, , , , ,

Valné shromáždění OSN schvaluje rezoluci k „legalizaci mezinárodní loupeže“

Valné shromáždění OSN schvaluje

Valné shromáždění OSN schvaluje rezoluci k „legalizaci mezinárodní loupeže“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

15.11.2022

Valné shromáždění OSN většinou hlasů přijalo rezoluci, která zavazuje Rusko kompenzovat ztráty způsobené Ukrajině během konfliktu, a uznalo potřebu vytvořit speciální „mezinárodní mechanismus“, který by mu to umožnil.

Rezoluci v pondělí ve 193členném celosvětovém hlasování podpořilo 94 zemí. Přibližně 73 dalších států se zdrželo hlasování, zatímco 14 zemí hlasovalo proti. Mezi těmi, kdo hlasovali proti rezoluci, bylo mimo jiné samotné Rusko, stejně jako Čína, Írán a Sýrie.

„Je třeba vytvořit mezinárodní mechanismus pro odškodnění za škody, ztráty nebo zranění“  vyplývající z  „nesprávných činů“ Ruska na Ukrajině, říká rezoluce. Členové shromáždění by měli vytvořit  „mezinárodní registr“  , který by obsahoval nároky nebo údaje týkající se škod, ztrát a zranění Ukrajiny způsobených Ruskem, rozhodla OSN.

Přestože rezoluce Valného shromáždění OSN nejsou právně závazné, mají politickou váhu.

https://www.rt.com/news/566530-un-russia-ukraine-reparations/

Ruský zákonodárce poukazuje na pokusy legalizovat „mezinárodní loupeže“ na platformě OSN

Zvláštní zasedání Valného shromáždění OSN přijalo rezoluci k vytvoření mezinárodního registru škod, které Rusko údajně způsobilo Ukrajině

MOSKVA, 15. listopadu /TASS/. Na platformě OSN probíhají pokusy o legalizaci mezinárodních loupeží, řekl agentuře TASS šéf zahraničního výboru ruské Státní dumy (dolní komory parlamentu) Leonid Sluckij.

„Je to další protiruská rezoluce, kterou Západ prosadil ovlivňováním hlasování a vydíráním. Ve skutečnosti probíhají v rámci OSN pokusy legalizovat mezinárodní loupeže bez skrupulí. Charta OSN ani jiné mezinárodní zákony neopravňují Valné shromáždění OSN požadovat reparace,“ poznamenal.

Sluckij zdůraznil, že dokument, který je z právního hlediska „zpolitizovaný, jednostranný a absurdní“, bude dříve či později „bumerang na jeho autory“.

„Srbsko má právo požadovat od členů NATO reparace za škody, které způsobili bombardováním Bělehradu a zničením státnosti země, stejně jako Irák, Libye a Sýrie mají právo požadovat reparace. Natož na škody způsobené ekonomickým terorismem, který kolektivní Západ využívá při uvalování nezákonných sankcí, v neprospěch OSN,“ zdůraznil ruský zákonodárce.

Zvláštní zasedání Valného shromáždění OSN přijalo rezoluci k vytvoření mezinárodního registru škod, které Rusko údajně způsobilo Ukrajině. Dokument také uznává potřebu vytvořit mechanismus pro reparace. Usnesení bylo přijato poměrem hlasů 94 ku 14 a 73 členů se zdrželo hlasování. Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja řekl, že cílem rezoluce je legalizovat zabavení ruského majetku, který byl dříve zmrazen západními zeměmi.

https://tass.com/politics/1536571

OSN by měla schválit rezoluci o nápravě škod mnoha zemím USA — Medveděv

„Konec bude bolestný pro celé mezinárodní společenství. Obejdeme se bez takové organizace ‚sjednocených národů‘,“ řekl místopředseda Rady bezpečnosti Ruska

MOSKVA, 15. listopadu /TASS/. Po schválení rezoluce o ruských „reparacích“ Ukrajině by nyní Valné shromáždění Organizace spojených národů mělo vyzvat Spojené státy k reparaci škod způsobených Koreji, Vietnamu, Iráku, Jugoslávii a dalším zemím, řekl místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv řekl v pondělí.

„Měli by přijmout stejné doporučení o úplné reparaci škod, které Spojené státy způsobily Koreji, Vietnamu, Iráku, Jugoslávii a mnoha dalším zemím, které utrpěly Američany a NATO,“ dodal.

napsal na svůj  kanál Telegram a komentoval hlasování OSN o rezoluci uznávající nutnost vytvoření mechanismu pro nápravu škod způsobených Ruskem Ukrajině.

Jinak to „vypadá jako začátek agónie OSN jako klíčové mezinárodní instituce pro mezinárodní usmíření,“ zdůraznil. „Konec bude bolestný pro celé mezinárodní společenství. Obejdeme se bez takové „organizace Spojených národů“.

Rezoluce má podle Medveděva legalizovat plány Západu na využití zmrazeného majetku Ruska.

„Anglosasové se zjevně snaží seškrábat právní základ pro krádeže nezákonně zadrženého ruského majetku,“ dodal.

Mimořádné zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů v pondělí schválilo rezoluci o zřízení mezinárodního registru škod údajně způsobených Ukrajině Ruskem a uznalo nutnost mechanismu náhrady ztrát. Pro dokument hlasovalo 94 zemí, 14 bylo proti a 73 se zdrželo hlasování.

https://tass.com/russia/1536561

Analýza

Zatímco mezinárodní geopolitické divadlo pokračuje, špionážní náčelníci z USA a Ruska jednají v Ankaře, aby zmírnili jadernou rétoriku a přijali opatření na „snížení rizik“, protože američtí slepičí jestřábi jsou v tom jen kvůli provizím z prodeje MIC a samozřejmě příležitost prát peníze daňových poplatníků .

Bílý dům rozhovory nepopřel a mluvčí Karine Jean-Pierre novinářům řekla, že kontakty se zaměřily na  „snížení rizik“.  Mezitím Peskov v té době pro WSJ řekl, že britský a americký tisk mají tendenci tisknout  „hoaxy“.

Türkiye se ukázal jako hlavní prostředník během ukrajinské krize. Koncem března hostila rusko-ukrajinské rozhovory, během nichž obě strany výrazně pokročily směrem k urovnání mírové dohody.

Jednání byla údajně torpédována Spojeným královstvím, když tehdejší premiér Boris Johnson v dubnu odcestoval do Kyjeva. Podle ukrajinských médií řekl prezidentu Vladimiru Zelenskému, že západní státy nepodpoří navrhovaný bezpečnostní pakt, o kterém se diskutovalo s Ruskem.

https://www.rt.com/russia/566501-russia-us-secret-talks/

S pokračující neschopností Američanů podniknout v USA rozhodnou akci proti nacistům a důsledným přístupem několika zemí, aby se zalíbily USA na jakýchkoli geopolitických fórech, bude vláda globální parazitické elity pokračovat i v dohledné době.

Možná nejsou tak mocní, jako kdysi byli, ale přesto by mohli mít významný vliv na vytváření invazivních státních politik, které některé země již mají chuť tak učinit. Například normalizace hromadného sledování ve jménu naší biologické bezpečnosti se nadále vyvíjí v zákulisí.

Ve skutečnosti se můžete podílet na globálním úsilí ochromit schopnost kabaly organizovaného zločinu Deep State pro genocidu a zároveň si užívat svobodu ve zdravotnictví tím, že definitivně bojkotujete Big Pharma .

Zdroj: https://geopolitics.co/2022/11/15/unga-approves-a-resolution-to-legalize-international-robbery/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *