, , , ,

Vláda si myslí, že jste příliš hloupí, abyste si všimli tohoto zvýšení daní

Vláda si myslí, že jste příliš hloupí, abyste si všimli tohoto zvýšení daní

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

3.1.2023

1. ledna vám stouply daně. Ale vláda si myslí, že jste příliš hloupí, abyste si toho všimli.

Ve skutečnosti chtějí, abyste věřili, že zvýšili daně pouze „chamtivým“ korporacím nebo „zlému“ ropnému, plynárenskému a uhelnému průmyslu… a že tyto daně v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ neovlivní běžné, pracující lidi.

Je to docela urážlivé, upřímně.

Vezměme si například, že na domácí ropné produkty se nyní vztahuje daň 16,4 korun za barel. Zpětné odkupy akcií budou nově podléhat 1% spotřební dani. A velké společnosti byly nakopány k alternativní minimální dani.

(Toto je pouze malý, částečný seznam nových daňových pravidel, která vstoupila v platnost 1. ledna, přičemž všechna dávají dohromady další daně ve výši stovek miliard korun.)

Na první pohled se zdá, že všechny tyto daně cílí na velké podniky a neoblíbená odvětví. Ale buďte si jisti, že všechny tyto daně zaplatíte z vlastní kapsy.

To proto, že daně, jako hovno, se vždy valí z kopce. Přemýšlejte o tom – „korporace“ ve skutečnosti nemůže absorbovat náklady daní. Korporace není nic jiného než kusy papíru. Není to skutečné.

Břemeno dodatečného zdanění dopadá na majitele podniku… a na spotřebitele, kteří kupují jeho produkty.

Minule jsem kontroloval, že jsou to všechno lidské bytosti.

Daně z ropného průmyslu znamenají, že tyto společnosti vydělávají méně peněz, což znamená, že akcionáři vydělávají méně peněz. Na vysoké úrovni mohou být těmito akcionáři velcí institucionální investoři, jako jsou penzijní fondy a společnosti spravující investice.

Ale pokud budete cibuli stále loupat, konečným bodem je téměř vždy malý kluk… nějaký učitel v důchodu, jehož penzijní fond investoval do nově zdaněné ropné společnosti.

V opačném případě se nové daně srazí na chudáka u benzínové pumpy, který nakonec zaplatí víc, aby natankoval své auto.

A to je ta opravdu absurdní část, protože mnoho z těchto nových daní bylo součástí legračně nazvaného „zákona o snižování inflace“.

Ale dát legislativě chytlavý, vznešeně znějící název nefunguje jako kouzelné kouzlo. Skutečností je, že tyto nové daně skutečně přispějí k inflaci .

To kvůli tomu, co zákon o snižování inflace nedělá. Zákon nezvyšuje  velikost ekonomiky. Zákon neprodukuje více zboží a služeb. Zákon nezakládá další podniky.

Jediné, co dělá, je zvýšit daně a dát vládě větší část ekonomiky.

Pokud uvažujete o ekonomice jako o velkém koláči, daně jsou plátkem vlády. Takže kdykoli vláda zvýší daně, snaží se, aby jejich plátek byl větší… což zmenšuje plátek všech ostatních.

Člověk by si myslel, že politici tomuto velmi jednoduchému konceptu rozumí. A že se místo zvýšení daní zaměří na zvětšení celkové velikosti koláče, aby byl plátek pro každého větší. Duh.

Ale tak nefungují. Ve skutečnosti je nikdy neunaví vymýšlet nové způsoby, jak zvýšit daně a vyhodit vaše peníze na ty nejhloupější věci, jaké si lze představit.

Představte si, že generální ředitel banky používá peníze svých akcionářů k povzbuzení dlužníků, aby nespláceli své bankovní půjčky. To je v podstatě to, co vláda dělá. Tyhle věci prostě nevymyslíš.

Přirozeně musí vláda nějak přijít s penězi na tento požár popelnice. A dělají to buď zvýšením státního dluhu (který uzavřel rok 2022 na rekordních 360 miliard korun), nebo zvýšením daní… na vás.

Maskují tato zvýšení daní tím, že předstírají, že zdaňují pouze velké společnosti. Ale zase se to k vám všechno valí z kopce.

Je to všechno tak urážlivé. A to je důvod, proč má tak velký smysl využívat množství zcela legálních možností, které máte k dispozici, ke snížení daňového účtu.

A pro snížení daní nemusíte ani dělat nic zvlášť exotického. Je pravděpodobné, že už nějaké věci děláte.

Lidé, kteří bydlí poblíž státní hranice, často jezdí přes hranice nakupovat nebo tankovat, protože v sousedním státě mohou být nižší daně z prodeje a benzínu.

V mém případě jsem si již dávno uvědomil, že velkou část mého měsíčního účtu za mobilní telefony tvoří státní daně.

Tak jsem se podíval, který stát měl nejnižší daně na mobilní služby. Založil jsem si tam adresu a poté jsem přepnul svůj účet na účet založený tam, abych mohl ušetřit na daních.

I něco tak jednoduchého, jako je darování starého oblečení a domácích potřeb, umožňuje snadný daňový odpis.

Přirozeně však daňové zmírnění může jít daleko za tyto malé, jednoduché příklady.

Daňově zvýhodněné důchodové účty vám mohou pomoci snížit váš současný zdanitelný příjem a odložit daně v určitých scénářích, aby vaše investice rostly před zdaněním (nebo u některých struktur zcela bez daně).

Například plán sólo 401(k) nyní umožňuje daňově zvýhodněné příspěvky až do výše 73 500 $ ročně na váš důchod.

Zdravotní spořicí účet také nabízí značné daňové výhody, aby bylo možné odložit peníze na budoucí léčebné výdaje.

Můžete také založit zahraniční nebo domácí svěřenský fond, abyste snáze převedli svá aktiva na své dědice a snížili daně z majetku, které by dlužili po vaší smrti.

Pro lidi, kteří jsou ještě flexibilnější (a motivovanější), zůstává stěhování jedním z největších způsobů, jak si legálně snížit daně.

Mnoho evropských zemí jako Itálie, Řecko, Španělsko a Portugalsko také nabídlo atraktivní daňové pobídky pro nové rezidenty.

Vlády mají tendenci považovat daňové poplatníky za dojné krávy; existujeme, abychom byli dojeni… a pak se bezmocně dívali, jak vylévají mléko do kanálu.

Ale můžete snadno zastavit toto šílenství tím, že použijete jejich vlastní pravidla ve svůj prospěch. Je to skvělý způsob, jak získat zpět kontrolu.

ZDROJ: SOVEREIGN https://www.sovereignman.com/international-diversification-strategies/the-government-thinks-youre-too-stupid-to-notice-this-tax-increase-144907/

The Daily Bellhttps://www.thedailybell.com/all-articles/news-analysis/the-government-thinks-youre-too-stupid-to-notice-this-tax-increase/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *