, , ,

Velký bratr v kapse: Jak CellHawk mění naše mobilní telefony ve špiony

Velký bratr v kapse: Jak CellHawk mění naše mobilní telefony ve špiony

11. srpna 2024

Ve světě, kde téměř každý vlastní chytrý telefon, má nový sledovací nástroj zvaný CellHawk schopnost proměnit naše digitální společníky ve výkonné špiony. Orgány činné v trestním řízení po celém světě stále více spoléhají na tento software, který dokáže během několika minut odhalit celý rok našeho pohybu.

CellHawk, vyvinutý americkou společností Hawk Analytics, slibuje vyšetřovatelům to, co si George Orwell nedokázal představit ani v nejdivočejších snech: kompletní sledování populace, skryté v mobilních telefonech, které s sebou každý den nosíme.

 

Způsob, jakým to funguje, je stejně jednoduchý jako děsivý . CellHawk využívá data shromážděná z věží mobilních telefonů. Umístění, hovory, textové zprávy – vše je vetkáno do detailního digitálního obrazu našich životů. Během několika minut dokáže software analyzovat a vizualizovat pohyby mobilního telefonu za celý rok. Údaje ze stovek aplikací – včetně funkcí GPS – na chytrých telefonech jsou také vyhodnocovány, aby bylo možné získat komplexnější obrázek.

 

Za čas, který vám zabere vypití kávy, může CellHawk prozkoumat celý váš život za poslední rok. Právě časosběrné sledování by dříve bylo nemyslitelné. A celá věc se ve většině zemí odehrává v legální šedé zóně.

 

Zatímco orgány činné v trestním řízení oslavují CellHawk jako revoluční nástroj pro boj se zločinem, zastánci soukromí a aktivisté za občanská práva bijí na poplach . Shromážděná data mohou úřady využít k vytvoření komplexních pohybových profilů. Doposud se oficiálně používal pouze pro pokusy o dopadení zločinců – tento nástroj je však natolik výkonný, že jej teoreticky můžete použít k cílení na kohokoli, kdo má mobilní telefon. Potenciál zneužití je obrovský a vlády jej mohou využít také k boji proti disidentům.

 

 

ZDROJ:

https://report24.news/big-brother-in-der-hosentasche-wie-cellhawk-unsere-handys-zu-spionen-macht/

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *