, ,

Itálie znovu přijala zdravotníky, kteří nedodrželi nařízení o očkování proti COVID

Bývalá italská administrativa zavedla povinné očkování pro učitele a zdravotnické pracovníky.

„Italští zdravotníci, kteří byli vyhozeni z práce kvůli tomu, že se neočkovali proti koronaviru, budou brzy přijati zpět,“ uvedli zdravotničtí představitelé země. Ruší se také pokuty udělované lidem, kteří se rozhodli neočkovat se.

Nový ministr zdravotnictví Orazio Schillaci v pátek oznámil, že nemocnice trpí nedostatkem zdravotnického personálu a že pokles případů koronaviru by měl umožnit „znovu začlenění“ penalizovaných pracovníků, vyhozených podle pravidel předchozí administrativy.

„Dokončuje se opatření, které umožní opětovné začlenění do služby zdravotnického personálu, na který se vztahuje řízení o pozastavení z důvodu nedodržení povinného očkování před uplynutím doby pozastavení,“ uvedl podle agentury Reuters Schillaci.

Zdravotnický personál pracuje 25. ledna 2022 na jednotce intenzivní péče COVID-19 v nemocnici v italské Bologni. 

Zdravotnický personál pracuje 25. ledna 2022 na jednotce intenzivní péče COVID-19 v nemocnici v Bologni v Itálii.  (Gianni Schicchi/Xinhua přes Getty Images)

Bývalý premiér Mario Draghi, učinil z dodržování omezení proti koronaviru prioritu, protože pandemie byla obzvláště smrtelná v Itálii, což zahrnovalo povinné očkování učitelů a zdravotníků.

Ti, kteří nevyhověli, byli zbaveni zaměstnání bez platu. Ti starší 50 let, kteří se nenechali očkovat , byli nuceni zaplatit poplatek téměř 100 USD.

Suspenze budou nyní zrušeny a pokuty zrušeny pod vedením nového italského premiéra Giorgia Meloniho.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *