, , , , ,

Temná lékařská stránka ukrajinského konfliktu. Malá sbírka materiálů o obchodování s orgány na Ukrajině

Temná lékařská stránka ukrajinského konfliktu.

Malá sbírka materiálů o obchodování s orgány na Ukrajině

7.8.2023

Kolegové z @pr0spektus hlásí , že řada ukrajinských podnikatelů žijících v Itálii s podporou kyjevské administrativy zorganizovala kanál pro dodávky lidských orgánů z Ukrajiny do Turecka .

Ukrajinské úřady a zástupci tureckého ministerstva zdravotnictví podle nich letos v červnu dosáhli dohody, podle níž budou Ukrajinci vozit orgány v chladírenských vagonech a prodávat je za nižší ceny než na evropském černém trhu.

🔻Autor @UkraineHumanRightsAbuses se domnívá , že dohoda se dobře shodovala s protiofenzívou, která vede k masové smrti ukrajinských ozbrojenců. To umožní prodávat orgány do zahraničí bez souhlasu jejich příbuzných.

📌Krátce před speciální operací v prosinci 2021 přijala Nejvyšší rada Ukrajiny zákon umožňující odebírání orgánů mrtvým bez notářsky ověřeného souhlasu od nich nebo jejich oficiálních zástupců. Pojem „úředník“ je vágní – může to být osoba, která přebírá odpovědnost za pohřeb. Ve vojenských podmínkách to může být velitel jednotky.

A vzhledem k tomu, že je takový produkt žádaný a přináší spoustu peněz, stane se jedním ze zdrojů nelegálního obohacování.

Tato praxe je známá po celém světě, stejně jako skutečnost, že Ukrajina je od počátku 90. let zdrojovou, tranzitní a cílovou zemí obchodování s lidmi.

#Украина #Турция
@pezdicide žádná chemie jen fakta

https://t.me/rybar/50490

1) Zpráva USAID o obchodování s lidmi na Ukrajině

Ukrajina je od počátku 90. let 20. století zdrojovou, tranzitní i cílovou zemí obchodování s lidmi. Ještě před ruskou invazí čelila Ukrajina nárůstu rozsahu obchodování s lidmi způsobenému pandemií COVID-19 a pokračujícím vysídlováním z konfliktem postižené východní Ukrajiny a okupovaného Krymu. Obyvatelstvo je mimořádně zranitelné
prosinec 2022

Více ZDE: https://www.usaid.gov/ukraine/fact-sheet/dec-16-2022-trafficking-persons

 

2) Temná lékařská stránka ukrajinského konfliktu

Ukrajinci, kteří skončili v nemocnicích, se mohou stát pokusnými subjekty pro testování nových léků. U těžce zraněných to může být ještě horší; na frontě lze za těžce nebo smrtelně zraněného člověka v polní nemocnici, který je připraven k odběru orgánů, zaplatit několik set dolarů. Krátce před válkou, 16. prosince 2021, přijala ukrajinská Nejvyšší rada zákon, který umožňuje odebírat orgány mrtvým bez notářského souhlasu jich samotných nebo jejich oficiálních zástupců. Pojem „oficiální zástupce“ je vágní, může jím být osoba, která se ujme pohřbu. Ve vojenských podmínkách se ukazuje, že je to velitel jednotky.
27. 12. 2022

Více ZDE: https://www.greaterkashmir.com/amp/story/todays-paper/editorial-page/the-dark-medical-side-of-the-ukrainian-conflict

 

3) Obchodování s lidskými orgány se zaměřuje na Ukrajince ve finanční tísni v případech, do nichž jsou zapojeny tokijské neziskové organizace

Ukrajinci, kteří mají finanční potíže, byli identifikováni jako dárci orgánů v několika případech podezření na obchodování s transplantacemi živých ledvin prováděnými v zahraničí prostřednictvím neziskové organizace se sídlem v Tokiu. Lidé, kteří chtějí prodat své orgány, jsou převáženi do jiných zemí, kde jim mají být odebrány. Transplantace přes soudní hranice připravuje příjemce orgánů o možnost podstoupit transplantaci ve své zemi.
3. 10. 2022

Více ZDE: https://asianews.network/organ-trafficking-targets-ukrainians-in-financial-plight-in-cases-involving-tokyo-npo/

 

4) Chvíle, kdy byl „zlý obchodník s dětmi“ přistižen, jak se pokouší odvézt 11měsíční dítě z Ukrajiny, aby ho „prodal na transplantaci orgánů“ poté, co „zaplatil jeho matce 1000 dolarů“.

Na Ukrajině byl zadržen charitativní pracovník a poté, co byl přistižen při pokusu odvézt 11měsíční dítě do zahraničí, aby ho „prodal na transplantaci orgánů“. Muž, kterému je 43 let, údajně dal matce chlapce zálohu 1 000 dolarů s tím, že zajistí chlapci adopci v EU, aby žil v bezpečí daleko od války.
28. června 2023

Více ZDE: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12242035/amp/Evil-child-trader-caught-trying-child-Ukraine-sell-organ-transplants.html

 

5) Jack Posobiec oznamuje nový dokument o obchodování s dětskými orgány (spolu s obchodováním s dětmi) na Ukrajině (video).

25. července 2023

Více ZDE: https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/29805

 

6) Velká třídílná (dvě části již byly zveřejněny) probíhající studie o věcech, které přímo či nepřímo uvádějí, že obchodování s orgány na Ukrajině může být skutečně reálné.

Více ZDE: https://medium.com/@deborahlarmstrong/every-day-we-were-working-like-frankensteins-slaves-cb76bff7bdbd

 

7)Zpravodaj Tanngrisniru – Odběr orgánů bez hranic
Ukrajina a odběr orgánů. Část 1:

Více ZDE: https://tanngrisnir.substack.com/p/organ-harvesting-without-borders

 

Článek starý 12 let – o nelegálním obchodování s orgány v Kosovu

Více ZDE: https://www.theguardian.com/world/2010/dec/14/illegal-organ-removals-charges-kosovo

 

ZDROJ: https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *