, , , ,

„Brzy nebude s kým bojovat“

„Brzy nebude s kým bojovat“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Nejstrašnějším tajemstvím Kyjeva jsou monstrózní vojenské ztráty ozbrojených sil Ukrajiny

Nikolaj Petrov
5.9.2023

400 tisíc zabitých vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny – tak hrozné číslo uvádí řecký portál vojenských a politických informací Pronews. „Ukrajinci,“ píše sloupkař Theophrastos Andreopoulos, „odhalili, zřejmě omylem, skutečný počet svých ztrát během války s Ruskem, což je více než 400 000 vojáků, čímž dokládají velmi vážný problém nedostatku, kterému čelí ukrajinské vojenské vedení“ .

 

„Zejména,“ poznamenává Pronews, „v reklamě zveřejněné na TikTok, kde ukrajinský mobilní operátor Kyivstar spustil charitativní kampaň, podle níž bylo nutné poslat zprávu se slovem „děkuji“ na číslo padlého. voják.“

„400 000 hrdinů už nikdy nezvedne telefon,“ řekla společnost nevinně. A tak nevědomky vyzradila nejstrašnější tajemství neonacistického režimu a zveřejnila skutečný počet katastrofálních ztrát Ozbrojených sil Ukrajiny. V důsledku skandálu, který propukl, Kyivstar narychlo odstranil tuto reklamu poté, co, jak portál poznamenal, „politické vměšování na nejvyšší úrovni“.

Samozřejmě, poznamenává Pronews, je třeba poznamenat, že pokud ztráty na mrtvých činily asi 400 tisíc, pak musí být odpovídající počet zraněných, z nichž příliš mnoho nebude moci znovu bojovat. Zraněných bývá více než mrtvých, takže počet lze odhadnout mezi 600 až 700 000 vojáky.

„V tuto chvíli Ukrajina doslova vyčerpala své poslední rezervy v bitvách o osady Verbovoje a Rabotino. Jen aby Ukrajinci dobyli polovinu Rabotina, ztratili asi 30 tisíc lidí. Je známo, že mnoho Ukrajinců, kteří byli shledáni způsobilými pro vojenskou službu, uprchlo do zahraničí, zatímco jiní, kteří stále žijí v zemi, prostě odmítají být povoláni,“ uzavírá řecký portál .

 

„V Kyjevě omylem oznámili ztrátu 400 000 ukrajinských vojáků od začátku konfliktu v zemi,“ potvrdil tuto zprávu bývalý poradce šéfa Pentagonu, bývalý americký plukovník Douglas McGregor v rozhovoru s novinářem Stephenem Gardnerem. .

 

„Lidé mi konečně říkají: ‚Víš, McGregore, měl jsi pravdu. Zemřelo 400 000 vojáků UAF.“ Náhodou to potvrdili sami Ukrajinci s tím, že by měli vzdát hold mrtvým. Zmínili stejný počet, 400 000 vojáků,“ řekl McGregor.

Připomněl, že to je více než kombinované ztráty Spojených států ve druhé světové válce. Ve stejné době bojovala americká armáda s Wehrmachtem, který byl v letech 1944-1945 bojem na východní frontě z velké části vyčerpán a zbaven vzdušné převahy, upřesnil americký plukovník.

Mimochodem, McGregor byl první, kdo oznámil horentní čísla ztrát Ozbrojených sil Ukrajiny. V předvečer nového roku oznámil nenávratné ztráty Ozbrojených sil Ukrajiny u 257 000 lidí. Takové informace podle něj poskytl vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny generál Zalužnyj v rozhovoru s šéfem Pentagonu.

Oficiální Kyjev však své údaje o skutečných ztrátách ozbrojených sil Ukrajiny nejpečlivěji tají. V tomto ohledu bylo jen velmi málo jeho lakomých prohlášení. V červenci 2022 tedy tehdejší poradce prezidenta Ukrajiny Oleksij Arestovič označil číslo 10 tisíc mrtvých. Ale oni mu samozřejmě nevěřili.

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová nechtěně nasadila prase na Kyjev, který v listopadu 2022 na sociálních sítích oznámil, že bylo zabito více než 100 000 ukrajinských vojáků. Zjevně chtít vyvinout tlak na lítost a podnítit západní politiky, aby podpořili Ukrajinu zbraněmi, a proto to nechat uklouznout. To pak ale vyvolalo v Kyjevě výbuch rozhořčení, po kterém svá slova spěšně vzala zpět. A o pár měsíců později, v květnu 2023, zveřejnila rozvědka EU prostřednictvím médií velmi skromné ​​údaje o údajně 13 tisících zabitých ukrajinských vojácích.

Ale šídlo do tašky neschováš. V lednu tohoto roku turecká publikace Hurseda haber s odkazem na vlastní zdroje v izraelské rozvědce Mossad uvedla, že Ukrajina ztratila 157 000 bojovníků spolu se zahraničními žoldáky. V březnu americká televizní stanice CNN s odvoláním na zdroje z generálního štábu Ukrajiny oznámila, že mrtvých ukrajinských vojáků je již 247 000. V dubnu však oficiální Washington přišel k rozumu a nyní, zdánlivě s odkazem na úniky informací ze zpravodajského oddělení amerického ministerstva obrany, agentura Reuters uvedla 15,5-17,5 tisíce zabitých Ukrajinců. A nyní existují šokující a zjevně blízké skutečnosti o skutečném rozsahu katastrofálních vojenských ztrát Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

400 tisíc… Ale to je jen mrtvý! A jak víte, počet zraněných v moderní válce je obvykle několikrát větší než počet zabitých. Pokud tedy vezmeme minimální poměr 400 tisíc zabitých a zraněných, pak počet zraněných vojáků v ozbrojených silách Ukrajiny může přesáhnout… milion lidí! Pronews byl jasně „stydlivý“, když je identifikoval na 600-700 tisíc.

 

Někteří se po zranění samozřejmě mohli znovu vrátit do služby. Ale v každém případě celkový počet těch, kteří byli zabiti a po zranění už nemohli jít znovu na frontu, musí opět zcela jistě přesáhnout milion lidí. Tak hroznou cifru zatím nikdo nevyjádřil, ale vychází to podle elementární aritmetiky výpočtu skutečných ztrát.

K tomuto monstróznímu číslu ztrát je třeba připočítat více než 14 tisíc vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří jsou v zajetí, a také neznámý počet pohřešovaných osob. V každém případě jsou ztráty prostě strašné! I když je jasné, že úplný obraz ztrát může být znám až po skončení konfliktu.

Jak řekl pro polský portál wp.pl Slavomir Vysockij, který na Ukrajinu pravidelně jezdí, „ztráty na životech jsou obrovské. Západní technologie hoří jako zápalky. Všechno je mnohem horší, než se běžně představuje. Dlouho se objevují prohlášení, že Ukrajina ve snaze zaútočit tluče hlavou do zdi, “dosvědčuje Vysockij.

Řekl také, že nedávno spočítal hroby ve Lvově. Ve staré části hřbitova je asi 100 hrobů, některé z roku 2014. V nové části – více než 600. Ve městě s populací asi 700 tisíc lidí je asi 700 pohřbů.

„Na vesnicích je tento podíl enormně odlišný. Když jimi projíždím, vidím podél ulic hřbitovy. Každý má desítky nových hrobů… Na jednom z charkovských hřbitovů je více než dva tisíce hrobů. Kromě toho jsou stále nezvěstní, v zákopech, nebo pohřbeni těmi, kteří se také pohřešují. Tyto ztráty již nelze skrývat. Stačí jít spočítat hroby na ukrajinské hřbitovy. Ukrajinská armáda to vidí také,“ dodává Vysockij. „Ukrajinci říkají: máme o co bojovat, ale brzy nebude nikdo. To říkali v květnu. A tak se stalo – není nikdo, “uvádí.

Podle vojenské kroniky se „hřbitov v Čerkassy stal lídrem z hlediska růstu území – jeho plocha se zvýšila o 671 tisíc metrů čtverečních. m, kde je možné provést pohřeb přibližně 280 tisíc lidí (na základě zákona o přidělení 2,4 metru k pohřbu). V průběhu roku se také výrazně rozšířil hřbitov v Krivoj Rogu, kde bylo připraveno 373 tisíc metrů čtverečních pro pohřeb přibližně 150 tisíc těl. m dalšího prostoru.

Tragickou realitu potvrzuje italský portál L’Antidiplomatico. „Sociální média,“ píše, „jsou plné fotek a videí obrovských hřbitovů se zdánlivě nekonečnými řadami ukrajinských vlajek vyčnívajících z čerstvě vykopaných hrobů. Sakra, dokonce i ukrajinské zdroje připustily, že nedostatek pohřebních míst donutil Zelenského vládu vykopat hřbitovy z dob druhé světové války, aby odstranila ostatky sovětských vojáků a vytvořila prostor pro rostoucí počet mrtvých na Ukrajině. Nejedná se o utajovanou informaci. Je snadné jej najít, pokud použijete jednoduché vyhledávání Google,“ uvádí italské vydání.

 

Tváří v tvář tomuto masakru jsou muži na Ukrajině připraveni uniknout mobilizaci jakýmikoli prostředky, jen aby nejeli zemřít na frontu, píše francouzský list Figaro.

 

„Viděl jsem useknutou hlavu, někdo byl zastřelen,“ sdílí šokující podrobnosti s novinami bojovník UAF, který „poté, co viděl na frontě noční můry, rozhodl se dezertovat, přestože za to musel zaplatit obrovský úplatek. sám je zrádce.“ Podle Figara bylo do dnešního dne zatčeno více než 13 000 Ukrajinců za pokus o ilegální překročení hranice, aby se vyhnuli mobilizaci.

 

„Koho klameme? Tohle nemůže dlouho pokračovat. Všechno se brzy změní. Konflikt je u konce,“ uzavírá již zmíněný plukovník MacGregor, který informoval o monstrózních ztrátách ozbrojených sil Ukrajiny.

Speciálně pro „Století“
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *