, , , , ,

WHO bude kontrolovat příspěvky o zdraví na YouTube

WHO bude kontrolovat obsah zdraví

30. ŘÍJNA 2022

WHO bude kontrolovat příspěvky o zdraví na YouTube a cenzurovat vše co zpochybňuje oficiální příběh, aby utvářela veřejné mínění

Světová zdravotnická organizace (dále jen „WHO“) nyní přebírá kontrolu nad obsahem propagovaným na YouTube prostřednictvím partnerství se společností Google. Cílem partnerství je „řešit šíření dezinformací a dezinformací“.

„WHO a partneři uznávají, že dezinformace online mají potenciál šířit se dále, rychleji a někdy hlouběji než pravda  na některých platformách sociálních médií je pravděpodobnost sdílení nepravd o 70 % vyšší než přesných zpráv. Aby tomu zabránila  podnikla WHO řadu opatření s technologickými společnostmi, aby zůstala o krok napřed,“ uvádí WHO na svých webových stránkách .

Jak bylo prokázáno během éry Covid propagandistická mašinérie vlád  orgánů veřejného zdraví a mezinárodních organizací,  je WHO a převrací pravdu. Právě oni šíří dezinformace a dezinformace a zároveň cenzurují pravdu. Nejsou to tedy dezinformace a nepravdy proti kterým se WHO snaží bojovat. WHO a její partneři se spíše snaží potlačit pravdu a zároveň propagovat falešný příběh. Pravdivější tvrzení by znělo:

„WHO a partneři uznávají, že fakta a pravdivost online mají potenciál šířit se dále, rychleji a někdy hlouběji než oficiální narativ . Na některých platformách sociálních médií je pravda o 70 % pravděpodobnější, že bude sdílena než naše vyprávění. Aby tomu zabránila přijala WHO řadu opatření s technologickými společnostmi, aby zůstala o krok napřed.

Uživatelé se budou muset zavázat k postupům schváleným WHO, aby byli v algoritmu označeni jako „spolehlivé“.

Ve snaze omezit „dezinformace o zdraví“  YouTube  oznámil, že bude certifikovat lékařské profesionály jako „spolehlivé“ a „autoritativní“ zdroje informací.

Minulý týden v příspěvku na blogu  na webových stránkách platformy její globální šéf YouTube Health Dr. Garth Graham řekl: „YouTube Health pracuje na dalších způsobech, jak pomoci lékařům  sestrám  odborníkům v oblasti duševního zdraví a poskytovatelům zdravotnických informací poskytovat vysoce kvalitní informace o zdraví do prostor. Které lidé během dne navštěvují  jako je jejich oblíbená aplikace pro sdílení videí.“

Aby byli uživatelé označeni jako „spolehliví“, musí předložit svou licenci a dodržovat „nejlepší postupy“ pro sdílení zdravotních informací stanovené  Světovou zdravotnickou organizací  („WHO“), Radou lékařských specializovaných společností („CMSS“ ) a National Academy of Medicine (“NAM”).

YouTube dává „autoritativním“ zdrojům podporu v algoritmu a  neautoritativní zdroje jsou potlačeny.

„V nadcházejících měsících dostanou způsobilé kanály, které se přihlásily prostřednictvím tohoto procesu. Informační panel o zdravotních zdrojích, který je identifikuje jako licencované zdravotnické pracovníky a jejich videa se objeví v relevantních výsledcích vyhledávání na policích se zdravotním obsahem“ píše se v příspěvku na blogu.

YouTube cenzuruje lékařské informace, které jsou v rozporu s narativy místních zdravotnických úřadů a  WHO   i když se informace poskytnuté WHO ukázaly jako nepravdivé.

Znovu publikováno z Reclaim the Net

„Osvědčené postupy“

V červenci 2021 NAM zveřejnila diskusní dokument s cílem informovat a poskytnout doporučení pro identifikaci důvěryhodných zdrojů .Informací o zdraví na sociálních sítích se zvláštním zaměřením na Spojené státy americké (1. fáze). WHO a NAM svolaly setkání mezi oborových odborníků z celého světa, aby přezkoumali a potvrdili tyto principy pro globální použití (2. fáze). Setkání pořádal tým WHO pro digitální kanály v úzké spolupráci s NAM a zprostředkoval jej British Medical Journal (“BMJ”) dne 15. prosince 2021:

Aby pomohla řešit šíření dezinformací a dezinformací. Světová zdravotnická organizace (WHO) pracuje na zpřístupnění důvěryhodných zdravotních informací. WHO spolupracuje s technologickým průmyslem na zastavení šíření dezinformací a dezinformací vytvořila zdroje, které lidem pomohou identifikovat nedůvěryhodné zdroje informací .

Zpráva z jednání: Online konzultační setkání WHO k projednání globálních zásad pro identifikaci důvěryhodných zdrojů informací o zdraví na sociálních sítích , 15. prosince 2021

S odvoláním na nedávné zprávy organizace CMSS-NAM-WHO Collaboration ve svém shrnutí fáze 2 uvedla, že 59 % celosvětové populace používá nějakou formu sociálních médií a 90 % Američanů používá sociální média k vyhledávání informací o zdraví. Jiné zprávy uvádí Collaboration „naznačují rostoucí množství a vliv dezinformací a dezinformací o zdraví online“.

V reakci na to Google/YouTube podpořily úsilí, které probíhalo ve dvou fázích. Vyvinout principy a atributy, které vedou sociální média a další digitální platformy při identifikaci a zvyšování důvěryhodných zdrojů informací o zdraví. První fáze byla dokončena v roce 2021 poradním panelem svolaným Národní akademií medicíny (NAM).  Přinesla základní principy a atributy pro stanovení důvěryhodnosti zdrojů zdravotnických informací. Rozsah 1. fáze byl omezen na subjekty se sídlem ve Spojených státech a soustředil se na neziskové a vládní subjekty se zavedenými postupy prověřování nebo akreditace… Světová zdravotnická organizace (WHO) svolala panel odborníků, aby prověřil toto počáteční doporučení z globální perspektivy.

Fáze 2 byla provedena multidisciplinárním poradním výborem svolaným Radou lékařských specializovaných společností (CMSS) ve spolupráci s NAM a WHO. Výbor byl pověřen přizpůsobením principů a atributů stanovených ve fázi 1 jako základ pro hodnocení dalších zdrojů informací o zdraví. Včetně dalších neziskových subjektů ziskových subjektů a jednotlivců s ohledem na globální použitelnost.

Shrnutí: Identifikace důvěryhodných zdrojů informací o zdraví v sociálních médiích, fáze 2, úvahy pro neakreditované neziskové organizace, ziskové subjekty a individuální zdroje , CMSS-NAM-WHO Collaboration, říjen 2022

Výbor jmenovaný CMSS-NAM-WHO uvedl, že zásadním prvním krokem je vytvoření souboru principů a atributů. Na jejichž základě lze zdroje považovat za důvěryhodné. „Kromě současného cíle identifikace důvěryhodných zdrojů výbor zdůraznil, že je třeba dále prozkoumat pragmatické a účinné prostředky.  Řešení většího problému dezinformačního a dezinformačního obsahu souvisejícího se zdravím uvádí shrnutí fáze 2.

Výbor uznal problémy s implementací, které se pravděpodobně vyskytnou a shodl se na tom, že je nezbytné opakovaně testovat. Jak si algoritmy vedou při přesném označování důvěryhodných zdrojů platných zdravotních informací a nakonec jak spotřebitelé využívají výsledky.

Výbor zdůraznil, že testování procesu hodnocení bude kritické jak před rozsáhlou implementací zdrojů hodnocení .Prostřednictvím případů použití a pilotních testů, tak v průběhu času podle potenciálních důvěryhodných zdrojů longitudinálně, aby se zjistilo zda procesy fungují. Jak bylo zamýšleno a zda existují důkazy o neúmyslném poškození. Toto testování by mělo zahrnovat globální platformy.

Shrnutí: Identifikace důvěryhodných zdrojů informací o zdraví v sociálních médiích, fáze 2, úvahy pro neakreditované neziskové organizace, ziskové subjekty a individuální zdroje , CMSS-NAM-WHO Collaboration, říjen 2022

Požadavky na způsobilé kanály

Žadatelé musí prokázat svou licenci. Dodržovat „osvědčené postupy“ a mít kanál na YouTube v „dobrém stavu“ s výjimkou Spojeného království. Pravidla společnosti Google pro Spojené království jsou jednoduchá: zpočátku budou způsobilé pouze organizace NHS.

Na YouTube poskytují „informační panely“ kontext zdroje pod videem nebo ve výsledcích vyhledávání s informacemi, jako jsou příznaky a  prevence  možnosti léčby.

Na YouTube poskytují „informační panely“ kontext zdroje pod videem nebo ve výsledcích vyhledávání s informacemi, jako jsou příznaky prevence a možnosti léčby.

„Polička zdravotního obsahu  „zdroje zdraví“ které mají prioritu a zobrazují se jako první v seznamu výsledků vyhledávání na YouTube. V závislosti na tom kolik vhodných kanálů je uvedeno pro daný konkrétní hledaný výraz. Možná budeme muset posunout seznam výsledků poměrně daleko dolů, abychom našli obsah, který není propagován WHO a/nebo v případě Spojeného království NHS.

Polička zdravotního obsahu ve výsledku vyhledávání: „Ze zdrojů zdraví“

Níže jsou uvedeny výňatky z partnerství mezi Googlem a WHO ohledně způsobilých kanálů YouTube:

Informační panely poskytující kontext zdrojů zdraví

Jak expandujeme mimo Spojené státy odkazujeme na práci Světové zdravotnické organizace (WHO) Abychom informovali o globálním používání těchto principů. WHO je specializovaná agentura Organizace spojených národů odpovědná za mezinárodní veřejné zdraví. Můžeme také odkazovat na práce provedené jinými agenturami například ve Spojeném království…

Ve Spojeném království jsme spolupracovali s National Health Service na vývoji přístupu k informování, které kanály by byly způsobilé pro informační panel. Národní zdravotní služba je zastřešující termín pro systémy veřejné zdravotní péče ve Spojeném království. Tento přístup zahrnoval NHS 1) přezkoumání principů vyvinutých expertním panelem svolaným NAM pro britský kontext . 2) Zveřejnění standardu pro vytváření zdravotního obsahu, který nastiňuje základní požadavky a pokyny pro nejlepší praxi. Které by organizace měly dodržovat, aby vytvořily vysoce kvalitní zdravotní obsah… Jako výchozí bod ve Spojeném království jsou pouze organizace NHS vyzvány, aby se certifikovaly podle standardu NHS pro vytváření zdravotního obsahu.

Zdravotní obsah police

Ve Spojeném království je hlavním vládním subjektem pro zdraví NHS a jako takové budou zpočátku způsobilé všechny organizace NHS. Kanály organizací NHS se také musí certifikovat podle standardu NHS pro vytváření zdravotního obsahu, aby byly způsobilé pro tento regál.

Zdroj:https://expose-news.com/2022/10/30/youtube-announces-partnership-with-who/

Informační panel pod videem

„Polička zdravotního obsahu“ je „zdroje zdraví“, které mají prioritu a zobrazují se jako první v seznamu výsledků vyhledávání na YouTube. V závislosti na tom, kolik vhodných kanálů je uvedeno pro daný konkrétní hledaný výraz, možná budeme muset posunout seznam výsledků poměrně daleko dolů, abychom našli obsah, který není propagován WHO a/nebo v případě Spojeného království NHS.

Polička zdravotního obsahu ve výsledku vyhledávání: „Ze zdrojů zdraví“

Níže jsou uvedeny výňatky z partnerství mezi Googlem a WHO ohledně způsobilých kanálů YouTube:

Informační panely poskytující kontext zdrojů zdraví

Jak expandujeme mimo Spojené státy, odkazujeme na práci Světové zdravotnické organizace (WHO), abychom informovali o globálním používání těchto principů. WHO je specializovaná agentura Organizace spojených národů odpovědná za mezinárodní veřejné zdraví. Můžeme také odkazovat na práce provedené jinými agenturami, například ve Spojeném království…

Ve Spojeném království jsme spolupracovali s National Health Service na vývoji přístupu k informování, které kanály by byly způsobilé pro informační panel. Národní zdravotní služba je zastřešující termín pro systémy veřejné zdravotní péče ve Spojeném království. Tento přístup zahrnoval NHS 1) přezkoumání principů vyvinutých expertním panelem svolaným NAM pro britský kontext a 2) zveřejnění standardu pro vytváření zdravotního obsahu, který nastiňuje základní požadavky a pokyny pro nejlepší praxi, které by organizace měly dodržovat, aby vytvořily vysoce kvalitní zdravotní obsah… Jako výchozí bod ve Spojeném království jsou pouze organizace NHS vyzvány, aby se certifikovaly podle standardu NHS pro vytváření zdravotního obsahu.

Zdravotní obsah police

Ve Spojeném království je hlavním vládním subjektem pro zdraví NHS a jako takové budou zpočátku způsobilé všechny organizace NHS. Kanály organizací NHS se také musí certifikovat podle standardu NHS pro vytváření zdravotního obsahu, aby byly způsobilé pro tento regál.

Získejte informace o obsahu souvisejícím se zdravím , Google

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *