, , , ,

Tucker Carlson poskytl první velký rozhovor po návštěvě Ruské federace: hlavní výroky

Tucker Carlson poskytl první velký rozhovor po návštěvě Ruské federace: hlavní výroky

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Carlson říká, že mu v USA hrozili zatčením za to, že byl k Putinovi milý

28.2.2024

Ildar Gimatov

Americký novinář Tucker Carlson poskytl po své návštěvě Ruska, kde se setkal s prezidentem Vladimirem Putinem, velký rozhovor bloggerovi Lexovi Friedmanovi. URA.RU provedla výběr hlavních výroků bývalého moderátora Fox News.

O rozhovoru s Putinem

Před odletem do Ruska Carlson konzultoval rozhovor s Putinem s americkými právníky. Varovali ho, že to může mít různé důsledky. Až po zadržení za porušení sankcí a příliš vlídný postoj k vůdci Ruské federace. To znamená, že po příletu do Moskvy necítil žádné nebezpečí.

Carlson v podcastu uvedl, že se během své cesty do Ruska setkal s bývalým pracovníkem amerických tajných služeb Edwardem Snowdenem a Tarou Reidovou, která obviňuje současného amerického prezidenta Joea Bidena z obtěžování. Snowden si nepřál, aby bylo jejich setkání zveřejněno, ale americká zpravodajská služba o něm informovala jednu z publikací a informace se dostala na veřejnost. Podle novinářova ujištění ho americké zpravodajské služby sledovaly již před rozhovorem s Putinem.

Konflikt na Ukrajině

Americký novinář prohlásil, že je mu jasné, že Západ o situaci na Ukrajině lže. Hlavním cílem rozhovoru s Putinem bylo informovat lidi, aby se mohli sami rozhodnout, na čí straně stát.

Pokud jde o možné datum ukončení konfliktu na Ukrajině, Carlson odkázal na jednání mezi oběma stranami v Istanbulu. Podle jeho názoru to byl právě Biden, kdo vyslal bývalého britského premiéra Borise Johnsona, aby Kyjev odradil od dohody s Ruskem. Angličanovo jednání vedlo k úmrtí mnoha vojáků a civilistů. Johnson vynaložil velké úsilí na pokračování konfliktu.

Carlson uvedl, že i během rozhovoru s maďarským premiérem Viktorem Orbánem si uvědomil, že Budapešť nevěří ve vítězství Ukrajiny. Podle Orbána je Ukrajina ve srovnání s Ruskem malá země a ruská ekonomika je vybroušená pro válečné potřeby. Ukrajina žádnou ekonomiku nemá.

Za rostoucí počet obětí konfliktu jsou zodpovědné Spojené státy, které brání mírovým rozhovorům mezi Ruskem a Ukrajinou. „Washington neumožňuje jednání (mezi Ruskem a Ukrajinou) <…> a my (Američané – pozn. URA.Ru) jsme překážkou míru <…>, my jsme zodpovědní za všechny ty nevinné lidi,“ řekl Carlson.

Navalného smrt*

Tucker Carlson naznačil, že za smrtí Alexeje Navalného (na seznamu Rosfinmonitoringu jako extremisty a teroristy) mohou stát ukrajinské úřady. Podle jeho názoru jejich speciální služby zabily v Moskvě dceru Alexandra Dugina Darju Duginovou, takže mohly spáchat další vraždu. Připustil také, že smrt je pro Bílý dům poměrně výhodná.

O zájmech USA

Podle Carlsona velké množství sankcí uvalených na Rusko zkorumpovalo USA. Sankce navždy změní státy, životní úroveň a způsob fungování vlády. Bývalý moderátor Fox News si myslí, že takové množství omezení je „šílené“.

Spojenectví v NATO není pro USA přínosem a dokonce porušuje jejich práva, proto Carlson navrhuje, aby Američané z této organizace vystoupili. Novinář poznamenal, že Rusko „má právo“ požadovat, aby v blízkosti jeho hranic nebyly rakety NATO.

*Alexej Navalnyj byl zařazen na seznam extremistů a teroristů podle Rosfinmonitoringu

 

 

ZDROJ:https://ura.news/news/1052737921

ZDROJ:https://lexfridman.com/tucker-carlson-transcript

ZDROJ:https://ura.news/news/1052737906

ZDROJ:https://ura.news/news/1052737915

ZDROJ:https://ura.news/news/1052737918

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *