Zvláštní případ Dr Sharon Alroy-Preis a tvrzení o bezpečnosti a účinnosti vakcíny Pfizer

Norman Fenton a Martin Neil
10. ledna

14. ledna 2023: Je zde fascinující aktualizace tohoto článku.

Souhrn:

  • Svět se silně spoléhal na velkou izraelskou studii v časopise Lancet, která potvrdila účinnost vakcíny Pfizer, ale hlavní autorka neuvedla svůj střet zájmů, ve kterém podepsala smlouvu, že bez jejich svolení nezveřejní informace poškozující produkty firmy Pfizer.
  • Izrael v té době nemohl poctivě potvrdit bezpečnost vakcíny, protože neměl žádný funkční bezpečnostní systém.
  • Lancet nezveřejnil náš dopis upozorňující na nedostatky ve studii jednoduše proto, že na něj hlavní autor nereagoval.

V květnu 2021 The Lancet (údajně nejprestižnější lékařský časopis na světě) publikoval článek popisující největší observační studii (zahrnující většinu populace Izraele) o účinnosti vakcíny Pfizer covid.

Její tvrzení o 95% účinnosti – což bylo náhodou přesně stejné číslo, jaké uváděla společnost Pfizer ve své původní randomizované kontrolované studii fáze 3 – bylo široce používáno jako konečné potvrzení toho, jak neuvěřitelně účinná vakcína byla (studie vůbec nebrala v úvahu bezpečnost, ale o tom níže). Studie však byla v mnoha ohledech chybná a 17. května 2021 jsme zaslali rychlou reakci  (pouhých 250 slov) časopisu The Lancet s vysvětlením, proč bylo toto tvrzení přehnané – viz:

https://wherearethenumbers.substack.com/p/important-caveats-to-pfizer-vaccine?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web

Studie měla další zásadní nedostatky, jako je skutečnost, že ignorovala všechny případy covid hlášené u lidí, kteří dostali buď pouze jednu dávku, nebo druhou dávku před méně než 7 dny (takoví lidé nebyli považováni za „plně očkované“ ) – a to nevyhnutelně vedlo k výraznému zveličování účinnosti vakcíny. Důsledek této záměrné nesprávné kategorizace je uveden v naší analýze oficiálních vládních údajů Spojeného království a je vysvětlen zde.

S odstupem času byly naše obavy ohledně studie absolutně potvrzeny událostmi. Nyní máme potvrzení o tom, jak divoce přehnané bylo tvrzení společnosti Pfizer o 95% účinnosti, a důkazy o manipulaci s oficiálními statistikami používanými na podporu tvrzení o účinnosti vakcíny, což vedlo k naší formální stížnosti k britskému statistickému regulátoru.

Po 20 měsících (ano, čtete správně) dne 8. ledna 2023 jsme konečně dostali tuto odpověď od The Lancet:

From: em.thelancet.0.808fa4.c60af167@editorialmanager.com Jménem týmu Lancet
Zasláno: 8. ledna 2023 13:30
Komu: Norman Fenton
Předmět: Váš příspěvek THELANCET-D-21-03671

Číslo rukopisu: THELANCET-D-21-03671
Název: Studie o účinnosti vakcíny Pfizer přeceňuje její účinnost

Vážený profesore Fentone,
Šťastný nový rok. Doufám, že jste zatím rok 2023 začali dobře.
Zde v redakci The Lancet jsme zahájili nový rok tříděním datovaných příspěvků v našem online systému pro správu rukopisů, Editorial Manager. Je mi líto, že tento váš příspěvek z roku 2021 je stále otevřený.
Pozvali jsme doktorku Sharon Alroy-Preis a spoluautory publikovaného článku, aby zvážili váš dopis, ale je mi líto, že jsme od nich nikdy neobdrželi formální odpověď, a proto jsme nemohli pokračovat ve výměně informací. Ještě více mě však mrzí, že jsem vám včas nesdělil rozhodnutí.
Nyní uzavřu váš příspěvek, ale děkuji vám za podporu debaty po zveřejnění v The Lancet.
S úctou
Josefine Gibsonová
Senior Editor
Lancet

Ale kdo přesně je hlavní autorka Dr. Sharon Alroy-Preis, která odmítla odpovědět na naši krátkou (pouhých 250 slov) kritiku článku? Když se podíváte na prohlášení autorů v dokumentaci Lancet o zájmech, zjistíte, že zatímco 8 z 15 autorů drží akcie a opce na akcie společnosti Pfizer, Dr. Sharon Alroy-Preis mezi nimi není a zajisté neprohlašuje vůbec žádný střet zájmů:

Ale ukazuje se, že Dr. Sharon Alroy-Preis je náhodou ředitelkou Služeb veřejného zdraví na izraelském Ministerstvu zdravotnictví (IMOH).
Je také dobře známo, že prostřednictvím IMOH se Izrael v podstatě stal ‚laboratoří společnosti Pfizer‘***, jak uvedly Times of Israel v září 2021:

Philip Dormitzer, hlavní vědecký pracovník společnosti Pfizer, minulý týden na setkání akademiků Zoom pronesl několik slov. Poprvé o nich informoval kanál Channel 12 v pořadu Friday Night.
„Na začátku pandemie jsme navázali vztah s izraelským ministerstvem zdravotnictví, kde používali výhradně vakcínu Pfizer, a pak vše velmi pečlivě monitorovali,“ řekl Dormitzer na setkání, „takže jsme měli jakousi laboratoř, kde jsme mohli sledovat účinky.“

Spolupráce mezi společností Pfizer a IMOH (která začala 6. ledna 2021, tj. 4 měsíce před zveřejněním článku Dr. Sharon Alroy-Preis, u nějž prohlásila, že nedošlo ke střetu zájmů), je jasně stanovena v této (částečně upravené) dohodě o spolupráci. Oddíl 9.1 této smlouvy mezi Izraelem a společností Pfizer stanoví, že strany společně schvalují jakoukoli publikaci a Dr. Sharon Alroy-Preis je výslovně uvedena jako zástupce IMOH při řešení jakýchkoli rozporů:

Dr. Sharon Alroy-Preis tedy celou dobu vedla spolupráci IMOH se společností Pfizer.

Článek Lancet neposkytnul vůbec žádné informace o počtu nežádoucích účinků vakcíny covid-19, o kterých nyní víme, že jsou značné [11, 12], a proto je také relevantní a aktuální poukázat na roli Dr. Sharon Alroy-Preis ve vynořujícím se skandálu IMOH, týkajícím se systému sledování závažných nežádoucích účinků vakcíny Pfizer. Ve své prezentaci expertní komisi FDA o boosteru Dr. Sharon Alroy-Preis tvrdila, že Izrael pečlivě sleduje bezpečnost, zatímco nyní víme, že ve skutečnosti neměl funkční systém až do konce roku 2021 – jak bylo odhaleno v uniklém videu z interního setkání IMOH, které nechtějí, aby někdo viděl:

A také stojí za zmínku, že Dr. Sharon Alroy-Preis nazvala lékaře, kteří se odvažují zpochybňovat politiku IMOH ohledně covidu a vakcín, „popírači covidu“.

Reference

[1] Haas et al: „Dopad a účinnost vakcíny mRNA BNT162b2 proti infekcím SARS-CoV-2 a případům COVID-19, hospitalizacím a úmrtím po celonárodní očkovací kampani v Izraeli: observační studie využívající data národního sledování“ https: //doi.org/10.1016/S0140-6736(21)00947-8

[2] Fenton NE a Neil M „Je vakcína Pfizer tak účinná, jak se tvrdí?“, 17. května 2021, https://wherearethenumbers.substack.com/p/important-caveats-to-pfizer-vaccine?

[3] Jones: „Studie tvrdí, že vakcína Pfizer je z 95 % účinná ve věku nad 65 let. Ale mělo by to být 74 %?“ https://lockdownsceptics.org/2021/05/07/study-claims-pfizer-vaccine-is-95-effective-in-over-65s-but-should-that-be-74/

[4] Neil M, Fenton N, Smalley J., Craig C., Guetzkow J., McLachlan S., Rose, J. Nejnovější statistiky o údajích o úmrtnosti v Anglii naznačují systematickou chybnou kategorizaci stavu vakcíny a nejistou účinnost Covid-19 očkování, prosinec 2021. http://dx.doi.org/10.13140/RG.2.2.14176.20483

[5] Fenton NE a Neil M, „Více o iluzích účinnosti vakcín“, 22. října 2022, wherearethenumbers.substack.com/p/more-on-the-illusions-of-vaccine-efficacy

[6] Chemaitelly, Hiam a Laith J Abu-Raddad. „Slábnoucí účinnost vakcín proti COVID-19.“ Lancet (Londýn, Anglie) 399, no. 10327 (26. února 2022): 771. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(22)00277-X.

[7] Fenton, N. E., Neil M, Craig C, McLachlan S. „What the ONS Mortality Covid-19 Surveillance Data Can Tell Us about Vaccine Safety and Efficacy“, 2022. https://doi.org/10.13140/RG. 2.2.30898.07362

[8] Fenton, N. E., Neil Ml, Craig C, McLachlan S. „Údaje ONS o úmrtnosti na vakcínu nejsou vhodné pro daný účel“. https://wherearethenumbers.substack.com/p/the-ons-data-on-vaccine-mortality-is

[9] Times of Israel, „Pfizer exec nazývá Izrael ‚jakousi laboratoří‘ pro vakcíny COVID“, 12. září 2021, https://www.timesofisrael.com/pfizer-exec-calls-israel-a-sort-of-laboratory-for-covid-vaccines/

[10] Dohoda o spolupráci v oblasti epidemiologických důkazů v reálném světě mezi izraelským ministerstvem zdravotnictví jednajícím jménem Státu Izrael a společností Pfizer Inc, 6. ledna 2021. https://govextra.gov.il/media/30806/11221-moh -pfizer-colaboration-agreement-redacted.pdf

[11] Rancourt, Denis G, Marine Baudin a Jérémie Mercier. „Kampaň hromadného očkování v období COVID a katastrofa veřejného zdraví v USA od věkové/státem vyřešené úmrtnosti ze všech příčin podle času, dodání vakcíny podle věku podle času a socio-geo-ekonomická data,“ 2022. https:// doi.org/10.13140/RG.2.2.12688.28164.

[12] Guetzkow, Josh, „CDC konečně vydalo své bezpečnostní monitorovací analýzy VAERS pro vakcíny COVID prostřednictvím FOIA“, leden 2023, https://jackanapes.substack.com/p/cdc-finally-released-its-vaers-safety

[13] Sherman, Yudi, „Izraelské ministerstvo zdravotnictví zatajilo, zmanipulovalo údaje o poškození vakcíny, říkají uniklé dokumenty“, https://www.frontline.news/post/israel-health-ministry-concealed-manipulated-vaccine-injury-data-say-leaked-documents

[14] PECC Izrael „Událost vystavení pásky IsraeLeak“, leden 2023, youtu.be/8ibKpyKeVEc

*** V nedávném videu se premiér Benjamin Netanjahu také vychloubal (také o sběru a využívání lidské DNA). I když existovalo určité podezření, že toto video mohlo být deep fake, čtenářka Hannah (viz komentáře) poskytla informace, které naznačují, že je skutečné.

Send us mail