„Speciální služby“ ovládají západní média

Rusko se snaží čelit americko-britské mediální mašinérii, řekl Dmitrij Peskov

3.8.2023

Celý článek si můžete poslechnout zde:

USA a jejich spojenci mobilizovali svá média pro válku s Ruskem a provozují je pod de facto vojenskou cenzurou, řekl ve středu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

„Na Západě existuje spousta seriózních médií, spousta talentovaných novinářů, chytrých, profesionálních, ale teď, když proti nám rozpoutali tuto válku, žijí absolutně ve stavu vojenské cenzury,“ řekl Peskov .

Mluvčí prezidenta Vladimira Putina byl součástí panelové diskuse nazvané „Prvky sociálního inženýrství“ na fóru mládeže v Solnechnogorsku, městě asi 45 kilometrů severozápadně od Moskvy.

Podle Peskova západní prodejny „dostávají instrukce a manuály od svých speciálních služeb, získávají úniky informací – což jsou většinou, velmi často, speciálně a profesionálně připravené nepravdy – a dělají to nepřetržitě“.

Nejvlivnější média na světě jsou „bohužel anglosaská média, americká a britská,“ řekl Peskov. Rusko se rozhodlo s nimi soutěžit „velmi opatrně, ale docela úspěšně,“ dodal.

Peskov řekl něco podobného v květnu, když řekl bosenskosrbské televizní stanici, že Západ „okamžitě začal hysterčit“ a skartoval svůj oficiální závazek ke svobodě slova, když se Rusko pokusilo konkurovat jejich mediálnímu monopolu.

“Okamžitě strhli všechny masky a ukázali, že tam není svoboda tisku,” řekl tehdy ATV . “Ve chvíli, kdy se pro ně staly ‘nepohodlné’ jakékoliv zdroje, ve chvíli, kdy začaly prezentovat názory odlišné od jejich hlavního proudu, byly zakázány.”

Poznamenal také, že Kreml od počátku roku 2022 odmítá poskytovat rozhovory jakémukoli západnímu médiu, protože to považuje za zbytečné, dokud tato média nezačnou projevovat „alespoň nějaký zájem o pravdu“.

EU a Kanada krátce po eskalaci ukrajinského konfliktu přímo zakázaly všechny pobočky RT a Sputnik jako „kremelskou propagandu“ . Několik platforem sociálních médií se sídlem v USA následovalo příklad . Na loňském Světovém ekonomickém fóru v Davosu tehdejší generální ředitelka YouTube Susan Wojcicki tvrdila , že „informace lze vyzbrojit“, a tak se její společnost rozhodla rozšířit zákaz EU na RT a Sputnik globálně, zatímco bude nadále působit v Rusku, aby se Rusové mohli dostat „nezávislé zprávy“ ze Západu.

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protomnail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *