, ,

Italská data použitá k uzavření světa na jaře 2020 ukazují, že nadměrná úmrtí nebyla způsobena šířením viru

OD RHODY WILSON DÁLE  

Přibývá důkazů, že virus SARS-CoV-2 byl v populacích před údajným datem začátku „pandemie“. Nebyla však hlášena žádná nadměrná smrt… dokud nebyl vyhlášen zdravotní stav nouze.

Pro Itálii jsou k dispozici extrémně jemné údaje o denních úmrtích – pravděpodobně nejpodrobnější údaje dostupné kdekoli na světě. 

Předpoklady odvozené z těchto údajů z Lombardie v Itálii – včetně odhadů počtu případů a úmrtnosti na infekce – vytvořily základ politik Covid implementovaných na začátku roku 2020 nejprve ve Spojeném království a poté se rozšířily po celém světě.

Jonathan Engler však s použitím stejných dat za období únor – květen 2020 ukázal, jak data ukazují, že úmrtnost v regionu neovlivňuje šíření viru, ale zdravotní politika, správa zdravotní a sociální péče.

„Tato pozorování jistě vyvolávají otázky, které je třeba zodpovědět ohledně příčin vysokého počtu nadměrných úmrtí v regionu Lombardie na jaře 2020,“ napsal Engler.

Níže jsou úryvky z článku nazvaného „ Byly bezprecedentní nadměrné křivky úmrtí v severní Itálii na jaře 2020 způsobeny šířením nového smrtícího viru? ‚ od Jonathana Englera vydalo nakladatelství PANDA Uncut . Přečtěte si celý článek ZDE

Autor: Jonathan Engler

Jak bylo zdůrazněno v několika analýzách (viz například tyto dokumenty uvádějící údaje z  Itálie ,  USA ,  Konga  a  Brazílie ), přibývá důkazů o zcela nepovšimnuté přítomnosti viru před údajným datem začátku pandemie, a to dokonce již v září 2019. Téměř ve všech dokumentech, které takové údaje uvádějí, se zdá, že byl přehlédnut význam toho, že až do vyhlášení nouzového stavu nebylo možné pozorovat žádné nadměrné úmrtí.

Stojí za to zvážit tuto kontrafaktuální situaci: představte si, že tam nebyl žádný virus, ale že z nějakého jiného důvodu (cokoli udělá) se vlády rozhodly zavést řadu opatření, včetně:

  1. Říkat lidem, aby nenavštěvovali zdravotní péči, pokud měli kašel, horečku nebo jiné příznaky, a to jak kvůli „ochraně“ zdravotní péče, tak také proto, že jakýkoli kontakt se zdravotní péčí by vás pravděpodobně způsobil smrtelné nemoci.
  2. Informování zdravotnického personálu, aby izoloval, pokud oni (nebo v některých případech někdo v jejich domácnosti) obdrželi pozitivní test na určité onemocnění, i když asymptomatické.
  3. Vyprazdňování postelí v rámci přípravy na „zahlcení“.
  4. Terorizovat a izolovat starší lidi, zejména ty, kteří žijí v pečovatelských domech, odpírat jim návštěvy příbuzných a omezovat nebo eliminovat osobní návštěvy zdravotníků a sociálních služeb. 
  5. Využití celé státní mašinérie a všech sociálních médií a starších mainstreamových mediálních kanálů k propagaci přehnaného vyprávění o strachu zaměřeném na veřejnost a přelévající se na zdravotnické pracovníky, když je dobře známo, že stres má několik nepříznivých zdravotních účinků, včetně potlačení imunity .
  6. Masivní nadměrné používání léčby (ventilace) bez solidního důkazního základu, nyní známé jako extrémně škodlivé.

Implementace takové politiky by vyústila v protesty v ulicích s lidmi prohlašujícími, že „tisíce lidí jistě zemřou“, a nepochybně by měli pravdu. Je nepředstavitelné, že by s takovými politikami nebyla spojena významná úmrtnost. 

Proto musí být jistě rozumné předpokládat, že alespoň některá z úmrtí, k nimž došlo v důsledku katastrofických změn v poskytování zdravotní péče – zejména křehkých a starších osob – mohla být způsobena spíše politikou než virem. Otázka zní: jaká část byla způsobena takovými změnami politiky a jaká šířením viru mezi obyvatelstvem?

Výchozím bodem při analýze této otázky je položit si otázku: jaké jsou důkazy o tom, že šíření viru je příčinou nadměrných pozorovaných křivek úmrtí? Je možné měřit „rozpětí“ a jaké by byly důsledky různých zjištění?

Analogie lesního požáru

Představte si lesní požár, který začíná v jednom rohu vyschlého lesa, zažehnutý možná tím, že někdo nechá ležet doutnající gril. Začalo by to jediným lokalizovaným shlukem pálení, který by pak rostl a šířil se v úponcích, dokud by se nenašel kousek suchého troud; tyto oblasti by pak začaly hořet, možná by zapálily blízké oblasti přímým kontaktem. Občas odlétla jiskra nebo hořící uschlá větev spadla ze stromu, čímž se zapálila oblast o něco vzdálenější a proces tam pokračoval. Po chvíli by byl celý les v plamenech, ale jen na krátkou dobu, protože by brzy vyhořel, ale s různými oblastmi zhasínajícími v různých časech, protože požáry v těchto oblastech nevznikaly ve stejnou dobu.

To byste očekávali, když se proces  šíří  z bodového zdroje. To, co byste NEČEKALI, by bylo, že celý les začne hořet ve stejnou dobu a všechny oblasti vyhoří současně. Pokud by se to stalo, většina lidí by předpokládala, že se stalo něco, co zasáhlo celou oblast současně – a co se vůbec nespoléhalo na šíření –, možná obrovská ničivá ohnivá koule z blízké exploze.

Jedním z klíčových bodů ve vztahu k tomu je, že průzkum místa po události ve skutečnosti příliš nepomáhá při určování příčiny. V obou scénářích vypadají podobně — vyhořelý les. Musíte se podívat na časovou řadu, tj. jak byly různé oblasti ovlivněny v průběhu času, abyste našli nezvratný důkaz šíření.

Vypadá Lombardie jako šíření viru?

[S přihlédnutím k analogii s lesními požáry] znovu se podívejte na křivky úmrtí ze všech příčin ve 13 správních oblastech (dále nazývaných „provincie“ nebo „správní oblasti“) tvořících region Lombardie.

To není to, co byste od šíření vůbec očekávali. Podrobná analýza odhaluje, že nadměrné křivky smrti pro Lodi začínají zřejmě kolem 23. února a ve všech ostatních oblastech k tomu dojde během několika dnů 1. března nebo během několika dní od tohoto dne.

Lze to ale demonstrovat více matematicky? Ano.

Charakteristikou, na kterou se zde díváme, je nadměrná smrt – mnohem lepší než počítání úmrtí označených jako „úmrtí na covid“. Jak bylo zdůrazněno v  lombardské analýze , máme štěstí, že pro Itálii jsou k dispozici extrémně jemné údaje o denních úmrtích; ve skutečnosti jde pravděpodobně o nejpodrobnější údaje dostupné kdekoli na světě, které ukazují denní úmrtí, ke kterým dochází v relativně malých oblastech po celé Itálii. 

Co tedy tato podrobnější analýza ukazuje?

Níže jsou uvedeny počty lidí, kteří zemřeli ze všech příčin v severní Itálii (včetně Lombardie) v únoru. 

Počty úmrtí v každé obci s dostatečně velkou populací, aby poskytly smysluplné údaje (kterých je v severní Itálii několik stovek), byly barevně odlišeny podle počtu úmrtí v měsíci únoru ve srovnání s průměrným počtem zaznamenaným za předchozích 5 let.

Pozoruhodným pozorováním je, že jak by se dalo očekávat v případě neexistence pandemie, některé oblasti mají úmrtnost trochu pod „očekávanou“ (světle modrá nebo šedá), některé o něco výše (zelená nebo žlutá). Klíčovým bodem je ale to, že neexistují vůbec žádné shluky. 

Jak celkový nedostatek nadměrných úmrtí, tak nedostatek shluků nadměrných úmrtí jsou ve skutečnosti zcela neočekávané ve světle důkazů – nyní podpořených studiemi  protilátek a  dat z testování PCR A  symptomů  – o významné přítomnosti SARS-CoV-2 v únoru (a vlastně i dříve).

Jak se mohl zdánlivě vysoce nakažlivý a smrtelný virus rozšířit po celém regionu natolik, že se růst případů zjevně skutečně zpomalil* ve většině oblastí do konce února, aniž by za sebou zanechal jakýkoli signál o zvýšeném počtu úmrtí?

[*Poznámka: Podívejte se na obrázek odhadované míry reprodukce v původním článku , který zde není zahrnut]

A co březen – měsíc šokujících křivek smrti?

Zde je mapa na březen:

Na první pohled je vidět shlukování, takže by vám bylo odpuštěno myslet si, že jde o důkaz šíření viru. Statistická analýza autokorelace také  naznačuje  šíření.

Je však důležité si uvědomit, že autokorelace může mít i jiné příčiny než biologické šíření. Každá obec se nachází v rámci jednotlivé provincie; rozdíly mezi těmito provinciemi ve správě zdravotní a sociální péče, které ovlivnily úmrtnost, by také vedly ke vzniku shluků. Není to však způsobeno šířením viru, ale spíše podobností mezi sousedními obcemi ve zdravotní politice, protože jsou ve stejné správní oblasti.

Po sestavení modelu se 2 složkami – za prvé správní provincie, ve které se obec nachází, a za druhé úmrtnost v sousedních obcích – lze účinky provincie a sousední obce analyzovat samostatně.

Takto vypadá obrázek v březnu, když se matematicky odečte vliv provinční polohy:

Shlukování téměř úplně zmizí, když se vezmou v úvahu hranice provincií (a statistická analýza to potvrzuje).

Za předpokladu, že zdravotní péče je organizována podle provincií, lze dojít pouze k závěru, že pro úmrtnost byl relevantní způsob poskytování zdravotní péče, nikoli šíření viru, který by samozřejmě nerespektoval hranice provincií. .

Co se stalo, když nadměrná úmrtí později klesla?

Připomeňme si, že výše jsem navrhl, že jak oheň v lese dohoří, shluky vyhasnou v průběhu času, protože začaly v různých časech. Nečekali byste, že všechny ohně vyhasnou napříč lesem ve stejnou dobu.

Přesto všechny požáry v Lombardii vyhasly víceméně současně. V květnu dochází ke kolapsu jak nadměrného úmrtí, tak jakéhokoli prostorového vzorce.

Závěr a závěrečné poznámky

Statistická analýza autokorelace nadměrného počtu úmrtí v Lombardii na jaře 2020 odhaluje mnohem menší shlukování, než by se očekávalo, kdyby byl zodpovědný virus šířící se v regionu. Zdá se, že malé množství shlukování souvisí spíše s rozdíly mezi správními regiony, ve kterých se obce nacházejí.

Tato pozorování jistě vyvolávají otázky, které je třeba zodpovědět ohledně příčin vysokého počtu nadměrných úmrtí v regionu Lombardie na jaře 2020.

Skutečnost, že předpoklady odvozené z údajů z Lombardie – včetně odhadů počtu případů a úmrtnosti nakažených – tvořily základ politik zavedených nejprve ve Spojeném království a poté se rozšířily po celém světě, činí z této otázky, která by měla být řešena s určitou naléhavostí. .

Je tomu tak zejména proto, že se nyní uznává, že tyto politiky způsobily dlouhotrvající katastrofické škody velké části světové populace s malým nebo žádným zjevným  přínosem .

[Jako nedávno  publikovaný článek  v BMJ skupinou italských vědců, co ztratit přijetím hypotézy o šíření SARS-CoV-2 v roce 2019 jako udržitelnou a jejím naléhavým prozkoumáním?]

Co můžeme ztratit – alespoň pro ty, kteří neúnavně prosazují jediné narativní vysvětlení pro všechna pozorování od roku 2020 a cenzurují jakékoli alternativní názory s použitím oxymoronu „věda je vyřešena“ – je uvědomění si občanů, že velká část úmrtí mohlo být nesprávně připsáno spíše viru než jejich skutečné příčině – povaze reakce na vnímanou hrozbu viru.

Vybraný obrázek: Tato přehlížená proměnná je klíčem k pandemii , Atlantik, 30. září 2020

 

ZDROJ:The Exposéhttps://expose-news.com/2022/09/23/italian-data-used-to-shut-down-the-world-in-spring-2020/

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Italská data použitá k uzavření světa na jaře 2020 ukazují, že nadměrná úmrtí nebyla zp… […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *