Ukrajinská protiofenzíva v Záporoží začíná a končí: Ukrajinské síly utrpěly tragické ztráty ve Staromajosku. Byli doslova vyvražděni.

Ruské síly zahájily protiútok a dobyly zpět všechny oblasti severně od Staromajosku s ukrajinskou armádou ustupující ve směru na Makarovku.

Ukrajinská armáda utrpěla, po dalších vlnách sebelikvidačních útoků, další drtivé porážky v sektoru Záporoží. Problémem ale není jen porážka Ukrajinců, ale hlavně jejich strašlivé ztráty, které utrpěli v důsledku bezohledných rozkazů ukrajinského velení.

Podívejte se na 5,42minutové video ze Záporoží. Ruská 127. dělostřelecká divize doslova popravuje ukrajinské obrněné transportéry, vyslané kyjevským vedením, bez podpory letectva do sebevražedného útoku..

Porážka ukrajinských sil!

Síly ruské armády a operační formace Doněcka „Kaskad“ během dobře koordinovaných operací zničily zničené ukrajinské vojenské falangy ve vesnici Staromajorsk v pozici Vremevsky.

V oblasti byla zničena americká Maxxpro, turecká obrněná vozidla Kirpi a tanky Ozbrojených sil Ukrajiny.

 Četné útoky Ukrajinců – Mnoho mrtvých žoldáků 

Situace v širším Vremevském regionu se vyhrotila v neděli ráno. Včera ruské síly zahájily protiútok a zatlačily na ukrajinskou armádu.

Rusové, ovládající dominantní výšiny kolem osady, zahájili palbu na ukrajinské síly, které se přiblížily a vstoupily do Staromajorsku. Osada samotná se nachází na rovině.

Podle zprávy zakladatele řádu Vostok Alexandra Chodakovského přešla ukrajinská armáda do ofenzivy bez ohledu na možné ztráty.

Žoldnéřské jednotky mluvící anglicky a francouzsky posílily „ukrajinské“ síly.

Zelenskyj podle Chodakovského nutně potřebuje nějaké vítězství, aby se ospravedlnil před členskými zeměmi NATO.

Celý den včera pokračovaly boje na Staromajorsku. Ozbrojeným silám Ukrajiny se vesnici nepodařilo dobýt. Rusové ale zdůrazňují, že se Ukrajinci zcela jistě znovu pokusí vstoupit do osady ze jejího severního předměstí.

Ruské zdroje hlásí:

„Ruská armáda odrazila několik takzvaných ‚masových vln‘ a spálila zde horu nepřátelského vybavení, ale nepřítel nadále vrhá do útoku nové skupiny obrněnců a pěchoty.

Pomocí četných útočných vln a masivní dělostřelecké palby se prozatím nepříteli podařilo postoupit pouze přes lesní zóny.

Masivní dělostřelecká palba prošla našimi prvními obrannými liniemi a donutila naše vojáky k ústupu na další linii. Poté zahájily útočné skupiny ozbrojených sil Ukrajiny útoky obrněnými vozidly.

„Hlavní postup ukrajinské armády je přes lesní zóny, postup pěchoty, obrněná vozidla zůstávají venku na silnici. Dělostřelectvo je aktivní z obou stran.“

Podívejte se na video: Ukrajinský MRAP zasáhli miny a Ukrajinci ustoupili.

Zdroj: https://warnews247.gr/ektakto-itta-orosimo-pyrodotei-exelixeis-oukraniko-makeleio-anef-proigoumenou-sto-staromagiosk-terastio-egklima-tis-dioikisis-oi-rosoi-tous-synetripsan-me-charaktiristiki-anesi/