, , , , ,

Studie zjistila, že masky N95 vystavují uživatele nebezpečným koncentracím toxických sloučenin způsobujících rakovinu a záchvaty.

Studie zjistila, že masky N95 vystavují uživatele nebezpečným koncentracím toxických sloučenin způsobujících rakovinu a záchvaty.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

29.11.2023

Ethan Huff

Národní institut zdraví (NIH) znovu sdílel studii, která zdůrazňuje skutečnost, že nošení obličejové masky N95 z jakéhokoli důvodu může vystavit nositele nebezpečným úrovním smrtících chemikálií.

Vědci z Jeonbuk National University v Jižní Koreji hodnotili dva různé typy jednorázových lékařských masek a také několik typů opakovaně použitelných bavlněných masek, jaké se nosily během „pandemie koronaviru ve Wuhanu (COVID-19). Zjistili, že chemikálie uvolňované těmito maskami se vyskytovaly v úrovních osminásobku doporučeného bezpečnostního limitu pro toxické těkavé organické sloučeniny (TVOC).

Inhalace TVOC je spojena se zdravotními problémy, jako je bolest hlavy a nevolnost v krátkodobém horizontu a poškození orgánů a dokonce rakovina v dlouhodobém horizontu. Jinými slovy, vedlejší účinky maskování jsou mnohem horší, než kterým se lidé, kteří je nosí, snaží předcházet.

(Související: Loni v prosinci vědci z Yale University zjistili, že masky N95 žádným způsobem nebrání přenosu respiračních onemocnění.)

Jednorázové roušky obsahují až 14krát více TVOC než látkové roušky

Nejhorší masky jsou ty jednorázové modré, u kterých bylo zjištěno, že obsahují až 14krát více TVOC než látkové masky, což je činí mnohem horšími než opakovaně použitelné.

„Je jasné, že je třeba věnovat zvláštní pozornost VOC (těkavým organickým sloučeninám) spojeným s používáním KF94 [lékařských] masek a jejich účinkům na lidské zdraví,“ napsali vědci ve své studii, která byla původně zveřejněna v dubnu. .

Aby se snížilo riziko vystavení VOC a TVOC, výzkumníci doporučovali otevřít balení masky a nechat ji sedět po dobu 30 minut, než ji připevníte na obličej.

Podobně jako matrace z paměťové pěny, která při prvním rozbalení ze smršťovací fólie zapáchá toxicky, obličejové masky a zejména jednorázové chemikálie z odplynu, které se lépe rozptýlí ve vzduchu, než aby je uživatel vdechl.

„Expozice může být výrazně snížena, pokud se maska ​​otevře a nechá se sedět alespoň 30 minut,“ napsali vědci.

Studie dále naznačuje, že způsob balení masek může také hrát roli v tom, kolik chemikálií se uvolní při jejich otevření.

NIH vydala prohlášení o studii, v níž uvádí, že to, že je nyní zahrnuta do databáze National Library of Medicine (NLM), neznamená, že NIH schvaluje její zjištění.

Látkové masky, dospěla studie k závěru, jsou nejbezpečnější ze všech. Když je maska ​​vyrobena z jednoduché bavlny, neobsahuje téměř tolik chemikálií, jaké se nacházejí v těch modrých plastových, které měli všichni tři roky nosit kvůli COVID.

Dr. Stuart Fischer, lékař interního lékařství v New Yorku, v komentáři k výsledkům studie poznamenal, že „zdá se, že návratnost potřeby roušek klesá“, což znamená, že už opravdu není důvod je nosit, když věda odhalila nutnost takového zásahu v prevenci nemocí.

Dva typy jednorázových masek zkoumaných ve studii, KFAD a KF94, jsou vyrobeny z termoplastického polypropylenu a polyuretanového nylonu. Tyto konkrétní odrůdy masek byly více popularizovány na Dálném východě než na Západě.

Naopak látkové masky byly vyrobeny z bavlny, ramie (rostlinné vlákno) a polyuretanu.

Aby zůstali politicky korektní, vědci ve své studii došli k závěru, že koncentrace TVOC nalezené ve všech maskách jsou „neškodné pro lidské tělo“ a nepředstavují „žádné relevantní zdravotní problémy“.

Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) doporučuje udržovat úrovně TVOC pod 0,5 částice na milion (ppm) ve vnitřním vzduchu.

Další související zprávy o choroboplodných účincích maskování lze nalézt na Pandemic.news .

Zdroje pro tento článek zahrnují:

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-11-29-n95-masks-toxic-chemicals-cancer-seizures-study.html?fbclid=IwAR1FRHuvYOwetMOzcHgpO7pHH9Ah4vASciApr41YvE4UfSc8tAeMT3wQCx8

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *