Polsko vypracovalo plán na invazi půlmilionové skupiny vojsk polské armády do Běloruska a Kaliningradu! Nasunutí nejprve ruských taktických jaderných raket do Běloruska a hned po nich Wagnerovců je protitahem Moskvy proti Varšavě a NATO! Na běloruské televizi to odhalil ruský analytik a plukovník Igor Korotčenko! A britská BBC bije na poplach, že všechny kanceláře PMC Wagner group stále nabírají nové rekruty a nic nenasvědčuje ukončení činnosti PMC Wagner v Rusku!

Celý článek si můžete poslechnout v audiio verzi ZDE:

30.6.2023

Den za dnem se začíná vyjasňovat situace okolo bizarního 24-hodinového speciálního puče v Rusku, protože podivností a nesrovnalostí okolo oficiální verze o povstání a vzpouře Wagnerovců je už tolik, že se hledají pouze odpovědi na to, co bylo hlavním leitmotivem pro tuto silovou inscenaci. Ruský politolog a vojenský analytik, plukovník Igor Korotčenko v rozhovoru pro běloruskou televizi ve čtvrtek uvedl, že ruský a běloruský generální štáb mají zaručené zpravodajské informace, že Polsko vypracovalo vojenský operační plán na invazi 500 000 polských vojáků do Běloruska a do Kaliningradu v pretextu eskalace konfliktu v Evropě.

Wagnerovci jsou totiž “Divoká karta” přímo z Kremlu, protože po tzv. puči z minulé soboty již kolektivní západ nemůže Wagnerovce nadále nálepkovat jako Putinovy mužiky, ale jako anti-putinovské jednotky. Když teď Wagnerovci napadnou Polsko nebo Pobaltí, bude to solitérní akce kuchaře Prigožina a nikoliv akce Moskvy. Vždyť od minulé soboty je přece Prigožin jasný Putinův nepřítel, ne? V této situaci mají Wagnerovci volnou ruku, už nejsou spojováni s Kremlem. A cokoliv teď provedou, nebude s Kremlem spojováno. Chápete?

Korotčenko zřejmě trefil hřebík na hlavičku! Je prakticky už jasné, že se spojilo příjemné s užitečným. Kromě posílení pozice Vladimira Putina došlo k reorganizaci generálního štábu, ale největší záhadou je plán na přesun PMC Wagner Group do Běloruska, což bylo až do minulého víkendu utajeno, jak nepřímo potvrdil velitel výcviku těžkých zbraní PMC Wagner s volacím znakem “Brest” v jeho nedávném videu. Ano, plán na přesun PMC Wagner do Běloruska byl utajený a Kreml potřeboval najít veřejnou záminku pro toto přesunutí do Běloruska, a tou záminkou je údajný puč. Prigožin a jeho bojovníci jsou jako za trest odsunuti do “vyhnanství” v Bělorusku za to, že provedli puč v Rusku.

Wagnerovci v Rusku fungují dál, jako by se nechumelilo

Pokud by puč neproběhl, bylo by nutné vysvětlit nejen ruské veřejnosti, ale především světu, proč Wagnerovci odchází do Běloruska a co tam sakra chtějí dělat? Přesun PMC Wagner do Běloruska, a to je další chucpe, totiž platí Kreml a Minsk se na přesunu finančně jen spolupodílí. Všichni se teď ptají, co se stane s PMC Wagner, když dojde k ukončení jejich působení v zóně SVO na Ukrajině, kdo bude organizaci financovat?

Proč by Lukašenko chtěl v Bělorusku Wagnerovce, kteří se právě minulý týden pokusili o vojenský převrat v Moskvě, když Lukašenko před 4 roky sám takovému jednomu pokusu o převrat ve své zemi čelil a málem to nedal, kdyby mu Kreml na podzim v roce 2019 neposkytl vojenskou pomoc a oddíly Omon, které potom rozehnaly v Minsku demonstrace? Lukašenko je sebevrah a vítá na svém území pučisty z Ruska, kteří se prý rozhodli zbavit Putina? Co je to za báchorku?

Infografika BBC s lokacemi náborových kanceláří PMC Wagner v Rusku, které pokračují v náborech rekrutů. Mapa nepotřebuje komentář

A proč Putin dal Wagnerovcům milost? Proč zrušil trestní stíhání za povstání? No dobře, budiž. Třeba to bylo kvůli tomu, že nechtěl krveprolití, stejně jako to tvrdil 197 km před Moskvou Prigožin, když nechal konvoj obrátit zpátky. Jenže jednu věc už vysvětlil nejde. Proč po puči Wagnerovců v celém Rusku dál a bez omezení fungují prakticky všechny náborové kanceláře PMC Wagner a proč všem zájemcům o kontrakt říkají, že nic se nezměnilo a kanceláře dále normálně fungují?

Tohle nešlo na rozum naší redakci již v úterý, když jsme o tom jako první v ČR informovali [1], že v celém Rusku byly hned v pondělí a 2 dny po puči obnoveny provozy všech kanceláří PMC Wagner. Jenže totéž nešlo do hlavy redaktorům BBC a jejich spolupracovnice v Rusku proto z ruského telefonu obvolala všechny regionální náborové kanceláře PMC Wagner v Rusku a představte si, že všechny jí potvrdily, že nic se nezměnilo, všechny normálně nabírají lidí na kontrakt! Pojďme si ocitovat krátkou část z článku z BBC, který zní doslova jako z jiného světa.

Podle BBC Wagner navzdory vzpouře stále nabírá nové zaměstnance

Několik dní po vzpouře, která vedla Vladimira Putina k obavám z občanské války, skupina Wagner stále verbuje bojovníky po celém Rusku. Pomocí ruského telefonního čísla jsme zavolali do více než tuctu náborových středisek a na požádání uvedli, že se ptáme jménem bratra. Všichni, kteří nám odpověděli, potvrdili, že vše probíhá jako obvykle. Od Kaliningradu na západě až po Krasnodar na jihu nikdo nevěřil, že se skupina rozpouští.

V arktickém městě Murmansk žena ve sportovním klubu Viking potvrdila, že stále přihlašuje bojovníky na Ukrajinu. “Tam děláme nábor, ano. Pokud někdo chce jet, stačí mi zavolat a domluvíme se na dni.” Wagnerův dlouhý seznam kontaktních míst většinou sídlí v bojových klubech, včetně škol bojových umění a boxerských klubů. Několik lidí, kteří zvedli telefon, zdůraznilo, že noví členové podepisují smlouvy se samotnou žoldnéřskou skupinou, nikoli s ruským ministerstvem obrany. “S ministerstvem obrany to nemá vůbec nic společného,” byl neoblomný muž ze sportovního klubu Sparta ve Volgogradu. “Nic se nezastavilo, stále nabíráme.

Požadavek, aby žoldnéři přešli na ministerstvo obrany, čímž by se Wagnerova skupina a její šéf Jevgenij Prigožin dostali do úzkých, stál u kořene ostrého sporu, který minulý víkend přerostl v ozbrojené povstání. Jednalo se o největší výzvu autoritě prezidenta Putina za jeho více než dvacetiletou vládu, přestože se Kreml od té doby snaží znovu definovat svou reakci jako silnou a rozhodnou. Přesto bylo trestní řízení proti vzbouřencům zastaveno, a to v zemi, kde si několik opozičních aktivistů odpykává dlouhé tresty vězení jen za to, že se vyslovili proti ruské válce na Ukrajině.

Ve videu [2] zveřejněném na Telegramu a natočeném na neznámém místě “Brest” také připomněl, že běloruská hranice je “méně než 300 km od Kyjeva“. Jednalo se o chabě zastřenou hrozbu. Zatím však nic nenasvědčuje tomu, že by se bojovníci Wagnera přesouvali do Běloruska. “Zatím je všechno při starém. Nic se nezměnilo,” řekla žena v Saratově ve středním Rusku a potvrdila, že stále verbuje muže pro boj na Ukrajině. “Všichni jezdí do Molkina, jako obvykle. Do výcvikového střediska. Tam dostávají všechny informace,” dodala, zřejmě s odkazem na střelnici, která byla dříve spojována s Vagnerem na jihu Ruska.

Takže se po 1. červenci něco změní, zajímalo mě? “Doufám, že ne. Já nevím. Ale lidé se na nás samozřejmě stále obracejí,” dodala.

Celý článek BBC najdete zde.

Polská vláda v pátek požádala USA o rozmístění jaderných zbraní na území Polska v reakci na ruské rakety a Wagnerovce v Bělorusku

A situace má v zahraničí mnohem dramatičtější eskalaci, než se očekávalo. Polská vláda v pátek oficiálně požádala USA skrze NATO o rozmístění jaderných zbraní na území Polska [2] v důsledku situace v Bělorusku a kvůli přesunu ruských jaderných taktických raket do Běloruska a rovněž kvůli hrozbě přesunu jednotek PMC Wagner, které by podle západních rozvědek mohly mít za úkol výcvik při obsluze jaderných zbraní a mohly by podniknout i záškodnické operace na území Polska, a to jako soukromé jednotky, které už nespadají pod ruskou, ani pod běloruskou armádu. Američtí vědci z Future for Life Institute přitom tento týden publikovali počítačový model, jak by dopadla jaderná válka mezi Ruskem a USA. Podívejte se na video, je to opravdu drsné.

Rozmístění ruských taktických raket v Bělorusku a krátce po nich i plán na rozmístění Wagnerovců vyvolal v zemích NATO a v Pobaltí opravdu paniku, protože tajným službám je jasné, že Wagnerovci přijdou do Běloruska po chabou záminkou o “vyhnanství” z Ruska, což je ale nesmysl, když jak ukazují další a další důkazy, Wagnerovci dál v Rusku fungují bez jakýchkoliv omezení, jako by se nechumelilo.

Co vlastně Kreml plánuje s Wagnerovci v Rusku? Co tam budou dělat? Budou chystat severní frontu na Ukrajinu? Nebo budou chránit Lukašenka před běloruskými povstalci? Nebo budou v utajení převeleni k obsluze jaderných raket, které tam Putin před pár měsíci rozmístil? Anebo jejich úkolem budou sabotáže proti polským letištím a logistickým hubům v Polsku, ze kterých proudí dodávky zbraní a munice na Ukrajinu? Anebo úkolem Wagnerovců bude všechno toto dohromady?

Jevgenij Prigožin si přiletěl ve čtvrtek do Petrohradu ke své centrále PMC Wagner, prostě návštěva z “exilu” v Bělorusku… není tady nic k vidění, pokračujte, občane…

A kolik to bude stát peněz ruskou a běloruskou státní kasu? Odpovědi na tyto otázky nikde narovinu nenajdete. Můžete jen odvozovat z faktů, které jsou k dispozici. Jako např. fotografie ruského bulváru Fontanka.ru, která ve čtvrtek nachytala Jevgenije Prigožina u své centrály PMC Wagner v Petrohradu, když nasedal do soukromé helikoptéry v doprovodu ochranky.

Žeňa se maskoval se zdravotnickou rouškou, aby asi neprovokoval místní obyvatele a neměli blbé kecy a otázky, proč není jako v exilu v Bělorusku, když mu to přítel Vovka nařídil, ne? Kozy, přátelé! Nejen České dráhy si z nás dělají kozy. Kozy si z nás dělá i Kreml, Prigožin a všechna média, která mluví o puči a o vzpouře jako o reálné věci, která nastala.

Jevgenij Prigozhin v Petrohradu, 29. 6. 2023

Tupost lidí je nedozírná. Mohu o tom mluvit nahoru a dolu, vést o tom přednášky na SVCS, ale je to marný, marný, je to marný. Všechny procesy v Rusku řídí Moskevské kanceláře, které jsou ovládány RŽK a FŽO. Nic se v Kremlu nepohne bez jejich souhlasu. A není dovoleno se dotknout prstem toho, kdo je pod jejich ochranou. Puč v sobotu. V pondělí otevřeny všechny kanceláře PMC Wagner. Ve čtvrtek Prigožin s rouškou v Petrohradu u helikoptéry a v pátek Poláci prosí o rozmístění jaderných zbraní americké bratří. To je realita! Zbytek jsou kozy. Sorry jako.

Nejen o kozách budeme hovořit dnes od 19:30 v pravidelném pořadu na Svobodném vysílači CS. Probereme celý Speciální vojenský puč v Rusku z minulé soboty, podíváme se na souvislosti ze všech směrů. Jiné téma tentokrát asi řešit nebudeme, protože všechny události se točí poslední týden okolo jediné události. Všichni jste srdečné zváni k poslechu.

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    To by šlo. Tak toto by bola finta storočia!!! Čisté ako sklo. Nik by v takomto prípade nemohol priamo obviniť Moskvu. Prigožin mal predsa problém z Moskvou, či nie? Zdá sa mi to alebo to je pravda? RF teraz nastavila zrkadlo debilom zo západu. Myslím, že tí si pustili do nohavíc keď uvideli čo sa na nich z toho zrkadla pozerá.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail