, , , , ,

Další fází moderního vedení války je vývoj neuronových zbraní, které dokáží ovládat lidský mozek

Další fází moderního vedení války je vývoj neuronových zbraní, které dokáží ovládat lidský mozek

9.3.2024

Další velká válka už není jen o vojenské síle nebo ekonomické nadvládě. Namísto toho jde hlavně o kontrolu nad lidským mozkem.

Takový závěr vyplývá ze studie „Neurowar Is Here“ (Neuroválka je zde), kterou v prosinci 2021 zveřejnili Joshua D. Gramm a Brian A. Branagan v rámci diplomové práce svého magisterského studia v oboru „Obranná analýza“ na námořní postgraduální škole v Monterey v Kalifornii.

„Velká mocenská konkurence se vrátila do popředí mezinárodních vztahů, protože Čína a Rusko se snaží bojovat proti americkému globálnímu lídrství,“ napsali Gramm a Branagan.

„Tato soutěž je v konečném důsledku bojem… o manipulaci a kontrolu protivníků i domácího obyvatelstva. Bitva o vliv začíná a končí v lidské mysli, kde je vnímána realita.“

(Související: Poradce Pentagonu chce vytvořit neurozbraně k ovládání mysli . Z toho bychom měli být všichni vyděšení.)

Podle studie se neurologické zbraně zaměřují na mozek nebo centrální nervový systém, čímž manipulují duševní stav člověka, jeho rozumové schopnosti a chování. Autoři tvrdí, že masmédia skrývají tento pokračující boj o kontrolu nad myslí a myšlenkami lidí, což jej činí ještě děsivějším.

Uvedenou realitu vnímají vojenští analytici a technologové přinejmenším od roku 2000. Právě tehdy Panel Evropského parlamentu pro budoucnost vědy a techniky zveřejnil studii o technologiích na ovládání davu.

Zároveň v té době Severoatlantická aliance (NATO) oznámila nové politiky týkající se používání nesmrtících zbraní, jako jsou radiofrekvenční a řízené energetické zbraně, které mohou manipulovat lidské chování bezprecedentním způsobem.

Tento vývoj Gramma a Branagana vážně znepokojuje:

„Největší zájem je o systémy, které dokáží přímo komunikovat s lidským nervovým systémem,“ varovali Gramm a Branagan. „Výzkum, který se dosud uskutečnil v USA, ale iv Rusku, lze rozdělit do dvou souvisejících oblastí: individuální kontrola mysli a kontrola davu.“

Zákaz neurozbraní je jediným způsobem, jak ochránit lidstvo

Gramm a Branagan tvrdí, že jediný způsob, jak zabránit tomu, aby se tyto druhy neurozbraňových technologií používaly v širokém měřítku na globální veřejnosti, je jejich zákaz.

No a jediný způsob, jak zakázat neurozbraně, je masivní veřejný tlak, který by mohl vést k odtajnění výzkumu těchto zbraní.

Nedostatek mezinárodních dohod zakazujících používání neurotechnologií na dálkové ovládání lidského nervového systému však dvojici znepokojuje. Mezinárodní dohoda, která zakáže používání neurotechnologií umožňující kontrolovat činnost lidského mozku, je tím největším cílem.

Bez takové dohody zůstane stále více a více otázek o budoucnosti neurotechnologií nezodpovězených, například, kdo je bude kontrolovat a jak se budou využívat.

Závěr

Zjistěte více o nejnovějším vývoji v oblasti technologií na stránce FutureTech.news .

Také si prohlédněte přednášku Jamese Giordana, předsedy organizace IEEE Brain Project a člena Centra pro klinickou bioetiku Georgetownské univerzity , jak diskutuje o budoucnosti válek a rizicích spojených s používáním neurozbraní (v angličtině):

Autor: Ava Grace, Zdroj: naturalnews.com


Bez vaši finanční podpory, budeme nuceni brzy skončit. Pokud se vám líbí naše články, pošlete, prosím, na náš účet peníze na další překlady.
Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *