, , , , , ,

Ghana bude nakupovat ropu za zlato místo USD. Další převrat pro USA?

Ghana to Buy Oil With Gold Instead of USD

Ghana bude nakupovat ropu za zlato místo USD. Další převrat pro USA?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

7.12.2022

Ghanská vláda nedávno oznámila plány na nákup ropy za použití zlata spíše než amerických dolarů – měny převážně používané v globálním obchodu s ropou.

 Reuters :

„Ghanská vláda pracuje na nové politice nákupu ropných produktů za zlato namísto rezerv v amerických dolarech,“ uvedl ve čtvrtek na Facebooku viceprezident Mahamudu Bawumia.

Tento krok má řešit zmenšující se rezervy v cizí měně spojené s poptávkou po dolarech ze strany dovozců ropy, což …zvyšuje životní náklady…

Použitím zlata by se zabránilo tomu, aby směnný kurz přímo ovlivňoval ceny paliv nebo energií, protože domácí prodejci by již nepotřebovali devizy k dovozu ropných produktů.

Americký petrodolar posiluje pozici Ameriky jako jediné světové supervelmoci. Kvůli udržení dominance petrodolaru byly vedeny války proti mnohem mocnějším nepřátelům než Ghana.

Libyjský prezident Muammar Kaddáfí se před deseti lety pokusil o něco podobného, ​​jako teď Ghana, a nyní je šest stop pod úrovní, zatímco jeho bývalá země se proměnila v neúspěšný stát s doslova aukcemi otroků

Co před všemi těmi lety skutečně urychlilo zničení Libye vedené USA a podporované Francouzi?

Prostřednictvím The Ecologist :

„Před rokem 2011 dosáhla Libye ekonomické nezávislosti s vlastní vodou, vlastními potravinami, vlastní ropou, vlastními penězi a vlastní státní bankou.Tak za Kaddáfího vznikla z jedné z nejchudších zemí ta nejbohatší země v Africe.

Oficiálním zdůvodněním svržení Kaddáfího byla ochrana lidských práv a demokracie™ (zní vám to povědomě?). Ve skutečnosti, jak odhalují uniklé e-maily Hillary Clintonové (za které hrdina Julian Assange zaplatil svou svobodou), byla skutečná motivace mnohem jednodušší a hmotnější.

V e-mailu uloženém na jejím soukromém serveru napsal 2. dubna 2011 dlouholetý poradce Clintonové a vychvalovaný veterán z Bažiny Sidney Blumenthal:

„Kaddáfího vláda disponuje 143 tunami a podobným množstvím stříbra… Toto zlato bylo nashromážděno před současným povstáním a mělo být použito k vytvoření celoafrické měny založené na libyjském zlatém dináru . Tento plán byl navržen tak, aby poskytl frankofonním africkým zemím alternativu k francouzskému franku (CFA).

The Ecologist pokračuje:

 

„V ‚komentáři ke zdroji‘ se v původním odtajněném e-mailu dodává:

„Podle informovaných osob má toto množství zlata a stříbra hodnotu více než 7 miliard dolarů. Francouzští zpravodajští důstojníci tento plán odhalili krátce po začátku současného povstání a byl to jeden z faktorů, který ovlivnil rozhodnutí prezidenta Nicolase Sarkozyho zavázat Francii k útoku na Libyi. Podle těchto osob jsou Sarkozyho plány vedeny následujícími otázkami:

1. Touha získat větší podíl na těžbě ropy v Libyi,
2. Posílení francouzského vlivu v severní Africe,
3. Zlepšení své vnitropolitické situace ve Francii,
4. Poskytnout francouzské armádě příležitost k opětovnému upevnění jejího postavení ve světě,
5. Vyřešit obavy svých poradců z Kaddáfího dlouhodobých plánů vytlačit Francii z pozice dominantní mocnosti ve frankofonní Africe.“

Veřejně se tedy nezákonná invaze do Libye prezentovala jako osvobozenecká snaha o vymanění Afričanů z útlaku. V zákulisí šlo o ropu, zlato a geopolitickou moc.

Na životech černochů demokratům velmi záleží, s výjimkou případů, kdy mají přírodní zdroje a nespolupracují s petrodolarovým programem.

„Přišli jsme, viděli jsme, zemřel,“ prohlásila v celostátní televizi viditelně rozjařená Hillary Clintonová, tehdejší ministryně zahraničí a hlavní architektka libyjského převratu, když se v reálném čase dozvěděla o Kaddáfího smrti. Nic ji nedokáže povzbudit víc než smrt.

To vše vyvolává zřejmou otázku: Zahrává si Ghana s ohněm? Jak dlouho bude trvat, než je podobně osvobodí liberální a milující demokraté?

ZDROJ: The Daily Bell https://www.thedailybell.com/all-articles/news-analysis/ghana-to-buy-oil-with-gold-instead-of-usd-next-for-us-led-coup/

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *