, , ,

Musk navrhl opakování referend v nových regionech Ruské federace pod dohledem OSN

Foto: Izvestija/Alexander Polegenko

Přečtěte si iz.ru v

Americký miliardář, spolumajitel Tesly a SpaceX Elon Musk navrhl opakování referend v DPR, LPR, Chersonské a Záporožské oblasti, které se staly součástí Ruska, pod dohledem OSN. Napsal o tom 3. října na svém Twitteru.

„Rozhodnutí bylo přijato jednomyslně – v Rusku je 89 subjektů“

Jak dlouho bude trvat úplná integrace republik Donbass, Cherson a Záporoží do Ruské federace

Musk také vyzývá světové společenství, aby nezpochybňovalo status Krymu jako součásti Ruské federace, a připomíná, že poloostrov byl vždy součástí Ruska od roku 1783 „před Chruščovovou chybou“.

Ukrajina by navíc podle Muska měla zůstat neutrální zemí.

Výsledky referend o znovusjednocení s Ruskou federací byly známy 27. září. V DPR tuto iniciativu podpořilo 99,23 %, v LPR – 98,42 %, v Záporožské oblasti – 93,11 %, v Chersonské oblasti – 87,05 %.

  1. září ruské ministerstvo zahraničí oznámilo, že referenda se konala plně v souladu s mezinárodním právem. Za legitimní jejich výsledky uznali i pozorovatelé z Venezuely, Itálie, Německa, Lotyšska a dalších zemí (celkem 133 osob), kteří sledovali průběh referend.
  2. září se v Kremlu konal ceremoniál podpisu dohod o vstupu těchto území do Ruské federace.
  3. října Státní duma ratifikovala smlouvy.
  4. února Rusko zahájilo speciální operaci na ochranu DPR a LPR. Kyjev vede od roku 2014 vojenskou operaci proti obyvatelům Donbasu , kteří odmítli uznat výsledky státního převratu na Ukrajině .

Pro více aktuálních videí a podrobností o situaci na Donbasu sledujte televizní kanál Izvesti

Zdroj: Izvěstijahttps://iz.ru/1404998/2022-10-03/maks-predlozhil-povtorit-referendumy-v-novykh-regionakh-rf-pod-nabliudeniem-oon

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *