, , , , , ,

Trump vyzval své příznivce, aby protestovali kvůli oznámením o problémech s hlasováním

vyzval své příznivce, aby protestovali kvůli oznámením o problémech s hlasováním

Trump vyzval své příznivce, aby protestovali kvůli oznámením o problémech s hlasováním

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Bývalý americký prezident Donald Trump dnes vyzval své příznivce, aby protestovali kvůli oznámením o problémech s hlasováním v několika státech USA ve volbách do Kongresu.

Donald Trump

V sérii příspěvků na své platformě „Trut Social“ Trump poukázal na problémy ve volebních místnostech v Arizoně, Michiganu a Pensylvánii. Situaci vyhodnotil jako „katastrofickou a pobuřující,“ uvádí londýnský „Times“.

Trump vyzval své příznivce k protestu. Tvrdil, že problémy ve volbách byly zorganizované a že se zaměřují na republikánské voliče.

„S voličskými podvody se děje totéž, co v roce 2020. Situace nepřítomného hlasování v Detroitu je opravdu špatná. Lidé přicházejí k volbám jen proto, aby jim bylo řečeno „promiň, už jsi hlasoval“. To se masově děje i na jiných místech. Protestujte, protestujte, protestujte“ vyzval Trump.

Trump ve svém příspěvku ve skutečnosti zmiňuje incidenty, kdy některým voličům z Detroitu, kteří šli volit osobně, bylo řečeno, že již hlasovali v nepřítomnosti. Vynechává ze svého příspěvku , že nikomu nebylo řečeno, že nemohou volit. Hlasovací lístky podle „The Times“ byly u těchoto voličů stále považovány za platné.

V rozhovoru pro Fox 2 detroitský právník a právní analytik Charlie Langton řekl, že Ministerstvo Voleb si je tohoto problému vědomo. Díky používání seznamů voličů namísto elektronických seznamů voličů bude moci volit každý.

Žaloba podaná republikánskou ministryní zahraničí státu Michigan Christinou Karamovou, která se snažila přinutit nepřítomné voliče, aby hlasovali osobně. Nebo hlasovali v nepřítomnosti návštěvou městského úředníka z úřadu v Detroitu, byla dnes zamítnuta.

Trump také uvedl, že porucha hlasovacího zařízení v okrese Maricopa způsobila „velkou škodu“. Republikánským kandidátům na guvernéra jako jsou Curry Lakeov a senátorskému kandidátovi Blaku Mastersovi.

Přestože přibližně 20 procent počítacích strojů v okrese Maricopa nefungovalo správně. Předseda dozorčí rady okresu Maricopa zveřejnil video, v němž vysvětluje situaci a ujišťuje voliče, že všechny hlasy budou započítány.

Řekl, že voliči okresu Maricopa mohou volit kdekoli v kraji a těm, kteří volili na místech s nefunkčními stroji. Budou jejich hlasy sečteny, ale museli by být nejprve odvezeny do volební místnosti s funkčními hlasovacími zařízeními.

Zdroj: serbia.posten.com

Zdroj:https://www.vipnoviny.cz/trump-vyzval-sve-priznivce-aby-protestovali-kvuli-oznamenim-o-problemech-s-hlasovanim/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *