukázal být skutečnou konečnou hrozbou. Nová laboratorní studie to potvrzuje.

Filosofické biotechnologické úvahy, jako je Stanleyho, často označují přírodu za nebezpečného teroristu, který čeká na nás všechny, aby nás všechny zničil, zatímco biotechnologové jsou popisováni jako (dobře placení) bílí rytíři, kteří dnem i nocí nezištně pracují na záchraně našich duší. Toto je pro všechny záměry a účely sebeospravedlňující fantazie navržená tak, aby oslavila velmi riskantní povolání, jehož možné konečné hry, jak jsme až příliš jasně viděli během posledních tří let, zahrnují genetický Armagedon.

Ve skutečnosti sdílíme vzájemně prospěšný koevoluční vztah s přírodou. Spoléháme na podpůrný epigenetický vztah s našimi přirozenými zdroji potravy. Závisí na tom naše zdraví. Výzkum například ukazuje, že pět porcí čerstvého ovoce a zeleniny denně chrání před úmrtností na rakovinu, kardiovaskulární onemocnění a onemocnění dýchacích cest.

Biotechnologický výzkum se stal závodem ke dnu

Není pochyb o tom, že v USA mezi některými biotechnologickými výzkumníky panovala představa, že by zaostávali, kdyby zastavili takový výzkum zaměřený na zisk funkce, zatímco v jiných zemích by pokračovali. Zastavení amerického moratoria v roce 2017 iniciovalo závody ve zbrojení v biotechnologiích, které velmi rychle vedly k vypuknutí pandemie a precedentní éře globální masové smrti, která celosvětově snižuje lidskou dlouhověkost.

Uzavření amerického moratoria nebylo absolutní, byly zavedeny přísnější protokoly dohledu. Nefungovaly. Americkou vládou financovaná offshore práce v čínské virologické laboratoři Wuhan, která tyto protokoly účinně obcházela. Pokrok, výsledky a bezpečnost nebylo možné účinně hlídat na dálku nebo dokonce lokálně. Existuje dokonce podezření, že opatření byla navržena tak, aby obcházela regulaci.

Teď už musíš mít obrázek. Biotechnologie je obrovský vědecký a komerční moloch zahrnující živobytí milionů lidí a biliony dolarů. Biotechnologický výzkum je fascinující obor, kde si nově ražení biotechnologové mohou hrát na Boha a být velmi dobře placeni. Probíhá přes mezinárodní hranice. Je poháněn investičními dolary pocházejícími z komerčních, spekulativních a vládních zdrojů.

Vnitrostátní regulace buď selhala, nebo v mnoha zemích zcela chybí. Stále se to nedaří. Autoritativní Financial Times hlásí: „ Američtí zdravotníci zkoumají výzkum Covid viru Bostonské univerzity “. Financial Times hlásí, že vyhýbání se kontrolám při výzkumu zisku z funkce je stále zřejmě velmi jednoduché. Vědci z Bostonské univerzity vytvořili virus Covid, který zabil 80 % myší. Pracovali pod radarem:

„NIH řekl, že nezkontroloval práci, než začala, i když výzkumníci používali vládní peníze.“

„NIH záležitost prověřuje, aby zjistila, zda provedený výzkum podléhal prohlášení o politice NIH pro granty nebo splnil kritéria pro přezkoumání podle [vládních směrnic pro určité experimenty s nebezpečnými viry],“ uvedl mluvčí.

„Bostonská univerzita řekla, že před provedením práce nemusela varovat NIH, protože vládní peníze nefinancovaly experimenty přímo, ačkoli byly použity na nástroje a techniky k jejich provedení.“

Nyní máme čerstvé důkazy o tom, co se ve Wu-chanu velmi pokazilo, a pokazí se znovu, pokud nebudou zavedeny globální kontroly. 

Nemohou zahrnovat snadno obcházet regulační systémy, jako jsou ty, které v minulosti okázale selhaly a stále selhávají. Již v roce 2014 jeden odborný článek odhadoval, že riziko pandemie úniku z laboratoře bylo nepřijatelně vysoké. Účinné kontroly musí zahrnovat přímý zákaz určitých typů výzkumu.

Ponechte pro tuto chvíli stranou vážné bezpečnostní argumenty týkající se relativních účinků infekce Covid a očkování, v poněkud zvláštním smyslu jsou vedlejším příkladem mnohem většího nebezpečí, kterému všichni čelíme. Geneticky upravené sekvence v mnoha výzkumných kontextech, včetně lékařských aplikací, představují obrovská nekvantifikovaná a neudržitelná rizika. Jsou potenciálně rekombinantní, vysoce mobilní, nelze je zadržet, jsou inherentně mutagenní a při dosahování stanovených cílů byly žalostně neúčinné. Pokud se společně s těmito riziky nevypořádáme, staneme se oběťmi. Ve skutečnosti již trpíme výsledkem laxních kontrol.

Jak očkovaní, tak neočkovaní musí přijmout společnou věc a volat po ukončení riskantních biotechnologických experimentů.

V neděli 22. října zahajujeme Kampaň za globální legislativu zakazující biotechnologické experimenty – GLOBE. To bude vyžadovat spolupráci mezi zainteresovanými lékaři a vědci. Bude zahrnovat program veřejného a politického vzdělávání. K ukončení riskantního experimentování bude zapotřebí globální spolupráce.

To není pro slabé povahy. Neměli bychom podceňovat obtížnost zastavení globálního biotechnologického výzkumu. Efektivní kontrole biotechnologie také brání překrývající se finanční zájmy sdílené biotechnologickými vědci, farmaceutickými společnostmi, lékařskými odborníky, regulátory, vlastníky médií a politiky.

Musíme pochopit, že současná otevřená povaha biotechnologických výzkumných programů má sebevražedný charakter. Je nutná výměna moře. Komerční tvůrci a financovatelé biotechnologického výzkumu vystavují sebe i všechny ostatní riziku. Tím, že se neřídíme kontrolami, se společně vystavujeme obrovskému riziku. Dorazili jsme na rozcestí. Naše rozhodnutí jsou nyní formativní pro naše šance na přežití. Proto musíme podniknout kolektivní akce. Je to věc kolektivního vlastního zájmu. Jinak to nejde.

K tomuto úsilí můžete přispět. Upozornění jednotlivci se mohou registrovat na našem novém webu. Autoři jsou vyzváni k zaslání komentáře a informací. Mezi vypovídající body patří:

  • Laboratoře nemohou být nikdy bezpečné
  • Patogeny nelze zadržet
  • Je třeba chránit lidskou genetickou stabilitu

Na našem novém webu vyhledejte stránku „O“. Účastníci jsou zváni ze všech národů. Přejděte na: WWW.GLOBE.GLOBAL

o autorovi

Guy Hatchard z Nového Zélandu , PhD, je mezinárodním zastáncem bezpečnosti potravin a přírodní medicíny. Dříve byl senior manažerem v Genetic ID, globální testovací a certifikační laboratoři bezpečnosti potravin. Přednášel a radil vládám v zemích po celém světě v oblasti zdravotních a vzdělávacích iniciativ. Další články Hatcharda najdete na jeho webu The Hatchard Report ZDE .

Zdroj:https://expose-news.com/2022/10/24/new-research-lab-leak-origin-is-very-highly-likely/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *