, , , , ,

Podle FSB bylo ve válce na Ukrajině zabito 90 000 ruských vojáků

1648710_1Předpokládá se, že během konfliktu byly zabity desítky tisíc ruských vojáků, když vojáci bojovali s postupem do klíčových ukrajinských oblastí.

Vladimir Putin utrpěl další ránu poté, co se tvrdilo, že „nenahraditelné ztráty“ Ruska ve válce s Ukrajinou dosáhly 90 000, když se tyranův bitevní plán hroutí. O úchvatném údaji informovala ruská nejnovější zpravodajská služba Meduza, která cituje původní zprávu ruského mediálního projektu iStories (nebo Vazhnye Istorii). Říká se, že jeden ze dvou zdrojů výše uvedených informací pracuje v ruské Federální bezpečnostní službě (FSB), zatímco druhý je bývalý důstojník státní bezpečnosti.

Meduza na Twitteru napsala: „Ruské ‚nenahraditelné ztráty‘ ve válce s Ukrajinou se právě staly známými: podle zdroje FSB je toto číslo 90 tisíc.

„To zahrnuje vojáky, kteří byli zabiti, zmizeli, zemřeli na zranění nebo byli invalidní a nemohou se vrátit do vojenské služby.“

Ukrajinské ministerstvo obrany dnes dříve zveřejnilo nejnovější aktualizaci o „ztrátách ruských okupantů na Ukrajině od začátku války 24.

Uvedla, že dosud bylo „vyřazeno“ 63 380 osob, přičemž v bitvě byly zničeny také tisíce tanků, dělostřelectva a obrněných bojových vozidel.

Poslední odhad 90 000 ztrát se blíží číslům, které nedávno uvedl Pentagon ve Washingtonu a britské ministerstvo obrany (MO).

V srpnu Pentagon odhadl, že od začátku války na Ukrajině 24. února bylo zabito nebo těžce zraněno 70 000 až 80 000 ruských vojáků.

Minulý měsíc britský ministr obrany Ben Wallace uvedl, že celkové ztráty ruské armády přesáhly 80 000, z nichž asi 25 000 bylo zabito.

Rusko od zahájení invaze na Ukrajinu o svých obětech relativně mlčí a toto číslo oznámilo pouze třikrát.

Naposledy se tak stalo 21. září, kdy ministr obrany Sergej Šojgu řekl, že ve válce padlo 5 937 ruských vojáků.

12. září ministr obrany Sergej Šojgu uvedl, že ve válce bylo zabito 5 937 ruských vojáků.

Odborník na satelitní snímky Benjamin Pittet na jiném místě zveřejnil na Twitteru obrázek, který ukazuje, že Rusko vytvořilo obrannou linii v regionu Luhasnská oblast na Ukrajině – „připomíná druhou světovou válku“.

Řekl, že obranná linie se skládá ze dvou samostatných řad „dračích zubů“, po nichž následuje příkop pravděpodobně zaměřený na zastavení vozidel.

Pan Pittet napsal: „Rusové vytvářejí obrannou linii v Luhasnské oblasti připomínající druhou světovou válku.

„Obranná linie se skládá ze dvou řad ‚dračích zubů‘, za nimiž následuje příkop, který měl pravděpodobně zastavit vozidla, a pak palebné pozice pro pěchotu a vozidla.“

Začátkem tohoto týdne byl Putin varován předním důstojníkem britské armády, že jeho rozpadající se ruská armáda čelí „rozhodující cestě“ a blíží se totálnímu „kolapsu“, přičemž morálka mezi vojáky se nyní zcela vypařila.

K úspěchům, kterých se Ukrajina těší, se přidaly ruské neúspěchy, přičemž Putinova armáda nechávala jeho jednotky strašlivě nedostatečně vyzbrojené.

Putin také údajně dělal neinformovaná rozhodnutí na vrcholu Kremlu o válce s Ukrajinou a víří spekulace, že je v Moskvě stále více izolovaný.

Generál sir Richard Shirreff, který sloužil jako zástupce vrchního velitele spojeneckých sil v Evropě pro alianci, řekl The Sun Online: „Myslím, že scéna se připravuje pro rozhodující postup ruské armády na Ukrajině. Scéna se připravuje na kolaps ruské armády.

„Mohla by to být lavina a my teď vidíme praskliny ve sněhu.“ Ukrajinci vytvářejí více problémů, než jsou Rusové schopni vyřešit. Vypadá to dobře.”

Sir Richard dodal: „[Ruská] morálka je pryč. Máte vojáky, kteří prostě nechtějí bojovat – těmto chlapům bylo řečeno, že je přivítají s otevřenou náručí jásající davy a takzvaní „ukrajinští nacisté“ se zhroutí.

„Ale setkali se s divokým odporem, jsou v zemi, která je tam nechce. Proč by měli zemřít za Putinovo dobrodružství?

„Rusové pojmově nerozumí kombinované válce se zbraněmi, pořádně necvičili, fyzicky nemají správnou výstroj a to, co mají, je nesmysl a morálně jsou úplně na mizině.“

Zdroj:https://www.eutimes.net/2022/10/90000-russian-soldiers-killed-in-ukraine-war-according-to-fsb/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *