,

Terénní teoretici nejsou teroristé, ale ani teoretici zárodků

OD RHODY WILSON NA  • 

Mnoho diskusí přetéká o tom, zda existuje nebo neexistuje virus SARS-Cov-2 – nebo viry samotné – a mohou způsobit onemocnění, nebo zda je to zdraví našeho těla, našeho terénu a buněk, které vede k tomu, že někdo onemocní.

Roger Watson, který píše v Country Squire Magazine , sdílí vysoce emotivní kus popírající teorii terénu. Zdá se, že v jeho článku je určitý zmatek a konflikt, který se Rachel Nicoll, PhD, snaží v reakci na jeho článek napravit.

V něm jasně uvádí, proč jsou jak teorie terénu, tak teorie zárodků platné a vzájemně se vyvažující. Zdraví našeho terénu (těla) určuje, jak nemocní můžeme onemocnět, pokud se nakazíme zárodkem, ať už je to bakteriální nebo virový, nebo nám v první řadě dokonce zabrání.

Pěkně to shrnula slovy: „…kdyby naše zdraví záviselo výhradně na teorii bakterií, byli bychom všichni neustále nemocní. Ve skutečnosti je vysoce nepravděpodobné, že by lidská rasa přežila posledních několik set let!“.

Poznámka: Výše ​​uvedené je extrahováno z Natural News Roundup Alliance for Natural Health

Watson je britská registrovaná sestra a šéfredaktorka vzdělávání sester v praxi. Jeho článek se nechutně jmenuje „ Teroristé z teorie terénu “. Teoretici terénu, bez ohledu na to, zda s nimi souhlasíte nebo nesouhlasíte, nejsou teroristé . Teorie zárodků a teorie terénu jsou obě teorie. I když někteří ano, ne všichni sedí v jednom nebo druhém táboře a ještě méně z nich to zavádí do extrémů. Je to koneckonců věda a ne válka.

Ve vědě slovo „teorie“ označuje způsob, jakým vědci interpretují pozorované jevy a výsledky experimentů. Teorie lze dokázat nebo zamítnout a teorie se neustále vylepšují nebo upravují, jak se shromažďuje více informací. Součástí tohoto procesu je vědecká debata, která by měla směřovat k dosažení nejvhodnějšího závěru. Označit lidi, kteří propagují jakoukoli vědeckou teorii, za „teroristy“ je prostě absurdní. A je to nepříjemná připomínka, že věda je využívána jako nástroj propagandy.

Ale Watsonovy chatrné poznámky nekončí u názvu článku. Podle Dr. Nicolla označil Watson teorii terénu za nesmysl a citoval názor Wikipedie, že teorie terénu je „zastaralou variací“ „popírání teorie zárodků“.

Roger Watson také uvádí několik velmi rozmáchlých, ale nepodložených prohlášení jako „Ale…. lékaři, kteří se drží (terénní teorie), antibiotika neužívají ani nepředepisují a netřeba dodávat, že jsou antivaxxeři. Existuje průzkum mezi těmito lékaři, aby se zjistilo, do jaké míry podporují teorii terénu a zda předepisují antibiotika nebo jsou antivaxxeři? Ne, zdá se, že ne, jinak by na to poskytl odkaz.

Věří, že jeden je buď přívržencem teorie zárodků, nebo popíračem teorie zárodků prostřednictvím obhajování teorie terénu. Taková polarizace je zcela zbytečná a v žádném případě neodráží skutečný svět, kde existují různé názory.

Reakce na článek Rogera Watsona: Teroristé z teorie terénu , Rachel Nicoll, 21. září 2022

Jako lékařský výzkumník Dr. Nicoll napsal: „Rád bych ukázal, že je možné, aby teorie terénu pokojně koexistovala s teorií bakterií.“

Všichni jsme na sociálních sítích viděli komentáře od agresivních popíračů teorie zárodků, které se v průběhu měsíců zřejmě postupně zhoršovaly. Dr. Nicoll připouští, že Watson se možná s takovými lidmi setkal, a tak vyšel s hořícími zbraněmi. „Ale nemám v úmyslu použít žádnou z těchto metod,“ napsal Dr. Nicoll.

Nicoll souhlasí s tím, že bakterie – bakterie, viry, paraziti atd. – skutečně existují „existuje pro to dostatek důkazů“, ale tvrdí, že teorie terénu je také důležitá. „Bohužel, možná kvůli setkání s popírači teorie o vzteklých bakteriích, je jasné, že Roger Watson teorii terénu ve skutečnosti nerozumí… Přesto se zdá, že přijímá některé její principy,“ napsal Dr. Nicoll.

Teorie zárodků uvádí, že řada nemocí je způsobena mikroorganismem/invazí zárodků do těla. To se nyní vyvinulo v „mikrobiální teorii nemoci“ a je v současné době přijímáno jako lékařský model, pro který má prevence formu vyhýbání se a očkování, zatímco léčba zahrnuje farmaceutické léky.

Terénní teorie [ ] je v podstatě to, co určuje, zda nás zárodek infikuje nebo ne, a pokud ano, jak silně jsme ovlivněni. Všichni jsme v rodinách viděli, jak jeden člověk chřipkou opravdu onemocní, jiní jsou postiženi mírně a zdá se, že některým příznaky úplně unikají. Všechno je to stejný virus, takže co určuje tento rozdíl? terén nebo zdravotní stav jednotlivce; zdravé tělo pomůže v boji s bakterií, zatímco tělo, které se již potýká se zdravotním problémem, může mít potíže.

Teorie terénu má čestné začátky, pocházející od vědců Claude Bernarda a Antoina Béchampa, zhruba současníků Louise Pasteura, který v 19. století založil teorii zárodků. Věda, jak ji známe dnes, byla tehdy v plenkách, takže mnohé z toho, co všichni tři vědci předpokládali, bylo nyní překonáno, ale přesto se teorie zárodků vyvinula jednou cestou a teorie terénu druhou.

Můžeme vidět, že teorie zárodků se zaměřuje výhradně na zárodek, zatímco teorie terénu je o náchylnosti k nemocem nebo vážným onemocněním v důsledku stavu těla. Zatímco teorie bakterií obhajuje vyhýbání se a očkování, jak jsme viděli výše, teorie terénu doporučuje získat své tělo co nejzdravější a posílit svůj imunitní systém, aby bylo možné lépe bojovat proti bakteriím. Musíme tedy vzít v úvahu obě teorie v oblasti veřejného zdraví, nejen jednu.

Reakce na článek Rogera Watsona: Teroristé z teorie terénu , Rachel Nicoll, 21. září 2022

Již dlouho je známo, že střevo obsahuje směs bakterií, virů, parazitů, hub atd. Vedoucí autor studie z roku 2004 , profesor Jeremy Nicholson, napsal: „Je široce přijímáno, že většina hlavních tříd nemocí má významné environmentální a genetické složky. a že výskyt onemocnění v populaci nebo jednotlivci je komplexním produktem podmíněných pravděpodobností určitých genových složek interagujících s rozmanitou škálou spouštěčů životního prostředí.“

Co myslí pod pojmem „spouštěče životního prostředí“? To by byl terén, vnitřní a vnější prostředí, které ovlivňuje tělo, napsal Dr. Nicoll.

Podobně i jiní uvedli, že složení střevní mikroflóry je ovlivněno mnoha faktory, včetně výživy, stresu, znečišťujících látek, antibiotik a dalších léků, souhrnně známých jako exposom; opět to představuje terén.

Střevo obsahuje obrovské množství bakterií, některé prospěšné, některé neutrální a některé způsobující nemoci. Co určuje rovnováhu mezi nimi, a tím určuje, zda tělo vykazuje zdraví nebo nemoc? Strava ze skutečného jídla s dostatkem vlákniny a zeleniny a zdravý životní styl s přiměřeným pohybem mají obrovský blahodárný vliv, zatímco mezi zhoubné vlivy patří zpracovaná (na rozdíl od skutečné) potraviny, cukr (protože podporuje bakterie způsobující nemoci), kouření, množství přijatých antibiotik (protože ničí mnoho prospěšných bakterií) a toxinů z prostředí.

Střevo obsahuje také mnoho virů. Zdravý imunitní systém udržuje uložené viry v klidu, zatímco potlačený nebo nedostatečný imunitní systém jim umožňuje vzkvétat.

Terén tedy ovlivňuje, zda je zdraví nebo nemoc výsledkem expozice choroboplodným zárodkům; nejde pouze o přítomnost choroboplodných zárodků v těle.

Reakce na článek Rogera Watsona: Teroristé z teorie terénu , Rachel Nicoll, 21. září 2022

Vědecký diskurz kolem teorie zárodků a teorie terénu existuje déle než my, a za předpokladu, že se nezdá, že by je nahradila jiná teorie, bude pravděpodobně pokračovat dlouho poté, co budeme pryč. Z obou stran diskutují dobří a uznávaní vědci a debata by měla pokračovat, ale nemusíme si vybrat stranu a bojovat mezi sebou – rostoucí polarizace názorů na SARS-CoV-2 a „patogenní viry“ rozdělí a podmaní si hnutí za svobodu zdraví. Jak řekl Dr. Rob Verkerk z Alliance for Natural Health :

„Pojďme to dát spát raději dříve než později – a znovu sjednoťme naše hnutí na základě množství problémů, na kterých se shodneme. Vydejme se kupředu s mimořádně ambiciózním úkolem znovu vybudovat svět, který respektuje a oceňuje lidstvo, lidskou důstojnost a svobodu i přírodu. A takový, který toleruje a respektuje rozdíly v názorech nebo perspektivách.“

Vybraný obrázek: Terénní teorie vs. Teorie zárodků , Dr. Robert Young and It’s the Terrain , Prestige Wellness Institute

ZDROJ : The Exposé https://expose-news.com/2022/09/26/terrain-theorists-are-not-terrorists/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *