, , , ,

Navzdory finančnímu úspěchu společnosti čelí Google v lednu reakci na hromadné propouštění zaměstnanců.

Navzdory finančnímu úspěchu společnosti čelí Google v lednu reakci na hromadné propouštění zaměstnanců.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

23.2023

Laura Harris

Technologický gigant Google se znovu dostal pod palbu poté, co v lednu provedl  další kolo hromadného propouštění, aby zefektivnil operace a přidělil více zdrojů umělé inteligenci (AI).

Propouštění, které postihlo tisícovku zaměstnanců, zahrnovalo stovky pracovníků v sektoru hlasových asistentů, hardwarové týmy odpovědné za produkty Pixel, Nest a Fitbit, rozšířenou realitu, inženýrské týmy a týmy pro prodej reklam. Cílem propouštění je restrukturalizovat tým prodeje reklam tak, aby se více soustředil na tým Google Customer Solutions než na jednotku prodeje velkých zákazníků. První se zabývá menšími firemními klienty, zatímco druhý je zodpovědný za prodej reklam velkým podnikům.

Zaměstnanci však kritizovali společnost Big Tech za to, že navzdory finančnímu úspěchu prováděla „zbytečné“ hromadné propouštění.

„Naši členové a týmoví kolegové tvrdě pracují každý den, aby vytvořili skvělé produkty pro naše uživatele, a společnost nemůže nadále propouštět naše spolupracovníky a přitom vydělávat miliardy každé čtvrtletí. Nepřestaneme bojovat, dokud naše práce nebudou bezpečné!“ napsal sdružení Alphabet Workers Union na X.

V nedávné finanční zprávě Google uvedl, že ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 dosáhl zisk 20,4 miliardy dolarů, což představuje výrazný 52procentní nárůst oproti roku 2022. Zaměstnanci poznamenali, že finanční úspěch se zdá být v rozporu s rozhodnutím snížit počet zaměstnanců společnosti. o čtyři procenta.

Uniklé sdělení od generálního ředitele Sundara Pichaie navíc odhaluje, že hlavním cílem společnosti Google v roce 2024 bude poskytování nejpokročilejší, nejbezpečnější a odpovědné umělé inteligence na světě s lepšími znalostmi, učením , kreativitou a produktivitou a nejužitečnějšími platformami a zařízeními pro osobní počítače.

Softwarová inženýrka Google Diane Hirsh Theriault přenesla své frustrace na LinkedIn. Theriault obvinil společnost, že má „skleněný zrak“ za to, že ukazovala nejasným směrem AI a přitom „zabíjela jejich zlatou husu“. (Související:  Wendy’s a Google nahrazují zaměstnance chatboty AI .)

Zaměstnanci se obávají, že je AI nahradí v technologickém průmyslu

Pokračující investice společnosti Google do vylepšování technologie AI spolu s nedávným propouštěním výrazně ovlivnily morálku zaměstnanců.

Podle několika zpráv se pracovní síla obává, že tlak na automatizaci a AI by mohl vést k dalším náhradám pracovních míst. Zaměstnanci pociťují rostoucí pocit cynismu a vyhoření pramenící ze strachu, že budou nahrazeni právě těmi technologiemi, které pomáhají vytvářet.

Tento strach vrhá stín na technologický průmysl,  protože Amazon, Microsoft, Discord a eBay za posledních 12 měsíců také propustily desítky tisíc pracovníků, aby investovali do umělé inteligence.

Například Amazon a Google v lednu propustily stovky zaměstnanců, krátce poté, co potvrdily mnohamilionové investice do startupu Antropic s umělou inteligencí. Microsoft před rokem zrušil zhruba 10 000 pracovních míst a nedávno zrušil 2 000 pozic ve své herní jednotce. Discord, aplikace pro zasílání zpráv pro hráče, navíc snížila počet zaměstnanců o 17 procent.

Do druhého lednového týdne přišlo o práci více než 5 500 lidí.

Údaje ze sledovacího webu Layoffs.fyi  odhalují, že od května 2023 bylo kvůli umělé inteligenci ztraceno více než 4 600 pracovních míst, celkem téměř 41 800 zaměstnanců ve 159 technologických společnostech v prvních týdnech roku 2024. Opatření ke snížení nákladů a přesměrování finančních prostředků do AI talent a počítačové čipy GPU, klíčové pro školení softwaru AI, způsobily ztrátu pracovních míst.

„Tyto společnosti obecně snižují počet zaměstnanců spojených s produktovými řadami nebo divizemi, které nebyly úspěšné, protože se chtějí změnit na AI,“ řekl Art Zeile, generální ředitel skupiny DHI, která vlastní platformu Dice pro nábor technologií.

Navštivte  EvilGoogle.news  , kde najdete další příběhy o propouštění v gigantu vyhledávačů.

Podívejte se, jak Gregory Mannarino  varuje před vlnami propouštění podniků  uprostřed prudkého poklesu světové ekonomiky pod ni.

 

Toto video pochází z  kanálu What is Happening na  Brighteon.com .

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2024-02-23-google-backlash-latest-mass-layoffs-despite-success.html

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *