25.8.2023

VIDEO: Vladimir Putin vyjádřil upřímnou soustrast pozůstalým po obětech ze zříceného tryskáče Jevgenije Prigožina! Vyšetřování již probíhá, ale oficiální kanál PMC Wagner oznámil děsivé podrobnosti, že letadlo bylo povinně vybaveno padáky, které ale nikdo nepoužil! Černé skříňky nalezeny, dozvíme se ale pravdu? A podle informací z Telegramu prý svědkové spatřili Jevgenije Prigožina v hotelu v Bamaku v africkém Mali!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Oficiální kanál PMC Wagner na Telegramu včera ve čtvrtek pozdě večer uvedl [1] znepokojivé informace z okruhu pozůstalých a z vyšetřování. Dosud se prý nepodařilo najít ani jednu z černých skříněk, ale ruské úřady v pátek večer uvedly [2], že skříňky byly konečně nalezeny. Letadlo obsahuje normálně dvě skříňky, letový záznamník a audio záznamník. Ten první zaznamenává letové informace a technickou telemetrii, zatímco ten druhý nahrává komunikaci pilotů s letovým provozem a nahrává z mikrofonů mluvené slovo v kabině pilotů.

Černé skříňky by spolehlivě určily, kde došlo k výbuchu ve stroji, pokud by platila verze o výbušnině na palubě, ale odhalila by i explozi PVO rakety v blízkosti stroje. Co je naprosto zásadní vyvolává znepokojení, je samotná verze o výbušnině na palubě, což je v ostrém rozporu se svědectvím ruské ženy, která naživo pád letadla natočila a slyšela, co tomu pádu předcházelo.

VIDEO: Svědkyně slyšela dva výbuchy a následnou explozi, což odporuje teorii o výbuchu výbušniny na palubě

Žena slyšela jasně dva výbuchy po sobě a poté explozi, po které se letadlo začalo řítit z nebe dolů bez jednoho křídla. Žena bez pochyby označila letadlo za ukrajinský dron, protože v oblasti, kde žije, je na tyto dvojice výbuchů zvyklá. Jedná se totiž o výbuchy dvojic PVO raket, které ruská PVO obrana vysílá proti ukrajinským dronům. Proto žena omylem považovala padající letadlo za další ukrajinský dron. Její svědectví je zásadní, protože dvojice výbuchů odpovídá pouze jedné možné věci, a to výbuchy dvojice PVO raket, které jsou standardně vypouštěny proti vzdušnému narušiteli vždy ve dvojici.

Proto svědectví ženy je klíčové a je to hlavní vodítko, že se jednalo o sestřel letadla a nikoliv o bombu na palubě. A jediný důkaz, který to může potvrdit nebo vyvrátit, jsou černé skříňky, to za prvé, a musí být politická vůle ke zveřejnění těch nahrávek. Pokud byla na palubu propašována bomba, jednalo by se pouze o jeden výbuch, nikoliv o trojici výbuchů, kterou slyšela svědkyně, která natočila svědecké video.

Bývalý zaměstnanec Kremlu prohlásil pro The Financial Times, že Prigožinovo letadlo sestřelila PVO baterie v odvetě za smrt 13 ruských vojáků a pilotů při Prigožinově vzpouře 24. června

Bývalý úředník a zaměstnanec Kremlu sdělil diskrétně [3] americkému ekonomickému listu The Financial Times, že Prigožinův stroj Embraer Legacy 600 byl sestřelen PVO baterií rozmístěnou v Tverské oblasti v odvetě za smrt 13 ruských pilotů a vojáků, kteří zemřeli v letadlech a helikoptérách sestřelených Wagnerovci během jejich konvoje na Moskvu v rámci tzv. Prigožinovy vzpoury 24. června.  “Samozřejmě to byl rozkaz,” řekl další nejmenovaný zdroj listu The Financial Times blízký ruskému ministerstvu obrany.

Oficiální kanál PMC Wagner Group

Dva měsíce bylo naprosto nejasné, proč cestuje po světě… Teď ho zlikvidovali a všechno dává smysl,” dodal zdroj. Telegramový kanál Grey Zone provozovaný veliteli PMC Wagner Group, obvinil [4] ze smrti Prigožina nepřátele a zrádce Ruska. Doslova bylo uvedeno: “Šéf Wagnerovy skupiny, Hrdina Ruska, skutečný vlastenec své vlasti Jevgenij Viktorovič Prigožin zemřel v důsledku činů zrádců Ruska,” uvedl telegramový kanál Grey Zone.

Oficiální kanál PMC Wagner přinesl ve čtvrtek večer zásadní informace, které dávají možnost nahlédnout do zákulisí vyšetřování a upozorňují na nesrovnalosti.

  • Černé skříňky letadla Jevgenije Prigožina, které se zřítilo v Tverské oblasti, se dosud nenašly. (Pozn: Ruské úřady v pátek večer uvedly, že obě skříňky byly nalezeny)
  • Obě letadla, která Prigožin používal, měla povinné padáky.
  • Prigožinova bezpečnostní služba a piloti pokaždé před odletem letadla mimořádně pečlivě kontrolovali – oni i cestující úzkostlivě dbali na bezpečnost.
  • Prigožin dodržoval konspiraci: požadoval, aby seznamy cestujících byly po letu zničeny. Letadlo s Prigožinem vzlétlo s uvedeným konečným bodem trasy “Žukovského letiště”, ale místo toho přistálo na Pulkově.

Ano, všechny tyto informace ukazují, že něco na oficiálním příběhu prostě nesedí. Černé skříňky jsou zásadním klíčem k prošetření události, ale je otázkou, jestli na tom bude zájem a rovněž je zde na místě zvážit také fakt, jestli nejde o inscenaci, i když velice drsného charakteru. Na Telegramu totiž arabská média z Mali publikovala neuvěřitelnou informaci [5], že Jevgenij Prigožin byl v pátek spatřen v hotelu (v hlavním městě Bamaku) v Mali.

Jenže zdroj neposkytl žádné důkazy, žádnou fotografii nebo video, ale je potřeba k těmto informacím přistupovat opatrně, protože po smrti každé celebrity a významné osobnosti se objeví spousta hoaxů a konspirací o tom, že “Elvis” žije, takže pokud se neobjeví někde Prigožin s kalašnikovem a sám se nepřihlásí, že nezemřel, tak není možné tyto zvěsti považovat za legitimní.

Hoax nebo stopa? Prigožin byl prý spatřen v hotelu v Bamaku v Mali živ a zdráv

Pokud by Prigožin byl opravdu naživu, jednalo by se asi o největší mystifikaci v ruské historii, ale pochybuji, že lze Prigožina utajit. Jeho tvář je tak známá v médiích, že kdekoliv by se objevil, ihned by ho někdo vyfotil. Samozřejmě je zde mnoho divných otázek, proč do letadla nastoupilo komplet celé vedení PMC Wagner Group, v čele s Prigožinem a Utkinem, když přímo kanál PMC Wagner Group potvrzuje, že paranoidní Prigožin dodržoval pravidla konspirace.

Příspěvek na Telegramu o tom, že Prigožin byl spatřen v hotelu v Mali a naživu

Mohl se falešně cítit v bezpečí, to nelze vyloučit, a proto neočekával útok na své letadlo. Jenže, tomu moc nevěřím. Uvědomte si jednu věc: Prigožin před 2 měsíci během tzv. puče sestřelil během konvoje na Moskvu několik helikoptér a dokonce i hlídkový Iljušin Ruské armády. Zahynulo 13 vojáků a pilotů ruského letectva a musel vědět, že se generální štáb a armáda mu bude chtít pomstít.

Prigožin používal při cestování dvojníky, odhalila domovní prohlídka jeho vily v červnu během vzpoury PMC Wagner. Co když v letadle zahynul právě dvojník?

Odveta Ruské armády proti Prigožinovi a sestřelení jeho letadla v odvetě dává opravdu smysl. A je jasné, že nebude žádoucí, aby toto bylo odhaleno. Proto se dá očekávat, že vyšetřování bude vedeno cestou k nějakému bizarnímu závěru, jako že vzadu v letadle bouchla lednička, výbuch utrhl levé nebo pravé křídlo, výbuch byl tak mocný, že nikdo na palubě nestihl použít padáky, které tam stejně nebyly, no a za celý útok mohou Ukrajinci, protože mají motiv. Vrcholem by potom bylo, pokud by se Žeňa zhmotnil na sedadle gazíku nebo Toyoty na hranici Mali a Nigeru a oznámil by ve videu, že pád letadla přežil, protože v Rusku žijí jen zocelení muži. Bez legrace.

Jeden z cestovních pasů psaných na Prigožina s obličejem jednoho z dvojníků, kterého šéf PMC Wagner využíval na maskování svého pohybu po Rusku a hlavně po světě

Spekulacím nahrává i další podstatná věc, že Jevgenij Prigožin ke svému cestování a ke zmatení zahraničních rozvědek používal dvojníky s cestovními pasy psanými na Prigožinovo jméno. K tomuto odhalení došlo během domovní prohlídky v Prigožinově vile během tzv. červnového puče, kdy se na veřejnost a sociální sítě dostaly obrázky některých Prigožinových cestovních pasů s obličeji zjevných dvojníků.

Ty obsahovaly fotografie s obličeji holohlavých mužů, kteří se sice Prigožinovi lehce podobali, ale nešlo o Prigožina, nýbrž o tzv. doublery, tedy dvojníky. A britský The Guardian a rovněž americký The New York Times, podle [6] oficiálního kanálu PMC Wagner, přinesly spekulace o možnosti, že v letadle ve Tverské oblasti zahynul Prigožinův dvojník. Proto tento příběh necháme s otevřeným koncem. Raději. Ještě se můžeme dočkat hodně divokých překvapení.

Pokud se vám článek líbil a chcete, abychom v naší publicistické a analytické práci pokračovali, potřebujeme vaši pomoc. Náš server je financován jen s vaší podporou, tedy s podporou našich čtenářů. Náš obsah je přinášen čistě zásluhou našich čtenářů, kteří nám přispívají a drží náš projekt v provozu. Nemůžeme čekat pomoc od nikoho jiného, jen od vás. Přispět nám můžete jakoukoliv částkou na naší darovací stránce zde. Moc vám děkujeme!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *