, ,

Ani Orwellova myšlenková policie nezašla tak daleko jako Trudeau

Ani Orwellova myšlenková policie nezašla tak daleko jako Trudeau

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

20.4.2024

Toby Young

Předpokládali byste, že reakce na nové zákony SNP o trestných činech z nenávisti přiměje ostatní autoritářské vlády k váhání před zavedením podobné legislativy. Humza Yousaf se stal terčem posměchu a jeho popularita klesla o 15 bodů. Ale zřejmě ne. Nový irský předseda vlády, Simon Harris, je odhodlán prosadit se prostřednictvím zákona o trestním soudnictví (podněcování k násilí nebo nenávisti a trestným činům z nenávisti), vláda Donalda Tuska v Polsku chce zavést nový zákon, podle kterého by bylo „hanobení“ trestným činem. člen komunity LGBT a Justin Trudeau prosazuje zákon o online škodách, díky kterému se náš vlastní zákon o online bezpečnosti jeví jako první dodatek. Jako by všichni tito „liberální“ vůdci říkali: „Myslíte si, že Humza Júsaf je hlavním odpůrcem svobody slova Západu? Drž mi pivo.‘

Kanadský návrh je s určitým odstupem nejhorší. Je to tak dystopické, že to nedokázali předvídat ani George Orwell a Philip K. Dick. Diskriminace je již zakázána podle kanadského zákona o lidských právech, ale nový zákon rozšíří definici „diskriminace“ tak, aby zahrnovala online projevy, které „pravděpodobně podněcují opovržení nebo hanobení jednotlivce nebo skupiny“. Těm znepokojivým, kteří jsou znepokojeni rizikem, že by tento nový zákon mohl být vyzbrojen probuzenými aktivisty, vláda řekla, že „nenávist“ a „hanobení“ nejsou totéž jako „pohrdání“ nebo „nelíbivost“, které budou stále povoleny. (děkuji, pane Trudeau), nebo projev, který „diskredituje, ponižuje, zraňuje nebo uráží“.

V Kanadě budou moci úřady umístit lidi do domácího vězení za „nenávistné“ věci, které neřekli

Což vyvolává otázku: kdo bude rozhodovat o tom, jaký projev je v rozporu s tímto novým standardem? A co je opravňuje k tomu, aby dělali tyto šalamounské soudy, analyzující rozdíl mezi „nelíbí se“ (přijatelné) a „nenávidí“ (zakázané)? Tato práce připadne nové národní agentuře s názvem Komise pro digitální bezpečnost, skládající se z pěti komisařů a armády byrokratických zaneprázdněných subjektů, která bude mít stejné pravomoci jako federální soud, s výjimkou skutečnosti, že nebude vázána „ jakákoli technická nebo právní pravidla dokazování“. (Ukazuje na Kafku, že to předvídal.)

  • Podle tohoto zákona vás kdokoli může obvinit z „předávání nenávistných projevů“, a pokud vás kanadský tribunál pro lidská práva shledá vinným, může vám nařídit zaplatit až 20 000 $ „jakékoli oběti“ a 50 000 $ státu (pod trestem odnětí svobody ). Je zřejmé, že neexistuje žádný limit, kolikrát lze zločinci nařídit, aby tyto pokuty zaplatil, takže Jordanu Petersonovi hrozí bankrot. A nejsou to jen věci, které jste zveřejnili poté, co nový zákon vstoupí v platnost, kvůli čemu se můžete dostat do problémů – ach, ne – ale cokoli, co jste zveřejnili, někdy, od úsvitu internetu. Jinými slovy, je to pozlacená pozvánka, která má urazit archeology, aby udělali to nejhorší, s vyhlídkou na odměnu 20 000 dolarů, pokud zasáhnou. Jediný způsob, jak se chránit, je projít všechny své účty na sociálních sítích a pracně smazat vše, co je vzdáleně kontroverzní, co jste kdy řekli.

I když, to vás neochrání před další klauzulí v návrhu zákona – a to je místo, kde zakopne do dosud nepředstavitelného dystopického území. Pokud se soudy domnívají, že pravděpodobně spácháte „zločin z nenávisti“ nebo budete šířit „propagaci nenávisti“ (nedefinováno), můžete být umístěni do domácího vězení a vaše schopnost komunikovat s ostatními omezena. To znamená, že soud vás může donutit nosit náramek na kotníku, zabránit vám v používání jakéhokoli vašeho komunikačního zařízení a poté vám dá pokyn, abyste nevycházeli z domu. Pokud se soud domnívá, že existuje riziko, že byste se mohli opít nebo pod vlivem alkoholu začít tweetovat – i když jak není jasné, vzhledem k tomu, že nemůžete používat telefon nebo počítač – může vám nařídit, abyste úřadům předkládali pravidelné vzorky moči. Každý, kdo se odmítne podřídit těmto diktátům, může být poslán do vězení.

Docela mimořádné, ne? Margaret Atwoodová, která není troškař, pokud jde o dystopickou satiru, popisuje zákon jako „orwellovský“, ale ani myšlenková policie v Oceánii netrestala lidi za věci, které by mohli říct, spíše než za věci, které řekli. Připomíná to spíše Zprávu o menšinách Philipa K. Dicka , až na to, že v tomto románu policie zatýká pouze lidi, o kterých si myslí, že se chystají spáchat závažné zločiny, jako je vražda, a to až poté, co je podezřelý identifikován „prekognem“, který doslova vidí budoucnost. . Naproti tomu v Trudeauově Kanadě budou moci úřady v brzké době umístit lidi do domácího vězení za „nenávistné“ věci, které dosud neřekli na slovo policejního „zpravodajského“ důstojníka. Pokud je to budoucnost, Bůh nám pomáhej.

Myslím, že nastal čas založit Kanadskou unii svobodného projevu. Pokud byste chtěli pomoci, napište mi na tobyyoung@freespeechunion.org.

Toby Young
Toby Young

Toby Young je přidruženým redaktorem The Spectator.

 

ZDROJ:

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *